در دنیای معاملات و مبادلات مالی، تحلیلهای تکنیکال ابزارهایی قدرتمند برای پیشبینی جهت حرکت قیمتها میباشند و یکی از الگوهای مهم در این حوزه، الگوی مثلث است که به عنوان یک نشانه مهم شناخته میشود. الگوی مثلث نه تنها اطلاعات مهمی در خصوص جهت حرکت قیمتها ارائه میدهد بلکه انواع مختلفی دارد که هرکدام ویژگیها و نکات تحلیلی مختص به خود را دارند.
در این مقاله، به بررسی عمیقتر الگوی نموداری مثلث خواهیم پرداخت و انواع مختلف این الگو را بررسی میکنیم. سپس به بررسی حمایت و مقاومت در این الگو میپردازیم. همچنین، استراتژیهای معامله با این الگو و مزایا و معایب مرتبط با آن را مرور خواهیم کرد. این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا در بازارهای مالی با استفاده از الگوی نموداری مثلث، تصمیمات موفقتری بگیرید و بهترین بهره را از تحلیلهای تکنیکال حاصل کنید.
توضیحات و آموزش “الگوی مثلث”
الگوی مثلث چیست؟
الگوی مثلث، یک الگوی تکنیکال محبوب است که معاملهگران از آن برای پیشبینی تغییرات احتمالی قیمت استفاده میکنند. الگوی نموداری مثلث را میتوان برای همه انواع داراییها، از سهام و کالاها گرفته تا ارزها و اوراق قرضه، اعمال کرد.
الگوی مثلث در سه تغییر مختلف (صعودی، نزولی و متقارن) ظاهر میشود و میتواند نشاندهنده از سرگیری روند فعلی (روند صعودی/نزولی) باشند. الگوی نموداری مثلث از یک خط روند در بالا و یک خط روند در پایین تشکیل شده است و هنگامی که قیمت از الگو خارج شود یک سیگنال معاملاتی فعال میشود.
الگوی مثلث صعودی است یا نزولی؟
الگوی مثلث بسته به جهتی که شکست قیمت در آن رخ میدهد میتواند صعودی یا نزولی باشد.
شکست صعودی
زمانی که قیمت از خط روند بالایی مثلث میشکند یک سیگنال صعودی در نظر گرفته میشود. این امر نشان میدهد که گاوها دوباره کنترل بازار را به دست آوردهاند و میتوانیم شاهد ادامه روند صعودی باشیم. برخی از معاملهگران از این سیگنال برای ورود به یک پوزیشن خرید استفاده میکنند؛ در حالی که برخی دیگر قبل از ورود به یک پوزیشن، منتظر یک تاییدیه اضافی نیز هستند.
شکست نزولی
زمانی که قیمت از خط روند پایین مثلث شکسته میشود یک سیگنال نزولی در نظر گرفته میشود. این امر نشان میدهد که خرسها دوباره کنترل بازار را به دست گرفتهاند و میتوانیم شاهد ادامه روند نزولی باشیم. در این مورد، معاملهگران میتوانند از شکست به عنوان سیگنالی برای وارد کردن یک پوزیشن فروش در ابزار استفاده کنند. از طرف دیگر، افراد ممکن است قبل از متعهد شدن به یک پوزیشن خاص، منتظر ثک تأییدیه اضافی نیز باشند.
الگوی مثلث چگونه کار میکند؟
الگوی مثلث همچنین با کمک به معاملهگران در تعیین قیمت آتی کار میکند و به آنها در اتخاذ تصمیمات تجاری مؤثر کمک میکند. با کمک دو خط روند همگرا تشکیل میشود. اولی یک خط مقاومت با شیب رو به پایین و دومی یک خط حمایتی شیب دار به سمت بالا است. این دو خط با هم یک الگوی نموداری مثلث را تشکیل میدهند.
