فعالان بازارهای مالی از روشهای مختلفی برای تحلیل بازار استفاده میکنند، چراکه اهداف و شرایط هر کدام متفاوت است. مطمئنا هیچکدام از این روشها بدون نقص نیستند و از این رو هر تریدری تلاش میکند تا بهترین سبک معاملاتی را برای خود انتخاب کند. پرایس اکشن لنس بگز سیستم معاملاتی است که برای تمام جزئیات بازار تحلیلهای مشخصی ارائه میکند، از این رو تجارت با آن سادهتر است. در این بخش قصد داریم تا شما را با این شیوه از تحلیل تکنیکال بیشتر آشنا کنیم. حتما تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
لنس بگز کیست؟
لنس بگز جزو آن دسته از معاملهگرانی است که توانست دید متفاوتی به نسبت سایر معاملهگران به بازار داشته باشد و به همین دلیل به سودهای قابل توجه دست پیدا کرد. همین سبک معاملاتی شگفتانگیز بود که باعث محبوبیت وی در میان تریدرها شد و اکنون شمار زیادی از آنها با استفاده از سبک معاملاتی وی تلاش میکنند تا معاملات بهتر و کم ریسکتری انجام بدهند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید لنس بگز خلبان نظامی ارتش استرالیا بوده است و در حرفهای فعالیت میکرده است که به ظاهر هیچ ارتباطی با بازارهای مالی ندارد. اما وی با استفاده از علوم فلسفه ایمنی هوانوردی توانست به استراتژی بهتر برای مدیریت ریسک و سرمایه دست پیدا کند.
در پرایس اکشن لنس بگز نیاز به استفاده از اندیکاتور و ابزارهای پیچیده برای تحلیل بازار نیست و در عوض به سادهترین شکل ممکن، تریدر به دید کامل و دقیقتری از قیمت دست پیدا میکند. اما حتما برای شما هم سوال است که اساس لنس بگز در این شیوه تحلیل چه بود؟ لنس معتقد بود که تغییرات قیمت ناشی از ترس و طمع تریدرها است و باید در جهت روندی معامله کرد که قدرت و کیفیت بالایی دارد.
همین موضوع برای افراد باتجربه بازار میتواند فرصتهای جذابی ایجاد کند. با تسلط بر پرایس اکشن لنس بگز و معامله در چارچوب حمایت و مقاومتهای اصلی در نمودار سود کردن بسیار راحت میشود، از این رو است که بیشتر سرمایهگذاران به دنبال تسلط و به کارگیری از آن در تجارت خود هستند.
استراتژی معامله گری به سبک پرایس اکشن لنس بگز
پرایس اکشن لنس بگز همان طور که از نامش پیداست، معامله به سبک پرایس اکشن است که یکی از بهترین روشهای تحلیل تکنیکال میباشد. در این شیوه از بررسی چارت، با تمرکز بر روی حرکات قیمت و سطوح مهم تلاش میشود تا تغییرات بعدی پیشبینی بشود. پس با این سیستم نیاز چندانی به ابزارهای مختلف نخواهید داشت و تحلیل به سادگی هر چه بیشتر صورت میگیرد. الگوهای قیمتی به همراه کندلهای شمعی ژاپنی و شناسایی روندهای اصلی از جمله مواردی هستند که لنس بگز از آنها برای شناخت موقعیتهای سودده در بازار استفاده میکرد.
معمولا عمده تریدرهای بازار ماهیت حقیقی حرکات قیمت را درک نکرده اند و بیشتر به دنبال سیگنالگیری از اندیکاتورها و الگوهای مشخص در بازار هستند. به نوعی در حال انجام بازی هستند که به درستی آن را درک نمیکنند. این موضوع باعث میشود تا آنها سود همیشگی در معاملات خود نداشته باشند. در استراتژی لنس بگز هر چند که از این الگوها برای انجام معاملات استفاده میشود، اما بیشتر به واقعیتهایی که چنین الگوهایی را ایجاد کردهاند، توجه میشود.
