وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۲
بروزرسانی: ۱۶ آبان ۱۴۰۲

ثبت نام در دوره رایگان کربن

صرافی غیرمتمرکز چیست؟ معرفی بهترین صرافی های غیرمتمرکز

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۲
صرافی غیرمتمرکز
5/5 - (3 امتیاز)

صرافی غیرمتمرکز، نوعی جدید از صرافی در دنیای ارزهای دیجیتال است. در این نوشتار، تلاش می‌کنیم تا به شما به شما تفاوت‌ها و ویژگی‌های اصلی این دو نوع صرافی در دنیای رمزارزها و بلاکچین را توضیح دهد. تعبیر از مفاهیم مهمی مثل کنترل معاملات، حریم شخصی، مقاومت در برابر سانسور و مزایا و معایب هر یک از این نوع صرافی‌ها را ارائه می‌دهد.

ما به بررسی چگونگی عملکرد هر نوع صرافی، مزایا و معایب آن‌ها، و همچنین نکات کلیدی برای انتخاب بهترین گزینه برای نیازهای شما خواهیم پرداخت. این مقاله به شما کمک می‌کند تا بهترین تصمیم را بگیرید و به درک بهتری از دنیای تبادل رمزارزها و ارزهای دیجیتال دست پیدا کنید.

صرافی غیرمتمرکز یا DEX چیست؟

صرافی غیرمتمرکز یا DEX چیست؟

یک صرافی غیرمتمرکز یا DEX، پلتفرمی است که در آن کاربران می‌توانند مستقیماً ارزهای دیجیتال را بدون نیاز به شخص ثالث (برای مدیریت تراکنش‌ها) معامله کنند. به جای تکیه بر واسطه های سنتی مانند بانک ها یا کارگزاران، DEXها از قراردادهای هوشمند روی بلاک چین برای مدیریت ایمن و خودکار تبادل دارایی ها استفاده می‌کنند. این روش اجازه می‌دهد تا بازاری کارآمدتر و شفاف‌تر برای تجارت ارزهای دیجیتال ایجاد شود.

DEXها برای اکوسیستم مالی غیرمتمرکز (DeFi) ضروری هستند و به عنوان یک پایه و اساس برای دارایی‌ها مالی پیشرفته‌تر و مدرن‌تر عمل می‌کنند. ماهیت غیرمتمرکز DEX به آن اجازه می‌دهد تا به راحتی با سایر ابزارهای DeFi ترکیب و ادغام شود و طیف وسیعی از امکانات را برای نوآوری‌های مالی ایجاد کنند.

نحوه کار صرافی غیرمتمرکز

چندین طرح صرافی غیرمتمرکز وجود دارند که هر کدام مزایای متفاوتی را از نظر مجموعه ویژگی‌ها، مقیاس‌پذیری و میزان غیرمتمرکز بودن ارائه می‌دهند. سه نوع متداول عبارت‌اند از DEXهای Order book، Automated Market Makers و DEX Aggregators. در ادامه، بیشتر با این 3 نوع از صرافی غیرمتمرکز آشنا می‌شویم.

نحوه کار صرافی غیرمتمرکز

یکی از مزایای اصلی DEXها درجه بالایی از جبرگرایی است که با استفاده از فناوری بلاک چین و قراردادهای هوشمند غیرقابل تغییر به دست می آید. در حالی که در صرافی‌های متمرکز (CEX)، مانند کوین بیس یا بایننس، این پلتفرم معاملات را با استفاده از موتور تطبیق داخلی صرافی تسهیل می‌کند؛ DEXها معاملات را از طریق قراردادهای هوشمند و تراکنش های زنجیره‌ای انجام می‌دهند. علاوه بر این، DEXها به کاربران این امکان را می‌دهند که از طریق کیف پول‌های خود میزبانی شده در حین معامله، کاملا روی دارایی خود کنترل داشته باشند.

کاربران یک صرافی غیرمتمرکز، معمولاً ملزم به پرداخت دو نوع هزینه هستند – کارمزد شبکه و کارمزد معاملات. کارمزد شبکه به Gas fee تراکنش‌های زنجیره‌ای اشاره دارد؛ در حالی که کارمزدهای معاملاتی توسط پروتکل اساسی، تامین کنندگان نقدینگی، دارندگان توکن یا ترکیبی از این نهادها که در طراحی پروتکل مشخص شده است؛ جمع‌آوری می‌شود.

