در بازارهای مالی، معاملهگران و سرمایهگذاران باید با استفاده از اطلاعات دقیق و قابل اعتماد، تصمیمگیریهای خود را انجام دهند تا به بهرهوری بیشتری دست یابند. یکی از این اطلاعات که برای تحلیل و پیشبینی عملکرد بازار بسیار حیاتی است، «شاخص pmi» یا شاخص مدیران خرید است. شاخص PMI که مخفف عبارت Purchasing Managers’ Index است، یک شاخص اندازهگیری است که نشاندهنده فعالیت تولیدی یا خدماتی یک کشور میباشد.
با توجه به اهمیت بالای شاخص PMI در تحلیل بازارهای مالی، در این مقاله به معرفی این شاخص، نحوه کارکرد آن و نحوه محاسبه آن میپردازیم و سپس اهمیت و کاربردهای شاخص را در تصمیمگیری معاملاتی در بازار فارکس مرور میکنیم. در نهایت هم یک راهنمای گام به گام برای استفاده از این شاخص در معاملات فارکس را ارائه خواهیم داد تا معاملهگران بتوانند تصمیمات خود را با دانش کافی و اطمینان بهتری اتخاذ کنند.
شاخص pmi چیست؟
شاخص مدیران خرید که توسط شرکتی مانند IHS Markit تولید میشود، یک شاخص اقتصادی است که نشاندهنده نرخ گسترش یا انقباض یک بخش خاص – مانند تولید، خدمات یا ساختوساز – است. PMI که ماهانه منتشر میشود، از نظرسنجیهای تکمیل شده توسط مدیران از طیف وسیعی از شرکتهای با اندازههای مختلف در یک بخش انتخاب شده به دست میآید. این شاخص برای بیش از 40 اقتصاد در سراسر جهان گردآوری شده است.
در حالت ایده آل، از این شاخص با هدف شناسایی سریع روندهای بازار و نقاط عطف استفاده میشود. اقتصاددانان، تحلیلگران و مدیران به PMI به عنوان معیاری برای ارزیابی وضعیت یک صنعت در زمان حال نگاه میکنند. علاوه بر این، با توجه به اهمیت بخشهای تولیدی، خدماتی و ساختمانی، اقتصاددانان و مدیران نیز از آن برای سنجش عملکرد اقتصاد به عنوان یک کل استفاده میکنند.
اما مزیت این شاخص نسبت به دادههای منتشر شده توسط دولت مثل تولید ناخالص داخلی (GDP) چیست؟ خب بهطور معمول، دادههای رسمی منتشر شده توسط دولت ممکن است سه ماه از اقتصاد عقب باشند، اما شاخص مدیران خرید میتواند در لحظه استفاده شود و برای پیشبینی آمارهای بعدی نیز به کار رود.
به خاطر این بهروز بودن، میتوان بر اساس دادههای این شاخص، تصمیمات اساسی در مورد هزینههای تجاری گرفت و برنامهریزی مناسبی انجام داد. این شاخص حتی ممکن است سیاستهای پولی – بهویژه، نرخهای بهره – را که توسط بانکهای مرکزی مانند بانک انگلستان (BoE) تعیین میشود، منعکس کنند.
شاخص pmi چگونه کار میکند؟
مجموعه دادههای شاخص مدیران خرید، از پانل مدیران خرید (یا یک بخش جایگزین) از چند صد شرکت در یک بخش مشخص جمعآوری میشوند که شامل یک سری نظرسنجی و پرسشنامه است. پرسشنامهها در نیمه دوم هر ماه تکمیل میشوند و نتایج هم معمولا در ابتدای ماه آینده منتشر میشوند. به عنوان مثال، نظرسنجیهای PMI تولیدی در اولین روز کاری هر ماه منتشر میشوند و به دنبال آن نتایج بخش خدمات در سومین روز کاری منتشر میشوند.
این نظرسنجیها متغیرهای کلیدی در دسترس مدیران خرید را شناسایی میکند و از شرکتکنندگان میخواهند که مشخص کنند آیا این شاخصها نسبت به ماه قبل تغییری کردهاند یا خیر. با این حال، قبل از بررسی این متغیرها و محاسبه شاخص با جزئیات بیشتر، مهم است که توجه داشته باشید که PMI یک شاخص انتشار (Diffusion Index) است.