پرایس اکشن لنس بگز روشی است که بیشتر به تصمیمات تریدر وابسته است تا سیستم به همین دلیل فرصتهای کم ریسکتری را فراهم میکند. تحلیل چارت در این شیوه در سه تایم فریم مختلف انجام میشود تا تغییرات قیمت با وضوح بهتری بررسی شوند. این سه بازه زمانی به صورت بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت انتخاب میشوند.
از نظر لنس بگز نحوه نگرش تریدرها به بازار و درک عامل اصلی حرکات قیمت همان عواملی هستند که باعث شناسایی موقعیتهای سودده در بازار میشوند. وی تلاش کرد که بتواند نوسانات قیمت را بر اساس سطوح حمایت و مقاومت تحلیل کرده و چارچوبی برای پیشبینی جهت احتمالی حرکت قیمت پیشنهاد کند. البته این چارچوب بسته به دادههایی که در طول بازار نمایان میشوند، بروزرسانی خواهد شد.
اینکه نوسانات قیمت را تنها نتیجه الگوهای خاص درتحلیل تکنیکال بدانید، به مانند این است که بر اساس سایهها معامله کنید بدون اینکه به علت اصلی پشت سایه توجه کنید. اما این شیوه کاملا برخلاف پرایس اکشن لنس بگز است. قیمت در بازارهای مالی بر اساس توافق خریداران و فروشندگان تغییر پیدا میکند. پس برآیند تمایلات فعالان بازار میتواند مهمترین تاثیر را بر حرکات قیمت داشته باشد.
تمایلات صعودی و یا نزولی تریدرها میتواند جهت قیمت را صعودی و یا نزولی کند و این همان چیزی است که لنس بگز در شیوه تجارت خود به آن اهمیت میداد.
مزایای پرایس اکشن لنس بگز
محبوب بودن پرایس اکشن لنس بگز تردید کمی در مورد کارایی این روش به جای میگذارد، با این وجود نباید از بررسی مزیتهای آن غافل شد. برای افرادی که قصد دارند برای اولین بار از این سبک معاملاتی استفاده کنند، آشنایی با مزیتهای سبک لنس بگز میتواند بسیار مفید باشد، از این رو در ادامه قصد داریم تا این موضوع را بررسی کنیم.
1. ساده و کاربردی
اولین و واضحترین مزیت ترید به شیوه لنس بگز، ساده بودن آن میباشد که باعث میشود تا بدون نیاز به ابزار پیچیدهای انجام بشود. برای تحلیل فنی چارت ابزارهای بسیار زیادی وجود دارند که تسلط به همه آنها بسیار دشوار است. ضمن اینکه با وجود این تنوع زیاد، تصمیمگیری برای انتخاب یک ابزار مناسب دشوار میشود. اما لنس بگز سعی کرد بیشتر به تحلیل تغییرات قیمت بپردازد و تا جای ممکن از ابزار پیچیده و دشوار استفاده نکند. از این رو این شیوه ترید میتواند برای تمام فعالان بازار مناسب باشد.
2. در تمامی بازارها موثر است
در دانش تحلیل تکنیکال هر چند که روشهای معاملاتی زیادی وجود دارند، اما از میان آنها شاید معدود روشهایی وجود داشته باشند که بتوانند در تمام بازارها کارایی موثری داشته باشند. پرایس اکشن لنس بگز با توجه به مفاهیم مهم در بازار انجام میشود، به همین دلیل در فارکس، بورس، کریپتو و تمامی بازارهای مالی کاربرد دارد.
3. ارائه سیگنالهای معتبر
پرایس اکشن به سبک لنس بگز از واقعیتهای بازار برای تحلیل قیمت استفاده میکند، از این رو به صورت آنی سیگنالهای خرید یا فروش ارائه میکند. بنابراین در بهترین زمان وارد موقعیت میشوید و این موضوع میتواند سود حداکثری را برای شما فراهم کند.
4. ترید در جهت روند اصلی
حرکت در جهت اصلی و روندهای قوی در بازار همان چیزی است که باعث میشود اکثر پوزیشنهای معاملاتی شما سودده شوند. در استراتژی لنس بگز شما با استفاده از ترس و طمع معاملهگران حرکات قوی را شناسایی کرده و ترید میکنید.
