وبینار استراتژی‌های میلیونی (15 آبان)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ورود / عضویت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
کری ترید

کری ترید (Carry trade) چیست؟ + آموزش استفاده از معاملات انتقالی

این که با پولی که قرض گرفته‌اید سرمایه‌گذاری کنید، شاید پرخطر و عجیب به نظر برسد اما اگر نرخ سود سرمایه‌گذاری شما از نرخ بهره وام بیشتر باشد چطور؟ کری ترید...
اشتراک گذاری

این که با پولی که قرض گرفته‌اید سرمایه‌گذاری کنید، کمی پرخطر و شاید عجیب به نظر برسد، اما اگر نرخ سود سرمایه‌گذاری شما از نرخ بهره وام شما بیشتر باشد چطور؟ این گونه سود سرمایه، بهره وام را جبران می‌کند و تازه، در نهایت یک مبلغ اضافه‌ای هم برای خودتان باقی می‌ماند. این همان چیزی است که در بازار سرمایه و ترید، به آن کری ترید (Carry Trade) می‌گویند.

کل بحث ما در این نوشته، حول هم کری ترید می‌چرخد. ابتدا درباره معنای دقیق آن صحبت می‌کنیم. در ادامه به عناوینی نظیر بهترین جفت ارزها برای Carry Trade، مزایا و معایب آن، ریسک‌هایی که دارد و مدیریت این ریسک‌ها، استراتژی‌هایی که با این روش سازگار هستند و یکسری عناوین دیگر می‌پردازیم. در پایان مطالعه این مطلب، دانش شناخت و به کارگیری این استراتژی را خواهید داشت.

کری ترید چیست؟

فرض کنید که شما از یک موسسه مالی، وامی دریافت می‌کنید که بهره‌ای 20 درصدی دارد و سپس همان پول را در جایی سرمایه‌گذاری می‌کنید که به شما بهره‌ای 22 درصدی می‌دهد، به کلیت چنین عملی، کری ترید یا معامله انتقالی می‌گویند. حال بیایید کمی جلوتر برویم.

بازار ارزها و به ویژه فارکس (که در آن مبادله جفت ارزها صورت می‌گیرد) را در نظر بگیرید. فرض کنید نرخ بهره یورو (EUR) 8 درصد است و نرخ بهره دلار (USD) هم 4 درصد است. شما با خریداری جفت ارز EUR/USD به مقدار 4 درصد سود روزانه خواهید داشت، زیرا هنگام خرید یا فروش یک جفت ارز، عملیات روی ارز پایه اعمال می‌شود، یعنی در اینجا که جفت ارز یورو به دلار را خریداری کرده‌اید، در واقع ارز یورو را خریده و در مقابل، ارز دلار را فروخته‌اید.

کری ترید چیست؟

کل هدف انجام Carry Trade، سود بردن از تفاوت نرخ بهره ارزها است و مشابه همان اصطلاح معروف در معاملات روزمره است، یعنی «ارزان بخر و گران بفروش». افراد معمولا روی جفت ارزهایی مثل NZD/JPY و AUD/JPY این عمل را انجام می‌دهند، که دلیل آن اسپرد یا همان تفاوت میان قیمت خرید و فروش بالایی است که در این جفت ارزها وجود دارد.

بهترین جفت ارزها برای کری ترید

این که بخواهیم روی تک به تک جفت ارزها روش Carry Trade را اجرا کنیم یا این که مورد به مورد دنبال جفت ارزهای مناسب بگردیم، کار عاقلانه‌ای نیست. در یک قاعده کلی، باید به دنبال جفت‌هایی با تفاوت نرخ بهره مناسب و نوسان کم بگردیم. برخی از جفت‌های رایج عبارتند از:

1. دلار نیوزلند به ین ژاپن (NZD/JPY)

دلار نیوزلند معمولا نرخ بهره بالاتری نسبت به ین ژاپن دارد و گزینه‌ای شایسته برای انجام مبادلات انتقالی است. از نظر داده‌های تاریخی نیز، نوسانات این جفت ارز به نسبت پایین است.

2. دلار استرالیا به ین ژاپن (AUD/JPY)

مشابه حالت قبل، در اینجا هم نرخ بهره ارز پایه، یعنی دلار استرالیا، نسبت به ین ژاپن بیشتر است و این جفت ارز هم به‌طور کلی کم‌نوسان ظاهر شده.

3. دلار آمریکا به لیر ترکیه (USD/TRY)

لیر ترکیه از آن ارزهایی که نرخ بهره آن، جزو بالاترین نرخ‌ها در کل جهان است. با این وجود، این جفت ارز یک ایراد اساسی دارد و آن نوسانات زیاد است.

4. دلار آمریکا به پزو مکزیک (USD/MXN)

مشابه مورد قبلی، در اینجا هم نرخ بهره پزو مکزیک در قیاس با سایر ارزهای دنیا، بالا است و باز هم همان مشکل جفت ارز قبلی مطرح است، یعنی نوسانات بالا.

5. یورو به دلار نیوزلند (EUR/NZD)

تفاوتی که میان نرخ بهره این دو ارز وجود دارد، مثل سایر موارد گفته شده زیاد نیست، اما مزیت این جفت ارز ثباتی است که تا کنون از خود نشان داده است.

مزایا و معایب استراتژی کری ترید

به کارگیری این استراتژی، به شما این قابلیت را می‌دهد تا علاوه بر سود بردن از تغییرات قیمت خود ارزها، از تفاوت میان نرخ بهره نیز بهره‌مند شوید. از سوی دیگر، مزیت دیگری هم وجود دارد و آن هم اینکه شما می‌تواند از اهرم یا Leverage هم در معاملات خود استفاده کنید، این گونه معامله‌ای را که در حالت عادی قادر به انجام آن نبودید، حال با کمک سرمایه اهرم، به انجام می‌رسانید. این گونه، سود روزانه‌ای که کارگزاری به خاطر کری ترید به شما می‌دهد نیز اهرم‌دار خواهد شد.

از مزایای دیگر این استراتژی، تنوع بخشیدن به پورتفوی معاملاتی و اضافه کردن ارزهای جدید است که قبلا نداشتید. همچنین، با این روش می‌توانید حتی در بازارهای معتدل که دارای ثبات هستند و نوسانی چندانی در آن‌ها جریان ندارد هم کسب سود داشته باشید.

یکی از معایب Carry Trade، ریسکی است که همراه با خود دارد. به عنوان مثال، شما یک جفت ارز را هولد کرده و دارید به شکل روزانه، سود حاصل را دریافت می‌کنید. اگر نرخ بهره ارزها تغییر بکند و منفی شود، شما به جای سود، به مقدار قابل توجهی ضرر خواهید کرد. از این رو، بسیار مهم است که این روش، تنها استراتژی معاملاتی شما نباشد و همچنین، به شکل روزانه بر معاملات خود نظارت داشته باشید.

ریسک‌های مرتبط با کری ترید

ریسک‌های مرتبط با کری ترید

استراتژی مبادلات انتقالی، به ما این امکان را می‌دهد تا حتی در شرایط ثبات قیمت هم بتوانیم سود ببریم. اما این سود، تا زمانی پابرجاست که ما به عنوان تریدر، درک و پیش‌بینی درستی از بازار مورد معامله خود داشته باشیم.

به بیان دیگر، مادامی که بازار ثابت است و روندی صعودی دارد و از طرفی اختلاف میان ارزها هم حفظ می‌شود، ما در سود هستیم. اما چنانچه شرایط خلاف پیش‌بینی‌های ما پیش بروند، امکان دارد سود ما قطع شده و یا حتی متحمل ضرر شویم. به‌طور کلی، افراد متخصص معتقدند که این استراتژی بنا بر دلایلی که در ادامه می‌آیند، روشی پرریسک به حساب می‌آید.

1. ریسک بهره

کل استراتژی ما در مبادلات انتقالی، بر مبنای تفاوت میان نرخ بهره ارزهای متخلف بنا نهاده شده است. چنانچه نرخ بهره ارزی که خریده‌اید کاهش یابد، امکان دارد دچار زیان شوید.

2. ریسک نرخ ارز

حتی اگر نرخ بهره هم کاهش پیدا نکند، کاهش نرخ ارز ممکن است که سرمایه شما را تحت تاثیر خود قرار دهد. گاهی ارزش ارز به قدری کاهش می‌یابد که سودده بودن بهره هم نمی‌تواند زیان ایجاد شده را جبران نماید.

