توجه به آموزش ایچیموکو، به عنوان یکی از مهمترین اندیکاتورهای دنیای معاملات، از ضروریترین کارهایی است که یک تریدر میتواند برای ارتقای سطح دانش و تخصص خود انجام دهد. ایچیموکو، مجموعهای از 5 اندیکاتور است که به معاملهگر کمک میکند تا حمایت و مقاومت را در نمودار قیمت مشخص کند. اندیکاتور تکنیکال ابر ایچیموکو توسط یک روزنامه نگار ژاپنی گویچی هوسادا در دهه 1930 توسعه یافت. Ichimoku Cloud موارد دیگری مانند جهت روند و حرکت سهام را نیز نشان میدهد.
Ichimoku Cloud از ۵ شاخص مختلف برای ارائه تحلیلی از نمودار قیمت استفاده میکند. این ۵ شاخص شامل: میانگین متحرک 9 دورهای (خط تبدیل)، میانگین متحرک 26 دورهای (خط پایه)، میانگین این دو میانگین (حوزه پیشرو A)، میانگین 52 دورهای (حوزه پیشرو B) و بسته شدن با تاخیر (پیرو) است. خط قیمت (Lagging span). تمامی این اجزا کنار هم، سیگنالهای تجاری مهمی را تولید میکنند.
بیشتر بخوانید: اندیکاتوردر فارکس
سهام، به طور کلی، زمانی که قیمت در بالای ابر معامله میشود صعودی در نظر گرفته میشود و زمانی که قیمت به زیر ابر میرود نزولی در نظر گرفته میشود. اما این صرفا مقدمه بر آموزش ایچیموکو است؛ اگر علاقهمند هستید که بیشتر در این باره بدانید توصیه میکنیم ادامه این نوشتار را از دست ندهید.
آموزش ایچیموکو: ابر ایچیموکو دقیقا چیست؟
قدم اول در آموزش ایچیموکو، ارائه تعریفی دقیق برای آن است. Ichimoku Cloud مجموعهای از اندیکاتورها است که سطوح حمایت و مقاومت را نشان میدهند و همچنین به معاملهگران کمک میکند جهت روند و حرکت سهام را در یک دیدگاه کلی، شناسایی کنند. Ichimoku Cloud یکی از معدود شاخصهایی است که بینش ارزشمندی را از نمودار قیمت در یک تحلیل واحد و مشخص ارائه میدهد.
آموزش ایچیموکو: اجزای ابر ایچیموکو
امکان ندارد آموزش ایچیموکو را بدون معرفی دقیق اجزای آن شروع کنیم. این اندیکاتور، سیگنالهای مختلف را در یک نمودار، بر اساس ۵ مؤلفه اصلی، به معاملهگران ارائه میدهد. درباره این ۵ مؤلفه، به طور مختصر در ابتدای بحث صحبت کردیم؛ اما اجازه دهید حالا این موارد را دقیقتر و بهتر کنار یکدیگر بررسی کنیم:
Tenkan-sen (خط قرمز): که به آن خط تبدیل نیز میگویند؛ نقطه وسطِ سقف و کف دوره 9 روزه است. در واقع میانگینی از بیشترین و کمترین قیمت برای ۹ دوره گذشته.
Kijun-sen (خط آبی): که خط پایه نیز نامیده میشود؛ نقطه وسطِ سقف و کف دوره 26 روزه است. در واقع میانگینی از بیشترین و کمترین قیمت برای ۲۶ دوره گذشته.
Senkou Span A: این نقطه، حد وسط بین خط تبدیل و خط پایه است که 26 دوره به سمت جلو و آینده، ترسیم شده است.
Senkou Span B: این نقطه، حد وسط بالاترین و پایینترین قیمت در ۵۲ دوره گذشته است؛ که 26 دوره به سمت جلو و آینده، ترسیم شده است.
Chikou Span (خط سبز): این خط، قیمت بسته شدن فعلی را نشان میدهد که به اندازه 26 دوره، به سمت عقب و گذشته منتقل شده است. از این خط جهت تایید سایر سیگنالها استفاده میشود.
ناحیه بین Senkou Span A و B، ابر ایچیموکو را تشکیل میدهد که نشاندهنده مناطق حمایت و مقاومت است. این مناطق زمانی که بازارها روند رو به رشدی داشته باشند بهترین عملکرد خود را دارند. این اندیکاتور سیگنالهای معاملاتی را بر اساس تقاطع خطوط یاد شده و همچنین تعامل قیمت با ابر ارائه میدهد.
