در دهههای اخیر، با ظهور رمزارزها به عنوان یک پدیده مالی نوین، بازار جهانی معاملات مالی به شکلی فراتر از تصورات دیگران تغییر کرده است. ارزهای دیجیتال با تکنولوژی بلاک چین به عنوان وسیلهای برای انتقال ارزش و انجام معاملات ایجاد شدهاند؛ اما یکی از مسائل اصلی این بازار نوپا، نوسانات ناگهانی در ارزش این ارزها بوده است.
در این میان، استیبل کوین به عنوان یک نوع خاص از رمزارزها به وجود آمد تا این نوسانات را کاهش دهد و یک رمزارز با ارزش پایدار ارائه دهد. استیبل کوین ها یکی از مهمترین ابزارهایی هستند که به کمک آنها تعاملات در بازار رمزارزها پایدارتر و معتبرتر انجام میشود.
در این مقاله، به مفهوم و انواع استیبل کوینها، نقش و کاربردهای آنها در بازار رمزارزها، مزایا و معایب استفاده از آنها، همچنین هدف و اهمیت طراحی استیبل کوینها پرداخته خواهد شد. همچنین، نگاهی به نقش استیبل کوینها در ایجاد پایداری ارزش در بازار رمزارزها و تأثیر آنها بر اقتصاد جهانی خواهیم داشت.
استیبل کوین چیست؟
در پاسخ به سؤال استیبل کوین چیست باید بگوییم که استیبل کوین یک رمزارز است که برای عملیتر کردن و بهبود تجربه تراکنش با ارز دیجیتال طراحی شده است. در حال حاضر، کریپتوکارنسیها بیثبات هستند و میتوانند در مدت زمان کوتاهی نوسانات قیمتی چشمگیری را تجربه کنند. به عنوان مثال، بیت کوین میتواند تنها در چند ساعت با درصدهای دو رقمی افزایش یا کاهش یابد.
با توجه به این موضوع، تراکنشهای مبتنی بر بیت کوین میتوانند مخاطرهآمیز باشند. تصور کنید میخواهید یک فنجان قهوه ۵ دلاری با بیت کوین بخرید. ارزش 5 دلار بیت کوین ممکن است در زمان معامله 5 دلار باشد، اما زمانی که از کافی شاپ بیرون میروید، این 5 دلار میتواند به 4 یا 6 دلار برسد. این عدم قطعیت میتواند هم خریداران و هم فروشندگان را در انجام تراکنشهای ارز دیجیتال مردد کند.
هدف استیبل کوینها حل این عدم قطعیت است و تلاش میکنند ثبات پول نقد را با مزایای فناوری کریپتو ترکیب کنند. از یک طرف، آنها بر روی بلاک چینها کار میکنند که سعی میکنند امنیت، شفافیت، صرفهجویی در هزینه و سرعت بیشتری را فراهم کنند و از سوی دیگر، آنها سعی میکنند ارزش داراییهای دنیای واقعی مانند دلار آمریکا را منعکس کنند. طرفداران استدلال میکنند که این ترکیب باعث میشود استیبل کوینها بسیار مفید باشند؛ زیرا به عنوان نوعی پل بین داراییهای سنتی و فناوریهای کریپتو عمل میکنند.
چالش دیگری که صنعت کریپتو با آن مواجه است این است که تبدیل دلار به کریپتو (و بر عکس آن) نسبتاً کند و همچنین گران است. این موضوع میتواند برای سرمایهگذاران کریپتو که به دنبال انجام معاملات در داخل و خارج از دنیای کریپتو هستند، ناخوشایند و ناکارآمد باشد. استفاده از استیبل کوینها به عنوان یک جفت معاملاتی برای توکنهای بیثباتتر مانند بیت کوین میتواند گزینه کارآمدتری برای معاملهگران باشد. این موضوع به این دلیل است که استیبل کوینها خودشان ارز دیجیتال هستند و تبادلات خیلی سریعتر انجام میشوند.
انواع استیبل کوینها
علیرغم این که استیبلکوینها شباهتهای بسیاری دارند، اما انواع مختلفی از آنها در مارکت وجود دارد. در حال حاضر، 4 نوع اصلی استیبل کوین وجود دارد و در ادامه انواع استیبل کوین را معرفی و بررسی میکنیم.