3. ریسک نقدینگی

برای انجام روش معاملاتی انتقالی، معمولا به مقدار قابل توجهی از نقدینگی نیاز است. اگر در جفت ارز مورد معامله شما نقدینگی مناسب وجود نداشته باشد، ممکن است خرید و فروش آن در بازار سخت شود و تبدیل به سرمایه‌ای شوید که کار چندانی نمی‌توانید با آن انجام دهید.

4. ریسک‌های سیاسی و اقتصادی

انتشار داده‌های اقتصادی، وقوع رکود یا تورم، تحریم‌ها، اختلافات میان کشورها، اتفاقات کلان سیاسی و اجتماعی و… می‌توانند روی بازار ارزها تاثیر چشمگیری بگذارند و علاوه بر زیان رسیدن به خود دارایی، در انجام معاملات نیز اختلال ایجاد کنند.

مدیریت ریسک هنگام انجام معاملات انتقالی

عبارتی که تقریبا همیشه و همه‌جا در مقالات و مطالب مربوط به سرمایه‌گذاری با آن مواجه می‌شویم، مدیریت ریسک است. مدیریت ریسک، احتمال ضرر را کمتر و احتمال سود را بیشتر می‌کند و در استراتژی مثل مبادلات انتقالی (که روشی پرریسک به شمار می‌آید) مدیریت ریسک مهم‌تر و حساس‌تر هم می‌شود. در ادامه، راه‌هایی را برای مدیریت ریسک در تبادلات انتقالی فرا می‌گیریم:

1. تنوع سبد معاملاتی

احتمالا این اصطلاح رایج را شنیده‌اید: «همه تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد نگذار». خب، این حرفی نسبتا درست است، به خصوص وقتی پای Carry Trade به میان می‌آید. سعی کنید کل سرمایه خود را معطوف به یک جفت ارز نکنید، بلکه جفت‌های متفاوتی را خریداری کنید تا اگر یک یا چند مورد باعث زیان رساندن به شما شدند، باقی موارد با سوددهی خود این زیان را جبران کنند.

2. دستور Stop Loss

با استفاده از این دستور، در صورتی که بازار بر خلاف جهت پیش‌بینی‌های شما حرکت کرد و به قیمت خاصی رسید، معامله اتوماتیک بسته می‌شود تا از ضرر بیش از حد شما جلوگیری شود.

3. حجم معامله

یک سوال: چه میزان از پول را اگر از دست بدهید، برای شما مشکلی به وجود نمی‌آید؟ خب قطعا از دست دادن سرمایه اتفاقی تلخ و منفی است، اما نباید پولی را وارد معامله کنید که در صورت از دست رفتن آن، زندگی شما دچار مشکل شود. حجم هر معامله، با توجه به میزان سرمایه شما، ریسک‌پذیری، میزان سود احتمالی و سایر موارد تعیین می‌شود.

4. نظارت مداوم

این که امروز یک یا چند جفت ارز را خریداری کنید و به امید رسیدن سود روزانه، تا مدت‌ها دیگر به بازار رجوع نکنید، کار عاقلانه‌ای نیست. بازه‌های زمانی منظمی را برای خود تعیین کنید و بازار را بررسی نمایید تا در صورت رخ دادن یک حرکت عجیب در بازار، پوزیشن‌های خود را تغییر دهید.

5. احتیاط در استفاده از اهرم

معمولا افراد در این معاملات، از اهرم استفاده می‌کنند تا سود خود را بیشتر کنند. اما خب اهرم علاوه بر سود، زیان شما را هم افزایش می‌دهد، پس در استفاده از آن محتاط باشید.

روش کار کری ترید یا معاملات انتقالی در فارکس

گفتیم Carry Trade روشی است که از تفاوت میان نرخ بهره دو ارز برای سوددهی استفاده می‌کند. طی این استراتژی، تریدر ارزی را که نرخ بهره کمتری دارد قرض می‌گیرد و در ادامه، این سرمایه وام گرفته شده را جهت خرید ارز دیگری که نرخ بهره بالاتری هم دارد، استفاده می‌کند.

این گونه از اختلاف میان نرخ‌های بهره، بهره‌مند می‌شود. از این روش معاملاتی برای کسب سود استفاده می‌شود، اما به همراه خود، ریسک‌های مربوط به نوسانات نرخ ارز را هم دارد و گاهی هم ممکن است که تغییراتی در نرخ‌های بهره اتفاق بیفتد. بنابراین، برای موفقیت در این روش نیاز به مدیریت صحیح ریسک و تحلیل دقیق مارکت دارید.