الگوی مثلثی برای انجام حرکات انفجاری در جهت روند شناخته شده است؛ حرکاتی که غالبا پس از شکست نمودار رخ میدهند. این امر نشاندهنده تداوم بالقوه از یکسوی و بازگشت بالقوه در بازار از سویی دیگر است. به همین دلیل است که الگوی نمودار مثلث را الگوی دوطرفه نیز مینامند.
انواع الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال
الگوهای مثلث 3 نوع دارند؛ صعودی، نزولی و متقارن. هر یک نکات و کاربردی مختص به خود را دارد و شیوه نمایش و برخورد با هر یک، متفاوت از دیگری است و از همین رو، در ادامه به معرفی کامل هر یک میپردازیم.
1. مثلث صعودی
مثلث صعودی، ادامه یک الگوی صعودی است و از یک خط روند پایینی صعودی و یک خط روند بالایی صاف (که به عنوان مقاومت عمل میکند) تشکیل شده است. هنگامی که قیمت از مثلث خارج شد و به حرکت در جهت روند ادامه دا یک سیگنال صعودی ایجاد میشود.
چگونه یک الگوی مثلث صعودی را تشخیص دهیم؟
در مرحله اول، معاملهگران باید روند فعلی را به درستی شناسایی کرده و از روند صعودی آن اطمینان حاصل کنند. ویژگیهای اصلی مثلث صعودی یک خط روند پایینی رو به افزایش است که نشان میدهد نمودار قیمت رو به بالا است و یک خط روند بالایی صاف که نشاندهنده مقاومتی قوی است. قیمت برای مدتی در داخل مثلث تثبیت میشود و معاملهگران منتظر شکستن خط بالایی خواهند بود تا تایید شود که روند صعودی از سر گرفته شده است.
2. مثلث نزولی
مثلث نزولی ادامه یک الگوی نزولی است و از یک خط روند بالایی نزولی و یک خط روند پایینی صاف (که به عنوان پشتیبان عمل میکند) تشکیل شده است. یک سیگنال نزولی زمانی ایجاد میشود که قیمت به زیر خط روند پایینی شکسته شود و به حرکت در جهت روند ادامه دهد.
چگونه یک مثلث نزولی را تشخیص دهیم؟
هنگامی که به دنبال یک مثلث نزولی هستید ابتدا مطمئن شوید که روند بازار واقعا نزولی است. نزول خط روند بالایی که نشان میدهد ارز یا سهام مورد بررسی شما در حال رسیدن به مقادیری پایینتر است نشانهای از یک مثلث نزولی است. در همین حال، خط روند پایینی صاف است و به عنوان یک سطح کلیدی حمایت عمل میکند. شکست به زیر این سطح ثابت میتواند نشاندهنده ادامه روند نزولی باشد.
3. مثلث متقارن
مثلث متقارن یک الگوی نموداری خنثی است. قیمت ابزار در حال تثبیت است و خطوط روند همگرا به سمت یکدیگر حرکت میکنند و باریکتر میشوند و هرچه آنها باریکتر شوند احتمال شکست بیشتر میشود.
ما مثلث متقارن را الگوی نمودار خنثی مینامیم زیرا معاملهگران لزوماً پیشبینی شکست در جهت خاصی را ندارند. قیمت در محدودهای تثبیت میشود و معاملهگران در هر جهتی که شکست رخ دهد؛ معامله میکنند.
هنگامی که یک مثلث متقارن در طول یک روند صعودی قوی ظاهر میشود معاملهگران ممکن است به طور خاص به دنبال یک شکست صعودی باشند و سیگنالهای نزولی را نادیده بگیرند؛ زیرا نمیخواهند خلاف روند حرکت کنند. در عین حال، اگر ارز یا سهام در یک روند نزولی قوی قرار داشته باشد احتمالا یک شکست به سمت بالا را نادیده میگیرند.
چگونه یک مثلث متقارن را تشخیص دهیم؟
همانطور که از نام آن مشخص است این الگو از دو خط روند همگرا تشکیل شده است. این اقدام قیمت، نشان میدهد که جنگی بین گاوها و خرسها در جریان است.