این بدان معناست که با ارزیابی و ترکیب جهت گرایش دادههای متعدد، این شاخص نهایتا یک روند کلی را ایجاد میکند. مانند بسیاری از شاخصهای انتشار، در اینجا هم از عدد 50 به عنوان یک مقدار پایهای استفاده میشود. هر عدد بالاتر از 50، نشاندهنده سرعت گسترش همان بخشی است که شاخص روی آن متمرکز شده است و برعکس، عدد زیر 50 نشاندهنده سرعت انقباض آن بخش است. اما در خود مقدار 50، انبساط و انقباض در تعادل هستند، بنابراین بخش، بهطور متوسط، در سطح ثابتی از خروجی است. تصویر زیر را مشاهده کنید:
همانطور که گفتیم هر مقدار بالاتر از 50 نشاندهنده یک بسط است و بالعکس. حال در این تصویر، میتوان انقباضات عمده در اقتصاد کشور را در حوالی فروپاشی بازار مالی سال 2009 و در مراحل اولیه همهگیری در سال 2020 مشاهده کرد.
شاخص pmi شامل چه مواردی است؟
متغیرهای موجود در پرسشنامه، بستگی به نوع PMI مورد نظر دارد. از آنجایی که این شاخص به معنای نمایندهای از کل بخش – یا اقتصاد – است، اجزای آن بر این اساس انتخاب میشوند که آیا آنها نشاندهنده تقاضای کلی برای کالاها یا خدمات مربوطه هستند یا خیر. همچنین متغیرها با توجه به اهمیت نسبی که دارند وزندهی میشوند.
از آنجایی که بخش تولید در شاخص مدیران خرید، یکی از مهمترین و کاربردیترین شاخصها است، میتوانیم از آن به عنوان مثال خود استفاده کنیم. PMI تولید IHS Markit/CIPS از زیرشاخصها و وزنهای زیر استفاده میکند:
- سفارشات جدید (30%)
- خروجی (25%)
- اشتغال (استخدام) (20%)
- مدت زمان تحویل تامینکنندگان (15%)
- موجودی کالا (10%)
سفارشات جدید، تولیدات و سطوح اشتغال سه چهارم وزنها را تشکیل میدهند که اهمیت آنها را به عنوان شاخصهایی برای تعیین سلامت بخش تولید نشان میدهد. برای PMI بخش خدمات، مدت زمان تحویل تامینکنندگان و موجودی کالا حذف میشوند و سطوح خروجی به متغیر اصلی تبدیل میشوند.
شاخص pmi چگونه محاسبه میشود؟
عدد نهایی شاخص، خلاصهای از پاسخ افراد به نظرسنجی است. از آنجایی که شاخص مدیران خرید یک شاخص انتشار است، مقدار کمّی تغییر متغیرها از معادله خارج میشود. در عوض، هدف این نظرسنجی تعیین جهت روند و میزان گسترده بودن آن است.
با در نظر گرفتن این موضوع، زمانی که از پاسخدهندگان نظرسنجی در مورد عملکرد هر متغیر در مقایسه با عملکرد آن در ماه قبل سؤال میشود، تنها سه انتخاب داده میشود. یعنی شرکتکنندگان میتوانند بگویند که متغیر افزایش یافته، کاهش داشته و یا این که بدون تغییر باقی مانده است.
بر اساس این پاسخها، مقدار PMI با استفاده از فرمول زیر محاسبه میشود:
به شکلی که:
- P1 = درصدی از شرکتکنندگان در نظرسنجی که بهبود شرایط را گزارش میکنند
- P2 = درصد شرکتکنندگان در نظرسنجی که یک وضعیت ثابت را گزارش میکنند
- P3 = درصدی از شرکتکنندگان در نظرسنجی که وخامت شرایط را گزارش میکنند
رقم حاصل مقداری بین 0 تا 100 خواهد بود. در کران بالا، اگر 100% پاسخدهندگان بهبود را نشان دهند، PMI برابر با 100 (100% x 1) خواهد بود. در کران پایین، اگر 100٪ از پاسخدهندگان وخامت را گزارش کنند، PMI برابر با 0 (100% x 0) خواهد بود. دقیقاً بین این دو، اگر 100٪ پاسخدهندگان نشان دهند که شرایط ثابت مانده است، نرخ تغییر صفر و PMI برابر با 50 (100% x 0.5) خواهد بود.