میانگینهای استفاده شده در Ichimoku Cloud با میانگین متحرک (Moving Average) متفاوت هستند. یک میانگین متحرک ساده فقط قیمت بسته شدن را در یک دوره خاص در نظر میگیرد؛ در حالی که میانگینهای ایچیموکو سقف و کف قیمت را در یک دوره خاص محاسبه میکنند.
نام دیگر ابر ایچیموکو
اصطلاح دیگری که برای اندیکاتور ابر ایچیموکو استفاده میشود نام واقعی ژاپنی آن “ایچیموکو Kinko Hyo” است. “Ichimoku Kinko Hyo” به معنای “نمودار تعادل یک نگاه” یا “نمودار در یک نگاه” است. این اصطلاح برای اولین بار توسط یک روزنامه نگار ژاپنی به نام گویچی هوسودا، که با نام “ایچیموکو سانجین” نیز شناخته میشود؛ ابداع شد.
منشا ابر ایچیموکو کجاست؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم؛ این اندیکاتور توسط یک روزنامه نگار ژاپنی به نام گویچی هوسودا در اواخر دهه 1930 اختراع شد. با این حال، گویچی هوسودا، اصول و کاربردهای دقیق آن را در دهه 1960 از طریق کتاب خود “Ichimoku Kinko Hyo” در دسترس عموم قرار داد. بسیاری از مراکز تجاری ژاپن از آن زمان دارند از این شاخص استفاده میکنند.
گویچی هوسودا در Ichimoku Cloud سرمایهگذاری کرد تا جنبههای مختلف نمودار قیمت را در یک نگاه به تصویر بکشد. هدف هوسودا ارائه نمودار واحدی بود که پویاییهای مختلف بازار را همزمان پوشش میداد و به معاملهگران کمک میکرد تا فرصتهای معاملاتی بهتر و واضحتری را پیدا کنند.
آموزش ایچیموکو در تحلیل تکنیکال
کار شاخص Ichimoku Cloud، ارائه اطلاعات دقیق نمودار قیمت در یک نگاه کار است و از 5 میانگین مختلف استفاده میکند و آنها را در نمودار قیمت به تصویر میکشد. این شاخص از همان نقاط داده برای محاسبه یک “ابر” استفاده میکند که در نهایت، به معاملهگران در پیشبینی حرکات قیمت در آینده کمک میکند.
ابر ایچیموکو سیگنالهای واضحی برای تعیین روند یک سهام ارائه میدهد. اگر بخواهیم یک نکته کوتاه در آموزش ایچیموکو را مشخص کنیم؛ این است که این اندیکاتور زمانی که قیمت سهام در بالای ابر معامله میشود؛ سهام را صعودی میداند و زمانی که قیمت سهام در زیر ابر معامله میشود؛ سهام را نزولی در نظر میگیرد.
خط تبدیل و خط پایه در Ichimoku Cloud به عنوان سطوح پشتیبانی و مقاومت سهام عمل میکنند. معاملهگران میتوانند در زمان تقاطع خطوط یا رسیدن قیمت به هر یک از این خطوط، معامله خرید/فروش خود را انجام دهند.
هر زمان که Span A بالاتر از Span B قرار میگیرد ابر رنگ خود را به سبز تغییر میدهد. این سیگنال، یک احساس صعودی را نشان میدهد. ابر ضخیمتر نشان دهنده روندی قویتر در سهام است؛ در حالی که ابر نازک نشاندهنده ضعف روند است.
معاملهگران میتوانند با تجزیه و تحلیل تمام اجزای شاخص Ichimoku Cloud، تصمیمات معاملاتی موثری بگیرند. شاخص نمودار تحلیل تکنیکال Ichimoku Cloud یک راه ساده برای ارزیابی پویایی کلی بازار ارائه میدهد.
کاربردهای ابر ایچیموکو
ابر ایچیموکو یک شاخص مهم در تحلیل تکنیکال است؛ زیرا جنبههای دقیق نمودار قیمت را پوشش میدهد. Ichimoku Cloud کار یک معاملهگر را آسان میکند و به او کمک میکند تا مناطق مهم، جهت روند و قدرت حرکت قیمت را پیدا کند. Ichimoku Cloud به سه دلیل دیگر مهم است.