استیبل کوینهای تحت حمایت فیات
این دسته، استیبل کوینهایی هستند که در بالا به آنها اشاره کردیم؛ یعنی ارزش آنها به یک ارز فیات سنتی متصل میشود. استیبل کوینهای با پشتوانه فیات توسط شرکتهای متمرکز اداره میشوند و وجود آنها با نگهداری ذخایر ارز فیات ممکن میشود. به عنوان مثال، اگر شرکت A 10 میلیارد دلار از استیبل کوین خود را عرضه کند، 10 میلیارد دلار یا بیشتر از این مقدار را در ذخایر خود باید نگه دارد. اگر ذخایر آنها به کمتر از 10 میلیارد دلار برسد، استیبل کوین آنها ممکن است depeg کند یا ارزش 1:1 خود را با دلار آمریکا از دست بدهد. در ادامه بیشتر در این مورد صحبت خواهیم کرد.
استیبل کوینهای دارای پشتوانه کالا
این استیبل کوینها شبیه به استیبل کوینهای دارای پشتوانه فیات هستند. با این حال، به جای ارزهای فیات، آنها به کالاها متصل هستند (معمولاً طلا). به عنوان مثال، اگر شرکت B 10 میلیارد دلار از استیبل کوین خود را عرضه کند، برای اینکه استیبل کوین قابل استفاده باشد باید 10 میلیارد دلار یا بیشتر طلا در ذخایر خود نگه دارد.
استیبل کوینهای دارای پشتوانه رمزنگاری
مشابه انواع استیبل کوینهای ذکر شده در بالا، استیبل کوینهای دارای پشتوانه رمزنگاری به ارزهای دیجیتال دیگر متصل میشوند. با این حال، 2 تفاوت کلیدی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. اول، استیبل کوینهای دارای پشتوانه رمزنگاری اغلب توسط شرکتها یا سازمانهای غیرمتمرکز از طریق قراردادهای هوشمند اداره میشوند.
دوم، از آنجایی که ارزهای دیجیتال معمولاً نوسانات بیشتری نسبت به سایر داراییها دارند؛ این سازمانها معمولاً مقداری بیشتر از مقدار عرضه شده، در ذخایر خود سرمایه دارند. به عنوان مثال، اگر سازمان C 10 میلیارد دلار از استیبل کوینهای دارای پشتوانه اتریوم خود را عرضه کرده باشد، باید بیش از 10 میلیارد دلار اتریوم ذخیره کند. به این موضوع “تضمین بیش از حد” گفته میشود و سعی میکند برخی از نوسانات را هموار کند. توجه داشته باشید که سازمانهای استیبل کوین با پشتوانه فیات و کالاها نیز میتوانند وثیقهگذاری بیش از حد را انتخاب کنند.
استیبل کوینهای الگوریتمی
برخلاف انواع بالا، استیبل کوینهای الگوریتمی معمولاً بدون وثیقه هستند. در عوض، آنها توسط الگوریتمهای کامپیوتری اجرا میشوند. برای نشان دادن این که چگونه کار میکنند، بیایید قیمت یک استیبل کوین الگوریتمی را 1 دلار فرض کنیم. اگر قیمت این استیبل کوین به بالای 1 دلار برسد، الگوریتم سکههای جدیدی ایجاد میکند و آنها را در گردش قرار میدهد تا قیمت آن کاهش یابد. اگر قیمت به کمتر از 1 دلار برسد، الگوریتم برای افزایش قیمت، سکهها را از گردش خارج میکند.
نکاتی که برای خرید استیبل کوین باید در نظر داشته باشید
اگر تحقیقات لازم را انجام دادهاید؛ خطرات مربوطه را درک کردهاید و تصمیم گرفتهاید که میخواهید از استیبل کوینها برای تسهیل تراکنشهای رمزنگاریشده خود استفاده کنید؛ فقط باید مبلغی را خریداری کنید با از دست دادن آن مشکلی ندارید. به یاد داشته باشید که همانطور که سقوط TerraUSD در سال 2022 نشان داد، دنیای ارزهای دیجیتال همواره میتواند غیرقابل پیشبینی باشد.
همچنین توجه داشته باشید که داراییهای رمزنگاریشده و مرتبط با آنها ممکن است بیشتر از اوراق بهادار در معرض دستکاری بازار باشند و دارندگان کریپتو از حمایتهای نظارتی مشابهی که برای اوراق بهادار ثبتشده اعمال میشود، بهره نمیبرند. محیط نظارتی آینده برای کریپتو در حال حاضر نامشخص است و کریپتو توسط شرکت بیمه سپرده فدرال (FDIC) یا شرکت حفاظت از سرمایهگذاران اوراق بهادار (SIPC) بیمه نشده است. البته که این عدم وابستگی به نهادهای دولتی و متمرکز، خود نوعی مزیت فوقالعاده نیز محسوب میشود.