ستاپ های پرایس اکشن لنس بگز
لنس بگز حرکات قیمت را حاصل تمایلات معامله گران میدانست، از این رو آن را موجودی عاطفی تلقی میکرد. وی در استراتژی خود به دقت تغییرات قیمت در گذشته را بررسی میکرد و با استفاده از نقاط ضعف و قوت در وضعیت کنونی قیمت، حرکات آینده را پیشبینی کند. ستاپهای پرایس اکشن لنس بگز به همین شکل در تایم فریم معاملاتی و بازههای بلندتر تعیین میشوند. در این بخش قصد داریم تا بیشتر این ستاپها را بررسی کنیم.
1. ستاپ تست حمایت یا مقاومت
همیشه قیمت توانایی لازم برای شکست محدوده های حمایت یا مقاومت ندارد و در این شرایط معمولا حرکت در جهت عکس تقویت میشود. اگر در تایم فریم های بالاتر هم قیمت به سطوح مهم واکنش داده باشد، اعتبار این استراتژی بیشتر میشود. واکنش قیمت به محدوده های ذکر شده، باعث فعال شدن حد ضرر معامله گرانی میشوند که در نزدیکی چنین محدوده هایی با هدف شکست آن ها و شروع یک روند قویتر وارد میشوند.
گاهی امکان نفوذ قیمت به سطح حمایت یا مقاومت وجود دارد اما در نهایت تست محدوده بی نتیجه خواهد ماند. با فعال شدن استاپ لاس بخشی از فعالان بازار، حرکت در جهت عکس تقویت شده و احتمال شروع روندی معکوس بیشتر میشود.
2. ستاپ شکست ناموفق پرایس اکشن
پرایس اکشن لنس بگز به دنبال کسب فرصتهای مناسب در موقعیتهای مختلف است. در این ستاپ معاملاتی، قیمت به محدوده حمایت یا مقاومت نفوذ کرده و آن را میشکند، اما توانایی حفظ آن را نداشته و مجدد به محدوده قبلی باز میگردد. شکست محدودههای مهم میتوانند یک فرصت خوب برای ورود به معامله ایجاد کنند تا تریدر بتواند از روند جدیدی که قرار است شکل بگیرد نهایت استفاده را ببرد. از این رو به دنبال شکست سطوح یاد شده، عدهای از فعالان بازار وارد معامله میشوند. اما عدم توانایی قیمت برای ادامه حرکت باعث بسته شدن موقعیتهای جدید و خروج معاملهگران از آن میشود که همین اتفاق بازگشت قیمت به محدوده قبلی را تقویت میکند.
در این ستاپ معاملاتی تریدر به دنبال برگشت قیمت به زیر حمایت یا مقاومت وارد معامله شده و سود مناسبی کسب میکند. البته این محدودهای است که اکثر معاملهگران در آن دچار ضرر میشوند، از این رو تجارت با آن به هیچ وجه ساده نبوده و نیاز به مهارت زیادی در شناخت شکستهای کاذب و صعف در قیمت دارد.
3. ستاپ پولبک پس از شکست
معمولا قیمت پس از شکست یک سطح مهم تمایل دارد تا دوباره به آن سطح بازگردد. این بازگشت فرصتی دوباره برای تریدرها فراهم میکند تا امکان ورود به معامله را داشته باشند. در ستاپ پولبک پس از شکست به دنبال ضعف در برگشت قیمت به سطوح شکسته شده یا همان پولبک هستیم. این ضعف نشان میدهد که قیمت قدرت زیادی برای حرکت در جهت شکست دارد و به همین دلیل است که پولبک ضعیف انجام میشود.