در عدد 50، یک بخش نه در حال گسترش است و نه در حال انقباض است، با این حال، هر چه عدد نهایی از این خط پایه دورتر شود، بخش با سرعت بیشتری بهبود مییابد یا بدتر میشود.
انواع شاخص pmi
این شاخص انواعی دارد و چهار نوع محبوب که تحلیلگران توجه زیادی به آنها نشان میدهند، عبارتند از:
1. PMI تولید
این مورد، عددی است که اطلاعاتی در مورد بخش تولید یک کشور ارائه میدهد. در کشورهایی مانند ایالات متحده، چین، آلمان و بریتانیا که عملیات تولیدی گستردهای دارند، بیشترین کاربرد را دارد.
2. PMI خدمات
این عدد به فعالیت در بخش خدمات مانند رستورانها و حمل و نقل هوایی میپردازد و معمولاً بسیار مهم است، زیرا غالبا بزرگترین کارفرماها در بیشتر کشورها، در بخش خدمات هستند.
3. PMI ساختوساز
این رقم به عملکرد صنعت ساختوساز میپردازد. برای کسانی که سهام ساختمانی را معامله میکنند، مناسب است.
4. PMI ترکیبی
نوع آخر، به دادههای کلیدی در بخشهای تولید و خدمات نگاه میکند و معیاری از کل اقتصاد را ارائه میکند.
اهمیت شاخص pmi در فارکس و بازارهای معاملاتی چیست؟
این شاخص به چند دلیل منبع ارزشمندی از اطلاعات است. مزیت اصلی که به ارمغان میآورد، بهروز بودن دادههای آن است – به این معنی که، در اصل، PMI اطلاعاتی را در مورد نحوه عملکرد بازارها در همان زمان انتشار ارائه میدهد. به این ترتیب، میتوان از آن برای تصمیمگیری فوری در مورد رشد کوتاهمدت بخش مدنظر، جهت احتمالی قیمتهای کالا، هزینههای جاری و تغییر ارزش ارزها استفاده کرد.
در بلندمدت، میتوان به مجموعهای از آمار و ارقام شاخص مدیران خرید در هنگام پیشبینی نتایج سایر آمارهای تاثیرگذار مانند رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ تورم، سطوح اشتغال و نرخ بهره نگاه کرد که میتوانند در پیشبینی تغییر قیمت ارز یک کشور موثر باشند.
شاخصهای جدیدی که حاصل میشوند، در هنگام سرمایهگذاری و تصمیمگیری، ملاحظات مهمی هستند. برای مثال، چنانچه دادهها نرخ تورم بالا را نشان دهند، این موضوع میتواند سرمایهگذاران را وادار به انتقال ثروت از داراییهای نقدی و با درآمد ثابت به داراییهای مقاوم در برابر تورم مانند طلا کند.
مزایا و معایب شاخص pmi
مزایا
اولین نکته مثبت این است که این شاخص، اطلاعاتی مفیدی از وضعیت اقتصادی ارائه میدهد. دومین نکته مثبت، این است که شاخص مدیران خرید تمایل دارد بینش عمیقتری در مورد شرکتها و عواملی که بر آنها تأثیر میگذارد ارائه دهد و بنابراین، از اعتبار نسبتا مناسبی برخوردار است. یک مزیت دیگر آن این است که نتایج هر ماه در اولین هفته کاری ماه بعد منتشر میشوند و بنابراین، اطلاعات بسیار تازه و بهروز هستند.
معایب
مشکل اصلی این است که عدد PMI معمولاً منجر به تحرکات قابل توجهی در بازار نمیشود. در واقع، ارزها و سهام هنگام انتشار دادههای شاخص، به ندرت حرکت میکنند. همچنین، این شاخص وضعیت 100 درصد واقعی یک کشور را نشان نمیدهد، بلکه محققان تنها گروه کوچکی از شرکتها را بررسی میکنند.
تاثیر شاخص pmi در بازار فارکس
میتوان از شاخص pmi در فارکس و همچنین سایر بازارهای اقتصادی استفاده کرد. چنانچه قصد استفاده از شاخص مدیران خرید را در معاملات خود دارید، دو گزینه اصلی پیشروی شما وجود دارد که عبارتند از سرمایهگذاری بلندمدت و معامله با اخبار و اتفاقات کوتاهمدت. بیایید این دو مورد را با هم بررسی کنیم:
سرمایهگذاری در ارزها
مورد اول، یک رویکرد بلندمدت است که مستلزم استفاده از سرمایه کلان برای مدتی طولانی است. این روش از تحلیل بنیادی برای بررسی جذابیت یک ارز جهت سرمایهگذاری استفاده میکند. تمام شاخصهای اصلی اقتصادی از جمله شاخص مورد بحث ما، تولید ناخالص داخلی، تورم و غیره مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند.
پویایی مثبت و مقادیر بالای شاخص مدیران خرید، به معنای چشماندازهایی روشن برای پول ملی است. اگر سایر شاخصها مغایرت نداشته باشند، ارز برای سرمایهگذاری جالب میشود. در مقابل، کاهش طولانیمدت فعالیت تجاری که با کاهش سایر شاخصها تأیید میشود، ارز را برای فروش –و نه خرید- جذاب میکند.
معامله طبق اخبار
مورد دوم، یک روش معاملاتی کوتاهمدت در فارکس است که الزامات اندکی در مورد اندازه سرمایه شما دارد. معامله طبق اخبار، بر مبنای تاثیر کوتاهمدتی است که شاخص مورد بحث ما بر نرخ ارز دارد. در مظنه دلار، شاخص تولید ISM بیشترین تأثیر را دارد. اگر شاخص بسیار بالاتر از میزان پیشبینی شده باشد، پول ملی بهطور ناگهانی رشد میکند،
در حالی که پایینتر بودن شاخص، برعکس، باعث سقوط دلار میشود. می توانید از این افزایش موقت در مظنهها برای کسب سود استفاده کنید. برای این کار، نمودار قیمت را تجزیه و تحلیل کنید و معاملات خود را با توجه به انتشار اخبار و شاخصها، بهویژه شاخص pmi برنامهریزی کنید.
شاخص pmi چگونه بر نرخ ارز تأثیر میگذارد؟
تا بدین جا تا حدودی با شاخص PMI آشنا شدیم و میدانیم که این شاخص، یک شاخص پیشرو (Leading) است –بر خلاف بسیاری از شاخصهای رسمی و دولتی که پیرو (Lagging) هستند. به علت اهمیتی که دارد، این شاخص میتواند چشمانداز توسعه اقتصادی یک کشور را نشان دهد و از این رو، پویایی آن بر پول ملی آن کشور هم تأثیر میگذارد.
رشد
رشد پایدار شاخص و نشان دادن عددی بالای 50 طی 3 ماه و بیشتر، به معنای رشد فضای کسبوکار در کشور است. در یک کلام، تولید در حال توسعه است و مدیریت خوشبین است. در آینده، این موضوع باعث میشود که تولید ناخالص داخلی در کنار تورم سریعتر رشد کند که منجر به افزایش نرخ بهره بانک مرکزی میشود. از این رو رشد شاخص منجر به رشد پول ملی میشود.
سقوط
سقوط منظم شاخص طی 3 ماه و بیشتر به معنای ناسالم بودن فضای کسبوکار است. در یک کلام، اقتصاد ضعیفتر میشود و مدیران بدبین هستند. سقوط شاخص به زیر 40 ممکن است نشانگر رکود باشد. در چنین حالتی، بانک مرکزی ممکن است تصمیم به کاهش نرخ بهره بگیرد. از این رو، کاهش شاخص به معنای سقوط پول ملی است.
شاخص pmi و استراتژیهای معاملاتی
شما میتوانید از CFDها برای سفتهبازی (Speculation) در مورد تغییرات قیمت دارایی مورد نظر خود استفاده میکنید، بدون اینکه لازم باشد مالکیت خود دارایی را داشته باشید. به خاطر داشته باشید که CFDها مشتقات اهرمی هستند و در حالی که اهرم میتواند هزینه اولیه برای باز کردن یک پوزیشن را کاهش دهد، سود و زیان احتمالی را نیز افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید: استراتژی معاملاتی چیست؟
هنگام معامله با اهرم، مدیریت صحیح ریسک بسیار مهم است. همچنین در ادامه چند نکته وجود دارد که هنگام استفاده از شاخص برای سفتهبازی باید آنها را در نظر داشته باشید:
1. سهام
قیمت سهام شرکتهای فعال در یک بخش میتواند با انتشار ارقام شاخص مدیران خرید تغییر کند. اگر این اتفاق بیفتد، معاملهگران میتوانند سهامی را بخرند که انتظار دارند عملکرد خوبی داشته باشند یا سهامی را که انتظار کاهش ارزششان را دارند، Short کنند. اما، توجه داشته باشید که Short گرفتن سهام، یک روش معاملاتی با ریسک بالا است و قبل از استفاده از آن باید خطرات آن را کاملاً درک کنید.
2. ETF
صندوقهای قابل معامله در بورس ابزارهای سرمایهگذاری هستند که بهطور غیرفعال آیتمهایی مانند شاخصها، کالاها و… را دنبال میکنند. آنها اغلب طیف گستردهای از سهامهای متعدد را برای دستیابی به بازتابی از بخشی که دنبال میکنند، خریداری میکنند.
ارزش یک ETF به شدت به ارزش سهام تشکیلدهنده آن بستگی دارد، اگر این سهام افزایش یابد، قیمت سهام ETF نیز افزایش خواهد یافت و بالعکس. معاملهگران میتوانند از PMI به عنوان عاملی برای تصمیمگیری در مورد خرید یا Short گرفتن سهام ETF استفاده کنند.
3. کالاها
بهبود دادههای شاخص در بخش تولید، میتواند مدیران کسبوکار را وادار به توسعه بیشتر تولید کند، چرا که این بخش بهبود داشته و احتمالا تقاضا بیشتر و بهتر خواهد بود. این افزایش تقاضا برای کالاهای ورودی به نوبه خود میتواند قیمت کالاها را افزایش دهد و البته که برعکس این موضوع هم صادق است.
4. نرخهای تورم
شاخصهای PMI قوی نشان میدهند که امکان تورم وجود دارد. معاملهگران میتوانند واکنشهای بازار به تورم را پیشبینی کنند – مانند مثال قبلی فرار از سمت پول نقد به سمت طلا. این موضوع میتواند به معنای افزایش قیمتهای صندوقهای املاک و مستغلات (REIT) و همچنین افزایش قیمت ETFهای مبتنی بر طلا و کالاهای مبادلهای (ETC) باشد.
5. فارکس
همانطور که در بالا ذکر شد، رشد اقتصادی گسترده اغلب منجر به تورم میشود. برای مهار تورم، بانکهای مرکزی -مانند بانک مرکزی ژاپن- ممکن است نرخهای بهره را برای کاهش هزینهها، افزایش دهند. وقتی این اتفاق میافتد، ممکن است ارزش پول محلی افزایش یابد، زیرا سرمایهگذاران ارز را خریداری میکنند تا نرخ بهره بالاتری را کسب کنند.
آموزش گام به گام معامله با شاخص pmi
زمانی که به خوبی با این شاخص، کاربردهایی که دارد و نحوه محاسبه آن آشنا شدیم، زمان بهره بردن از دانش خود و انجام معامله و کسب سود با استفاده از این شاخص فرا میرسد. یک سوال رایج در بین معاملهگران این است که چگونه با استفاده از دادههای شاخص مدیران خرید، معامله کنند. در ادامه مراحلی که باید دنبال کنید ذکر شدهاند:
1. انتشار دادهها
ابتدا باید بدانید چه زمانی باید انتظار انتشار دادهها را داشته باشید. برای انجام این کار، باید به تقویم اقتصادی نگاه کنید، ابزار مهمی که زمان دقیق انتشار یک شاخص خاص را به شما نشان میدهد. IHS Markit معمولاً هر ماه دو عدد PMI را منتشر میکند. یکی در پایان ماه و دیگری در ابتدای هر ماه.
در پایان ماه، شاخص بخش تولید و بخش خدمات را برای برخی کشورها منتشر میکند. در ادامه و در هفته اول ماه، عدد نهایی را منتشر میکند. شایان ذکر است که همه اعداد شاخص مدیران خرید، بازار را حرکت نمیدهند. با این حال، یک PMI از یک کشور خاص میتواند ارز خاص را جابجا کند. به عنوان مثال، شاخص خدمات در بریتانیا معمولاً برای پوند مهم است، زیرا بخش خدمات بیش از یک سوم کل اقتصاد را تشکیل میدهد.