با این حال، با توجه به موارد گفتهشده، محدود کردن خریدهای خود به همان اندازهای که با از دست دادن آن راحت هستید، ممکن است به شما در کاهش نوسانات سبد داراییهای خود (در صورت وقوع رویدادهای پیشبینی نشده) کمک کند.
هدف از طراحی استیبل کوین چیست؟
هدف اصلی از طراحی و ایجاد استیبل کوینها، ایجاد یک رمزارز با ارزش پایدار در مقابل سایر ارزهای دیجیتال و ارزهای ملی است. این ارزهای پایدار طراحی شدهاند تا مشکلات نوسانات ناگهانی که در بازار رمزارزها و حتی ارزهای ملی مشاهده میشوند را حل کنند. در ادامه، این اهداف بهتر توضیح داد شدهاند:
1) حفظ پایداری ارزش
یکی از اصلیترین اهداف استیبل کوینها، ارائه یک رمزارز با ارزش پایدار به کاربران است. این پایداری ارزش به این معناست که ارزش یک استیبل کوین به نسبت یک واحد پول ملی (مانند دلار آمریکا یا یورو) پایدار باقی میماند.
2) کاهش نوسانات نرخ ارز
ارزش رمزارزها نسبت به ارزش ارزهای ملی تغییرات ناگهانی داشته و معاملهگران و سرمایهگذاران را با ریسک بالایی روبرو میکنند. استفاده از استیبل کوینها به این افراد امکان میدهد تا از نوسانات ارزها در معاملات خود جلوگیری کنند و ریسک را به حداقل برسانند.
3) انعطافپذیری در معاملات
استیبل کوینها به معاملهگران امکان معامله آسان و سریع در بازارهای رمزارز را میدهند. این مورد به معاملهگران اجازه میدهد تا به راحتی رمزارزها را خرید و فروش کنند؛ بدون نگرانی از نوسانات ناگهانی. همچنین، باید توجه داشت که استیبل کوینها ممکن است با مسائل امنیتی و قانونی مواجه شوند و نیاز به مدیریت دقیق دارند تا بتوانند اهداف اصلی خود را حفظ کنند. این ارزها معمولاً توسط شرکتهای خصوصی یا پروژههای رمزارزی توسعه داده میشوند و انواع مختلفی دارند که به تأمین پایداری ارزش مرتبط هستند.
مزایا و معایب استیبلکوینها
استفاده از این کوینها، مزایایی دارد و در کنار این مزیتها، ریسکهایی را نیز به همراه خود دارد. در ادامه بحث خود، این موارد را بیشتر بررسی میکنیم:
مزایا
- نوسانات کم
- هزینههای تراکنش کم
- گزینههایی امن برای ذخیره وجوه در اکوسیستم کریپتو
- پرداختهای بلادرنگ
این مزایا باعث میشوند که استیبل کوینها نسبت به سایر ارزهای دیجیتال رقابتیتر باشند؛ زیرا از مشکلات مصرفکننده و کسبوکارها کم میکنند. در حال حاضر، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال قادر به ارائه سطح یکسانی از ثبات و مقیاس پذیری برای تراکنشهای بلادرنگ در مقایسه با استیبل کوینها نیستند.
سرمایه کل بازار تمام استیبل کوینهای جهان به بیش از نیمی از حجم معاملات ارزهای دیجیتال جهانی رسیده است و این موضوع، استیبل کوین را به دارایی مهمی برای اکوسیستم دیفای تبدیل کرده است.
معایب
چند اشکال برای استیبل کوین وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیریم. به دلیل روشی که معمولاً استیبل کوینها راهاندازی میشوند، نقاط ضعف متفاوتی نسبت به سایر ارزهای دیجیتال دارند.
اگر ذخایر ارزی استیبل کوین نزد بانک یا شخص ثالث دیگری نگهداری شود، این سؤال ایجاد میشود که: آیا واحد تجاری واقعاً وثیقهای را که ادعا میکند دارد یا نه؟ به عنوان مثال، این سؤالی است که اغلب برای تتر مطرح میشود: آیا پشتوانه واقعی ۱ به ۱ بین توکنهای USDT و دلار آمریکا همواره حفظ میشود یا خیر؟
در بدترین سناریو، این امکان وجود دارد که ذخایر پشتوانه یک استیبل کوین برای بازخرید کافی نباشد و این اتفاق اعتماد به استیبل کوین را متزلزل میکند. رمزارزها برای جایگزینی شرکتهای واسطه طراحی شدهاند. شرکتهایی با پول کاربر کار میکنند و این شرکتها، کنترل کامل روی این پول دارند. به عنوان مثال، این شرکتها در صورت لزوم، میتوانند از وقوع یک تراکنش جلوگیری کنند. در همین راستا، برخی از استیبل کوینها توانایی توقف تراکنشها را نیز اضافه میکنند.
USD Coin نیز یک در پشتی دارد تا در صورت استفاده غیرقانونی از کوینها، تراکنش کاربر را متوقف کند. Circle، یکی از شرکتهای پشتیبان USDC، در جولای 2020 تأیید کرد که 100000 دلار از استیبل کوین را به دستور نهاد مجری قانون، مسدود کرده است.
کاربرد استیبل کوینها
استیبلکوینها به سرمایهگذاران اجازه میدهند تا در داخل و خارج از دنیای ارزهای دیجیتال مختلف تجارت کنند و در عین حال در قلمرو ارزهای دیجیتال باقی بمانند.
ریچارد گاردنر، مدیرعامل Modulus Global مستقر در ایالات متحده، میگوید: «استیبل کوینها با خاصیت بدون نوسان بودن خود، برای پر کردن شکاف بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال استفاده میشوند. استیبل کوینها همچنین به جوامعی که تورم بالایی در اقتصاد خود دارند اجازه میدهند تا پسانداز خود را در داراییهای متصل به ارزهای با ثبات، مانند دلار آمریکا، ذخیره کنند.
این کوینها مزایای ارزهای دیجیتال، یعنی انتقال فوری و کارمزدهای پایین را ارائه میدهند؛ آن هم بدون داشتن نوسانات متعدد. این موضوع بدان معناست که سرمایهگذاران میتوانند این ارزها را بدون نگرانی در مورد نوسانات شدید در پرتفوی خود نگه دارند.
یکی از موارد استفاده اصلی برای استیبل کوینها نقل و انتقالات بانکی بین المللی است. به طور معمول، این کار نیاز به تبدیل ارزها به یکدیگر با کمک چندین بانک و واسطه دارد. این مسیر شامل یک سری مراحل و پرداخت کارمزدهای مختلف است و اغلب چند روز کاری طول میکشد تا تکمیل شود اما بر خلاف این مسیر، انتقال استیبل کوین فوری است و با کارمزد کم یا حتی صفر انجام میشود.
مهمترین استیبلکوینهای ارز دیجیتال
در ادامه، مهمترین استیبل کوینهای بازار را در دستهبندیهای مختلف با هم مرور میکنیم. دقت کنید که این لیست کامل نیست اما ما سعی کردیم که مهمترین موارد را برای شما فهرست کنیم:
تحت حمایت دلار
Tether (USDT)
True USD (TUSD)
Gemini Dollar (GUSD)
USD Coin (USDC)
Paxos Standard (PAX)
Binance USD (BUSD)
DAI
HUSD
sUSD (SUSD)
mStable USD (MUSD)
Ampleforth (AMPL) (algorithmic)
تحت حمایت پوند
Binance GBP Stable Coin (BGBP)
تحت حمایت یورو
Stasis Euro (EURS)
تحت حمایت طلا
CACHE Gold (CACHE)
Tether Gold (XAUt)
Paxos Gold (PAXG)
سایر
Petro (PTR) (oil-backed)
Libra (basket backed)
چرا استیبل کوینها محبوب شدهاند؟
استیبل کوینها بسیار محبوب هستند: به عنوان مثال، تتر، با حجم معاملات 24 ساعته بیش از 70 میلیارد دلار (در زمان نگارش مقاله)، دومین ارز دیجیتال پرمعامله پس از بیت کوین است؛ همچنین تتر از ارزش بازار 15 میلیارد دلاری نیز عبور کرده است! تنها در یک ماه، ارزش بازار تتر بیش از 3 میلیارد دلار افزایش یافته است و رتبه اول خود را به عنوان نقدترین، باثباتترین و قابل اعتمادترین ارز حفظ کرده است!