ابر ایچیموکو با تجزیه و تحلیل پویاییهای مختلف بازار، بینش دقیقی را در مورد نمودار قیمت ارائه میدهد. این بینش به معاملهگران کمک میکند تا اطلاعات موثر و روشنی در مورد شرایط بازار به دست آورند.
آموزش ایچیموکو و فرمولهای محاسبه آن
ابر ایچیموکو از ۵ میانگین تشکیل شده است. این میانگینها با هم به یک معاملهگر کمک میکنند تا دیدی جامع از شرایط کلی بازار به دست آورد. درک فرمولهای پشت این میانگینها میتواند به شما کمک کند تا درک بهتری از نحوه تولید سیگنالهای معاملاتی توسط این اندیکاتور داشته باشید. در ادامه، فرمولهای مورد استفاده برای محاسبه Ichimoku Cloud آورده شده است.
Tenkan-Sen :Tenkan-Sen (خط تبدیل) نقطه میانی 9 کندل یا دوره آخر است. با افزودن بالاترین و کمترین مقدار در 9 دوره گذشته و تقسیم آن بر 2 محاسبه میشود. خط Tenkan-Sen دیدگاهی کوتاهمدت از حرکت قیمت ارائه میکند و میتواند نشانهای از تغییر بالقوه روند در بازار باشد.
The formula for calculating the Tenkan-Sen line: (Highest high of 9 periods + Lowest low of 9 periods) / 2
خط Kijun-Sen: Kijun-Sen (خط پایه) نقطه میانی 26 کندل یا دوره آخر است. با جمع کردن بالاترین و کمترین مقدار در 26 دوره گذشته و تقسیم آن بر 2 محاسبه میشود. خط Kijun-Sen دیدگاهی میان مدت از حرکت قیمت ارائه میدهد و به عنوان یک سطح حمایت/مقاومت در نمودار قیمت عمل میکند.
The formula for calculating the Kijun-Sen Line: (Highest high of 26 periods + Lowest low of 26 periods) / 2
Senkou Span A خط: خط Senkou Span A (محدوده A) میانگین خطوط Tenkan-Sen و Kijun-Sen است و به اندازه 26 دوره، رو به جلو ترسیم شده است. Senkou Span A Line به عنوان اولین مرز Ichimoku Cloud عمل میکند و یک شاخص رو به جلو است که سطوح حمایت/مقاومت را در نمودار قیمت نشان میدهد.
The formula for calculating the Senkou Span A Line: (Tenkan-sen + Kijun-sen) / 2
خط Senkou Span B: خط Senkou Span B (Lading Span B) با جمع کردن Highest High و Lowest Low در 52 دوره گذشته محاسبه میشود. این خط به اندازه 26 دوره به سمت جلو منتقل میشود. Senkou Span B دومین مرز Ichimoku Cloud است.
The formula for calculating the Senkou Span B line: (Highest high of 52 periods + Lowest low of 52 periods) / 2
خط Chikou Span: خط Chikou Span (محدوده تاخیردار یا پیرو) نشانگر قیمت پایانی است و به اندازه 26 دوره به عقب نمودار منتقل شده است. خط Chikou Span یک نمایش بصری از دادههای تاریخی قیمت در نمودار قیمت ارائه میدهد. خط فاصله چیکو بالاتر از قیمت فعلی نشان دهنده احساسات صعودی است در حالی که خط چیکو اسپان زیر قیمت فعلی احساسات نزولی را نشان میدهد.
برای درک بهتر، اجازه دهید این طور بیان کنیم که هر نقطه روی Chikou Span نشاندهنده قیمت بسته شدن در ۲۶ دوره زمانی (به عنوان مثال روز، هفته یا ساعت) بعد است. به بیان دیگر این چارت، همان نمودار قیمت اما با ۲۶ دوره تاخیر است. از این رو میتوان گفت که آخرین نقطه Chikou Span، همیشه ۲۶ دوره عقبتر از آخرین نقطه قیمت است.
از همین رو، زمانی که Chikou Span به نمودار قیمت نفوذ میکند و شما تصمیم به خرید یا فروش میگیرید؛ در اصل در ۲۶ دوره بعد از نقطه برخورد، عمل خرید یا فروش خود را انجام میدهید.