2. روند قبلی
جدای از توجه به تاریخ انتشار داده و نوع دادههای منتشر شده، شما باید روند قبلی شاخص و عدد قبلی را به خوبی درک و تجزیه و تحلیل کنید. به عنوان مثال، اگر PMI ماه قبل 54.5 بود، مقدار 55 ممکن است معنی زیادی نداشته باشد.
3. تاثیرات بر بانکهای مرکزی
در نهایت، این شاخص از جمله اعداد مختلفی است که بانکهای مرکزی هنگام تعیین نرخ بهره به آن توجه میکنند. بنابراین، اگر اعداد شاخص مدیران خرید، خردهفروشی، تورم و اشتغال نسبتاً قوی بودهاند، به این معنی است که احتمال بیشتری برای افزایش نرخ بهره وجود دارد.
جمعبندی
اگر بخواهیم خلاصهای از مباحث گفته شده را بیان کنیم، باید گفت که PMIها مبتنی بر نظرسنجی هستند و تلاش میکنند عملکرد بخشهای تولید، خدمات و ساختوساز را در زمان حال، اندازهگیری کنند. منظور از PMI که اغلب توسط رسانهها نقل میشود، شاخص مدیران خرید (PMI™) است که توسط IHS Markit برای بیش از 40 اقتصاد در سراسر جهان گردآوری شده است.
PMIها شاخصهای انتشار هستند و مقدار شاخص، جهت کلی روند را نشان میدهد. در حالی که مقدار 50 خنثی است، ارقام بالای این عدد، یک بسط در یک بخش و ارقام زیر آن، یک انقباض را نشان میدهند. معاملهگران میتوانند از دادههای بیرون آمده از شاخص برای تصمیمگیریهای کوتاهمدت و بلندمدت خود استفاده کنند. در کوتاهمدت، یک PMI میتواند اطلاعاتی در مورد روندهای یک بخش ارائه دهد. در بلندمدت، ارقام این شاخص میتوانند آمارهای دیگری مانند رشد GDP، تورم، اشتغال و نرخ بهره را پیشبینی کنند.
سعی کردیم در این نوشته تمامی نکاتی که باید در مورد شاخص pmi بدانیم را با هم مرور کنیم و امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد. چنانچه هر گونه ابهامی راجعبه این مقاله دارید، لطفا آن را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید و چنانچه که این نوشتار برای شما مفید بود، لطفا آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
1. سوال: شاخص PMI چیست؟
پاسخ: شاخص PMI، که مخفف Purchasing Managers’ Index است، یک اندازهگیری است که نشاندهنده فعالیت صنعتی یا خدماتی یک کشور میباشد. این شاخص از طریق نظرسنجی از مدیران خرید شرکتها جمعآوری میشود و اطلاعاتی درباره فعالیت تولیدی، سفارشات، و برنامههای تولیدی ارائه میدهد.
2. سوال: چرا شاخص مدیران خرید برای معاملهگران مهم است؟
پاسخ: این شاخص به عنوان یک نشانگر اصلی از وضعیت اقتصادی یک کشور در نظر گرفته میشود. تغییرات در این شاخص میتواند تحولات بزرگ در بازارهای مالی، از جمله بازار فارکس، را پیشبینی کند.
3. سوال: چگونه این شاخص بر نرخ ارز تأثیر میگذارد؟
پاسخ: افزایش شاخص PMI نشانگر رشد اقتصادی و افزایش فعالیت تولیدی است، که ممکن است باعث افزایش ارزش ارز مربوطه شود. به عبارت دیگر، یک PMI بالا ممکن است باعث تقویت ارز مربوطه در بازار فارکس شود.
4. سوال: شاخص PMI چگونه محاسبه میشود؟
پاسخ: دادههای اولیه، از طریق نظرسنجی از مدیران خرید شرکتها جمعآوری میشود. این نظرسنجی عبارت است از پرسشهایی که به مدیران خرید ارسال میشود تا درباره فعالیت تولیدی، سفارشات، و برنامههای تولیدی شرکت خود گزارش دهند.
5. سوال: آیا شاخص PMI تنها برای بازار فارکس مفید است؟
پاسخ: خیر، شاخص PMI به عنوان یک نشانگر اصلی از وضعیت اقتصادی یک کشور، در تحلیل و تصمیمگیریهای معاملاتی در بازارهای مالی دیگر نیز مفید است.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.