حمایت و مقاومت در الگوی مثلث
همانگونه که پیشتر گفتیم الگوی نموداری مثلث از دو خط روند تشکیل شده است و گاهی یک خط و گاهی هر دو خط، شیبدار هستند و این شیبها، خطوط را همگرا میکنند. خط پایینی این الگو، به عنوان سطح حمایت عمل میکند و شیب آن معمولاً مقداری مثبت و یا صفر است که نشان از افزایش قیمتها در این سطح خاص دارد و بیانگر افزایش قدرت خریداران نسبت به فروشندگان است. به بیانی دیگر، به دلیل تقاضای بیشتر خریداران نسبت به فروشندگان، قیمت ارز یا سهم پشتیبانی شده و افزایش مییابد.
خط بالایی مثلث نیز به عنوان سطح مقاومت عمل میکند و شیب آن معمولاً مقداری منفی و یا صفر است. در این سطح، فروشندگان نسبت به خریداران قدرت بیشتری پیدا میکنند. به دلیل تقاضای بیشتر فروشندگان نسبت به خریداران، در این سطح معمولا قیمت ارز یا سهم کاهش مییابد.
استراتژی معامله با الگوی مثلث
هنگام معامله یک مثلث صعودی، شما به عنوان معاملهگر باید:
- مطمئن شوید که بازار در یک روند صعودی قرار دارد.
- مثلث صعودی را که با افزایش خط روند پایین و صاف بالا قابل توجه است شناسایی کنید.
- با صبر برای همگرا شدن دو خط، الگو را تأیید کنید.
- زمانی که قیمت از سطح مقاومت (خط روند بالایی صاف) شکست، یک پوزیشن خرید وارد کنید. میتوان از ابزارهای اضافی برای تأیید اعتبار سیگنال (مانند اندیکاتورهای تکنیکال) استفاده کرد.
- یک سطح توقف ضرر تنظیم کنید. معاملهگران معمولا آنها را در زیر خط روند بالایی صاف (مقاومت سابق، پشتیبانی فعلی) قرار میدهند.
- سطح سود را تعیین کنید. برخی از معاملهگران از سطوح حمایت و مقاومت کلاسیک استفاده میکنند؛ در حالی که برخی دیگر ارتفاع عمودی مثلث را اندازهگیری میکنند و این را از نقطه شکست به سمت بالا منعکس میکنند.
هنگام معامله یک مثلث نزولی، شما به عنوان معاملهگر باید:
- اطمینان حاصل کنید که بازار در روند نزولی قرار دارد.
- مثلث صعودی را شناسایی کنید؛ این الگو با خط روند بالا و پایین آن قابل توجه است.
- با صبر برای همگرا شدن دو خط، الگو را تأیید کنید.
- زمانی که قیمت به زیر سطح حمایت (خط روند پایین صاف) رسید یک پوزیشن فروش وارد کنید. میتوان از ابزارهای اضافی برای تأیید اعتبار سیگنال (مانند اندیکاتورهای تکنیکال) استفاده کرد.
- یک سطح توقف ضرر تنظیم کنید. معاملهگران معمولا آنها را بالای خط روند پایین صاف (حمایت سابق، مقاومت فعلی) قرار میدهند.
- سطح سود را تعیین کنید. برخی از معاملهگران از سطوح حمایت و مقاومت کلاسیک استفاده میکنند؛ در حالی که برخی دیگر ارتفاع عمودی مثلث را اندازهگیری میکنند و این را از نقطه شکست به سمت بالا منعکس میکنند.
هنگام معامله یک مثلث متقارن، شما به عنوان معاملهگر باید:
- الگوی مثلث متقارن، متشکل از دو خط همگرا را مشخص کنید.
- با صبر برای همگرا شدن دو خط، الگو را تأیید کنید.
- پوزیشن را در جهت شکستگی وارد کنید. میتوان از ابزارهای اضافی برای تأیید اعتبار سیگنال (مانند اندیکاتورهای تکنیکال) استفاده کرد.
- یک سطح توقف ضرر -معمولاً در بدنه مثلث- قرار دهید.