چرا مردم استیبل کوینها را به رمزارزهایی مانند بیت کوین ترجیح میدهند؟
استیبل کوینها (نسبتاً) پایدار هستند. از آنجایی که توسط ارز فیات پشتیبانی میشوند، سرمایهگذاران میتوانند مطمئن باشند که توکنهای آنها همیشه هر کدام به قیمت یک دلار فروخته میشوند. این بدان معنی است که قیمتها کاهش نمییابند. به یاد داشته باشید که قیمت سکهها بر اساس باور عمومی هدایت میشود. بنابراین اگر سرمایهگذاران معتقد باشند که استیبل کوینهای آنها ارزش معادل ۱ دلار دارند، قیمت بازار نیز باید همین باور را منعکس کند.
استیبل کوینها پناهگاه امنی برای سرمایهگذارانی هستند که در مورد نوسانات سرمایه خود نگرانی دارند. بسیاری از صرافیها – از جمله Binance، بزرگترین صرافی جهان – به معاملهگران اجازه نمیدهند ارزهای فیات بخرند و فقط به آنها اجازه خرید و فروش ارزهای دیجیتال را میدهند. این موضوع بدان معنی است که برای سرمایهگذاران دشوار است که ارزهای دیجیتال خود را در زمانهای بحرانی به سرعت نقد کنند. برای انجام این کار، آنها ممکن است مجبور شوند دارایی خود را در چندین صرافی انتقال دهند یا حتی چندین روز صبر کنند.
اینجاست که استیبل کوینها وارد میشوند. از آنجایی که آنها ارزهای دیجیتال هستند، در اکثر صرافیها قابلیت معامله دارند. در عین حال، از آنجایی که آنها به ارزش یک ارز فیات واحد متصل هستند، به عنوان نوعی پناهگاه موقت برای سرمایهگذارانی عمل میکنند که به دنبال تضمین وجوه خود در بازار نزولی هستند. به این ترتیب، استیبل کوینها مانند نسخههای مبتنی بر بلاک چین دلار هستند. البته همه اینها در صورتی درست که استیبل کوین انتخابی شما بتواند در شرایط گوناگون، ارزش خود را حفظ کند.
استیبل کوین چگونه هزینههای خود را تأمین میکند؟
اولین روشی که صادرکنندگان استیبل کوین برای کسب درآمد از آن استفاده میکنند، از طریق شارژ مستقیم هزینههای بازخرید و صدور کوین است.
پس از آن، بسته به نوع استیبل کوین، شیوه درآمد نیز متفاوت است. این تمایل به کسب درآمد، از سمت نهادهای متمرکز، بحث و جدلهایی را پیرامون شفافیت ذخایر ارزی برانگیخته است. برای بسیاری، این موضوع نقطه ضعف مدل نهادها و ارزهای متمرکز است. این واقعیت است که سرمایهگذارانی که چنین استیبل کوینهایی را در اختیار دارند، ریسک طرف مقابل را میپذیرند. ریسک طرف مقابل احتمال این است که طرف دیگر در دارایی ممکن است بخشی از معامله را انجام ندهد و تعهد قراردادی را نکول کند.
گانش ویسوانات نتراج، استادیار امور مالی در مدرسه بازرگانی وارویک در بریتانیا، میگوید: استیبل کوینها (انواع متمرکز) از طریق سرمایهگذاری ذخایر دلاری خود در داراییهای پربازده، مثلاً اوراق تجاری یا اسناد خزانه، کسب درآمد میکنند و از سمتی، به بدهیهای آنها هیچ سودی تعلق نمیگیرد.
از سوی دیگر، استیبل کوینهای غیرمتمرکز حالتهای درآمدی گوناگونی دارند که از پروتکلی به پروتکل دیگر متفاوت است. نمونههای معمولی عبارتند از فروش توکنهای حاکمیتی که به خریداران اجازه میدهد کنترل رأی بر آینده استیبل کوین را به دست آورند یا وجوهی را در قراردادهای هوشمند روی بلاک چین قفل کنند تا به کسب سود بپردازند.
اما همراه با این سرمایهگذاریها از سوی صادرکنندگان استیبل کوین، ریسکهایی نیز وجود دارد. نتراج میگوید: «در حالی که سرمایهگذاری ذخایر دلاری آنها میتواند سود را افزایش دهد، همچنین ریسک اجرایی (بانکی) و نداشتن ذخایر نقد کافی برای بازخرید (در صورت وحشت سرمایهگذاران) را نیز افزایش میدهد.