چشم انداز پشت بسیاری از DEXها، داشتن زیرساخت زنجیره‌ای (بدون نیاز به کسب مجوز) و مالکیت غیرمتمرکز در میان جامعه‌ای از سهامداران توزیع شده است. این مفهوم، به طور معمول به این معنی است که حقوق اداری پروتکل توسط یک سازمان مستقل غیرمتمرکز (DAO)، متشکل از جامعه‌ای از سهامداران، که در مورد تصمیمات پروتکل کلیدی رای می‌دهند؛ اداره می‌شود.

با این حال، به حداکثر رساندن تمرکززدایی از پروتکل و در عین حال رقابتی نگه داشتن آن، به هیچ وجه کار ساده‌ای نیست با این حال، بسیاری از DEXها با نیت افزایش مقاومت در برابر دخالت نهادهای جانبی و انعطاف پذیری طولانی مدت در عملکرد، ساختاری توزیع شده را ترجیح می‌دهند و سعی در رواج آن دارند.

انواع DEX

طرح‌های مختلف صرافی‌های غیرمتمرکز مزایا و معایب مختلفی از نظر ویژگی‌ها، مقیاس‌پذیری و غیرمتمرکز بودن ارائه می‌دهند. سه مورد رایج عبارت‌اند از:

  • Order book DEX
  • Automated Market Makers (AMM)
  • DEX Aggregators

Order DEX

Order DEXها می توانند هم بر روی بلاک چین و هم خارج از بلاک چین باشند. مورد اول روی بلاک چین میزبانی می‌شود و زمانی که دو سفارش در قیمتی واحد تقاطع پیدا می‌کنند؛ به طور خودکار یک سفارش را اجرا می‌کند. مورد دوم سفارشات را در یک نهاد متمرکز خارج از بلاک چین میزبانی می‌کند و بلاک چین را تقریبا برای هر تراکنش بلافاصله به‌روزرسانی می‌کند. مزیت اصلی مدل Order book این است که برای بازارهایی با نقدینگی بالا کاملا کارآمد است.

(AMM)Automated Market Makers

بازارساز خودکار (AMM) نوعی از صرافی غیرمتمرکز است که از یک فرمول ریاضی برای تعیین خودکار قیمت دارایی‌های معامله شده در پلتفرم استفاده می‌کند. این فرمول از داده‌های عرضه و تقاضا برای تعیین هزینه دادوستد دارایی‌ها، از جمله هرگونه کارمزد مرتبط استفاده می‌کند. این متد به AMMها اجازه می‌دهد بدون نیاز به روش‌های سنتی Order book کار کنند.

یکی از مزایای اصلی AMMها این است که معامله دارایی‌هایی را که نقدینگی زیادی در سایر DEXها ندارند؛ تسهیل می‌کنند. این مزیت باعث می‌شود که AMMها برای دارایی‌هایی که کمتر مورد معامله قرار می گیرند یا بازار مستقیمی ندارند؛ مفید باشند.

DEX Aggregators

DEX Aggregators، چندین DEX را در Chain جستجو می‌کنند تا بهترین قیمت یا کمترین Gas fee را برای یک تراکنش پیدا کنند. این مدل نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که کاربر می خواهد یک دارایی را روی یک DEX Aggregator معامله کند؛ مقدار دارایی را که می خواهد بخرد یا بفروشد مشخص می‌کند و DEX Aggregator به دنبال بهترین قیمت معاملاتی خواهد بود.

DEX Aggregators در زمان و هزینه کاربران صرفه‌جویی می‌کنند و می توانند نقدینگی بیشتری را برای دارایی‌های خاص فراهم کمند؛ آن هم با امکان دسترسی به چندین DEX از یک پلتفرم.

چه عواملی را باید در هنگام معامله در DEX در نظر گرفت؟

عوامل زیادی در محبوبیت صرافی‌های غیرمتمرکز در دنیای رمزارزها نقش داشته‌اند؛ از جمله بهبود حریم خصوصی، محدودیت‌ها و مقررات کمتر، استقلال بیشتر در مدیریت وجوه، سطوح بالاتر امنیت، و مقاومت دخالت‌های نهادهای متمرکز.