The formula for calculating the Chikou Span line: (Close plotted 26 periods in the past)
Photo Formulas
چگونه ابر ایچیموکو را محاسبه کنیم؟
ابر ایچیموکو مجموعهای از میانگینها است که به معاملهگر کمک میکند دید جامعی از بازار داشته باشد. میتوانید Ichimoku Cloud را بر روی هر پلتفرم نموداری به صورت رایگان ترسیم کنید. در این قسمت از آموزش ایچیموکو، یک راهنمای 5 مرحلهای برای محاسبه مقادیر هر جزء از اندیکاتور برای شما آورده شده است.
با استفاده از فرمولهای ارائه شده در قسمت قبلی آموزش ایچیموکو، خط تبدیل و خط مبنا را محاسبه کنید.
میانگین خط تبدیل و خط پایه را محاسبه کنید و این مقدار را به اندازه 26 دوره در جلوتر قرار دهید تا دهانه A را بدست آورید.
فاصله دهانه B را با کمک فرمولهای ارائه شده محاسبه کنید و این مقدار را به اندازه 26 دوره در جلوتر ترسیم کنید.
قیمت پایانی را 26 دوره قبل برای دهانه Chikou ترسیم کنید.
برای ایجاد فضای ابری، فضای بین دهانه A و دهانه B را رسم کنید.
دانستن پارامترهای مورد استفاده در محاسبه این شاخص بسیار مهم است. شما همچنین میتوانید آنها را با توجه به ترجیحات شخصی خود تنظیم کنید.
آموزش ایچیموکو در انجام معاملات
هدف از تمام آموزش ایچیموکو، این است که در نهایت قادر باشیم این اندیکاتور را در معاملات خود به کار ببندیم. برای رسیدن به این هدف، در ادامه نحوه معامله با استفاده از اندیکاتور در 3 مرحله ساده آورده شده است:
تقاطعها: با استفاده از تقاطع یا Crossover ها، معاملهگران میتوانند فرصت تجارت بالقوهای را پیدا کنند که خط تبدیل به بالا یا پایینتر از خط مبنا برود. زمانی که خط تبدیل خط مبنا را از پایین بشکند؛ معاملهگران میتوانند یک معامله صعودی داشته باشند و بالعکس.
شکست ابر: شکست ابر یا Cloud break، یک استراتژی رایج معاملاتی Ichimoku Cloud است. معاملهگران زمانی که قیمت ابر را از پایین میشکند؛ معامله صعودی انجام میدهند و زمانی که قیمت ابر را از بالا میشکند؛ معامله نزولی را انجام میدهند.
شناسایی سطوح حمایت و مقاومت: هم خط تبدیل و هم خط پایه به عنوان سطوح حمایت و مقاومت عمل میکنند. علاوه بر این، Leading Span A و Leading Span B نیز سطوح حمایت و مقاومت بالقوه 26 دوره آینده را پیشبینی میکنند.
همیشه به یاد داشته باشید که هر ابزار تکنیکال را با ابزارهای دیگر ترکیب کنید تا بتوانید کیفیت تجزیه و تحلیل خود را افزایش دهید. توصیه میشود این استراتژیها را تا زمانی که با آنها به طور کامل آشنا شوید دوباره و دوباره تست کنید.
آموزش ایچیموکو: استراتژیهای معاملاتی موثر
صدها استراتژی معاملاتی وجود دارند که هنگام استفاده از Ichimoku Cloud به خوبی کار میکنند. استراتژی که ما در مورد آن صحبت خواهیم کرد از تمام اجزای ایچیموکو به خوبی استفاده میکند؛ درک آن آسان است و نتایج موثری نیز دارد. در ادامه شرایط این استراتژی معاملاتی در یک سناریوی صعودی آمده است:
- خط تبدیل باید بالای خط پایه باشد.
- Lagging span باید بالای ابر باشد.
- قیمت باید بالای ابر بشکند.
تصویر بالا یک سناریوی آشنا را نشان میدهد که در آن هر سه شرط رعایت شدهاند. این تنظیمات، در یک سناریوی نزولی نیز صدق میکند. شما فقط باید شرایط را با توجه به احساسات بازار معکوس کنید.
آیا استراتژیهای معاملاتی کوتاهمدت و بلندمدت میتوانند از ابر ایچیموکو استفاده کنند؟
بله؛ با استفاده از شاخص Ichimoku Cloud میتوانید معاملات کوتاهمدت و همچنین بلندمدتی را انجام دهید. اندیکاتور ابر ایچیموکو با تغییرات زمانی و سبکهای معاملاتی مختلفی سازگار است. میتوانید از Ichimoku Cloud برای اسکالپینگ، معاملات روزانه، معاملات نوسانی و معاملات موقعیتی استفاده کنید.
