وبینار استراتژی‌های میلیونی (15 آبان)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
[biger_btn_auth]
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
[biger_btn_auth]
نماد نفت در فارکس چیست؟

نماد نفت در فارکس چیست؟ نحوه معامله با نماد نفت در تریدینگ ویو

نماد نفت در فارکس برخلاف سایر دارایی ها، بسیار متنوع می‌باشد و در حال حاضر بسته به نوع بروکر و نوع نفت، حدود ۱۶۰ نماد متفاوت برای آن وجود دارد. به همین دلیل ...
اشتراک گذاری

تجارت در فارکس تنها محدود به جفت ارزها نمی‌‌شود و در این بازار دارایی‌های زیادی وجود دارند که هر کدام می‌توانند یک فرصت فوق‌العاده برای کسب سود باشند. نفت از مهم‌ترین منابع انرژی است که می‌تواند بر ارزش دارایی‌های دیگر زیادی تاثیر داشته باشد. پس، تجارت این کالا استراتژیک می‌تواند یک فرصت ارزشمند برای معامله‌گران بازار باشد. در این مطلب قصد داریم نماد نفت در فارکس و عوامل تاثیر گذار بر نوسانات آن را بررسی کنیم.

پادکست “نماد نفت در فارکس”

گوینده: عرفان حاتم بیگی – مربی آکادمی شامی

 

نماد نفت در فارکس چیست؟

نفت از دارایی‌های بسیار محبوب در بازار فارکس است که به دلیل نوسانات بالا، معمولا فرصت‌های بسیار خوبی برای کسب سود ایجاد می‌کند. می‌توانید این دارایی با ارزش را به سه شکل اسپات یا همان خرید و فروش لحظه‌ای، قراردادهای آتی و یا قراردادهای آپشن، معامله کنید. نماد نفت در فارکس برخلاف سایر دارایی ها، بسیار متنوع می‌باشد و در حال حاضر بسته به نوع بروکر و نوع نفت، حدود ۱۶۰ نماد متفاوت برای آن وجود دارد. به همین دلیل نباید انتظار داشته باشید که در همه بروکرها، این دارایی با ارزش را با نماد یکسانی معامله کنید.

نماد‌هایی مانند نفت خام آمریکا (usoil)، نفت برنت (UKOIL)، نفت اوپک (OPEC)، basket و غیره از معروف‌ترین نمادهایی هستند که احتمالا با آن‌ها مواجه می‌شوید. این تفاوت در نام نماد بیشتر به دلیل نوع نفت استخراج شده و همچنین تفاوت در بروکر‌ها است. این کالای باارزش یکی از محبوب‌ترین دارایی‌های قابل معامله‌ در فارکس است که همیشه توجه زیادی به آن می‌شود.

عوامل محرک قیمت نفت در فارکس

عوامل محرک قیمت نفت در فارکس

برای تجارت نفت در فارکس باید در کنار تحلیل تکنیکال چارت، به عوامل تاثیر گذار بر قیمت هم توجه داشته باشید. تغییرات ناگهانی قیمت بیشتر به دلیل ایجاد عواملی هستند که باعث تغییر در تصمیم‌گیری فعالان بازار می‌شود. در این بخش قصد داریم تا عوامل محرک قیمت نماد نفت در فارکس را بررسی کنیم.

1. مکانیسم عرضه و تقاضا

عرضه و تقاضا نه تنها که در مورد نفت، در مورد تمام دارایی‌ها نقش کلیدی برای تعیین قیمت دارند. در حقیقت تمام عواملی که در تغییرات قیمت نفت تاثیر دارند، همگی در نهایت بر مکانیسم عرضه و تقاضا تاثیر گذاشته و به این شکل باعث نوسانات قیمتی می‌شوند. طبیعی است که برای رشد قیمت باید عرضه کاهش و در سمت مقابل تقاضا تقویت شود.

این موضوع تحت تاثیر عوامل بسیار زیادی است. بیشتر نفت بازار تحت تاثیر میزان تولید اوپک است که در آن کشورهای صادرکننده نفت فعالیت دارند. این سازمان در سال‌های گذشته تلاش زیادی کرده است تا با محدود کردن عرضه، بر نوسانات قیمتی تاثیر زیادی داشته باشد. تصمیمات این سازمان می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر آینده حرکات قیمت ایجاد کند.

از این رو است که همیشه فعالان نفت به تصمیمات این سازمان اهمیت زیادی می‌دهند. در سمت مقابل تقاضا بیشتر توسط کشور‌های توسعه یافته ایجاد می‌شود. رشد اقتصادی و تورم در این کشور‌ها می‌تواند از دیگر عواملی باشد که باعث رشد قیمت نفت در فارکس می‌شوند. فناوری استخراج و تولید نفت هم از دیگر عواملی است که می‌تواند بر میزان عرضه و تقاضای نفت و قیمت آن تاثیر داشته باشد.

هر چه تکنولوژی، استخراج نفت را آسان‌تر و با هزینه کمتر کند، میزان تولید افزایش خواهد یافت. البته همین تکنولوژی می‌تواند زمینه‌های لازم برای افزایش تقاضا را هم فراهم کند و به این شکل باعث رشد قیمتی بشود.

2. تغییرات فصلی

بررسی حجم معاملات نفت در فارکس نشان می‌دهد که این دارایی در سه ماه اول سال بیشتر مورد معامله قرار می‌گیرد. معمولا در این دوره، قراردادهای جدید در حوزه نفت منعقد شده و یا قراردادهای قبلی لغو می‌شوند که همین موضوع می‌تواند در افزایش حجم معاملات تاثیر داشته باشد.

نفت یکی از مهم‌ترین منابع انرژی در دنیا است که در فصول سرد با افزایش تقاضا روبه‌رو می‌شود. همین موضوع می‌تواند منجر به نوسانات قیمتی در برخی از فصول بشود. معمولا در سه ماهه آخر سال انتظار می‌رود که حجم معاملات کاهش پیدا کند، چراکه معامله‌گران به دنبال بستن پوزیشن‌های خود هستند.

3. رویدادهای سیاسی و تحولات جهانی

حتما بیشتر شما به خاطر دارید که در دوران کرونا، قیمت نفت تا چه اندازه دچار کاهش شد. به دنبال تعطیلی واحد‌های صنعتی و کاهش مصرف نفت، تقاضا برای این کالای ارزشمند بسیار کاهش یافت که همین موضوع منجر به ریزش قیمت نفت به عددهای بسیار کمی شد.

در کنار این موضوع، رویدادهای سیاسی هم می‌تواند نقش مهمی در نوسانات قیمتی داشته باشد. برای مثال جنگ از مواردی است که باعث رشد قیمت نفت در بازار می‌شود، خصوصا اگر مربوط به کشورهای تولید کننده این منبع انرژی باشد.

4. گزارشات و قراردادهای منعقد شده

هیجانات معامله‌گران یکی از اصلی‌ترین دلایل برای نوسانات قیمت نماد نفت در فارکس است. این هیجانات معمولا پس از انتشار گزارشات کشورهای صادرکننده و همچنین قراردادهای منعقد شده، به اوج خود خواهد رسید. استفاده از گزارشات یکی از ابزارهای مهم تحلیل‌گران برای پیش‌بینی آینده حرکتی نفت است.

گزارشات مربوط به میزان تولید کشور‌های مختلف، نحوه و میزان سرمایه‌گذاری و گزارشات ماهانه اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی همگی از عواملی هستند که می‌توانند در کوتاه مدت بر قیمت نفت تاثیر زیادی داشته باشند. معمولا به دنبال رکود و کاهش قیمت این کالا، کشور‌های عضو اوپک تلاش می‌کنند تا با کاهش عرضه، قیمت آن را متعادل کنند. از این رو گزارشات می‌توانند نقش مهمی در حرکات قیمت نفت داشته باشند.

مقایسه‌ نمادهای مختلف نفت

اشاره شد که نماد نفت در فارکس تنوع زیادی دارد و به همین دلیل قبل از معامله لازم است که نمادهای مختلف آن را بشناسید. اما حتما برای شما سوال است که این تنوع به چه دلیل ایجاد می‌شود؟

استخراج نفت از مناطق مختلف صورت می‌گیرد که ویژگی‌های آن‌ها تفاوت دارد. بر اساس همین ویژگی‌ها نفت به نام‌های مختلف برنت، اوپک، بسکت و غیره نام گذاری شده است. اما دلیل دیگری هم برای این تفاوت وجود دارد. بروکر‌ها معمولا از نمادهای یکسانی برای این کالا استفاده نمی‌کنند. برای مثال نماد نفت در لایت فارکس با بروکرهای دیگر ممکن است که یکسان نباشد. در ادامه گروهی از مهم‌ترین این دارایی‌ها را بررسی می‌کنیم.

1. نفت برنت (brn)

یکی از مهم‌ترین نمادهای معاملاتی نفت در دنیا که بر قیمت انرژی و سایر سوخت‌های فسیلی تاثیر مستقیم دارد. نماد BRN مربوط به نفت استخراج شده از منطقه دریای شمالی نروژ و روسیه است که گاهی با نماد BRENT هم معامله می‌شود.

2. نفت خام آمریکا (USOIL)

نفت خام آمریکا (USOIL)

این نماد به نفت خام آمریکا مربوط می‌شود که گاهی با نماد USCRUDE هم شناخته می‌شود. معمولا نفت خام آمریکا برای تعیین قیمت سوخت‌های فسیلی در این منطقه و یا سایر مناطق استفاده می‌شود.

3. نفت اوپک (OPEC)

اوپک سازمانی متشکل از یازده کشور مختلف تولید کننده نفت از جمله ایران و سایر کشورهای خاورمیانه است که با نماد OPEC و یا OIL_OPEC در فارکس معامله می‌شود.

استراتژی‌های معاملاتی نفت

کسب سود در بازارهای مالی اتفاقی نیست و این هدف زمانی محقق می‌شود که بتوان از استراتژی‌‌های مناسبی استفاده کرد. معامله نماد نفت در فارکس شاید پیچیده‌تر از کالاهای دیگر باشد، به همین دلیل قصد داریم تا چندین استراتژی مناسب و سودده را بررسی کنیم.

1. استراتژی کوتاه مدت

گروهی از معامله‌گران دید بلند مدتی به نفت ندارند و ترجیح می‌دهند از نوسانات کوتاه مدت این دارایی استفاده کنند. اشاره شد که نوسانات ناگهانی در مورد نفت زیاد می‌باشد و همین موضوع شاید گروهی از معامله گران را به سمت اهداف کوتاه مدتی در بازار سوق بدهد.

معمولا این دسته از افراد به سراغ تردیدهای روزانه می‌روند که برای آن هم از مجموعه‌ای از ابراز مختلف استفاده می‌کنند. اولین ابزار شاید توجه به اخبار و گزارشات مربوط به نفت است. این گزارشات نشان می‌دهد که چه زمانی برای تجارت در بازار مناسب‌تر است.

اما معمولا نقاط ورود و خروج دقیق را نشان نمی‌دهند. در اینجا تحلیل تکنیکال و ابزار دقیق آن بیشتر اهمیت خود را نمایان خواهند کرد. در تحلیل تکنیکال مجموعه‌ای کامل از امکانات مختلف در اختیار شما قرار دارد که به کمک آن بتوانید فرصت‌های طلایی موجود در چارت قیمتی را تشخیص بدهید. اگر از دسته معامله‌گرانی هستید که تمایل دارید تا از ریسک‌های تغییرات ناگهانی بازار در امان باشید، استراتژی‌های کوتاه مدتی بهترین گزینه برای شما هستند.

2. معامله بر اساس اخبار و گزارشات

یکی از استراتژی‌های رایج در بازار فارکس، خرید بر اساس اخبار و رویدادهای ناگهانی و یا از پیش تعیین شده است. در این استراتژی نیازی به تحلیل تکنیکال و یا بنیادی نیست و تنها به تاثیر اخبار بر جریان قیمت توجه می‌شود. این روش البته شاید استراتژی چندان قوی نباشد، اما گروهی از معامله‌گران توانسته‌اند از طریق آن در بزنگاه‌های مهم سود کسب کنند.

برای مثال گزارشات و یا یک رویداد ناگهانی، تولید نفت را به خطر می‌اندازند. این اتفاق می‌تواند باعث رشد و نوسان ناگهانی در قیمت نفت بشود. به شکل دیگر، اخبار متقابل هم می‌تواند فرصت پوزیشن‌های short در بازار ایجاد کنند.

3. معامله بر اساس روند غالب

یکی از استراتژی‌های مهم در تحلیل تکنیکال، معامله بر اساس روند غالب شکل گرفته در بازار است. معامله‌گران‌ در این روش سعی دارند تا روند اصلی بازار را شناسایی کرده و در جهت آن وارد معامله بشوند.‌ در این استراتژی به اخبار و گزارشات توجه زیادی نمی‌شود، چراکه اعتقاد بر این است که همه چیز در نمودار خلاصه می‌شود.

مزایا و معایب معاملات نفت

مزایا و معایب معاملات نفت

معاملات نماد نفت در فارکس چه مزیت‌ها و معایبی دارد؟ نفت یکی از دارایی‌های مهم در بازارهای مالی است اما چرا باید به دنبال معامله بر روی آن باشیم؟ مطمئنا بررسی مزایا و معایب معامله این کالا می‌تواند تمام شک‌های شما را برطرف کند. از این‌رو در این بخش به بررسی این موارد می‌پردازیم.

مزیت‌ها

مزیت‌ها اصلی‌ترین دلایل برای خرید و فروش نفت را ایجاد می‌کنند. مطمئنا در میان تمام دارایی‌های موجود، نفت ویژگی‌های خاصی دارد که توانسته است توجه معامله‌گران را به خود جلب کند.

1. فرصت‌های مناسب معاملاتی

یکی از مهم‌ترین دلایل برای بالا بودن حجم معاملات نفت، پتانسیل‌های بالای این دارایی برای کسب سود است. در چارت نفت همواره فرصت‌های مناسب با پتانسیل بالا برای کسب سود ایجاد می‌شود که می‌توان از آن گین‌های قابل توجهی به درست آورد. اگر در زمینه تحلیل چارت و اخبار مربوط به نفت مسلط باشید، قادر خواهید بود حساب معاملاتی خود را در طول چندین ماه به عدد قابل توجهی برسانید.

2. تنوع حساب‌های معاملاتی

برای معامله نفت، گزینه‌های زیادی پیش روی خود دارید. خرید سهام شرکت‌های نفتی، خود کالای نفت، CFD، قراردادهای آتی و اختیار معامله و ETF از گزینه‌هایی است که می‌توانید با کمک آن به سود برسید. CFD یکی از ساده‌ترین روش‌های معامله نماد نفت در فارکس است که در آن می‌توانید از نوسانات ارزش این منبع انرژی سود کسب کنید.‌

در این روش معاملاتی نیاز به معامله فیزیکی خود کالا نیست و معامله بر روی ارزش این محصول انجام می‌شود. همچنین سایر معامله‌گران با استراتژی‌های متفاوت بلند و یا کوتاه مدتی می‌توانند از سایر روش‌های معاملاتی مانند قرارداد‌های آتی و یا نقدی استفاده کرده و اهداف خود را محقق کنند.

نماد نفت در فارکس

3. نقدینگی زیادی در آن جریان دارد

نفت از محصولات غیر قابل جایگزین برای بسیاری از صنایع است، به همین دلیل همیشه تقاضا برای آن در بازار وجود دارد. البته بسته به شرایط ممکن است در میزان تقاضای آن تغییراتی ایجاد بشود. نقدینگی موجود در بازار نفت قابل توجه است، از این رو به راحتی می‌توان در صورت نیاز از آن خارج و یا به آن وارد شد. دارایی‌های کمی مانند نماد نفت در فارکس وجود دارند که تقاضای همیشگی برای آن‌ها تضمین شده باشد. پس این مزیت نشان می‌دهد که تجارت نفت یک تجارت کم ریسک‌تری می‌باشد.

4. دسترسی به ابزار‌های متفاوت برای معامله

معمولا بروکر‌ها امکانات بسیار متنوعی برای تجارت نماد نفت در فارکس فراهم می‌کنند. با استفاده از این گزینه‌های متنوع، ریسک‌های انجام معامله برای شما کاهش پیدا می‌کند. برای تجارت نفت لزوما نیازی به ذخیره‌سازی فیزیکی آن ندارید. اهرم‌‌ها ‌و‌ معاملات آپشن به شما این امکان را می‌دهند تا با سرمایه اولیه اندک خود بتوانید پوزیشن‌های بزرگ‌تری باز کنید و به سودهای قابل توجهی هم برسید. برای معامله نفت مجموعه‌ای از قابلیت‌ها در اختیار شما است که به کاهش ریسک کمک زیادی می‌کنند.

5. دسترسی همیشگی دارد

بازار نفت بازاری ۲۴ ساعته است که در آن فرصت‌های زیادی برای کسب سود ایجاد می‌شود. می‌توانید در طول شبانه روز به رویدادهای مختلف سیاسی و جهانی تاثیرگذار بر قیمت نفت واکنش نشان داده و از آن‌ها موقعیت‌های جالبی برای خود ایجاد کنید.

معایب

انتخاب نوع دارایی مورد نظر برای معامله در فارکس تا حد زیادی بستگی به اهداف و استراتژی‌های معامله‌گر دارد. تجارت نماد نفت در فارکس هر چند که می‌تواند مزیت‌های زیادی داشته باشد، اما بدون عیب هم نیست. در این بخش قصد داریم تا معایب تجارت این کالای ارزشمند را بررسی کنیم.

1. تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می‌گیرد

تحلیل چارت و تسلط به تحلیل تکنیکال به تنهایی برای تجارت نفت در فارکس کافی نیست. نفت یکی از مهم‌ترین منابع انرژی در دنیا است که تقریبا همه سوخت‌های فسیلی از آن تهیه می‌شود. شرایط محیطی، اقتصادی و سیاسی زیادی وجود دارند که باعث تغییر در میزان عرضه و تقاضا این محصول می‌شوند. نوسانات بالا برای نفت یک ویژگی دو لبه است که می‌تواند هم مثبت و هم منفی تلقی شود. عده‌ای از معامله‌گران این نوسانات را مثبت می‌دانند چراکه فرصت‌های بسیار خوبی برای تجارت فراهم می‌کنند.

اما عده‌ای دیگر که عمدتا از تریدر‌های بلند مدت هستند، اعتقاد دارند این نوسانات به نفع کسب سود در بازار نیست. یکی از معایب بزرگ تجارت نفت در فارکس این است که تا حد زیادی تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار دارد. از این‌رو احتمال دارد که بر اساس رویدادهای ناگهانی، تغییرات بزرگی در قیمت آن ایجاد شود که باعث بر هم خوردن تحلیل‌های شما هم می‌شود.

2. عدم مالکیت کالا در برخی از شیوه‌های معاملاتی

در CFD و برخی از شیوه‌های دیگر معاملاتی نفت، امکان مالکیت کالا وجود دارد. این ویژگی هر چند که شاید برای برخی از معامله‌گران جالب باشد، اما برای برخی دیگر جذابیت زیادی ندارد و به عنوان یک ضعف شناخته می‌شود.

3. وجود ریسک بالا در برخی از معاملات

وجود ریسک بالا در برخی از معاملات

عواملی وجود دارند که معامله نماد نفت در فارکس را پر ریسک‌تر می‌کنند. اهرم‌ها یکی از این قابلیت‌ها هستند که می‌توانند تغییرات و اشتباهات اندک در چارت را به ضررهای بزرگ تبدیل کنند. هم‌چنین نوسانات ناگهانی و زیاد در قیمت، از دیگر عواملی هستند که ریسک خرید و فروش نفت را بیشتر می‌کنند. این موارد نشان می‌دهد که معاملات انجام شده برای این کالا نیاز به نظارت همیشگی دارد.

نتیجه‌گیری

عواملی وجود دارند که معامله نماد نفت در فارکس را پر ریسک‌تر می‌کنند. اهرم‌ها یکی از این قابلیت‌ها هستند که می‌توانند تغییرات و اشتباهات اندک در چارت را به ضررهای بزرگ تبدیل کنند. هم‌چنین نوسانات ناگهانی و زیاد در قیمت، از دیگر عواملی هستند که ریسک خرید و فروش نفت را بیشتر می‌کنند. این موارد نشان می‌دهد که معاملات انجام شده برای این کالا نیاز به نظارت همیشگی دارد.

سوالات متداول

۱. نفت با چه نمادی در فارکس معامله می‌شود؟

بسته به نوع بروکر، نماد نفت در بازار متفاوت است. در حال حاضر چیزی حدود ۱۶۰ نماد مختلف برای این دارایی وجود دارد.

۲. برای معامله نفت در بازار فارکس باید چه کرد؟

برای انجام معاملات در فارکس به تنها داشتن حساب در یکی از بروکر‌های فعال نیاز دارید.

۳. چه عواملی در نوسان قیمت نفت در بازار تاثیر دارد؟

مکانیسم عرضه و تقاضا، میزان تولید و مصرف نفت، شرایط اقتصادی و رویدادهای مختلف می‌توانند در ایجاد هیجانات ‌و نوسان قیمت نفت تاثیر داشته باشند.

۴. معامله نفت در فارکس چه مزایایی دارد؟

نفت از دارایی‌های مهم بازار فارکس است که پس از دلار و طلا، مورد توجه قرار می‌گیرد و نقد شوندگی بالایی دارد.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش رایگان معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (5 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

نماد نفت در فارکس چیست؟ نحوه معامله با نماد نفت در تریدینگ ویو

نماد نفت در فارکس برخلاف سایر دارایی ها، بسیار متنوع می‌باشد و در حال حاضر بسته به نوع بروکر و نوع نفت، حدود ۱۶۰ نماد متفاوت برای آن وجود دارد. به همین دلیل ...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.