وبینار استراتژی‌های میلیونی (15 آبان)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
[biger_btn_auth]
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
[biger_btn_auth]
گره معاملاتی

گره معاملاتی در فارکس چیست؟ چگونه باید آن را رفع کنیم؟

برخی از اصطلاحات هستند که اگر قصد فعالیت در بازار سرمایه را دارید؛ باید با آن‌ها آشنا باشید. یکی از این اصطلاحات، گره معاملاتی است. گره معاملاتی حالتی است که...
اشتراک گذاری

برخی از اصطلاحات هستند که اگر قصد فعالیت در بازار سرمایه را دارید؛ باید با آن‌ها آشنا باشید. یکی از این اصطلاحات، گره معاملاتی است. گره معاملاتی حالتی است که در آن قیمت در محدوده خاصی رنج می‌زند و ابزاری مهم برای روندشناسی در بازار سرمایه است. این گره را می‌توان در بازار فارکس، بورس و… مشاهده کرد و در صورت مواجهه با گره، باید پاسخی مناسب نسبت به آن داشته باشید.

اگر می‌خواهید عمیق‌تر با گره معاملاتی آشنا شوید؛ حالات و انواع آن را بشناسید و نحوه رفع آن را یاد بگیرید؛ ادامه این مقاله را از دست ندهید.

گره معاملاتی چیست؟

گره معاملاتی به حالتی در چارت گفته می‌شود که قیمت میام دو سطح حمایت و مقاومت رنج می‌زند و برای مدتی محدودی نوسان دارد و مقدار کمی تغییر در قیمت را مشاهده می‌کنیم؛ دقت شود که در این زمان، روند نه نزولی لست و نه صعودی؛ بلکه صرفا نوسانی از قیمت را شاهد هستیم. ضمنا گره‌های معاملاتی معمولا در ابتدای یک ترند صعودی یا نزولی مشاهده می‌شوند و از این رو، یک گره معاملاتی، نشانی محکم از تغییر روند است.

درک این گره‌ها و پی‌بردن به آن‌ها، باعث ورود به بازار در زمانی درست می‌شود و شما می‌توانید داشتن بینشی درست از روندها، معاملات سودآوری انجام دهید و بیشترین بهره را از حالات متعدد بازار ببرید.

حالات رایج گره معاملاتی

گره معاملاتی ۲ حالت رایج و مهم دارد کا حتما باید نسبت به آن‌ها آگاه باشید.

حالت اول: روند بازار صعودی یا نزولی است؛ حین این صعود یا نزول، یک سطح حمایت یا مقاومت تشکیل می‎‌شود (گره) و پس از آن، دوباره همان روند قبلی (صعود یا نزول) ادامه پیدا می‌کند.

حالات رایج گره معاملاتی: حالت اول

حالت دوم: بازار یک روند صعودی یا نزولی دارد؛ یک سطح مقاومت یا حمایت تشکیل می‌شود (گره) و پس از آن، بازار در جهت عکس روند قبلی (صعود یا نزول) به حرکت خود ادامه می‌دهد.

حالت دوم گره معاملاتی

در هر دوی این حالات، ممکن است کندل‌ها شکلی خطی داشته باشند و همچنین ممکن است با تشکیل قله‌ها و دره‌ها، مقاومت‌ها و حمایت‌های کوچکی را شکل دهند. ضمنا جهت تشخیص بهتر گره معاملات، توصیه می‌کنیم که از تایم‌فریم‌های بالاتر استفاده کنید و تایم‌فریم‌هایی کوتاه‌مدت مثل 15 دقیقه‌ای احتمالا برای شما مفید نخواهند بود.

انواع گره‌های معاملاتی

با توجه به اهمیت موضوع گره معاملاتی، چهار نوع گره شناسایی و نام‌گذاری شده‌اند تا کار معامله‌گران جهت خواندن نمودار و تشخیص این گره‌ها راحت‌تر شود. در ادامه، این چهار نوع گره آورده شده‌اند و درباره هر یک توضیحاتی ارائه کرده‌ایم:

1. گره لانگ شدو (Long Shadow)

در این گره معاملاتی، قیمت‌ها در زمانی اندک، به شدت کاهش یا افزایش دارند. برای شناسایی این نوع، از کندل استیک‌ها (Candlesticks) استفاده می‌شود. این گره، نمایان‌گر یک حرکت و تغییر پرقدرت در بازار است و علت نام‌گذاری آن هم، سایه‌هایی بلندی است که معمولا در کندل تشکیل می‌شود.

این گره، یکی از راه‌های تشخیص بازار بازگشتی یا ریورسال است. سایه بلند روی یک کندل در یک بازار گاوی، احتمالا نشانه‌ای از اتمام قدرت خریداران باشد و به ما می‌گوید که فروشندگان توانسته‌اند قیمت را پایین بیاورند و بنابراین، احتمال افت قیمت وجود دارد. همچنین، سایه بلند زیر یک کندل در بازار خرسی، نشان از قدرت گرفتن خریداران دارد و احتمالا بازار به سمت افزایش قیمت پیش خواهد رفت.

گره لانگ شدو (Long Shadow)

2. گره فلگ لیمیت (Flag Limit)

این الگو، به صورت یک پرچم (Flag) کوچک در طول یک ترند نمایان است. سایت معتبر مطابق با این گره، قیمت‌ها غالبا در محدوده‌ای نسبتا ثابت تحرک دارند و نمایی شبیه به پرچم شکل می‌دهند. این پرچم در نمودار معاملاتی، هم می‌تواند به صورت خطوط راست به هم متصل شده باشد و هم می تواند به صورت مثلث باشد.

بعد از این که الگوی پرچم شکل گرفت؛ این احتمال وجود دارد که قیمت‌ها بار دیگر در جهت ترند اصلی پیشروی کنند. مثلا اگر روند اصلی صعودی باشد؛ بعد از این الگو، قیمت‌ها دوباره روندی افزایش به خود خواهند گرفت. معمولا وقتی که قیمت‌ها از این گره خارج می‌شوند و همچنین با افزایش حجم معاملات نیز روبه‌رو می‌شویم؛ با یک سیگنال خوب برای ورود به بازار مواجه هستیم و اگر سایر تحلیل‌های شما نیز این موضوع را تایید می‌کنند؛ می‌توانید با خیال راحت پوزیشن خرید باز کنید و به کسب سود بپردازید.

گره فلگ لیمیت (Flag Limit)

3. گره پرشین گلف (Persian Gulf)

گره پرشین گلف (Persian Gulf) را زمانی مشاهده می‌کنیم بازار صعودی یا نزولی که داریم؛ در حال اصلاح باشد. در واقع در طول این راه، یک یا چند کندل قیمت در زمان بازگشت دوباره واکنشی از خود نشان داده و حمایت می‌گردند. در این زمان‌‌ها می‌توان معامله کرد و در واقع، شکل‌گیری این گره نشان از فرصتی مناسب برای کسب سود دارد. البته که حتی در این وضعیت بازار، باز هم قیمت به سمت پایین خواهد رفت. بنابراین حتما به این نکته هم توجه داشته باشید و انتظار خود از بازار را با توجه به این نکته تنظیم کنید تا در هنگام معامله، دچار مشکلی نشوید.

گره پرشین گلف (Persian Gulf)

4. گره هیدن گپ (Hidden Gap)

گره معاملاتی بعدی که شما باید با آن آشنا باشید تا در تحلیل بازار بهتر عمل کنید؛ گره Hidden Gap است. هنگامی این نوع از گره را مشاهده می‌کنیم که کندل‌های قبلی و بعدی یک کندل بزرگ، نمی‌توانند حتی نصف (50%) از کندل بزرگ را پوشش دهند. به این فواصل ایجاد شده؛ گپ مخفی یا Hidden Gap گفته می‌شود. در چنین شرایطی، این موضوع محتمل است که یکی از مقاومت‌ها، بالاخره 50% از کندل بزرگ را بپوشاند و زمانی که این اتفاق رخ داد؛ این احتمال وجود دارد که با همان روند قبلی، شاهد افت و ریزش قیمت‌ها باشیم.