آینده استیبل کوینها
با پشت سر گذاشتن موج کریپتو در سال 2017، سرمایهگذاران به طور فزایندهای به دنبال استیبل کوینها به عنوان راهی با امنیت بیشتر برای آزمایش فناوری بلاک چین هستند. در نیمه اول سال 2020، عرضه استیبل کوین با 94 درصد افزایش به 11 میلیارد دلار در ژوئن رسید. در نظر داشته باشید که هر چه بیشتر جلو میرویم، ایده دلار دیجیتال، یک ارز سایهای که فیات را بدون به خطر انداختن ارزش آن وارد بلاک چین میکند وسوسهانگیزتر میشود.
جمعبندی
در این مقاله، ما به مفهوم استیبل کوین و نقش آن در بازار رمزارزها پرداختیم. استیبل کوینها به عنوان نسخههای پایدار رمزارزها عمل میکنند و ارزش ثابت خود را با استفاده از پشتوانههای مالی یا داراییهای فیزیکی حفظ میکنند. این ارزها از مزایایی چون پایداری ارزش، کاهش نوسانات نرخ ارزهای رمزی، انعطافپذیری در معاملات و کاربردهای متنوع مانند معاملات کریپتو و تجارت بینالمللی بهره میبرند.
با افزایش توجه به رمزارزها و با توجه به نیاز به پایداری ارزش در معاملات کریپتو، استیبل کوینها نقش مهمی در اکوسیستم رمزارزی ایفا میکنند. همچنین، با توجه به توسعه مداوم این بازار، توقع میرود که استفاده از استیبل کوینها در کاربردهای مختلف نیز ادامه پیدا کند و این ارزها در آینده نقش مهمتری را بازی کنند.
به عبارت دیگر، استیبل کوینها به توسعه و رشد بازار رمزارزها و تسهیل تعاملات در آن کمک میکنند و نقش مهمی در ساختار اقتصاد دیجیتال جهانی ایفا میکنند. از آنجا که این بازار پویا و در حال تغییر است، پیش بینی میشود که نقش و کاربردهای استیبل کوینها نیز در آینده گسترش یابند و تغییر کنند.
سؤالات متداول
-
رمزارز چیست؟
رمزارز یک نوع ارز دیجیتال است که بر اساس تکنولوژی بلاکچین ایجاد میشود و از رمزنگاری برای امنیت معاملات استفاده میکند.
-
استیبل کوین چیست؟
نوعی ارز دیجیتال است که به عنوان واحدی با ارزش پایدار شناخته میشود و معمولاً پشتوانهای به ارزهای ملی یا داراییهای فیزیکی دارد.
-
چرا به استفاده از استیبل کوینها نیاز داریم؟
زیرا نوسانات رمزارزها را کاهش داده و امکان معاملات پایدارتر در بازار رمزارز را فراهم میکنند.
-
نقش ارزهای ملی در استیبل کوینها چیست؟
بسیاری از استیبل کوینها ارتباط مستقیم با ارزهای ملی دارند و ارزششان به نسبت این ارزها پایدار است.
-
استیبل کوینها چگونه پایداری ارزش را حفظ میکنند؟
استیبل کوینها از پشتوانههای مالی یا داراییهای فیزیکی استفاده میکنند تا ارزششان به نسبت پایدار باقی بماند.
-
معایب استفاده از استیبل کوینها چیست؟
ممکن است مسائل امنیتی و قانونی مرتبط با مدیریت ذخایر ارزی و اعتماد عمومی وجود داشته باشد.
-
استیبل کوینها به چه صورت تولید میشوند؟
تولید استیبل کوینها به روشهای مختلفی مانند تولید توسط شرکتهای معتبر و با استفاده از هوش مصنوعی و تکنولوژی بلاکچین انجام میشود.
-
استیبل کوین ها در چه کاربردهایی مورد استفاده قرار میگیرند؟
برای معاملات رمزارزی، انتقال وجوه، سرمایهگذاری و تجارت بینالمللی استفاده میشوند.
-
چرا استیبل کوینها به عنوان واحد پایدار ارزش مهم هستند؟
استفاده از استیبل کوینها به کاربران امکان تجارت و انجام معاملات در بازار رمزارز را با ریسک کمتری میدهد.
-
چند نمونه از معروفترین استیبل کوینها چه نامها دارند؟
معروفترین استیبل کوینها شامل USDT (Tether)، USDC (USD Coin)، DAI، BUSD (Binance USD) و غیره میشوند.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از دوره رایگان آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.