- سطح سود را تعیین کنید. اندازهگیری ارتفاع عمودی مثلث میتواند به تعیین سطح سود بهینه کمک کند.
چگونه میتوان تارگت قیمت را برای الگوی مثلث محاسبه کرد؟
محاسبه و تعیین تارگتی مناسب برای قیمت در این الگو، از طریق یک روش رایج که مورد استفاده توسط بسیاری از معاملهگران است انجام میشود. هدف بالقوه یک الگوی نموداری مثلث با اندازهگیری فاصله مثلث از بالا به پایین صورت میگیرد؛ سپس این فاصله را از نقطه شکست الگو، به سمت بالا یا پایین (بسته به صعودی یا نزولی بودن الگو) منعکس میشود تا تارگت پیدا شود.
اگر به تصویر بالا نگاه کنید متوجه میشوید که چگونه فاصله بین دو خط در ابتدای الگو، اندازهگیری شده و به اندازه همین فاصله، از محل شکست به بالا رفتیم تا تارگت را تعیین کنیم. این روش، یک روش سنتی است که برای تعیین اهداف قیمت در یک نمودار مثلثی استفاده میشود و شما میتوانید این روش را در بسیاری از کتابها بیابید. اگر همین روند را معکوس کنید میتوانید از آن در مثلث نزولی نیز استفاده کنید.
معاملهگران از ارتفاع الگو برای پیشبینی تارگت احتمالی قیمت استفاده میکنند؛ زیرا تثبیت درون الگو نشاندهنده بزرگی حرکت قیمت است. فرض پشت این تحلیل این است که قیمت پس از شکست، به همان شیوهای حرکت میکند که در خود الگو انجام داده است.
کدام شاخص تکنیکال برای استفاده در کنار الگوی مثلث بهتر است؟
در مورد این الگوی، حجم مهمترین شاخص است؛ زیرا تأیید میزان اعتبار شکست بسیار مهم است. افزایش حجم در زمان شکست، موثرترین نشانه یک شکست اصلی است و میتواند به معاملهگران کمک کند تا با وارد نشدن به شکستهای جعلی، سرمایه خود را در جای درستی خرج کنند. به میزان افزایش حجم در زمان شکست توجه کنید؛ زیرا به محض شروع معاملات، در صورتی که حجم از شکست پشتیبانی کند؛ احتمال موفقیت ستاپ معاملاتی شما افزایش مییابد.
میزان موفقیت الگوی مثلث در تحلیل تکنیکال چقدر است؟
میزان موفقیت این الگو در تحلیل تکنیکال بسیار وابسته به فرد است. میزان موفقیت یک نمودار مثلث یا هر الگوی نمودار دیگری، به عوامل زیادی مانند توانایی معاملهگر در انجام معامله، وضعیت بازار، نقدینگی بازار، احساسات جاری در بازار و غیره بستگی دارد.
معاملهگران مختلف، این الگوها را به شیوههای مختلفی معامله میکنند. به عنوان مثال، یک معاملهگر برای اجرای معامله تنها به الگوی حجم و مثلث تکیه میکند در حالی که معاملهگر دیگر از RSI (شاخص قدرت نسبی) در کنار مثلث استفاده میکند. این امر نتایج متفاوتی را برای هر دو معاملهگر در یک سری از معاملات ایجاد میکند. بنابراین، اندازهگیری میزان موفقیت دقیق یک الگوی نموداری مثلث در تحلیل تکنیکال دشوار است.
بیشتر بخوانید: آموزش اندیکاتور RSI
مزایای الگوی مثلث چیست؟
این الگو به دلیل وقوع مکرر و اثربخشی آن به طور گسترده توسط معاملهگران در سراسر جهان استفاده میشود. این الگو همچنین به معاملهگران در یافتن فرصتهای معاملاتی خوب و پیشبینی حرکات آتی قیمت کمک میکند. در ادامه 5 مزیت استفاده از الگوی نموداری مثلث ذکر شده است:
1. شناسایی آن آسان است
یک الگوی نموداری مثلث به راحتی در نمودار قیمت قابل مشاهده است. با تمرین بر روی نمودار قیمت قادر خواهید بود در طول زمان این الگو را به طور موثر شناسایی کنید.
2. نسبت پاداش به ریسک زیادی را فراهم میکند
حد ضرر پیش فرض برای این الگو، اندک است. در حالی که تارگت سود مقدار قابل توجهی دارد. به همین دلیل است که الگوی نمودار مثلث نسبت پاداش به ریسک زیادی را فراهم میکند.
3. در همه انواع بازارها و در تمام بازههای زمانی موثر است
یک معاملهگر میتواند با استفاده از الگوی نمودار مثلث احتمال موفقیت معاملات خود را افزایش دهد. این الگو در همه انواع بازارها مانند کالاها و ارزها کار میکند و همچنین در بازههای زمانی متعددی موثر است.
4. قابل استفاده همراه با شاخصهای دیگر است
دقت نمودار مثلث با استفاده از ابزارهای تکنیکال اضافی افزایش مییابد. معاملهگران میتوانند از شاخصهای تکنیکال مانند حجم و RSI (شاخص قدرت نسبی) برای افزایش احتمال موفقیت ستاپ خود استفاده کنند.
5. ورود و خروج واضحی را برای ما فراهم میکند
یک نمودار مثلث، ورود و خروج از پیش تعریف شدهای را فراهم میکند. این امر به یک معاملهگر در رفع سردرگمی کمک میکند و منجر به مدیریت تجارت موثر میشود.
الگوی نموداری مثلث یک الگوی آسان و موثر است. مزایای ذکر شده آن مطمئناً باعث میشود که این الگو در مقایسه با سایر الگوهای نموداری، سودآورتر به نظر برسد.
معایب الگوی مثلث چیست؟
الگوی نمودار مثلث معایبی دارد. در ادامه 5 مورد از معایب مرتبط با استفاده از این الگوی کاربردی ذکرشده است. لطفا در کنار مزایای ذکر شده، این معایب را نیز در نظر داشته باشید و با دیدی کامل و با رعایب احتیاط از این الگو در معاملات خود استفاده کنید.
1. تولید سیگنالهای غلط
الگوی نموداری مثلث گاهی ممکن است سیگنالهای معاملاتی نادرستی -مانند سایر تکنیکهای تکنیکال- ایجاد کند. این امر میتواند معاملهگر را به سمت تصمیمگیریهای اشتباه تجاری سوق دهد و منجر به ایجاد ضرر برای معاملهگر شود.
2. اثر کمتر در بازههای زمانی کوتاهتر
نمودار مثلث در بازههای زمانی کوتاهتر در مقایسه با فریمهای زمانی طولانیتر، کمتر مؤثر است. سیگنالهای تولید شده توسط این الگو در تایم فریمهای کوتاهتر، اغلب غیرقابل اعتماد هستند.
3. عدم کاربرد زیاد به تنهایی
نمیتوان به الگوی نمودار مثلث به تنهایی اعتماد کرد. این الگو به ابزارهای تکنیکال اضافی برای افزایش احتمال درست بودن خود نیاز دارد. برای مثال، اعتبار یک شکست از الگو را نمیتوان بدون اندیکاتور حجم به درستی تأیید کرد.
4. برداشتهای ذهنی
خطوط روندی که یک معاملهگر باید برای شناسایی یک الگوی نموداری مثلث ترسیم کند؛ کاملا ذهنی بوده و مطابق با دانش و تجربه هستند. این میتواند منجر به مشاهده الگوهای معیوب در نمودار قیمت و متحمل ضرر شود.
5. شکستهای کوچک
برآمدگیها و شکستهای الگوی نموداری مثلث گاها آنقدر بزرگ و معنادار نیستند. این امر بدان معنی است که معاملهگران همیشه نمیتوانند از این الگو سود زیادی کسب کنند.
به طور کلی، مثلث الگویی موثر است؛ اما باید از محدودیتهای آن نیز آگاه بود. همیشه باید به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از این الگو، ریسک را به طور موثر مدیریت کنید.
تنظیم Stop Loss برای یک مثلث
انتظار برای تایید الگوی توسط سایر اندیکاتورها، به کاهش احتمال شکست معاملات کمک میکند؛ اما این روش، فقط تا حدی ریسک معاملات شما را کم میکند و شما همچنان میخواهید مطمئن شوید که ریسک خود را کمتر و کمتر کردهاید و از این رو، بهتر است که برای معاملات خود، Stop Loss تنظیم کنید. اما خب، محل استاپ لاس شما بستگی به نوع مثلثی دارد که مشغول معامله با آن هستید.
- برای مثلثهای صعودی، باید توقف خود را در زیر یکی از پایینترین نقاط قیمتی اخیر قرار دهید.
- برای مثلثهای نزولی، باید توقف خود را در زیر یکی از بالاترین نقاط قیمتی اخیر قرار دهید.
- برای مثلثهای متقارن، محل استاپ لاس به جهت شکست بستگی دارد.
همچنین توصیه میشود که در صورت رسیدن به هدف سود (Profit Target)، معامله خود را بطور خودکار ببندید. همانطور که گفته شد بسیاری از معاملهگران تکنیکال هدف سود خود را با استفاده از عرض مثلث در پهنترین نقطه آن تعیین میکنند. با استفاده از عرض مثلث و پایینترین سطح اخیر بازار، میتوانید نسبت ریسک به پاداش خود را برای معامله محاسبه کنید. به عنوان مثال، اگر یک مثلث صعودی 200 نقطه عرض داشته باشد و بازار قبل از حمایت 100 نقطه عقب نشینی کند؛ نسبت ریسک به پاداش شما 1 به 2 است.
الگوی مثلث؛ مروری اجمالی به همراه مثال
علت موثر بودن مثلث، این است که الگوهای مرتبط با آن، تثبیت (مثلثهای متقارن)، تجمع (مثلثهای صعودی) یا توزیع (مثلثهای نزولی) را نشان میدهند. در مثلثهای متقارن، هم معاملهگران صعودی و هم نزولی در حال حرکت هستند و قیمت سهام را با پیروی از یک روند قیمت قابلتوجه آزمایش میکنند تا در نهایت گاوها یا خرسها برنده شوند –که نتیجه معمولاً از روند قبلی پیروی میکند.
در یک مثلث صعودی، خریداران به مرور زمان تهاجمیتر میشوند -که منجر به افزایش خط روند پایینی میشود به این شکل که حداقلهای قیمت، افزایش مییابند و به سطوح بالاتری منتقل میشوند- تا زمانی که در نهایت بر معاملهگران نزولی پیروز شوند و قیمت سهام شکسته شود. همچنین عملی مخالف در یک مثلث نزولی اتفاق میافتد؛ جایی که فروشندگان تهاجمیتر میشوند و قیمتهای را دائما پایین میآورند تا زمانی که سهام بهشدت نزولی شود.
مثال ها
مثال اول یک مثلث متقارن را نشان میدهد که یک روند صعودی توسعه یافته را دنبال میکند. خط روند پایین دارای دو نقطه پشتیبانی است؛ در حالی که خط روند بالا دارای سه نقطه است. شکست در جهت روند قبلی رخ میدهد و به اندازه کافی قوی هست که اطمینان را در ادامه ایجاد کند. شکست ثانویه میتواند به عنوان شکسته شدن قیمت سهام به بالاتر از قیمت هدف پیشبینی شده توسط الگوی مثلث قلمداد شود.
مثال دوم یک الگوی صعودی را نشان میدهد که هر بار سه اوج متوالی در یک سطح ثابت هستند و سه تا از پایینترین نقاط قیمت، دائما و به شکل متوالی افزایش مییابند. شکست به صورت صعودی رخ میدهد و وسعت روند صعودی زیر تقریباً با ارتفاع قاعده مثلث صعودی برابر است.
جمعبندی
الگوی مثلث اغلب به دنبال یک روند قیمت قوی و طولانی مشاهده میشود؛ زیرا خریداران و فروشندگان قیمت جدید یک سهام را آزمایش میکنند و در طول زمان، یک گروه تهاجمی میشود و کنترل بخش بزرگتری از بازار را به دست میگیرد.
مثلثهای صعودی همیشه سیگنالهایی صعودی و مثلثهای نزولی همیشه سیگنالهایی نزولی در نظر گرفته میشوند؛ در حالی که مثلثهای متقارن معمولاً منجر به ادامه روند قبلی میشوند –البته که ممکن است علامتی معکوس نیز داشته باشند. مثلثها الگوهای معاملاتی بسیار مطلوبی هستند؛ زیرا تفسیر، تایید و ایجاد سطوح حمایت و مقاومت و تارگت قیمت پس از شکست، آسان است.
ممنون که تا اینجای مقاله همراه ما بودید. چنانچه راجعبه ارزیابی و یا نحوه استفاده از این الگوی کاربردی، سوال یا ابهامی داشتید لطفا با از طریق کامنتها و یا از طریق بخش پشتیبانی، سوال خود را با ما در میان بگذارید تا کنار هم، به دانش وسیعتر و بهتری از بازارها دست یابیم.
سوالات متداول
1. الگوهای مثلثی چیست؟
الگوهای مثلثی الگوهای نموداری هستند که از خطوط روند همگرا در نمودار قیمت تشکیل میشوند. آنها نشاندهنده یک دوره تثبیت قبل از شکست احتمالی هستند؛ شکستی که میتواند منجر به از سرگیری روند غالب شود.
2. چگونه الگوهای مثلثی را تشخیص دهیم؟
الگوهای مثلثی با رسم خطوط روند که مجموعهای از Higher Lows و Lower Highs را به هم متصل میکنند شناسایی میشوند. هنگامی که خطوط همگرا میشوند یک شکل مثلث در نمودار ایجاد میکنند.
3. انواع الگوهای مثلثی کدامند؟
سه نوع اصلی از الگوهای مثلثی عبارتند از متقارن، صعودی و نزولی.
4. مثلث متقارن چیست؟
مثلث متقارن الگویی است که توسط دو خط روند همگرا با شیبهای مشابه تشکیل شده است. در این الگو، یک شکست بالقوه میتواند در هر جهت رخ دهد.
5. مثلث صعودی چیست؟
یک مثلث صعودی توسط یک خط روند صاف بالایی و یک خط روند پایینی صعودی تشکیل میشود. انتظار میرود یک شکست در بالای خط روند بالایی رخ دهد و آن را به یک سیگنال بالقوه صعودی تبدیل کند.
6. مثلث نزولی چیست؟
یک مثلث نزولی توسط یک خط روند پایینی صاف و یک خط روند بالایی نزولی تشکیل میشود. انتظار میرود شکست در زیر خط روند پایینی رخ دهد و آن را به یک سیگنال بالقوه نزولی تبدیل کند.
7. چگونه الگوهای مثلثی را معامله میکنید؟
معاملهگران اغلب قبل از ورود به معاملات منتظر شکست در بالای خط روند بالا ( در الگوی صعودی) یا زیر خط روند پایین (در الگوی نزولی) هستند. سطوح توقف ضرر و سود برداشتی برای مدیریت ریسک تنظیم شده است.
8. آیا الگوهای مثلثی میتوانند الگوهایی ادامهدار باشند؟
بله؛ الگوهای مثلثی میتواند نشاندهنده ادامه روند موجود باشد.
9. آیا الگوهای مثلثی برای همه فریمهای زمانی قابل اجرا هستند؟
بله؛ الگوهای مثلثی را میتوان در بازههای زمانی مختلف، از دقیقه تا نمودارهای هفتگی مشاهده کرد. اما هر چه تایم فریم بالاتر باشد؛ اعتبار نمودار بیشتر است.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.