حال اگر دیدیم که هیچ کدام از خطوط مقاومت توان پوشش کندل را ندارد چه؟ آن‌گاه به سراغ تایم‌فریم‌های کوچک‌تر بروید و ببینید که آیا آنجا Hidden Gap رخ داده است یا خیر. هنگامی که این گره رخ می‌دهد؛ هم می‌تواند نشان از تقویت روند فعلی باشد و هم می‌تواند نشانی از تغییر روند باشد؛ بنابراین همواره نسبت به این گره هشیار باشید؛ چرا که می‌تواند بر تصمیم شما برای ورود یا عدم ورود به بازار و در نتیجه کسب سود و ضرر شما، بسیار تاثیرگذار باشد.

گره هیدن گپ (Hidden Gap)

آنچه که گفتیم 4 نوع رایج از گره‌های معاملاتی بود که ممکن است در هنگام بررسی یک نمودار یا چارت روزانه، هفتگی یا… با آن‌ها برخورد کنید. جهت اطمینان از این که این 4 نوع را به خوبی فراگرفته‌اید؛ توصیه می‌کنیم که یک بار دیگر، آن‌ها را مرور کنید و پس از اتمام این مقاله، به سراغ مثال‌های بیشتری از هر یک رفته و در نمودارهای خود، به دنبال جست‌وجو و تعیین این موارد باشید.

چگونه گره معاملاتی را رفع کنیم؟

علاوه بر بازار فارکس، در بازار بورس نیز با مفهوم گره معاملاتی روبه‌رو می‌شویم. برای رفع مشکل گره معاملاتی در بازار بورس، ادامه این مطلب را از دست ندهید:

در ادامه بررسی پرسش گره معاملاتی چیست؛ می‌خواهیم به شیوه رفع گره معاملاتی بپردازیم. سازمان بورس و اوراق بهادار، برای رفع گره معاملاتی، قوانینی را وضع کرده است که متناسب با آن‌ها، شرکت‌های ارائه‌کننده سهام موظف هستند این مشکل را رفع کنند. برای رفع گره، ابتدا شرکت‌ها باید ببینند که آیا مشمول استفاده از قوانین گره معاملاتی هستند یا خیر. اگر سهامی مشمول قوانین بود؛ شرکت‌ها موظف به رفع آن بر اساس شیوه نامه هستند.

در دنیای معاملات مالی، مفهومی داریم به نام دامنه نوسان. منظور از دامنه نوسان میزان درصد سود و یا ضرری است که هنگام خرید و فروش سهام‌‌های بورسی مختلف می‌توان داشت. در شرایط عادی، سهام‌‌های بورسی حداکثر تا 5% سود و یا 5% ضرر خواهند داشت. منظور از این قاعده این است که هرچه قدر هم که سهام دچار رشد یا ریزش شود؛ باز هم تنها دارای پنج درصد سود و یا پنج درصد ضرر در بازار سرمایه خواهد بود. البته هنگامی که بازار دچار گره معاملاتی می‌شود؛ برای رفع این گره، میزان دامنه نوسانات برای سهام مدنظر تغییر خواهد کرد.

روال معمول این است که با تغییر دامنه نوسانات طی یک یا دو روز، گره معاملاتی رفع خواهد شد و بازار به حالت عادی خود برخواهد گشت. هنگامی که دامنه نوسانات در بازار معاملات دچار تغییر می‌شود؛ آن دست از سهام‌‌هایی که صرف خرید و یا فروش هستند؛ دچار افت یا رشد قیمت چشمگیری می‌ شوند و این موضوع به خودی خود باعث ارزشمندتر شدن این سهام‌‌ها می‌شود و همین مسئله باعث رفع گره معاملاتی می ‌شود.

ستاپ ترید با گره معاملاتی

ستاپ ترید با گره معاملاتی

می‌توان گره‌های معاملاتی را به عنوان Resistance و Support معتبری به حساب آورد. از همین رو، هر زمان که گره‌های مقاومتی و حمایتی شکسته شوند؛ شاهد جهش قیمت در روند صعودی یا نزولی خواهیم بود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که نقطه‌ها یا محدوده‌های حمایتی و مقاومتی در گره‌های معاملاتی از اهمیت زیادی برخوردارند و هر گونه تغییری در هر یک از آن‌ها را باید کاملا مورد توجه قرار داد.

همچنین، گره معاملاتی نوعی حمایت و مقاومت است و کندل قیمت زمان لمس این سطوح حمایتی و مقاومتی، نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه، باید توانایی مشخص کردن تایم‌فریم گره‌های معاملاتی را داشته باشیم؛ چرا که بر اساس تایم‌فریم ارزش این گره‌‌ها مشخص خواهد شد و هر چه تایم‌فریم بالاتر باشد؛ ارزش آن گره نیز بالاتر خواهد بود. از نظر شمار زیادی از معامله‌گران، گره‌های معاملاتی سیگنال‌های برای پیش‌بینی ادامه روند یا تغییر روند هستند و با توجه به آن‌ها می‌توان به معامله وارد شد و یا هم این که از ورود به آن اجتناب کرد و به طور کلی ابزارهایی هستند برای تنظیم معاملات.

جمع‌بندی

آنچه ‌که در این مقاله فرا گرفتیم؛ پاسخی بود به این پرسش که گره معاملاتی چیست. فهمیدیم گره، نوعی نوسان اندک در نزدیکی سطوح حمایت و مقاومت است. ۲ حالت کلی دارد که در یکی از آن‌ها، بازار تغییر روند می‌دهد و در دیگری، به روند سابق خود ادامه می‌دهد.

همچنین گره دارای ۴ نوع مختلف است. این انواع عبارتند از: Long Shadow، Flag Limit، Persian Gulf و Hidden Gap. هر یک شکل و توضیحی خاص دارد که طی مقاله، به طور کامل به آن پرداختیم. در ادامه نیز راجع به روش رفع گره صحبت کردیم.

سعی شد در این مقاله، توضیحی مختصر راجع به مبحث گره معاملاتی به شما ارائه شود. چنان‌چه در این رابطه پرسشی دارید؛ خوشحال می‌شویم که آن را با ما در میان بگذارید. ممنون گه تا اینجای مقاله، همراه ما بودید.

سوالات متداول

1. گره معاملاتی چیست؟

گره حالتی است که در آن قیمت برای مدتی میان سطوح حمایت و مقاومت نوسان می‌کند یا اصطلاحا رنج می‌زند. گره معمولا نشانی از شروع یک روند است و از این رو، توجه به آن و درک گره از اهمیت بسیاری برخوردار است.

2. چند حالت و چند نوع گره داریم؟

دو حالت کلی از گره موجود است. در یکی، روند صعودی یا نزولی ایجاد می‌شود؛ برای مدتی اندکی رنج می‌زند و یک سطح حمایت یا مقاومت ایجاد می‌کند و پس از آن، دوباره روند قبلی از سر گرفته می‌شود. در حالت بعدی اما، روند صعودی یا نزولی پس از تشکیل گره (مقاومت یا حمایت)، معکوس می‌شود و بازار، عکس جهت قبلی خود حرکت می‌کند.

همچنین ۴ نوع گره داریم که این انواع عبارتند از: Long Shadow، Flag Limit، Persian Gulf و Hidden Gap.

3. چرا شناسایی گره مهم است؟

گره‌های معاملاتی، اغلب حکایت از شروع یک روند صعودی یا نزولی دارند. چنانچه بتوانیم به موقع این گره‌ها را تشخیص دهیم؛ در نهایت خواهیم توانست در لحظاتی مناسب به بازار ورود کنیم و در کسب سود، موفق‌تر عمل کنیم.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (1 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

گره معاملاتی در فارکس چیست؟ چگونه باید آن را رفع کنیم؟

برخی از اصطلاحات هستند که اگر قصد فعالیت در بازار سرمایه را دارید؛ باید با آن‌ها آشنا باشید. یکی از این اصطلاحات، گره معاملاتی است. گره معاملاتی حالتی است که...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.