کدام استراتژی‌های سرمایه‌گذاری از کری ترید استفاده می‌کنند؟

طی این استراتژی، با استفاده از وام دریافت شده از سمت بروکر، افراد ارزهایی مثل یورو، پوند و دلار آمریکا را که نرخ بهره پایینی دارند، تهیه می‌کنند و در ادامه، این سرمایه را روی ارزهای پرریسکی که نرخ بهره بالایی هم دارند، سرمایه‌گذاری می‌کنند تا از تفاوت میان نرخ بهره سودی بدست بیاورند. ارزهای ترکیه، برزیل و استرالیا جزو این ارزهای پربهره هستند.

کدام استراتژی‌های سرمایه‌گذاری از کری ترید استفاده می‌کنند؟

به‌طور کلی، سازمان‌ها و افراد زیر از استراتژی Carry Trade استفاده می‌کنند:

  1. مورد اول صندوق‌های کلان جهانی (Global Macro Funds) و صندوق‌های پوشش ریسک (Hedge Funds) است. این صندوق‌ها هم تحلیل‌گرانی حرفه‌ای دارند و هم سرمایه قابل توجهی دارند و از کری ترید به عنوان راهی برای کسب سودهای کلان استفاده می‌کنند.
  2. معامله‌گران انفرادی: برخی از تریدرها، از این استراتژی به همراه سایر روش‌های معاملاتی مثل مومنتوم حرکت در نرخ ارز استفاده می‌کنند تا هم متکی به یک روش خاص نباشند و هم بتوانند در شرایط مختلف سود خود را از بازار برداشت کنند.
  3. مدیران: این افراد، با استفاده از تحلیل‌های فاندامنتالی که انجام می‌دهند، از Carry Trade در معاملات خود استفاده می‌کنند. چنین مدیرانی با استفاده از بررسی اخبار سیاسی، تحلیل اقتصاد کلان و پیگیری اخبار اقتصادی، از کری ترید در معاملات خود استفاده می‌کنند.

مقررات کری ترید

مقررات حاکم بر مبادلات انتقالی، توسط بانک‌ها و نهادهای دولتی تعیین می‌شوند. از آنجایی که Carry Trade در بازارهای مختلفی مثل سهام، ارز و کالا می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد، طبیعتا قوانین موجود هم متفاوت خواهند بود. توصیه می‌کنیم پیش از استفاده از این روش، قوانین حاکم بر بازار خود را مطالعه کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید. البته ما هم در ادامه کلیاتی را در رابطه با این موضوع آورده‌ایم:

1. قوانین بانکی

بانک‌ها و موسسات مالی، برای استفاده از Carry Trade، قواعد خاص خود را دارند. قواعدی مثل شکل سرمایه‌گذاری، راه‌های مدیریت ریسک، ضوابط مربوط به واریز و پرداخت وجه و… .

2. تحلیل ریسک

سرمایه‌گذاران باید ریسک‌های مرتبط با بازار و سرمایه‌گذاری‌های خود را تحلیل کنند، چرا که این سبک معاملاتی همواره همراه با ریسک‌هایی است.

3. مالیات

در برخی کشورها، ممکن است که مالیات بر این معاملات اثر بگذارد و سود حاصل از معامله را تحت تاثیر خود قرار دهد. حتما درباره این موضوع آگاه و مطلع باشید.

آیا کری ترید سودآور است؟

از لحاظ فنی، افراد متخصص معتقدند که بازار باید تعادلی میان نرخ بهره و ارزش ارزهای مختلف ایجاد کند. یعنی این که اگر ارزی نرخ بهره بالاتری دارد، باید در گذر زمان ارزش آن ارز کمتر شود تا توازن برقرار گردد. اما آنچه که باید رخ دهد با آنچه که در عمل رخ می‌دهد، مقداری متفاوت است. چرا؟ در ادامه می‌گوییم.

داده‌های تاریخی به ما نشان می‌دهند که در اکثر مواردِ استفاده از این استراتژی، ارزی که بهره بالاتری داشته، به مرور زمان ارزش بیشتری هم پیدا کرده و معامله‌گران سود مضاعفی را تجربه کرده‌اند، چرا که هم بهره روزانه را دریافت کرده‌اند و هم ارز دارایی آن‌ها افزایش یافته است.

این موضوع، یک واقعیت را به ما نشان می‌دهد: در کری ترید، تنها سود، سود موجود در اختلاف میان نرخ بهره ارزها نیست، بلکه در موارد بسیاری، ارزش دارایی هم افزایش یافته و در مجموع، فرد یا سازمان با به کار بستن روش معاملاتی Carry Trade، سود قابل توجهی را بدست آورده است. حال شما بگویید: آیا کری ترید سودآور است؟

آیا کری ترید سودآور است؟

چطور شانس موفقیت خود را در معاملات انتقالی افزایش دهیم؟

عوامل زیادی را باید در نظر گرفت. انتخاب جفت ارز مناسب یکی از این موارد است، در جفت ارز شما، باید که تفاوت میان نرخ‌های بهره مناسب باشد و از نظر ارزش هم، قیمت ارزی که نگه می‌دارید، نباید دچار تنزل شود و از این رو، نظارت مداوم بر بازار و انجام تحلیل‌های درست، یکی دیگر از ارکان موفقیت در این استراتژی است.

استفاده از نرم‌افزارها و ابزارهای تحلیلی و همچنین دنبال کردن نظرات کارشناسان، از دیگر موارد مهم است. همچنین توصیه می‌کنیم که پیگیر اخبار مهم سیاسی و اقتصادی باشید و همواره نیم‌نگاهی هم به تقویم اقتصادی خود داشته باشید. رعایت اصول مدیریت ریسک هم که از موارد همیشه مهم است و در این نوشته راجع‌به آن صحبت کردیم.

جمع‌بندی

کری ترید از آن دست روش‌هایی است که در عین پرریسک بودن، جذابیت خاص خود را هم دارد. اینکه شما با پولی که قرض گرفته‌اید سرمایه‌گذاری کنید و از اختلاف نرخ بهره سود هم ببرید، چشم‌انداز جذابی برای بسیاری از معامله‌گران دارد.

در بازار فارکس، جفت‌ارزهایی مثل دلار استرالیا یا دلار نیوزلند به ین ژاپن، مواردی مناسب برای این استراتژی هستند. چرا که اختلاف نرخ بهره خوبی دارند و نوسان چندانی هم نداشته‌اند، دو فاکتوری که اگر وجود نداشته باشند، ریسک معامله را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهند.

در بازار سرمایه، Hedge Fundها و مدیران تجاری، از این استراتژی برای رسیدن به سودهای چشمگیر استفاده می‌کنند. همچنین برخی از سرمایه‌گذاران انفرادی نیز این سبک را همراه با سایر سبک‌های معاملاتی، برای بیشینه کردن سود خود به کار می‌بندند، چرا که این سبک، سبکی سودآور و جذاب است.

حال با توجه به آنچه که در این مقاله گفته شد، نظر شما درباره Carry Trade چیست؟ به نظر شما این روش، یک استراتژی جذاب و سودآور است یا ریسکی بزرگ که ارزش امتحان کردن را ندارد؟ نظر خود را برای ما کامنت کنید.

سوالات متداول

1. منظور از کری ترید چیست؟

به گرفتن یک وام با نرخ بهره پایین‌تر و سرمایه‌گذاری همان مبلغ در جایی با میزان سوددهی بالاتر و سود بردن از اختلاف میان این دو نرخ، Carry Trade می‌گویند.

2. چه جفت ارزهایی برای مبادلات انتقالی مناسب هستند؟

جفت ارزهایی مثل NZD/JPY، AUD/JPY، USD/TRY، USD/MXN و EUR/NZD می‌توانند برای این کار مناسب باشند.

3. چه افراد و سازمان‌هایی از این استراتژی معاملاتی استفاده می‌کنند؟

صندوق‌های کلان جهانی (Global Macro Funds) و صندوق‌های پوشش ریسک (Hedge Funds)، مدیران تجاری و سرمایه‌گذارانی که در کنار سایر استراتژی‌های خود، به Carry Trade نیز علاقه‌مند هستند.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (1 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

کری ترید (Carry trade) چیست؟ + آموزش استفاده از معاملات انتقالی

این که با پولی که قرض گرفته‌اید سرمایه‌گذاری کنید، شاید پرخطر و عجیب به نظر برسد اما اگر نرخ سود سرمایه‌گذاری شما از نرخ بهره وام بیشتر باشد چطور؟ کری ترید...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد