سوئینگ تریدینگ نوعی استراتژی معاملاتی میان مدتی محبوب در بازار فارکس است که میتواند فرصتهای مناسبی ایجاد کند و شما را از ضررهای احتمالی نجات بدهد. در این روش معمولاً اهداف چند روزه تا چند هفته دنبال میشود و در حقیقت نوعی نوسانگیری است که در میان مدت انجام میشود، پس نیاز به معاملات روزانه نیست. در این مطلب قصد داریم تا این تکنیک نوسانگیری مفید و پربازده را به بهترین شکل برای شما بررسی کنیم. اگر علاقه دارید تا با این روش معاملاتی پربازده بازار فارکس آشنا شوید، حتماً در ادامه همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید: فارکس چیست؟ آموزش فارکس به زبان ساده
سوئینگ تریدینگ چیست؟
سوئینگ به معنای نوسانی و تریدینگ هم به معنای معامله است، پس این عبارت به معنای تجارت نوسانی در بازارهای مالی است. در این روش شما نیاز به انجام معاملات روزانه ندارید، اما اهداف شما هم بلند مدتی و ماهانه نمیشود. روشهای معاملاتی فعالان بازارهای مالی یکسان نیست و هر فردی بسته به شرایط خود از روشهای مختلفی استفاده میکند.
سوئینگ تریدرها در بازههای زمانی کوتاه تا میان مدتی به دنبال فرصتهای پر پتانسیل در بازار میگردند تا بتوانند سودهای مناسبی کسب کنند. با توجه به اهداف گفته شده، باید انتظار داشت که در این استراتژی، به دنبال داراییهایی بود که دچار نوسانات زیادی میشوند.
تریدر در این روش به دنبال پیشبینی نوسانهای مختلف و استفاده از آنها برای کسب سود میباشد. تحلیل تکنیکال شاید یکی از دقیقترین ابزارها برای شناسایی نقاط دقیق ورود و خروج باشد که در معاملات نوسانی استفاده میشود. البته تحلیل تکنیکال مطمئناً تنها ابزار برای این کار نیست. بررسی دادههای خبری و آماری مربوط به دارایی مورد نظر و تحلیل بنیادی از روشهای دیگری است که در معاملات نوسانی استفاده میشوند.
بیشتر بخوانید: تحلیل تکنیکال چیست؟
استراتژیهای سوئینگ تریدینگ
همان طور که اشاره شد، هدف از سوئینگ تریدنیگ، استفاده از فرصتهای کوتاه مدتی است. در این بخش قصد داریم تا استراتژیهای مهم برای معاملات نوسانی را بررسی کنیم.
معامله بر اساس شکستها
شکستها فرصتهای کم ریسک و در عین حال پرسودی برای معامله ایجاد میکنند. در استراتژی معاملاتی نوسانی به این نقاط توجه زیادی میشود، چراکه معمولاً پس از این محدودهها، قیمت با سرعت و قدرت زیادی حرکت میکند. شکست همیشه مربوط به نقاط حمایت و مقاومت ساده شکل گرفته در بازار نیست. الگوهای قیمتی یکی دیگر از مواردی هستند که میتوانند شکستهای قابل قبولی برای انجام معامله ایجاد کنند. در نقاط شکست حجم معاملاتی افزایش زیادی پیدا میکند که پس از آن معمولاً هیجان به اوج رسیده و در جهت اصلی، حرکتهای بزرگی ایجاد میشود.
البته همیشه شکستها برای ادامه روند نیستند و گاهی برخی از الگوها در انتهای روند و برای معکوس شدن آن ایجاد میشوند. در الگوهای قیمتی معمولاً اهداف حدودی بعدی قیمت هم قابل پیشبینی خواهد بود که مسیر معامله را کم ریسک و پر بازدهتر میکند. باید توجه کنید که در این استراتژی، همیشه نباید به دنبال صعود و افزایش قیمت بود. شکستها میتواند در روند نزولی و برای کاهش قیمتها انجام بشوند. در سوئینگ تریدینگ امکان کسب سود از هر دو طرف بازار وجود دارد. پس باید از فرصتهای مناسب بازار استفاده کرد.
استراتژی معکوس
در استراتژی معکوس به تغییرات بزرگ قیمت توجه میشود که تمایل دارند تا جهتهای اصلی قیمت را تغییر دهند. همیشه نباید در معاملات به دنبال معامله در جهت روند اصلی بود. در این استراتژی، معاملهگران از پوزیشنهایی که نزدیک به حرکت بازار است، خارج میشوند و در جهت مخالف پوزیشنهایی که تا الان حفظ شدهاند، معامله میکنند. الگوهای قیمتی شاید بهترین نشانه برای تغییرهای احتمالی در روند باشند.
