در بازارهای مالی پرریسک فردی میتواند موفق بشود که از ابزارهای موجود به بهترین نحوه استفاده کند. نمودار قیمت داراییهای مختلف پراز اطلاعات مختلف هستند که میتوانند نادیده گرفته بشوند. همین موضوع در نهایت منجر به زیانده شدن حسابهای معاملاتی میشود. از این رو باید از ابزارهایی که چارت را برای شما واضحتر میکنند، استفاده کنید. در این مطلب در مورد اندیکاتور پارابولیک سار و نحوه کار با آن صحبت خواهیم کرد.
اندیکاتور پارابولیک سار چیست؟ (parabolic SAR)
اندیکاتور پارابولیک سار نوعی اسیلاتور است که توسط جی ولز وایلدر در دهه ۱۹۷۰ میلادی توسعه داده شد. وایلدر علاوه بر پارابولیک سار، ابزارهای دیگری هم توسعه داد که این موضوع به محبوب شدن وی کمک زیادی کرد. اندیکاتورها عموما از یک فرمول مشخص استفاده میکنند. پارابولیک سار هم این چنین است و فرمول به شکلی طراحی شده است که بتواند به تشخیص روند و نقاط بازگشت احتمالی کمک کند.
با فعال کردن این اندیکاتور نقاطی را مشاهده خواهید کرد که زیر یا بالای قیمت نمایش داده میشوند. زمانی که روند صعودی است، خطوط زیر قیمت نمایش داده میشوند و در روند نزولی این نقاط به طور معکوس در بالای قیمت نمایش داده میشوند.
بنابراین موقعیت نقاط مشخص خواهند کرد که روند غالب شکل گرفته در بازار چیست. SAR مخفف stop and reverse به معنای توقف و بازگشت است که نشان میدهد این ابزار با چه هدفی در بازار استفاده میشود. البته در زبان انگلیسی، به معنای سهمی شکل است.
به همین دلیل پارابولیک سار به معنای توقف و بازگشت سهموی میباشد. شناسایی نقاط عطف و مهم که حرکت قیمت در آنها معکوس میشود، از دیگر کاربردهای این ابزار است. زمانی که نقاط اندیکاتور پارابولیک سار از یک سمت قیمت به سمتی دیگر تغییر جهت میدهد، اولین نشانههای تغییر روند ظاهر میشود.
معمولا در این مواقع، فرصتهای بسیار مناسبی برای ورود به معاملات فراهم میشود. طبیعتا اگر تنها از این ابزار استفاده میکنید، نباید انتظار یک بازدهی قوی را داشته باشید. عموما این ابزار در یک بازار دارای روند کارایی بهتری دارد و هر چه این روند قویتر باشد، تعداد سیگنالهای صحیح بیشتر میشود. در نقطه مقابل در یک بازار پرنوسان که تغییرات ناگهانی در قیمت وجود دارد، عملکرد اندیکاتور مناسب نیست. از این رو نیاز است تا با استفاده از ابزارهای دیگری که وجود دارد، این سیگنالهای اشتباه را تا حد ممکن فیلتر کرد
کاربرد اندیکاتور پارابولیک سار
کاربرد همه اندیکاتورها، شناخت دقیقتر دادههای قیمتی موجود در چارت است. اندیکاتور پارابولیک سار هم تلاش میکند تا بتواند حرکات قیمت را خواناتر کند. این اندیکاتور به شکلی ساده و واضح طراحی شده است، از این رو سیگنال و سایر دادهها به راحتی بر روی آن دیده میشود. یک بازار رونددار که نوسانات و برگشت قیمت زیادی ندارد، میتواند بازاری مناسب برای استفاده از پارابولیک سار باشد.
فارکس و کریپتو که از جمله بازارهای دوطرفه هستند، فرصتهای بیشتری برای استفاده از این ابزار فراهم میکنند، از این رو کاربرد اصلی آن در چنین بازارهایی است. شناسایی روند، انتخاب محدوده مناسب برای تعیین حد ضرر، سطوح حمایت یا مقامت و غیره از جمله کاربردهایی است که برای چنین اندیکاتوری گفته شده است. در ادامه دقیقتر هر یک از این موارد بررسی میشود.