همانطور که اکوسیستم DeFi به گسترش خود ادامه می‌دهد؛ استفاده از صرافی‌های غیرمتمرکز نیز افزایش می یابد. به خاطر داشته باشید که این‌ها همگی پلتفرم‌ها و فناوری‌های پویا هستند؛ بنابراین باید با آگاهی و تحقیقات کامل به این‌ها ورود کنید.

مزایا و معایب صرافی‌های غیرمتمرکز

مزایا و معایب صرافی‌های غیرمتمرکز

هر کدام از انواع متمرکز و غیرمتمرکز، مزایا و البته معایبی دارند. از آن‌جایی که بحث ما در رابطه با صرافی غیرمتمرکز است؛ به طور ویژه، در رابطه با نقاط روشن و تاریک این نوع صرافی بحث می‌کنیم و در بخش‌های دیگری از مقاله هم، هر دو نوع صرافی را با هم مقایسه می‌کنیم.

مزایا

از آنجایی که معاملات صرافی غیرمتمرکز توسط قراردادهای هوشمند (Smart contracts) تسهیل می‌شود؛ ضمانت‌های معتبری وجود دارند تا تراکنش‌ها دقیقاً به روشی که کاربر در نظر داشته و آن هم بدون دخالت نهادهای متمرکز اجرا می‌شود. برخلاف روش‌های اجرایی غیرشفاف و احتمال دخالت در بازارهای مالی سنتی، صرافی‌های غیرمتمرکز ضمانت‌های اجرایی قوی و افزایش شفافیت را ارائه می‌دهند.

از آنجایی که هیچ نهادی درگیر نیست و کاربران می توانند با استفاده از کیف پول خود مشارکت کنند؛ DEXها خطر دخالت‌های جانبی را کاهش می‌دهند. صرافی‌های غیرمتمرکز همچنین می توانند برخی از ریسک‌های سیستماتیک صنعت بلاک چین را با کاهش میزان سرمایه متمرکز در کیف پول و کاهش استفاده از صرافی‌های متمرکز، کاهش دهند.

DEXها همچنین به افزایش دسترسی به تسهیلات مالی کمک می‌کنند. مواردی وجود داشته‌اند که کاربران به خاطر موقعیت جغرافیایی یا دلایل دیگر، با محدودیت دسترسی به صرافی مواجه شده‌اند. در حالی دسترسی به قراردادهای هوشمند DEX فقط به اتصال به اینترنت و کیف پول مناسب و سازگار نیاز دارد. از آنجایی که کاربران می توانند با استفاده از آدرس کیف پول خود به روشی ساده وارد سیستم شوند؛ فرآیند ورود به صرافی غیرمتمرکز در مقایسه با یک صرافی متمرکز کاملا راحت و سریع است.

معایب

DEXها از طریق تضمین‌های اجرایی قوی، افزایش شفافیت و دسترسی بدون محدودیت، دسترسی به معاملات و تامین نقدینگی را عادلانه‌تر کرده‌اند. با این حال، صرافی‌های غیرمتمرکز همچنین دارای مجموعه‌ای از خطرات هستند که شامل موارد زیر است:

1. ریسک قرارداد هوشمند

بلاک چین‌ها برای اجرای تراکنش های مالی بسیار پایین است. با این حال، کیفیت اجرا و میزان امنیت قرارداد هوشمند، به سطح مهارت و تجربه تیمی که آن را توسعه داده است؛ بستگی دارد. احتمال اشکالات قراردادهای هوشمند، هک‌ها، آسیب‌پذیری‌ها و سوء استفاده‌ها وجود دارد و کاربران DEX را گاهی در معرض خطر از دست دادن سرمایه قرار دهد. توسعه‌دهندگان می‌توانند این خطر را از طریق سپرهای امنیتی، کدهای بازبینی شده، و روش‌های امنیتی دیگرکاهش دهند؛ اما همیشه دقت و مراقبت از دارایی خود، امری ضروری است.

2. ریسک نقدینگی

در حالی که محبوبیت صرافی‌های غیرمتمرکز به طور فزاینده‌ای افزایش می‌یابد؛ برخی از بازارهای DEX شرایط نقدینگی ضعیفی دارند که منجر به مقادیر زیادی لغزش و تجربه کاربری نامناسب می‌شود. با توجه به نحوه عملکرد اثرات شبکه نقدینگی (میزان نقدینگی بالا، نقدینگی بیشتری را نیز جذب می‌کند؛ از طرف دیگر، میزان نقدینگی کم، نقدینگی کمتری را جذب می‌کند)، بخش قابل توجهی از فعالیت‌های معاملاتی همچنان در صرافی‌های متمرکز انجام می‌شود که اغلب منجر به نقدینگی کمتر در جفت‌های معاملاتی DEX می‌شود.