بهترین بازه زمانی برای استفاده از اندیکاتور ابر ایچیموکو چه موقعی است؟
چیزی به نام بهترین چارچوب زمانی برای کار با ایچیموکو وجود ندارد. با این حال، توصیه میشود از Ichimoku Cloud در بازههای زمانی طولانیتری مانند ساعتی، 4 ساعته و غیره استفاده کنید. این اندیکاتور در بازههای زمانی کوتاه کمی نامنظم است و به اندازه یک بازه زمانی طولانی، موثر نخواهد بود.
چه سیگنالهای تجاری مهمی توسط ابر ایچیموکو تولید میشوند؟
سیگنالهای معاملاتی به معاملهگران کمک میکنند تا جنبههای مختلف بازار را به طور موثر تجزیه و تحلیل کنند و تصمیمات معاملاتی آگاهانهای اتخاذ کنند. سه سیگنال تجاری اصلی در مورد Ichimoku Cloud وجود دارد؛ دو تای اول را قبلا با هم مرور و بررسی کردهایم؛ Crossover و Cloud Breakout. اما با مورد سوم تا کنون آشنا نشدیم؛ یعنی پیچش کومو یا Kumo twist.
پیچش کومو: یک چرخش صعودی زمانی اتفاق میافتد که Span A از بالای Span B عبور کند؛ این اتفاق نشاندهنده شروع احتمالی یک روند صعودی است. به طور مشابه، یک چرخش نزولی زمانی اتفاق میافتد که Span A از زیر Span B عبور کند این اتفاق نشاندهنده شروع احتمالی یک روند نزولی است.
همیشه به یاد داشته باشید که از سایر ابزارهای تکنیکال نیز برای افزایش کیفیت تجزیه و تحلیل خود استفاده کنید. سیگنالهای تولید شده توسط Ichimoku Cloud الزاما درست و دقیق نیستند. علاوه بر این، روشهای درست مدیریت ریسک نیز میتوانند هنگام استفاده از استراتژیهای معاملاتی مانند ایچیموکو، به شما کمک زیادی کنند.
آموزش ایچیموکو و تعیین سطوح حمایت و مقاومت
بعضی از معاملهگران از ایچیموکو برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت استفاده میکنند. از این رو، جهت تکمیل آموزش ایچیموکو خود، در ادامه نحوه استفاده از این اندیکاتور برای تعیین سطوح حمایتی و مقاومتی را توضیح می دهیم:
-
خطوط پیشرو Span A و Span B
این دو خط تشکیلدهنده یک منطقه توسط ایچیموکو به نام ابر میباشند که به طور معمول به عنوان مناطق حمایت و مقاومت استفاده می شوند. اگر قیمت زیر ابر باشد ابر به عنوان یک منطقه مقاومت عمل میکند. اگر قیمت بالای ابر باشد ابر به عنوان یک منطقه حمایت عمل میکند.
-
خط پایه (Kijun-Sen)
این خط نیز میتواند به عنوان یک خط حمایت یا مقاومت عمل کند. اگر قیمت بالاتر از Kijun-Sen باشد این خط به عنوان یک سطح حمایت عمل میکند. در طرف مقابل، اگر قیمت زیر Kijun-Sen باشد؛ این خط به عنوان یک سطح مقاومت عمل میکند.
-
خط تبدیل (Tenkan-Sen)
این خط نیز میتواند به عنوان یک سطح حمایت یا مقاومت عمل کند ولی به طور کلی نقش آن کمتر از Kijun-Sen است.
لطفاً توجه داشته باشید که نوسانگیری با ایچیموکو بسته به شرایط بازار و ترجیحات شخصی معاملهگر میتواند متفاوت باشد و گاهی اوقات بهتر است که تحلیل ایچیموکو را با دیگر ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند پرایس اکشن ترکیب کنید تا تصمیمات دقیقتری بگیرید.
آموزش ایچیموکو در ترکیب با سایر اندیکاتورها
Ichimoku Cloud چندین جنبه از نمودار قیمت را پوشش میدهد؛ اما یک اندیکاتور مستقل و کامل نیست. اثربخشی ابر ایچیموکو هنگامی که در ارتباط با سایر ابزارهای تکنیکال استفاده میشود افزایش مییابد. از این رو، یکی دیگر از نکات مهم حین آموزش ایچیموکو، ترکیب آن با سایر شاخصها است. در ادامه، 3 نوع شاخص تکنیکال وجود که میتوانید از آنها در کنار ابر ایچیموکو استفاده کنید بررسی شدهاند:
الگوهای کندل استیک مانند الگوهای Engulfing، دوجی (Doji) یا ساختارهای چکشی (Hammer) میتوانند به معاملهگر کمک کنند تا در مورد ورود و خروج از یک معامله تصمیمات بهتری بگیرد. یک الگوی کندل استیک که با سیگنال معاملاتی Ichimoku Cloud همسو میشود میزان موفقیت یک معامله را به میزان چشمگیری، افزایش میدهد.
اسیلاتورهایی مانند RSI (شاخص قدرت نسبی) و Stochastics برای شناسایی مناطق Overbought و Oversold در یک ارز یا سهام خاص، استفاده میشوند. مشابه حالت قبل، این اندیکاتورها نیز میتوانند به معاملهگر کمک کند تا منطقه مناسب برای ورود/خروج از معامله را پیدا کند.
سطوح اصلاحی فیبوناچی در کنار ابر ایچیموکو برای شناسایی مناطق حمایت و مقاومت به کار میروند. ترکیب این اندیکاتورها، میتواند بینش دقیقتری از مناطق معکوس شدن روند بازار ارائه دهد.
در کنار ۳ مورد اصلی بالا، لازم به ذکر است که ترکیب شاخص Ichimoku Cloud با باندهای بولینگر (Bollinger Bands) نیز به خوبی کار میکند. تلاقی بین هر دو اندیکاتور ابر ایچیموکو و باند بولینگر، میتواند سیگنال معاملاتی قوی باشد. شانس افزایش قیمت زمانی بیشتر میشود که قیمت به طور همزمان هم از ابر و هم از باند میانی، شکسته شود و عبور کند.
توصیه میشود که با اندیکاتورهای مختلفی آزمایش کنید و خودتان مقداری آزمون و خطا داشته باشید. قبل از انجام معاملات واقعی، با استفاده از ابزارهای تکنیکال مختلف در کنار ابر ایچیموکو، بر روی نمودارهای گذشته قیمت، آزمایشات خود را انجام دهید.
مزایای شاخص ابر ایچیموکو چیست؟
طی آموزش ایچیموکو، گفتیم که این اندیکاتور، یک شاخص تکنیکال است که شامل پنج شاخص از هر دو نوع پیشرو و پیرو است. این میانگینها به معاملهگران کمک میکنند تا مناطق برگشت روند و سطوح حمایت و مقاومت را شناسایی کنند. جدای از این موضوع، این شاخص مزایای دیگری را نیز به ما ارائه میدهد:
نمایی جامع از نمودار قیمت: پنج جزء Ichimoku Cloud نمای جامعی از نمودار قیمت را ارائه میدهند. این امر به معاملهگران امکان میدهد روند کلی بازار را شناسایی کرده و فرصتهای تجاری را به راحتی تشخیص دهند.
سیگنالهای معاملاتی واضح: Ichimoku Cloud برخلاف برخی از اندیکاتورها، سیگنالهای معاملاتی واضح و دقیقی را ارائه میدهد. تشخیص سیگنالهای ورود/خروج و سطوح حمایت و مقاومت با استفاده از این اندیکاتور بسیار آسان است.
کاربرد انعطافپذیر: شاخص ابری ایچیموکو در همه انواع بازارها، چارچوبهای زمانی و سبکهای معاملاتی کاربرد دارد. همچنین این اندیکاتور برای هر دو سبک معاملاتی بلندمدت و کوتاهمدت مناسب است.
معایب اندیکاتور ابر ایچیموکو چیست؟
در آخرین بخش از آموزش ایچیموکو، به بررسی معایب این اندیکاتور میپردازیم. Ichimoku Cloud علاوه بر کاربردها و محبوبیت فراوانی که دارد؛ دارای محدودیتها و معایبی نیز هست. در ادامه، چهار مورد از معایب این اندیکاتور آورده شده است:
درک سخت: Ichimoku Cloud از ترکیبی از ابزارهای تکنیکال تشکیل شده است که درک آنها برای یک معاملهگر مبتدی دشوار است. ممکن است ماهها تمرین طول بکشد تا یک مبتدی بر این شاخص تسلط یابد.
تاخیر داشتن و داشتن ماهیتی پیرو: اندیکاتور Ichimoku Cloud، ماهیتی تاخیری دارد. به این معنی که سیگنالهای معاملاتی دریافتی از این اندیکاتور گاهی اوقات با تاخیر مواجه میشوند. این احتمال وجود دارد که اندیکاتور در همان شروع یا اصلا پایان روند، هیچ سیگنالی را به شما به عنوان یک معاملهگر مبتدی یا حرفهای، ارائه نکند.
حجم بسیار زیاد اطلاعات: نمودار قیمت شما هنگام استفاده از خطوط چندگانه اندیکاتور Ichimoku Cloud، احتمالا شلوغ و نامرتب به نظر خواهد رسید. شاید برخی از معاملهگران، استفاده از تمام اطلاعات ارائه شده توسط این اندیکاتور را سخت بدانند.
عملکرد ضعیف در بازارهای بدون ترند: ایچیموکو بیشتر برای تشخیص ترندها و فرصتهای ورود و خروج در بازارهایی که دارای روندی قوی هستند طراحی شده است. هنگامی که بازار در یک رنج مشخص نوسان میکند یا به عبارت دیگر وقتی بازار بیجهت است؛ عملکرد ایچیموکو ممکن است ضعیف شود. نکتهای که باید در نوسانگیری با ایچیموکو به آن توجه کنید این است که در بازارهای رنج، قیمت، میان حداکثر و حداقل مشخصی نوسان میکند و ترند صعودی یا نزولی قابل توجهی وجود ندارد.
در چنین شرایطی، خطوط ایچیموکو ممکن است به صورت مکرر از یکدیگر عبور کنند و سیگنالهای نادرست یا گمراهکنندهای ایجاد کنند. همچنین، Ichimoku Cloud که از آن معمولاً به عنوان منطقه حمایت یا مقاومت استفاده میشود؛ ممکن است به دلیل نوسانات قیمت در بازارهای رنجی، کمتر موثر باشد. برای رفع این مشکل، بسیاری از تریدرها در نوسانگیری با ایچیموکو از ترکیب آن با اصول پرایس اکشن استفاده میکنند که میتواند به تعیین وضعیت Overbought یا Oversold در بازارهای رنجی کمک کنند. این روش میتواند برای کاهش تعداد سیگنالهای نادرست در بازارهای رنجی، موثر باشد.
خلاصهای مفید از آموزش ایچیموکو
طی این نوشتار، سعی کردیم آموزش ایچیموکو پیشرفته را به شما مخاطبین عزیز ارائه کنیم. بعد از این آموزش، دریافتیم که اندیکاتور ابر ایچیموکو چیست؛ از کجا آمده؛ چه اجزایی دارد؛ چه کاربردی دارد؛ چگونه محاسبه میشود و… . همچنین اطلاعاتی را درباره استراتژیهای معاملاتی با استفاده از این اندیکاتور فرا گرفتیم و دریافتیم که چه سیگنالهایی را تولید میکند و چگونه میتوان آن را در ترکیب با سایر اندیکاتورها به کار برد. به طور خلاصه، این شرایط سیگنالی از بازار صعودی به ما میدهند و طبیعتا وقوع شرایطی عکسِ شرایط پایین، نشان از بازاری نزولی دارند:
- تنکانسن، کیجونسن را رو به بالا قطع کند.
- سنکو A، سنکو B را به سمت بالا قطع کند.
- چیکو اسپن، نمودار قیمت را به سمت بالا قطع کند.
- ارز یا سهام، در قیمتی بالاتر از ابر معامله شود.
همچنین توجه به نکات زیر هم میتواند مفید و موثر باشد:
- هنگامی که ابرهای موجود در اندیکاتور، به سمت هم همگرا شوند؛ میزان قدرت روند بالا خواهد بود.
- زمانی که کیجونسن از نمودار قیمتی فاصله زیادی بگیرد؛ نشان از ریسک زیاد آن سهم و یا ارز دارد و احتمال اصلاح در بازار مورد معامله شما، وجود دارد.
- زمانی که خط کیجونسن یا ابر افقی باشند؛ بهترین نقطه برای تعیین حمایت یا مقاومت است.
- چنانچه ابر بالای سهم باشد؛ برای رشد کردن آن سهم، یک مانع مهم است و اگر که ابر پایین سهم باشد؛ جهت رشد سهم، یک حامی قوی به حساب میآید.
- در هنگام معامله از طریق شاخص ایچیموکو، بهتر است که بهصورت پلهای و با توجه به سیگنالهای گوناگونی که این شاخص و سایر شاخصهای معاملاتی به ما میدهند؛ معامله کنیم.
در پایان مقاله، به بررسی مزایا و معایب این شاخص پرداختیم. مزایایی مثل دادن دیدی جامع، سیگنالهای واضح و همچنین داشتن انعطافپذیری. از معایب آن هم میتوان به درک سخت اندیکاتور، فراوانی اطلاعات، تاخیر داشتن و عدم کارکردی بهینه در بازارهای بدون ترند اشاره کرد. با توجه به نکات گفته شده چنانچه نظری در رابطه با مقاله آموزش اندیکاتور ایچیموکو دارید لطفا در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
ابر ایچیموکو چیست؟
طی آموزش ایچیموکو، دریافتیم که Ichimoku Cloud، یک اندیکاتور Lagging یا پیرو است که از ۵ مؤلفه تشکیل شده و جهت تشخیص صحیح سطوح حمایت، مقاومت و همچنین جهت تشخیص جهت بازار، به کار میرود.
آیا ابر ایچیموکو دقیق است؟
بله؛ محبوبیت و اثربخشی اندیکاتور ثابت میکند که Ichimoku Cloud یک ستاپ معاملاتی سودآور است. با این حال، ارائه یک نرخ دقت خاص برای این شاخص، دشوار است. دقت اندیکاتور ابر ایچیموکو به عوامل بازار مانند شرایط فعلی بازار، مهارتهای معاملهگر و… بستگی دارد.
آیا ابر ایچیموکو یک شاخص پیشرو است؟
خیر؛ Ichimoku Cloud یک شاخص پیشرو نیست. اندیکاتور ابر ایچیموکو به عنوان اندیکاتور دنبالکننده روند طبقهبندی میشود. این شاخص اطلاعات بیشتری را در مورد روند فعلی بازار ارائه میدهد تا تغییرات قیمت در آینده.
آیا ابر ایچیموکو آینده بازار را پیشبینی میکند؟
خیر؛ این شاخص تغییرات آتی قیمت سهام را پیشبینی نمیکند؛ بلکه دادههای تاریخی قیمت را تجزیه و تحلیل میکند و با کمک آن یک نمایش بصری از شرایط فعلی بازار ایجاد را به ما ارائه میدهد.
آیا شاخص ابر ایچیموکو بر اساس میانگین متحرک کار میکند؟
بله؛ این شاخص میانگینهای متحرک را به عنوان بخشی از محاسبه اجزای خود در بر میگیرد. Conversion Line و Baseline نمونههایی از این موضوع هستند. با این حال، محاسبه میانگین ایچیموکو و میانگین متحرک متفاوت است. یک میانگین متحرک ساده، قیمت بسته شدن را در تعداد دورههای مشخصی در نظر میگیرد؛ در حالی که میانگین ایچیموکو با جمعکردن Highest High و Lowest Low در یک تعداد معین از دورهها و سپس تقسیم مجموع بر عدد ۲، محاسبه میشود.
آیا میتوان از ابر ایچیموکو برای شناسایی تغییرات احتمالی روند استفاده کرد؟
بله؛ از این شاخص برای شناسایی تغییرات احتمالی روند استفاده میشود. استراتژیهای معاملاتی اولیه Ichimoku Cloud، استراتژیهای معکوس روند هستند. به عنوان مثال، Cloud break، Kumo twist و خط تبدیل و خط پایه متقاطع.
نرخ موفقیت شاخص ابر ایچیموکو چقدر است؟
ارائه یک نرخ موفقیت دقیق دشوار است و میتواند از فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت باشد. نرخ موفقیت اندیکاتور Ichimoku Cloud، به عواملی مانند شرایط بازار، مهارت معاملهگر برای انجام معامله، بازه زمانی معاملات و… بستگی دارد.
آیا از شاخص ابر ایچیموکو فقط در معاملات فارکس استفاده میشود؟
خیر؛ از این اندیکاتور در همه بازارها استفاده میشود. تطبیقپذیری این اندیکاتور باعث میشود که در همه انواع بازار کارآمد و مفید و قابل استفاده باشد.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.