1. تشخیص روند
اصلیترین کاربرد اندیکاتور پارابولیک سار، تشخیص روند میباشد. عمده تریدرها با استفاده از این ابزار میتوانند تشخیص دهند که قدرت قیمت در چه سمتی قرار دارد. در مورد نحوه تشخیص روند تا حدودی صحبت شد. زمانی که نقطهچینها در بالای قیمت قرار دارد، روند نزولی است و شرایطی برعکس برای روند صعودی صادق میباشد. اگر این خطوط در خلاف جهت روند اصلی حرکت کنند، میتوانند فرصتهای جدید برای خرید یا فروش ایجاد کنند.
همیشه تغییر نقاط از بالای قیمت به پایین نمیتوانند تاییدکننده روند باشند. بهتر است برای اطمینان بیشتر کمی منتظر بمانید تا از تغییر جهت مطمئن شوید. تغییر روند همیشه به شکل ناگهانی از صعودی به نزولی انجام نمیشود. بیشتر اوقات قیمت پس از یک دوران رونددار، وارد فاز رنج میشود. از این رو ممکن است باز کردن پوزیشن در این شرایط منجر به فعال شدن حد ضررهایتان بشود.
2. سطح حمایت و مقاومت
تعیین محدودههای بازگشتی و حمایتی و مقاومتی یکی دیگر از کاربردهای اندیکاتور پارابولیک سار است. شناسایی این سطوح همیشه مهم میباشد، چراکه در این مناطق احتمال برگشت قیمت وجود دارد و همین محدودهها مناطقی هستند که میتوانند فرصتهای قابل توجهی فراهم کنند.
اما سوال اصلی این است که این ابزار چگونه نقاط حمایتی و مقاومتی تعیین میکند؟ این کار بسیار ساده انجام میشود. با دنبال کردن نقطه چینها میتوان این سطوح را شناسایی کرد. طبیعتا نقطههایی که بالای قیمت قرار دارند، در نقش مقاومت هستند و در نقطه مقابل نقطههایی که پایین قیمت قرار دارند، در نقش حمایت هستند.
3. تعیین حد ضرر
با اینکه تقریبا همه تریدرها میدانند حد ضرر ریسکهای یک معامله را کم میکند، اما نمیتوانند به خوبی این کار را انجام بدهند. قرار دادن محدوده نامناسب برای حد ضرر نه تنها که ریسک انجام معامله را کم نمیکند که میتواند حتی بیشتر هم کند. برای تعیین حد ضرر میتوان این محدوده را قبل از اولین نقطهای که در زیر یا بالای قیمت وجود دارد، قرار داد.
بیشتر بخوانید: استاپ لاس یا حد ضرر چیست؟
4. سیگنال بازگشت
زمانی که نقطهچینها همگرا میشوند، احتمال بازگشت قیمت وجود دارد. محدودههای مهمی وجود دارند که در آنها جهت حرکت قیمت تغییر پیدا میکند. اگر نتوانید به موقع این برگشت قیمت را شناسایی کنید، وارد موقعیتهایی میشوید که در خلاف جهت تحلیلهای شما حرکت میکند.
نحوه کار با اندیکاتور پارابولیک سار
برای شروع باید این ابزار را در پلتفرم تحلیلی فعال کنید. در آموزش اندیکاتور پارابولیک سار، بیشتر در مورد تنظیمات بهینه و نحوه تغییر آنها صحبت خواهیم کرد. فعال کردن این ابزار باعث نمایش دادن نقاط مختلفی بر روی چارت میشود. اما سوال اصلی اینجا که چگونه میتوانیم با استفاده از این نقاط، ترید کنیم. در مورد کاربرد و معنای بخشهای مختلف پارابولیک سار در بخشهای قبلی صحبت شد.