کوتاه بودن مدت پولبک یا عدم توانایی قیمت برای برگشت کامل به سطح شکسته شده میتواند نشانههایی از ضعف در پولبک در باشد. مشاهده چنین مواردی میتوانند زمینه ورود ما به بازار در جهت شکست را فراهم کنند. در حقیقت اگر ضعف در شکست محدوده حمایتی یا مقاومتی مشاهده شود باید ستاپ شکست ناموفق را انجام داد اما اگر ضعف در پولبک مشاهده شود، باید به دنبال انجام ستاپ پولبک پس از شکست بود. همان طورکه مشاهده میکنید پرایس اکشن لنس بگز برای موقعیتهای مختلف در بازار راهکارهای معاملاتی مناسبی پیشنهاد میدهد.
4. ستاپ پولبک ساده در روند
این ستاپ شکل دیگری از معامله با پولبک است که معمولا در روندهای بازار شکل میگیرد. همان طور که میدانید قیمت همیشه به صورت خط راست نوسان نمیکند. نیاز است که قیمت گاهی اصلاحهایی بر خلاف روند اصلی انجام بدهد تا معاملهگران جدید با اهدافی تازه به بازار وارد شوند. این موضوع حرکت قیمت به سمت اهدافش را راحتتر میکند. اصلاح قیمت میتواند در قالب پولبکهای ساده و یا پیچیده باشد که در این بخش به بررسی پولبک ساده میپردازیم.
ستاپ پولبک ساده در روند به دنبال ورود به معامله در جهت روند اصلی و پس از ضعف در پولبک انجام شده هست. در این روش تلاش میشود در پولبک های ضعیف از تریدرهایی که به اشتباه در خلاف جهت روند وارد شده و سپس با فعال شدن حد ضرر خارج میشوند، استفاده کنیم. این خروج کمک میکند تا پولبک پایان یافته و قیمت با قدرت بهتری به حرکت قبلی خود ادامه بدهد.
معمولا بررسی کندل ها میتوانند روش خوبی برای شناسایی زمان اتمام اصلاح قیمتی باشند. کف و سقف نوسان قبلی از نواحی پر پتانسیلی هستند که در آن ها میتوان انتظار برگشت قیمت را داشت. پس شناسایی یک الگوی کندلی در این نواحی میتواند برگشت قیمت را تقویت کند.
5. ستاپ پولبک پیچیده در روند
پولبک همیشه به شکل ساده نیست و گاهی میتواند به صورت پیچیده در زمان طولانی و با نوسانات زیاد همراه باشد. معمولا طولانی شدن اصلاح باعث خسته شدن تعدادی از سرمایه گذاران و خروج آنها می شود. به دنبال ضعف در این پولبک پیچیده میتوان منتظر ورود به معامله بود. در این شیوه از پرایس اکشن لنس بگز، فرصت های سودآور تری به نسبت ستاپ قبلی ایجاد میشود، البته که تجارت با آن سختتر هم است.
تفاوت پرایس اکشن لنس بگز با ال بروکس
پرایس اکشن همیشه از محبوبترین شیوههای تحلیل بازار بوده است که تلاش میکند به سادگی و بدون نیاز به ابزار پیچیده به تحلیل بازار بپردازد. معمولا تریدرهای طرفدار این روش به شکل یکسانی آن را اجرا نمیکنند و تفاوتهایی میان آنها دیده میشود. لنس بگز و ال بروکس از تریدرهای بسیار مشهوری هستند که توانستهاند با رویکرد خاص خود در این سبک معاملاتی، مشهور شوند. معمولا علاقهمندان به پرایس اکشن به یکی از این دو شیوه تحلیل بازار را انجام میدهند. در این قسمت سعی داریم تا دقیقتر به مقایسه و بررسی تفاوتهای میان این دو شیوه بپردازیم.
1. بازه زمانی
یکی از تفاوتهای مهم میان پرایس اکشن لنس بگز و سبک ال بروکس، بازه زمانی تحلیل چارت است. لنس بگز بیشتر به تایم فریمهای کوتاه مدت اعتقاد داشت، این در حالی است که در شیوه ال بروکس معمولا از تایم فریمهای بلندتر یعنی روزانه و هفتگی استفاده میشود. این موضوع میتواند در انتخاب سبک معاملاتی توسط تریدرهای بازار تاثیر داشته باشد. معمولا افراد کوتاه مدت بیشتر به شکل بگز و تریدرهای بلند مدت بیشتر از سبک معاملاتی ال بروکس استفاده میکنند تا بازدهی بالاتری را از معاملات خود بگیرند.
2. مدیریت سرمایه
یک سیستم معاملاتی مناسب باید توجه زیادی به مدیریت سرمایه و تعیین نقاط مناسب ورود و خروج داشته باشد، در غیر این صورت، امکان زیانهای غیر قابل جبران وجود دارد. با وجود اینکه در هر دو استراتژی معاملاتی محدودههای مناسبی برای حد ضرر و حد سود پیشنهاد میشود، اما با این وجود ال بروکس معمولا محدودههای محتاطتری برای نقاط گفته شده پیشنهاد میدهد. پس اگر سرمایهگذاری هستید که معمولا ریسک زیادی در معاملات خود انجام میدهید، لنس بگز میتواند استراتژی بهتری برای شما باشد.
3. سبک معاملاتی
هر چند که هر دو تریدر از یک سبک کلی مشابه برای تحلیل بازار استفاده میکردند، اما شیوه خاص خود را برای انجام معاملات روزانه داشتند. پرایس اکشن لنس بگز معاملات خود را به صورت کوتاه مدت انجام میدهد و معمولا موقعیتهای خود را برای مدت طولانی حفظ نمیکند. اما در ال بروکس به شکل دیگری از موقعیتهای سودده بازار استفاده میشود. در این شیوه تمرکز بر سوئینگ تریدینگ و استفاده از روندهای بازار است، به همین دلیل تا زمانی که نشانههای خروج ایجاد نشوند، تریدر از موقعیتهای باز خود خارج نمیشود.
4. نحوه تحلیل چارت
لنس بگز و ال بروکس با استفاده از پرایس اکشن به تحلیل قیمت میپرداختند، اما با این وجود نگاه آنها به تغییرات قیمت یکسان نبود. ال بروکس بیشتر از الگوهای قیمتی و کندلی برای ورود به بازار استفاده میکرد و در نقطه مقابل لنس بگز به ساختار قیمت توجه داشت.
جمعبندی
شاید تا قبل از بررسی این مقاله حتی اسمی از لنس بگز هم نشنیده بودید، اما اکنون با این استراتژی قدرتمند آشنا هستید. اصولاً زمانی یک سبک معاملاتی محبوب میشود که بتواند بازدهی قابل قبولی ایجاد کند، به همین دلیل حتما پرایس اکشن لنس بگز به اندازه کافی موثر بوده که تا این حد پرطرفدار شده است. هماکنون بخش زیادی از تحلیلگرانی که به پرایس اکشن اعتقاد دارند، به این شکل بازار را تحلیل میکنند. پس شما هم میتوانید با تسلط کافی بر شیوه تجارت لنس بگز، فرصتهای جالبی کسب کنید. در این مطلب سعی کردیم مهمترین نکات در این زمینه را بررسی کنیم تا در صورت لزوم بتوانید از آن استفاده کنید.
سوالات متداول
۱. پرایس اکشن لنس بگز چه هدفی را دنبال میکند؟
ترید در جهت روند اصلی قیمت اصلیترین هدف این استراتژی است که با استفاده از شناختن روندهای جدید و تجارت برخلاف آن ایجاد میشود.
۲. آیا سبک لنس بگز در بازارهای مالی موثر است؟
سبک لنس بگز یکی از استراتژیهای پرسود برای تجارت در بازارهای مالی است که کارایی قابل قبولی دارد، البته برای بهترین بازدهی باید به مهارت زیادی در آن برسید.
۳. بهترین تایم فریم در ترید به شیوه لنس بگز کدام است؟
ترکیبی از تایم فریمهای ۱۵ و ۳۰ دقیقه میتوانند بهترین بازدهی را در این سیستم معاملاتی داشته باشند.
۴. شیوه معاملاتی لنس بگز با چه معایبی همراه است؟
عدم ارائه همیشگی سیگنالهای درست، نداشتن بازدهی مناسب در بازارهای بدون روند و نیاز داشتن به تجربه و تمرین زیاد از معایب این سیستم معاملاتی است.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.