برگشتها معمولاً به دنبال تغییرات اقتصادی و یا سیاسی خاصی رخ میدهند که میتوانند شروع یک روند جدید در جهت مخالف باشند. پس چنین نقاطی میتوانند فرصتهای پر سودی برای شما ایجاد کنند. البته باید توجه داشت که چنین استراتژی معمولاً در پایان روندهای بازار استفاده میشود.
استراتژی معامله اصلاحی Retracement
برخلاف حالت قبلی، اصلاحها در یک روند قوی، تنها یک تغییر کوچک در قیمت برخلاف جهت اصلی است که معمولاً کوتاه مدت است. در انتهای اصلاح معمولاً فرصتهای خوبی برای خرید و یا فروش ایجاد میشود. در این استراتژی سوئینگ تریدینگ، روند کلی بازار شناسایی شده و سپس بر اساس روند پس از اصلاح معامله انجام میشود.
استفاده از تایم فریم مناسب
بسته به استراتژی معاملاتی هر فردی، تایم فریم مختلفی نیاز است. در آموزش سوئینگ تریدینگ، به بررسی تایم فریمهای مختلف بسیار توجه میشود. شاید تصور کنید که در این استراتژی نیازی به تایم فریمهای کوتاه مدت مانند ۴ ساعته نیست، اما گاهی بررسی چارت در این تایم فریمها میتواند نقاط دقیقتری برای ورود و یا خروج از معامله ایجاد کند. معمولاً تایم فریم روزانه در معاملات نوسانی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد اما این موضوع به اهداف هر تریدر هم بستگی دارد.
بهتر است ابتدا تحلیل در تایم فریمهای بالاتر صورت بگیرد تا جهت اصلی بازار مشخص بشود و در ادامه در تایم فریمهای پایینتر به دنبال فرصتهای مناسب برای ورود بود.
معامله بر اساس اندیکاتورها
در معاملات نوسانی به اندیکاتورهای مومنتوم توجه زیادی شده و تلاش میشود تا با استفاده از آنها به فرصتهای سودده در بازار رسید. البته معمولاً از این ابزار به تنهایی استفاده نمیشود، چرا که امکان سیگنالهای اشتباه در آن وجود دارد. معمولاً ترکیب این ابزار با پرایس اکشن و تحلیل تکنیکال برای بررسی چارت استفاده میشود. اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک از اصلیترین ابزار در این استراتژی هستند که به دنبال برخورد قیمت با آن، فرصتهای معامله ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید: پرایس اکشن چیست؟ معرفی 5 سبک مختلف آن
نقاط قوت و ضعف سوئینگ تریدینگ
چرا باید سوئینگ تریدینگ را برای انجام معاملات خود انتخاب کنیم؟ پاسخ این پرسش وابسته به بررسی نقاط قوت و ضعف این روش معاملاتی است. هر تریدری در انتخاب استراتژی معاملاتی خود کاملاً آزاد است اما زمانی میتوانید ریسک فعالیت در بازاری مانند فارکس را کاهش بدهید که از استراتژیهای تجربه شده و با بازدهی بالا استفاده کنید. معاملات نوسانی و استفاده از فرصتهای فراوان بازار یکی از سودده ترین روشهای معاملاتی در چند سال اخیر بوده است. در این بخش قصد داریم تا نقاط قوت و ضعف این شیوه را بررسی کنیم.
نقاط قوت
در مقابل معامله نوسانی، انجام معاملات روزانه قرار دارد که این روشها با یکدیگر تفاوتهایی دارند. برای درک بهتر معاملات نوسانی در این بخش قصد داریم تا مزیتهای آن را بررسی کنیم.
نیاز به انجام معاملات کمتری دارید
در معاملات نوسانی برخلاف معاملات روزانه نیاز به انجام معاملات پشت سر هم و متعدد در مدت کوتاه ندارید. پس میتوانید به خوبی بازار را تحلیل کنید و در بهترین موقعیت وارد بازار بشوید. همچنین به دلیل کم شدن تعداد معاملات، نیاز به پرداخت کارمزد و هزینههای معاملاتی کمتری دارید. پس در نهایت سود بیشتری هم از باز و یا بسته کردن پوزیشنهای خود خواهید داشت.
معاملات منطقیتری انجام میدهید
سوئینگ تریدینگ به شما این امکان را میدهد که ابتدا در زمان کافی بازار را تحلیل کرده و سپس بدون دخالت احساسات و یا هیجانات کاذب تصمیم بگیرید. پس معاملات شما منطقیتر میشود که همین موضوع میتواند شما را از انجام معاملات ناگهانی، هیجانی و بدون تأمل نجات بدهد.
به شما قدرت انتخابهای متعدد میدهد
انعطاف پذیری معاملات نوسانی بسیار بالا است، پس برای معاملات روزانه خود محدود به انجام معاملات خاص نمیشوید. میتوانید به راحتی بر اساس شرایط و میزان ریسکپذیری خود، پوزیشنهای مناسب را در بازار شناسایی کنید.
ریسک کمتری دارد
در معاملات نوسانی شما حد ضرر و تارگت مناسبی برای معاملات خود مشخص میکنید که همین ویژگیها ریسک معاملات را کمتر میکند. ضمناً در نوسانات ناگهانی استراتژی مشخصی دارید و کمتر دچار اشتباهات خواهید شد.
تحلیل سادهتری نیاز دارد
از آنجایی که در سوئینگ تریدینگ اهداف معاملاتی کوتاه و یا میان مدتی است، نیاز به استفاده از اطلاعات و یا دادههای مختلف ندارید. تحلیل تکنیکال میتواند روشی کاملاً مطمئن و منطقی برای تحلیل بازار باشد که در این روش، فرصتهای کاملاً سوددهای ایجاد میشود.
نیاز به زمان کمی دارد
همان طور که اشاره شد، معاملهگر در این روش اهداف خود را در فاصله چند روز و یا نهایتاً چند هفته دنبال میکند. البته همیشه این گونه نیست و ممکن است قیمت در فاصله کمتر و یا بیشتر به حد سود تعیین شده برسد اما معمولاً زمان انجام معاملات در روش نوسانی به این میزان است. پس اهداف تعیین شده در زمان کوتاهتری به نسبت تریدرهای بلند مدت محقق میشود.
نقاط ضعف
از دید همه تریدرهای بازار، معاملات نوسانی روشی مناسب نیست، چراکه این روش هم معایبی دارد که باعث شده تا مناسب شیوه معاملاتی آنها نباشد. بهتر است در کنار بررسی مزیتها، به بررسی معایب هم بپردازیم تا دید بهتری در مورد سوئینگ تریدینگ پیدا کنید.
سودهای بلند مدتی را از دست میدهید
در معاملات نوسانی بازه ترید شما کوتاه و در حد چند روز میشود. این موضوع شاید یکی از مهمترین معایب این استراتژی باشد چراکه شما از اهداف بلند مدت اوراق و یا داراییهای بازار عقب میمانید. معمولاً در معاملات نوسانی توجه و دقت معاملهگر در چارت معطوف به الگوها و شکستها در تایم فریمهای پایینتر میشود که همین ویژگی باعث از دست رفتن برخی از فرصتهای کسب سود میشود.
نوسانات ناگهانی
زمانی که بازه معاملاتی شما از بازه روزانه خارج میشود، ممکن است در نوسانهای ناگهانی دچار ضررهای زیادی بشوید. البته این موضوع بیشتر برای آن دسته از معاملات نوسانی است که دارای حد ضرر نیستند. در معاملات روزانه معمولاً نظارت زیادی بر روی چارت انجام میشود که در معاملات نوسانی به آنها نیازی نیست. همین موضوع میتواند در معکوس شدن روندها و تغییرات ناگهانی باعث ضررهای زیاد بشود.
تغییرات آخر هفته
در معاملات نوسانی پوزیشن های معاملاتی برای چندین روز باز خواهند ماند. این موضوع ممکن است برای تعطیلات آخر هفته مشکل ساز بشود. در این شرایط ممکن است قیمت بسته شدن آخر هفته با قیمت باز شدن در اوایل هفته جدید متفاوت باشد. این تغییرات میتواند به دلیل رویدادهای رخ داده در اواخر هفته باشد.
بیشتر بخوانید: ساعت کار فارکس – بهترین زمان ترید در فارکس
انجام معاملات نوسانی برای چه افرادی مناسب است؟
آموزش سوئینگ تریدینگ برای همه معاملهگران مناسب نیست. این استراتژی معاملاتی ویژگیهایی دارد که آن را تنها برای گروه خاصی از تریدرهای بازار مناسب میکند. معمولاً معاملات نوسانی برای افرادی که ویژگیهای زیر را دارند، مناسب است:
- در معاملات خود حد ضررهای نسبتاً بزرگ اعمال میکنید
- در مواقعی که بازار بر خلاف جهت تحلیلهای شما عمل میکند، میتوانید آرامش خود را حفظ کنید و همچنان به تحلیلها فرصت دهید تا کارآمدی خود را نشان بدهند
- به دنبال تریدهای کوتاه مدتی و روزانه نیستید
- به انجام معاملات زیاد و ساعتی اعتقادی ندارید و ترجیح میدهید در فرصت مناسب وارد بازار بشوید و سود خود را کسب کنید
- شغلی ثابت دارید اما به تجارت علاقه دارید و دوست دارید سرمایه خود را افزایش بدهید
اگر ویژگیهای گفته شده در بالا را دارا هستید، معاملات نوسانی برای شما بهترین گزینه است. اما افرادی هم هستند که چنین شیوهای برای آنها مناسب نیست. این افراد چه ویژگیهایی دارند:
- از دسته تریدرهای کوتاه مدتی و روزانه بازار هستید که ترجیح میدهید پوزیشنهای خود را باز نگذارید
- صبر زیادی ندارید و ترجیح میدهید بلافاصله نتیجه تحلیل و معاملات خود را ببینید
- نمیتوانید احساسات خود را کنترل کنید و در شرایط بحرانی به شکلی هیجانی عمل میکنید
ابزارهای لازم برای انجام سوئینگ تریدینگ
در این روش معمولاً از تحلیل تکنیکال و به مقدار کمتر از تحلیل بنیادی و بررسی اخبار استفاده میشود، اما معمولاً توجه بر روی تحلیل نمودار است. در تحلیل تکنیکال ابزارهایی مانند میانگین متحرکها، اندیکاتورهای مومنتوم نظیر RSI و شاخصهای کنترل هیجانات و احساسات بازار استفاده میشود که به کمک آنها فرصتهای مناسب شناسایی شده و بر همین اساس حد ضرر و یا حد سود تعیین میشود.
بیشتر بخوانید: کنترل احساسات در ترید – چگونه در ترید جلوی احساسات خود را بگیریم؟
در کنار تحلیل تکنیکال اما معمولاً بررسی فاندامنتال بازار و اخبار هم میتواند برای انتخاب پوزیشن سودده کاربردی باشد. همیشه در این روش معاملاتی همه تریدرها به یک شکل و از ابزار یکسان استفاده نمیکنند، البته که اهداف و اصول کلی همه آنها یکسان است.
داراییهای مناسب در بازار برای انجام معاملات نوسانی
سوئینگ تریدینگ همیشه نمیتواند یک استراتژی موفق و سودده در بازار باشد. در کنار رعایت اصول این روش لازم است که از این شیوه در زمان و برای دارایی مناسبی استفاده بشود. همه سهام و یا جفت ارزهای بازار برای انجام معاملات نوسانی مناسب نیستند. معمولاً داراییهای با ارزش و نوسان بالا بهترین گزینه برای استفاده از این شیوه معاملاتی است.
نتیجهگیری
موفقیت در بازارهای مالی تا حد زیادی برای معاملهگرانی است که استراتژی معاملاتی مناسب برای کسب سود دارند. برای همه فعالان بازارهای مالی، روش معاملاتی یکسان جواب نمیدهد و به همین دلیل بهتر است روشهای مختلف را بررسی کرده و در نهایت بهترین آن را انتخاب کرد. سوئینگ تریدینگ برای معاملهگران نوسانی که اهداف بلند مدت را دنبال نمیکنند، بهترین گزینه است.
میتوانید در این شیوه با انتخاب دارایی مناسب، در بازه زمانی چند روزه تا نهایتاً چند هفته، بازدهی قابل توجهی به دست بیاورید. در این مطلب نقاط قوت و ضعف و استراتژیهای این روش بررسی شد، پس اگر فکر میکنید که برای شما مناسب است، حتماً از آن استفاده کنید.
سؤالات متداول
۱. سوئینگ تریدینگ چه مفهومی در بازارهای مالی دارد؟
معاملات نوسانی یکی از استراتژیهای پر بازده در میان تریدرها است که امکان کسب سودهای قابل توجه را فراهم میکند.
۲. در معاملات نوسانی از چه ابزارهایی استفاده میشود؟
تحلیل تکنیکال و ابزارهای موجود در آن مانند میانگین متحرکها، اندیکاتور RSI و تحلیل بنیادی از جمله ابزارهایی است که برای این استراتژی استفاده میشود.
۳. مزیت انجام معاملات نوسانی چیست؟
در این روش شما متحمل ریسک پایینتری میشوید و معاملات منطقی و کمتری انجام میدهید.
۴. معاملات نوسانی چه معایبی دارند؟
در این استراتژی امکان از دست دادن فرصتهای مناسب معاملاتی وجود دارد و همچنین معمولاً این شیوه در نوسانات ناگهانی بازار به خوبی عمل نمیکند.
۵. سوئینگ تریدر برای چه معاملهگرانی مناسب است؟
اگر به انجام معاملات زیاد علاقه ندارید و به اهداف بلند مدتی هم فکر نمیکنید، میتوانید از این استراتژی معاملاتی استفاده کنید.
اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.
درخواست مشاوره رایگان
[gravityform id=”19″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]