3. ریسک اولیه

به دلیل ماهیت عمومی تراکنش‌های بلاک چین، معاملات DEX ممکن است توسط Arbitrageurs یا ربات‌های معاملاتی موسوم به MEV انجام شود که سعی می‌کنند از برخی کاربران جذب سود کنند. مشابه معامله‌گران با تعدد و حجم بالای معاملات در بازارهای سنتی، این ربات‌ها سعی می‌کنند با پرداخت هزینه‌های تراکنش بالاتر و تأثیر بر تأخیر شبکه، برای بهره‌برداری از معاملات غیرمتمرکز کاربران عادی، از ناکارآمدی‌ها و رخنه‌های موجود در بازار، سوء استفاده کنند.

4. خطر تمرکز

در حالی که بسیاری از صرافی‌های غیرمتمرکز قصد دارند تا فعالیت‌های غیرمتمرکز خود را به حداکثر برسانند؛ سطوحی از متمرکز بودن همچنان می توانند وجود داشته باشند. از جمله این موارد می‌توان به استفاده DEXها از سرورهای متمرکز و دسترسی تیم توسعه به قراردادهای هوشمند صرافی اشاره کرد.

5. ریسک شبکه

از آنجایی که تبادل دارایی ها توسط یک بلاک چین تسهیل می‌شود؛ اگر شبکه دچار ازدحام یا خرابی شود؛ استفاده از یک DEX ممکن است بسیار گران یا غیرممکن شود و کاربران DEX را از تحرکات بازار متاثر کند.

6. ریسک مربوط توکن

از آنجایی که بسیاری از صرافی‌های غیرمتمرکز بازارهایی بدون مجوز هستند – یعنی هر کسی توانایی ایجاد بازار برای هر توکنی که بخواهد را دارد – خطرات خرید توکن‌هایی با کیفیت پایین یا مخرب می تواند بیشتر از صرافی‌های متمرکز باشد. کاربران DEX همچنین باید از خطرات مرتبط با شرکت در پروژه‌های تازه و اولیه مطلع باشند.

علاوه بر موارد فوق، برخی از کاربران ممکن است حفاظت کامل و مستقل از private key خود را امری سخت یا حتی ترسناک بدانند. در حالی که داشتن کنترل کامل بر دارایی‌ها یکی از مزایای اصلی ارائه شده توسط Web3 است؛ بسیاری از کاربران ممکن است ترجیح دهند که شخص ثالثی حفاظت از دارایی‌های آن‌ها را به عهده بگیرد. با این حال، پیروی از شیوه‌های نوین امنیتی و مدیریت مناسب می‌تواند به کاربران اجازه دهد تا از مزایای کنترل کامل بر دارایی‌های خود و در عین حال، دسترسی به اکوسیستم پیچیده خدمات مالی (آن هم از نوع Open source) لذت ببرند.

معرفی بهترین صرافی‌های غیرمتمرکز

فهرست زیر مروری است بر 10 بهترین صرافی غیرمتمرکز که امروز باید در نظر گرفته شود:

معرفی بهترین صرافی‌های غیرمتمرکز

1. OKX

به طور کلی OKX بهترین صرافی غیرمتمرکز است. OKX مجموعه‌هایی از نقدینگی را از ده‌ها پلتفرم DEX جمع‌آوری می‌کند و تضمین می‌کند که خریداران و فروشندگان بهترین قیمت ممکن را دریافت کنند. بسیاری از ابزارهای DeFi با بازده بالاتر نیز در این صرافی غیرمتمرکز پشتیبانی می‌شوند.

2. Uniswap

این صرافی، بزرگترین صرافی غیرمتمرکز در شبکه اتریوم است. Uniswap مکان مناسبی برای مبادله توکن‌های ERC-20 است که به تازگی راه اندازی شده اند؛ بنابراین این صرافی یک گزینه عالی برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مرتبط با ICO است.