به همین دلیل مطمئنا اکنون بهتر میتوانید با نحوه استفاده از این ابزار آشنا باشید. خطوط به شما نشان میدهند باید در چه جهتی معامله کنید. اگر خطوط در زیر قیمت هستند، ورود به معاملات خرید ریسک کمتری دارند. در نقطه مقابل در شرایطی که خطوط بالای قیمت هستند، پوزیشن های شورت کارایی بالاتری دارند.
بهتر است در جهت روند ترید کنید و از باز کردن موقعیتهایی که خلاف جهت روند است، خودداری کنید. این کار ریسک زیادی دارد اما تریدرهایی وجود دارند که حتی از چنین فرصتهایی هم استفاده میکنند. روندهای شکل گرفته همیشه در همان جهت حرکت نخواهند کرد.
قیمت همیشه در حال نوسان بوده و همان طور که رشد همیشگی نیست، افت هم برای همیشه نیست. پس گاهی نیاز است تا تغییر روند و برگشت قیمت را بررسی کرد. اندیکاتور پارابولیک سار، ابزاری است که میتواند در این جهت هم به شما کمک کند. زمانی نقاط این اندیکاتور به یکدیگر نزدیک میشوند که قیمت شتاب خود را از دست داده باشد.
کاهش شتاب پس از یک حرکت قوی نشاندهنده ضعف روند میباشد. اگر روند صعودی باشد، احتمالا قدرت خریداران کاهش پیدا کرده و فروشندگان به مرور وارد بازار خواهند شد. پس باید انتظار برگشت قیمت را داشت. این موضوع همیشه نباید بلافاصله پس از تایید نشانهها اتفاق بیافتد.
گاهی در مراحل پایانی بازار به صورت کاذب مثبت و برای خریداران جذاب میشود تا سرمایهگذاران اصلی بتوانند دارایی خود را به فروش برسانند. تشکیل سقفی کمتر از سقف قیمتی قبلی در یک روند صعودی و همچنین شکست محدوده حمایتی گذشته میتوانند اولین نشانهها را برای بازگشت قیمت نشان بدهند.
در اینجا میتوانید از اندیکاتور پارابولیک سار برای شناسایی محدودههای حمایتی و مقاومتی استفاده کنید. اگر قیمت از این نواحی عبور کرد، احتمال تغییر روند تقویت میشود. هم چنین از خطوط شکل گرفته میتوان برای مواردی همچون تعیین حد ضرر هم استفاده کرد. باید برای تمامی معاملات خود نقطه توقف مشخص کنید. این نقطه توقف باید در بهترین جای ممکن باشد که از گسترده شدن زیانهای شما جلوگیری کند. اما گاهی این حد ضرر به صورتی است که فرصت سود را از یک معامله میگیرد. این شرایط بیشتر برای تریدرهای بی تجربه اتفاق خواهد افتاد.
اگر معاملات چنین افرادی را بررسی کنید، به فراوانی متوجه موقعیتهایی میشوید که در آن قیمت پس از فعال کردن حد ضرر، به جهت قبلی خود بازگشته و حتی به اهدافی بیشتر از تحلیلهای تریدر هم رسیده است. تکرار شدن این تجارب باعث میشود تا چنین افرادی کمتر به سمت استفاده از حد ضرر بروند. اندیکاتور پارابولیک سار به این دسته از تریدرها کمک میکند تا نقاط مطمئنی برای برگشت قیمت تعیین کنند. حد ضرر در این ابزار معمولا اولین نقطهای است که در آن تغییر روند صورت گرفته است.
فرمول محاسبه پارابولیک سار
از مطالب گفته شده باید به صورت حدودی حدس زده باشید که چه چیزی برای محاسبه پارابولیک سار مورد نیاز است. از آن جایی که این ابزار در بازارهای دارای روند بهتر است، به یک عامل برای شتاب نیاز است که بتواند نقطهچینهای مربوطه را برای ما رسم کند.
حتما در ابتدای این بحث به این فکر خواهید افتاد که فرمول محاسبه چه سودی برای شما دارد. این محاسبه عموما به صورت خودکار توسط ابزارهای موجود انجام میشود اما با این وجود بازهم نیاز به آشنایی با شیوه با محاسبه در اندیکاتور پارابولیک سار است. قبل از هر چیز نیاز به آشنایی با دو پارامتر مختلف داریم.
EP و AF از پارامترهایی هستند که مورد بررسی قرار میگیرند. EP در حقیقت مخفف عبارت extreme point است که شامل بالاترین محدوده در یک روند صعودی و کمترین محدوده در یک روند نزولی است. AF یا همان acceleration factor است که به معنای فاکتور شتاب میباشد.
این پارامتر به صورت پیشفرض بر روی مقدار ۰.۰۲ تنظیم شده است. با هر بار ثبت یک EP جدید، ۰.۰۲ دیگر به مقدار AF اضافه خواهد شد. مقدار ماکزیمم این عبارت ۰.۲ میباشد. سپس مقادیر اندازهگیری شده باید مطابق با فرمول مشخص شده مورد استفاده قرار بگیرند. برای هر بار محاسبه نیاز به SAR قبلی میباشد. پشت SAR با استفاده از دو پارامتر یعنی قیمت SAR و extreme point محاسبه میشود.
منظور از قیمت SAR عددی است که توسط محاسبات اندیکاتور برای برگشت در روند شکل گرفته پیشنهاد میشود. این عدد در روندهای صعودی یا نزولی به شکلهای مختلفی اندازهگیری میشود. در یک روند صعودی، قیمت SAR از کمترین عدد شروع شده و به تدریج در جهت روند پیشرفت میکند.
اما در روند نزولی این موضوع عکس میباشد. از بالاترین رقم شروع شده و به تدریج بسته به روند کاهش پیدا میکند. حال با استفاده از مقدار اندازهگیری EP قصد داریم نحوه تغییرات نقطهچینها را در یک روند صعودی بررسی کنیم. زمانی که روندی صعودی است، قیمت SAR افزایش پیدا میکند تا خودش را به EP نزدیک کند. تا زمانی که این شرایط پابرجاست، اندیکاتور در زیر قیمت قرار دارد.
زمانی که شتاب قیمت کاهش پیدا کند، خطوط در جهت کندلها همگرا خواهند شد. اگر قیمت SAR بتواند از EP عبور کند، نقطهچینها تغییر جهت داده و به سمت بالای قیمت تغییر جهت میدهند. همین موضوع احتمالا نشان میدهد که قیمت تغییر جهت خواهد داد. این موارد برای یک روند نزولی هم میتواند به همین صورت متناسبسازی شود.
مزایا و معایب اندیکاتور پارابولیک سار
با اینکه اندیکاتورهای زیادی برای تحلیل بازار ساخته شده است، اما همه آنها به اندازه کافی شناخته شده نیستند. این موضوع شاید تا حدودی ناکارآمدی آنها را نشان بدهد. اما اندیکاتور پارابولیک سار ابزاری است که با گذشت سالها همچنان برای تحلیل بازار استفاده میشود. همین ویژگی میتواند مزیتهای آن را نشان بدهد. البته این مزیتها، مناسب بودن آن را برای همه تریدرها نشان نمیدهد. همانند تمام اندیکاتورها، پارابولیک سار هم دارای معایبی است که آن را برای برخی از تریدرها بدون کارایی میکند. از این رو آشنایی با مزایا و معایب این ابزار مهم میباشد.
مزایا
پارابولیک سار ابزاری قدرتمند برای شناسایی روند و نقاط احتمالی بازگشتی است. در ادامه دقیقتر این مزیتها بررسی خواهند شد.
1. شناسایی قدرت و جهت روند
بهترین و موفقترین استراتژی، معامله در جهتی است که قدرت اصلی را دارد. تقریبا تمام پایه تمام استراتژیها، همین شیوه است. هر چند که شاید تشخیص روند شکل گرفته آسان به نظر برسد، اما گاهی این کار بسیار دشوار میشود. پارابولیک سار از ابزاری است که میتواند این مشکل را حل کند. این ابزار به شما روند اصلی و قدرت آن را نمایش میدهد، از این رو به راحتی میتوانید در جهتی که ریسک کمتری دارد، معامله کنید.
2. در همه تایم فریمها کارایی دارد
اندیکاتور پارابولیک سار ابزاری منعطف است که میتواند در تمامی تایم فریمها اعم از ۱ دقیقهای تا هفتگی و ماهانه کاربرد داشته باشد. هر چه تایم فریم کوتاهتر باشد، نشانگر صافتر شده که این کار به حذف برخی از فیلترهای کاذب کمک میکند. البته همچنان میتواند برگشتهای بازار را پیشبینی کند. تایم فریم مشخصی وجود ندارد که بتوان گفت برای همه تریدرها عملکرد قابل قبولی دارد. انتخاب بازه زمانی تا حد زیادی وابسته به شیوه معاملاتی تریدر در بازار دارد. حساسیت تایم فریم برای تریدرهای کوتاه مدت بیشتر و برای تریدرهای بلند مدت کمتر است.
3. مدیریت ریسک
بدون انجام مدیریت ریسک، در بازارهای مالی دوام زیادی نخواهید آورد. با این وجود اما رعایت مدیریت ریسک و حد ضرر برای برخی از تریدرها بسیار دشوار میشود که همین موضوع میتواند زمینه زیان آنها را ایجاد کند. ابزارهای مختلفی برای قرار دادن حد ضرر مناسب وجود دارد. یکی از مهمترین مزیتهای پارابولیک سار، مشخص کردن محدودههای مناسب برای قرار دادن حد ضرر است. این محدودهها، نقاط امنی برای خروج از بازار هستند و مانع از دست رفتن سرمایه شما میشوند.
معایب
این طبیعی است که اندیکاتور پارابولیک سار هم مانند تمام ابزارهای دیگر دارای محدودیتهایی باشد. بهتر است قبل از استفاده، این محدودیتها را بشناسید تا دقیقتر در مورد نحوه به کارگیری از آنها کمک بگیرید.
1. سیگنال تاخیری
پارابولیک سار آن چنان که باید در ارائه سیگنالدهی دقیق نیست. معمولا این اندیکاتور زمانی به شما فرصت معاملاتی میدهد که تغییر روند در قیمت صورت گرفته است. از این نظر شاید به عنوان یک ابزاری برای تایید برگشت شناخته بشود. عامل این تاخیر، فرمولی میباشد که برای این ابزار استفاده شده است. ارائه سیگنال به صورت تاخیری گاهی میتواند یک فرصت خوب را خراب کند. البته میتوان با استفاده از راهکارهایی، این عیب را برطرف کرد. معمولا استفاده از یک ابزار دیگر که بتواند زودتر برگشت را در نقاط عطف بازار مشخص کند و در ادامه تایید پارابولیک سار میتواند یک استراتژی قوی برای انجام معاملات ایجاد کند.
2. کارایی پایین در برابر نوسانات
این مشکل تا حدی مشابه همان سیگنال تاخیری است. بازهم مشکل به فرمول محاسبه اندیکاتور بازمیگردد. نوسانات شدید جایی است که این ابزار نمیتواند کارایی زیادی داشته باشد و حتی منجر به ارائه سیگنال اشتباه بشود. در حقیقت زمانی اندیکاتور پارابولیک سار سیگنال معتبری صادر میکند که قیمتها تا حدودی ثابت و حرکت آن کند شده باشد. برای یک اسکالپر که روزانه تعداد زیادی معامله انجام میدهد، چنین ویژگی به هیچ وجه مناسب نیست. از این رو معمولا برای چنین استراتژیهای کاربرد جالب توجهی ندارد.
3. امکان سفارشیسازی محدود
واضح است که همه فعالان بازار یک هدف مشخص را در بازار دنبال نمیکنند. از این رو قابلیت بهینهسازی تنظیمات از مواردی است که میتواند این ابزارها را کاربردیتر کند. بررسی فرمول نشان میدهد که ورودیهای زیادی برای تغییر وجود ندارد. اندازه گام و استاندارد ضریب شتاب از جمله معدود متغیرهایی هستند که تریدر میتواند آنها را تغییر دهد. همین ویژگی تریدر را محدود به استفاده از تنظیمات پیش فرض اندیکاتور میکند. در این شرایط طبیعی است که پارابولیک سار نتواند به طیف وسیعی از فعالان بازار، دادههای مورد نیاز را انتقال دهد.
ویژگیهای کلیدی پارابولیک سار چیست؟
اگر بتوانید ویژگیهای کلیدی اندیکاتور پارابولیک سار را بشناسید، از آن در بازارهای مناسب بهتر استفاده میکنید. این اندیکاتور علی رغم فرمول محاسبه بسیار پیچیده، بسیار ساده و واضح طراحی شده است. نقاطی که برای این ابزار استفاده شده است، از نظر بصری به بهترین شکل نشان میدهد که قیمت به کجا خواهد رسید. در مورد نحوه این تشخیص در بخشهای قبلی به خوبی صحبت شده است، از این رو در مورر این ویژگی کلیدی نکته خاص دیگری اضافه نمیکنیم. اما بازهم ویژگیهای دیگری وجود دارند که قابل بررسی هستند. پارابولیک سار، تغییرات قیمت در یک روند را به صورت پویا دنبال میکند.
منظور از پویا این است که هر گونه تغییر در شتاب و سرعت حرکت توسط این ابزار نمایش داده میشود. اگر SAR با سرعت بیشتری حرکت کند، روند موجود تقویت میشود و در نقطه مقابل کاهش سرعت SAR نشان میدهد که روند فعلی در حال نابود شدن است. این تعدیل حرکت که به صورت پویا است، به معاملهگران کمک میکند تا بتوانند تغییرات روند را به صورت واضح بررسی کنند. ارائه سیگنال ورود یا خروج معتبر از دیگر ویژگیهای کلیدی اندیکاتور پارابولیک سار است. این سیگنالها بر اساس چرخش قطعی در قیمت ایجاد شده است که در احساسات معاملهگران نقشی ندارد. در حقیقت استراتژیهای معاملاتی که بر این اساس ایجاد میشوند، پارامترهایی را در نظر گرفتهاند که موقعیتهای کم ریسکی فراهم میکنند.
در بک تست میتوانید تنظیمات مختلف پیشنهاد شده برای این ابزار را بررسی کنید تا بتوانید بهینهترین شرایط برای انجام معاملات خودکار را انتخاب کنید. اما ممکن است این سوال ایجاد بشود که چه امکاناتی در اندیکاتور برای بهینه کردن تنظیمات وجود دارد؟ ضریب شتاب و حداکثر نرخ شتاب از پارامترهایی هستند که بسته به سیستم معاملاتی قابل تغییر هستند. طبیعتا هر چه حساسیت افزایش پیدا کند، نشانگر تغییرات بیشتری را نمایش میدهد. این در حالی است که با کاهش حساسیت، نشانگر روان و با نوسانات کمتری میباشد.
همین ویژگی باعث شده است تا تریدرها، محدودیتی از بابت تایم فریم در تحلیل تکنیکال نداشته باشند. در کنار ویژگیهای کلیدی اضافه شده باید این را هم اضافه کنیم که اندیکاتور پارابولیک سار، احتمال برگشت قیمت را هم مشخص میکند. به این شکل زمانی که جهت نقاط تغییر پیدا میکند، روند فعلی ضعیف شده و حرکت در خلاف جهت تقویت میشود.
استراتژی معاملاتی با پارابولیک سار
اندیکاتور پارابولیک سار، به صورتی طراحی شده است که میتواند با استراتژیهای مختلف تطبیق پیدا کند. همین ماهیت آن را به یک ابزار مفید برای یک سیستم معاملاتی پرسود تبدیل کرده است. در ادامه بخشی از استراتژیهای انجام معامله با این ابزار بررسی میشود.
1. استراتژی ورود در جهت روند
هدف از این استراتژی، وارد کردن موقعیتها در جهتی است که قدرت زیادی دارد. این یک کار کم ریسک و عقلانی است که تا به حال کسی را پشیمان نکرده است. از آن جایی که پارابولیک سار به خوبی میتواند روندهای غالب را شناسایی کند، میتواند بهترین گزینه برای پیاده کردن چنین استراتژی باشد. در این روش زمانی به موقعیت وارد میشوید که نقاط SAR در جهت روند اصلی حرکت میکنند. هرگاه این نقاط معکوس شدند، از معامله خارج خواهید شد.
2. استراتژی شکست
شناسایی شکستهای واقعی در بازار هیچگاه ساده نبوده است. بیشتر تریدرها در چنین محدودههایی عجله کرده و از موقعیتهای خود با هدف برگشت روند خارج میشوند. اما یک شکست واقعی میتواند یک بازدهی واقعی هم در جهت قبلی ایجاد کند.
زمانی که یک کندل بیشتر از سطوح حمایت یا مقاومت حرکت میکند، شکست انجام میشود. اما این شکست میتواند موقتی باشد. در این شرایط قیمت مجدد به محدوده قبلی بازمیگردد. بنابراین نیاز به ابزاری است که بتواند به ما در تشخیص شکستهای کاذب از واقعی کمک کند. هنگامی که شکست اتفاق میافتد، اگر نقاط سار شتاب بگیرند و چرخش انجام بدهند، این شکست میتواند اعتبار بیشتری داشته باشد.
3. استراتژی معکوس
استراتژی معکوس تا حدودی عکس شیوه معاملاتی قبلی است. در این شیوه انتظار داریم که قیمت نتواند موفق به عبور از سطوح حمایتی یا مقاومتی بشود. بنابراین با برخورد قیمت، تغییر جهت صورت میگیرد. اگر همزمان در اندیکاتور پارابولیک سار نقاط تغییر جهت پیدا کرده و از بالا به پایین یا برعکس تغییر کنند، این احتمال بیشتر تو میشود.
4. استراتژیهای مومنتوم
در این استراتژیها اعتقاد بر این است که باید در روندهایی که شتاب بالایی دارند، سرمایهگذاری کرد. این شیوه میتواند زودتر شما را به سود برساند. از آن جایی که پارابولیک سار قادر است سرعت تغییرات را اندازهگیری کند، میتواند برای پیاده کردن این استراتژی بسیار مفید باشد. حرکت سریعتر این ابزار، نشان از یک روند پرشتاب است و این دقیقا همان جایی است که میتوان به معامله وارد شد.
کدام تایم فریم برای پارابولیک سار بهترین عملکرد را خواهد داشت؟
انتخاب تایم فریم در نحوه بازدهی اندیکاتور پارابولیک سار تاثیر مهمی دارد. از این رو بسیار از تریدرها به دنبال این هستند که بهینهترین تایم فریم را انتخاب کنند. مطمئنا استراتژی معاملاتی در انتخاب بازه زمانی مهم میباشد، اما با این وجود فرمول اندیکاتور هم میتواند مهم باشد. هر چه بازه زمانی کوچکترین انتخاب کنید، نویزهای نشانگر بیشتر میشود. به دنبال افزایش نویز، دقت سیگنالها کاهش پیدا میکند. استفاده از یک ابزار مکمل میتواند به فیلتر کردن سیگنالهای اشتباه کمک کند، اما با این وجود استفاده از یک تایم فریم بهینه هم میتواند سیگنالهای پارابولیک سار را دقیقتر کند.
بررسیها نشان میدهند در تایم فریمهای ساعتی، ۴ ساعته و روزانه، این ابزار میتواند به خوبی نوسانات تایم فریمهای کوچکتر را به سیگنالی دقیق تبدیل کنند. در این تایم فریمها تشخیص قدرت روند و نقاط احتمالی برگشت راحتتر انجام میشود، به همین دلیل میتوان به موقعیتی با ریسک کنترل شده و زمانبندی درست وارد شد. اما موارد گفته شده نمیتواند کارایی تایم فریمهای دیگر را زیر سوال ببرد.
در بازههای زمانی بزرگتر یعنی هفتگی و ماهانه، تحلیل روند بلند مدت بهتر انجام میشود. بنابراین برای تشخیص روند میتوانند مناسب باشند. در این بازههای زمانی، موقعیت مناسب معاملاتی دیرتر صادر میشود.
باید برای دستیابی به بهترین نتیجه استراتژی معاملاتی هم مورد توجه قرار بگیرد. برای یک تریدر بلند مدت، بازههای زمانی کوتاه، مناسب نیستند، چراکه نویزهای زیاد ایجاد شده برای چنین تریدری کارایی ندارد. نقطه مقابل این موضوع برای تریدرهای کوتاه مدت صدق میکند. با استفاده از این موارد میتوان بهترین تایم فریم معاملاتی در اندیکاتور پارابولیک سار را برای هر تریدری تشخیص داد.
چگونه میتوان تنظیمات اندیکاتور پارابولیک سار را تغییر داد؟
قبل از اعمال تغییر بر روی تنظیمات، بهتر است ابتدا با نحوه فعالسازی این ابزار بر روی چارت آشنا شوید. معمولا پلتفرمهای معاملاتی یکسان نیستند و شاید نحوه کار در این سایتها تا حدودی با یکدیگر متفاوت باشد. اما معمولا باید وارد قسمت indicator شد و سپس اندیکاتور پارابولیک سار را فعال کرد. حال اگر اندیکاتور مطابق با تحلیلهای شما جلو نرفت، میتوانید در آنها تغییراتی اعمال کنید. قبل از هر چیزی باید بدانید که پارامترهای زیادی برای تغییر در پارابولیک سار ندارید. دو بخش input و style از مواردی هستند که میتوانید در آنها تغییراتی را اعمال کنید.
از طریق قسمت input، حساسیت و شتاب بررسی تنظیم میشود. این ویژگیها با توجه به استراتژی هر تریدری مشخص میشود. اما در قسمت style، شکل و ویژگیهای نشانگر تغییر پیدا خواهد کرد. رنگ نقطه چینها و شکل ظاهری آنها در این قسمت میتواند با توجه به سلیقه تغییر پیدا کند. اینها از جمله مواردی هستند که میتوانید در قسمت تنظیمات ابزار آنها تغییر دهید.
نتیجهگیری
زمانی میتوانید مهارت کافی برای ایجاد یک استراتژی قوی داشته باشید که با ابزارهای متنوعی که ایجاد شده است، آشنا باشید. اندیکاتورها تنوع فوقالعاده زیادی دارند که هر کدام اطلاعات خاصی در مورد تغییرات قیمت خواهند داد. اندیکاتور پارابولیک سار همان ابزاری است که میتواند از این میان برای شما کارایی قابل قبولی ایجاد کند. اما منظور از این کارایی، موفقیت در تمام معاملات نیست. در یک استراتژی موفق باید از پارابولیک سار به همراه ابزارهای دیگر استفاده کنید تا بتوانید نتیجه قابل قبولی بگیرید.
سوالات متداول
1. بهترین تایم فریم برای پارابولیک سار کدام است؟ هر چند که استراتژی شما در انتخاب تایم فریم اهمیت دارد اما معمولا بازههای زمانی یک ساعته، روزانه و ۴ ساعته بهتر میتوانند نویزهای بازار را به فرصت معاملاتی مناسب تبدیل کنند.
2. میزان موفقیت اندیکاتور پارابولیک سار چقدر است؟ همانند هر ابزاری که صد در صد موفق نیست، این اندیکاتور هم نمی تواند آمار صد در صدی داشته باشد، اما با این حال به عنوان ابزاری شناخته میشود که میتواند فرصتهای قابل اعتمادی ایجاد کند.
3. کدام ابزارها برای استفاده با پارابولیک سار بهتر هستند؟ همه شما به خوبی میدانید که هیچگاه اندیکاتورها به تنهایی کارایی خوبی نخواهند داشت. میتوانید از میانگین متحرکها، ابزارهای حجم و الگوهای قیمتی برای تایید سیگنالها استفاده کنید.
4. پارابولیک سار برای چه بازارهایی مناسب است؟ محدودیتی برای استفاده از این اندیکاتور وجود ندارد و میتوانید در تمامی بازارها از آن برای تحلیل چارت استفاده کنید.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.