3. PancakeSwap

محبوب‌ترین صرافی غیرمتمرکز برای تجارت توکن‌های زنجیره هوشمند Binance و در این راستا، PancakeSwap یک راه ساده برای انجام معاملات و ارتقای بازده ارائه می‌دهد. علاوه بر هزینه‌های کم، PancakeSwap رابط کاربری مناسبی دارد و برای افرادی که تازه شروع به کار با صرافی غیرمتمرکز کرده‌اند؛ کاملا مناسب است.

4. (iToken) Huobi

این صرافی، کیف پول وب 3.0 را ارائه می‌دهد و به عنوان یک DEX، مزیتی دو برابری پیدا می‌کند. این صرافی با نام تجاری iToken از چندین استاندارد بلاک چین پشتیبانی می‌کند و سرمایه گذاران را قادر می سازد تا در معاملات زنجیره‌ای مختلفی شرکت کنند.

5. (Halo) Kucoin

مشابه Huobi ، کوکوین نیز برنامه غیرمتمرکز خود را با نام Halo راه‌اندازی کرده است که به عنوان یک افزونه کروم نیز در دسترس است؛ این برنامه از صرافی‌های غیرمتمرکز، وام‌ها، NFTها، سرمایه‌گذاری‌های دوگانه و موارد دیگر پشتیبانی می‌کند.

6. SushiSwap

SushiSwap که در سال 2020 تأسیس شد؛ یک صرافی غیرمتمرکز محبوب است که بیش از 400 توکن را پشتیبانی می‌کند. کاربران می‌توانند از طریق نقدینگی فراوانی که موجود است؛ سود ازطریق سرمایه‌گذاری‌ها روی ارز دیجیتال، سودآوری داشته باشند.

7. ApeSwap

این صرافی غیرمتمرکز رو به رشد، مبادله سهام، دارایی‌های مرتبط با صنعت کشاورزی و بسیاری دیگر از ابزارهای محبوب DeFi را ارائه می‌دهد. ApeSwap همچنین به پروژه‌های رمزنگاری جدید کمک می‌کند تا با استفاده از این پلتفرم، کمپین‌هایی برای جمع‌آوری کمک‌های مالی راه‌اندازی کنند.

8. dYdX

نقطه قوت منحصر به فرد dYdX این است که از مشتقات مختلف بازار کریپتو پشتیبانی می‌کند. این پلتفرم اهرمی 20 برابری ارائه می‌دهد و در بیش‌تر اوقات، حجم معاملاتی بالغ بر 1 میلیارد دلار در روز را جذب می‌کند.

9. Kine

Kine یک صرافی غیرمتمرکز برای معامله مشتقات ارز دیجیتال با استفاده از اهرم است. این صرافی P2P، سیگنال‌های معاملاتی را از طریق برنامه موبایل، ارائه می‌دهد.

10. Curve

این پلتفرم غیرمتمرکز نه تنها از مبادله توکن‌های زنجیره‌ای پشتیبانی می‌کند؛ بلکه توانایی پشتیانی از نقدینگی فراوان با APYهای رقابتی را نیز دارد. برخی از زنجیره‌های پشتیبانی شده توسط Curve عبارتند از اتریوم، پلیگون و کاوا.

در کنار موارد بالا، صرافی غیرمتمرکز ایرانی تهران اکسچنج نیز موجود است. این صرافی در سال ۱۳۹۶ تاسیس شد و از طریق سایت و اپ موبایلی قابل دسترسی است. این صرافی از ارزهایی مثل بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، ریپل و… پشتیبانی می‌کند. برای اطلاعات و بررسی‌هتی بیشتر، می‌توانید به وب‌سایت این صرافی مراجعه کنید.

تفاوت بین صرافی غیرمتمرکز و متمرکز چیست؟

امکان دیگری که برای شما همواره وجود دارد؛ استفاده از صرافی‌های متمرکز یا همان CEX است. مبنای کاری این صرافی‌ها، به طور کلی با صرافی غیرمتمرکز فرق دارد و در زمینه نقدینگی، سرعت تراکنش، امنیت و… تفاوت‌هایی میان این دو وجود دارد که در ادامه، به تفصیل این موارد را بررسی می‌کنیم:

تفاوت بین صرافی غیرمتمرکز و متمرکز چیست؟

1. CEX در برابر DEX؛ امنیت

صرافی‌های متمرکز عموماً نسبت به صرافی‌های غیرمتمرکز امن‌تر در نظر گرفته می‌شوند؛ زیرا ماهیتی متمرکز دارند و وجوه کاربران را در یک مکان مرکزی نگه می دارند. CEXها اغلب توسط هکرها هدف قرار می گیرند که در صورت موفقیت‌آمیز بودن، منجر به سرقت و ضرر برای کاربران می‌شود. در مقابل، DEXها درزمینه هک، امنیت بیشتری را ارائه می‌دهند؛ زیرا وجوه کاربر را در یک مکان مرکزی ذخیره نمی‌کنند و خطر هک و سرقت به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

2. CEX در برابر DEX؛ نقدینگی

CEXها نقدینگی بالاتری ارائه می‌دهند؛ زیرا جفت‌های معاملاتی بیشتری دارند و خرید و فروش دارایی‌های کریپتو را آسان‌تر می‌کنند. علاوه بر این، صرافی‌های متمرکز اغلب معاملات اهرمی را نیز ارائه می‌دهند که می‌تواند نقدینگی را به مراتب بیشتر می‌کند. از سوی دیگر، صرافی‌های غیرمتمرکز نقدینگی کمتری دارند؛ چرا که برای تامین نقدینگی از طریق قراردادهای هوشمند کاملا به کاربران متکی هستند.

3. CEX در برابر DEX؛ هزینه‌ها

صرافی‌های متمرکز معمولاً کارمزدهای بالاتری نسبت به DEX دریافت می‌کنند که معادل 0.1٪ تا 0.5٪ در هر معامله است. علاوه بر این، CEXها ممکن است برای واریز، برداشت، یا معامله ارزهای خاص هزینه‌های اضافی نیز دریافت کنند. در مقابل، صرافی‌های غیرمتمرکز اغلب کارمزدهای کمتری دارند و در برخی از پلتفرم‌ها، کارمزد معاملاتی صفر است؛ اما ممکن است برای تراکنش‌ها، کارمزد شبکه دریافت کنند. به طور کلی، در این زمینه، امتیاز برتری را به DEX می‌دهیم.

4. CEX در برابر DEX، تجربه کاربری

CEX در برابر DEX، تجربه کاربری

انواع متمرکز معمولاً کاربرپسندتر از انواع غیرمتمرکز هستند؛ زیرا رابط کاربری ساده‌ای دارند. CEXها اغلب طیف وسیعی از ابزارها و ویژگی‌ها را ارائه می‌دهند تا خرید و فروش رمزارزها را برای کاربران آسان تر کنند. از سوی دیگر، DEXها محیط کاری پیچیده‌تری دارند و کاربران را ملزم به تعامل با قراردادهای هوشمند می‌کنند.

در نهایت؛ کدام بهتر است؟ CEX یا DEX؟

پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی از جمله تجربه تجاری کاربر، اولویت برای حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی بستگی دارد. اگر یک معامله گر تازه‌کار هستید؛ CEX ممکن است گزینه بهتری باشد؛ زیرا کاربرپسندتر است و نقدینگی بیشتری دارد.

عامل دیگری که باید در نظر گرفته شود؛ کارمزدهای تراکنش است که در این زمینه، غیرمتمرکزها اغلب کارمزدهای کمتری نسبت به انواع متمرکز دارند. البته همیشه هم اینطور نیست؛ برخی از DEX ها ممکن است هزینه‌های شبکه بالاتری داشته باشند که باعث می‌شود معاملات ارزهای دیجیتال گران‌تر شوند.

در نهایت، وقتی صحبت از سرعت و زمان تراکنش به میان می‌آید؛ انواع متمرکز سریع‌تر از انواع غیرمتمرکز هستند. دلیل این است که CEXها دارای یک سیستم متمرکز هستند که تراکنش ها را سریع تر می‌کند؛ در حالی که DEXها غیرمتمرکز هستند و علت زمان‌بر بودن فرایندها، انجام تراکنش‌ها معمولا زمان بیشتری می‌برد.

جمع‌بندی

DEXها ستون اساسی اکوسیستم ارزهای دیجیتال هستند که به کاربران اجازه می‌دهند دارایی های دیجیتال را به صورت همتا به همتا بدون نیاز به واسطه مبادله کنند. DEXها در چند سال اخیر به دلیل نقدینگی؛ که می‌توانند برای توکن‌های تازه راه‌اندازی شده فعال کنند، تجربه ورود یکپارچه آن‌ها و دسترسی آزادانه به معاملات و عرضه نقدینگی که ارائه می‌کنند؛ با استقبال بسیار خوبی از طرف جامعه معامله‌گران روبه‌رو شده‌اند.

باید دید که آیا اکثر فعالیت‌های معاملاتی به DEX منتقل می‌شوند و آیا طرح‌های فعلی DEX از رشد بلندمدت و پذیرش سازمانی حمایت می‌کنند یا خیر. با این حال، انتظار می‌رود که DEXها زیرساخت‌های حیاتی برای اکوسیستم ارزهای دیجیتال باقی بمانند و همچنان شاهد بهبود در مقیاس‌پذیری تراکنش، امنیت قراردادهای هوشمند، زیرساخت‌های اساسی و تجربه کاربر باشند.

سوالات متداول

۱. صرافی متمرکز چیست؟

صرافی متمرکز یک پلتفرم تبادل رمزارز است که معاملات از طریق یک مرکز متمرکز انجام می‌شود. کاربران از طریق این مرکز معاملات خود را انجام می‌دهند.

۲. صرافی غیرمتمرکز چیست؟

صرافی غیرمتمرکز یک پلتفرم تبادل رمزارز است که کاربران می‌توانند به صورت مستقیم با یکدیگر معامله کنند بدون نیاز به واسطه مرکزی. این نوع صرافی‌ها از تکنولوژی بلاکچین برای تسهیل معاملات استفاده می‌کنند.

۳. مزایای صرافی‌های متمرکز چیست؟

مزایای صرافی‌های متمرکز شامل لیکویدیت‌های بیشتر، سرعت معاملات بالاتر و خدمات پیشرفته معامله‌گری برای کاربران حرفه‌ای می‌شوند.

۴. معایب صرافی‌های متمرکز چیست؟

معایب صرافی‌های متمرکز شامل وابستگی به مرکز، مخاطرات امنیتی بالا، و احتمال دخالت توسط نهادهای واسطه است.

۵. مزایای صرافی‌های غیرمتمرکز چیست؟

مزایای صرافی‌های غیرمتمرکز شامل کنترل کاربری بیشتر، حریم شخصی بالا، مقاومت در برابر سانسور و امکان مشارکت در توسعه آن‌ها از طریق کد منبع باز است.

۶. معایب صرافی‌های غیرمتمرکز چیست؟

معایب صرافی‌های غیرمتمرکز شامل لیکویدیت های کمتر، پیچیدگی بیشتر در معامله‌گری، و هزینه‌های بیشتر برای انجام معاملات می‌شوند.

۷. صرافی‌های متمرکز چه اطلاعاتی از کاربران دریافت می‌کنند؟

صرافی‌های متمرکز ممکن است اطلاعات شخصی کاربران را از جمله نام، آدرس و تاریخ تولد دریافت کنند.

۸. آیا صرافی‌های غیرمتمرکز نیاز به تأیید هویت دارند؟

بیشتر صرافی‌های غیرمتمرکز نیاز به تأیید هویت ندارند و از کاربران نمی‌خواهند اطلاعات شخصی خود را ارائه کنند.

۹. چگونه می‌توانم از مزایای هر دو نوع صرافی بهره‌برداری کنم؟

بسیاری از کاربران ترکیبی از صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز را استفاده می‌کنند. این امکان می‌دهد تا از لیکویدیتهای بالا و سادگی معاملات صرافی‌های متمرکز بهره ببرند و در عین حال از مزایای کنترل و حریم شخصی صرافی‌های غیرمتمرکز نیز بهره‌مند شوند.

۱۰. چگونه از امنیت در صرافی‌های رمزارز مراقبت کنم؟

برای افزایش امنیت در صرافی‌ها، از کیف پول‌های سرد (cold wallet) برای ذخیره رمزارز‌ها استفاده کنید، تأیید دو مرحله‌ای را فعال کنید، و همچنین به معامله‌گری در صرافی‌های معتبر با تاریخچه خوب توجه کنید. همچنین، بروزرسانی‌های امنیتی و انتخاب کلمات عبور قوی نیز حائز اهمیت است.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش رایگان معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد