وبینار استراتژی‌های میلیونی (17 مهر)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ورود / عضویت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
پیوت در تحلیل تکنیکال چیست؟

پیوت در تحلیل تکنیکال چیست؟

پیوت در تحلیل تکنیکال یا نقطه چرخش به مواردی گفته می‌شود که معامله‌گران می‌توانند به کمک آن‌‌ها جهت کلی حرکت بازار را تشخیص دهند. پیوت‌ها اگر به شکل صحیح ...
اشتراک گذاری

پیوت یا نقطه چرخش قیمت یکی از مهم ترین مواردی است که در حوزه تحلیل تکنیکال باید به آن توجه داشته باشید. پیوت در تحلیل تکنیکال نقشی اساسی را بر عهده دارد و به همین دلیل کلیه معامله‌گران سعی در درک بهتر آن دارند. در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را به طور کامل با این موضوع آشنا کنیم و در مورد مباحث مهمی همچون انواع پیوت‌ها و نحوه تشخیص آن‌ها اطلاعاتی را ارائه دهیم.

نقاط پیوت چیست؟

پیوت یا نقطه چرخش به مواردی گفته می‌شود که معامله‌گران می‌توانند به کمک آن‌‌ها جهت کلی حرکت بازار را تشخیص دهند. پیوت‌ها اگر به شکل صحیحی مورد استفاده قرار بگیرند می‌توانند مزایای متعددی داشته باشند که در ادامه بیشتر به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. در عین حال، عدم بهره‌گیری از پیوت‌ها و یا استفاده نامناسب از آن‌ها می‌تواند در پیش‌بینی‌های کلی شما ریسک‌های متفاوتی را ایجاد کند که نهایتاً مشکلات زیادی را به وجود می‌آورند.

 نقاط پیوت چیست؟

برخی از معامله‌گران پیوت در تحلیل تکنیکال را به عنوان یک شاخص در نظر می‌گیرند. همان‌طور که می‌دانید در تحلیل‌های تکنیکال بررسی جزئیات از اهمیت بالایی برخوردار است و این همان موضوعی به شمار می‌رود که پیوت‌ها برای آن عالی به نظر می‌رسند.

پیوت به شما کمک می‌کند تا یک میانگین یا average کلی در رابطه با بیشترین، کمترین و آخرین قیمت بازار داشته باشید. این شاخص‌ها باید حتماً تا پیش از پایان یافتن روز معاملاتی قبلی به طور کامل شناسایی و محاسبه شوند تا بتوان در پایان روز یک پیوت صحیح را به دست آورد. تنها به کمک پیوت می‌توانید این شاخص میانگین را محاسبه کرد و آن را مورد بررسی قرار داد.

به کارگیری پیوت منجر به آن می‌شود که با عقلانیت بیشتری در بازار مدنظر خود فعالیت کنید. پیوت منجر به کاهش میزان تصمیمات احساسی و ناگهانی می‌شود که خود یک موضوع ارزشمند شناخته شده است. شاخص‌های پیوت به ما این اجازه را می‌دهند تا قیمت بازار در ساعات آتی را تشخیص دهیم و بتوانیم با میزان احتمال خطای کم به انجام معاملات مدنظر خود بپردازیم.

استفاده از پیوت در تحلیل تکنیکال منجر به تعیین کردن سطح‌های مختلفی همچون سطح حمایت یا ساپورت و سطح مقاومت می‌شود. هر دوی این موارد در کنار قیمت پیش بینی شده شما را تبدیل به معامله‌گری حرفه‌ای می‌کند.

انواع پیوت ها

مورد دیگری که باید به آن اشاره کنیم، انواع مختلف پیوت‌ها است. برخلاف تصور، پیوت‌ها دارای مدل‌های مختلفی هستند که هر یک از آن‌ها ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. به طور کلی گفته می‌شود که پیوت‌ها وقتی عرضه بر تقاضا یا تقاضا بر عرضه پیشی بگیرد ایجاد خواهند شد. در این بخش به مدل‌های گوناگون پیوت اشاره‌ای خواهیم داشت تا بتوانید به طور کامل آن‌ها را شناسایی کنید.

1. پیوت قیمتی یا Price

پیوت قیمتی یا Price

پیوت‌های قیمتی را به عنوان شاخصی در نظر بگیرید که به صورت اختصاصی با نقطه بازگشت قیمت ارتباط دارند. این قیمت در هر بازه تکرار شونده قابل بررسی خواهد بود. پیوت‌های قیمتی یا به روند کلی بازار اشاره می‌کنند و یا به طور کامل عکس آن را به ما نشان می‌دهند. شناخت همین مورد اساسی از جمله فعالیت‌هایی است که باید به عنوان یک معامله‌گر به آن توجه داشته باشید.

پیوت‌های قیمتی تحت تأثیر پارامترهای گوناگونی هستند. در واقع هرگونه تحرک خاصی در بازار معاملات می‌‌تواند ساختار کلی این پیوت‌ها را برای همیشه تغییر دهد. این پیوت‌ها با پرایس اکشن نیز رابطه دارند که خود یک نکته اساسی به شمار می‌رود.

شاید بپرسید که این پیوت به چه شکلی ظاهر می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید بیان کنیم که تشکیل پیوت در تحلیل تکنیکال به تشکیل شمع‌های ژاپنی مرتبط است. در واقع برای به وجود آمدن این پیوت‌ها باید شاهد حرکت کردن قیمت به اندازه سه شمع ژاپنی باشیم.

پس از حرکت کردن قیمت بدین مقدار، یک شمع بازگشتی ایجاد می‌شود. حال مسیر قیمت به طور کامل تغییر پیدا خواهد کرد و به جهت عکس پیش می‌رود. در این حالت گفته می‌شود که یک پیوت قیمتی مشاهده شده است. همان‌طور که احتمالاً تا کنون فهمیده‌اید، تشکیل شدن این پیوت‌های شرایط خاصی را می‌طلبد و به همین دلیل نمی‌توان به صورت مداوم آن‌ها را مشاهده کرد.

2. پیوت‌های محاسباتی

مورد بعدی از بین پیوت‌های مربوط به تحلیل تکنینال، پیوت معروف به پیوت محاسباتی است. از این پیوت با نام‌های مختلفی یاد می‌کنند، اما در حال حاضر همان نام «محاسباتی» گزینه برجسته‌تری برای آن محسوب می‌شود.

به منظور تشخیص پیوت‌های محاسباتی باید حتماً از OHLC یا داده‌های مربوط به قیمت استفاده کرد. این امر بدان معناست که جهت استفاده از پیوت‌های محاسباتی نیازمند محاسبات ریاضی هستید. در واقع نام این نوع پیوت‌ها نیز به همین دلیل بدین شکل انتخاب شده است.

پیوت در تحلیل تکنیکال دارای خروجی عددی است. این یعنی شما می‌توانید پیوت‌های محاسباتی در بازه‌های زمانی متفاوتی را با هم مقایسه کنید و از طریق شناخت تغییر کلی آن‌ها روند بازار را پیش‌بینی نمایید. در پاره‌ای از موارد، پیوت‌های محاسباتی به جای یک عدد از چندین عدد متفاوت تشکیل شده‌اند.

نکته مهمی که در رابطه با پیوت‌های محاسباتی باید در نظر داشته باشید آن است که این پیوت‌ها همواره ثابت نیستند. در واقع با حضور بازه‌های زمانی جدید، پیوت‌های قدیمی دیگر کاربرد ندارند و نمی‌توان از آن‌ها به نفع خود بهره برد. ترکیب این موارد در کنار هم منجر به آن می‌شود که کاربران نیاز به تهیه پیوت محاسباتی آنی را حس کنند. وجود شمع‌های ژاپنی جدید در ساختار این پیوت‌ها، فریم کلی‌ را عوض می‌کند که خود تحت تأثیر روند قیمت‌ها است.

پیوت در تحلیل تکنیکال

پیوت در تحلیل تکنیکال از نوع محاسباتی خود دارای چندین زیرمجموعه گوناگون هستند. به عنوان نمونه از بین این پیوت‌های زیرمجموعه باید به گزینه‌های خاصی همچون پیوت معروف کاماریلا و پوینت پیوت اشاره کنیم. آنچه مسلم به شمار می‌آید اهمیت پیوت‌ محاسباتی و همچنین کاربرد متفاوت آن در حوزه تحلیل تکنینال است.

3. پیوت‌ ماژور

پیوت ماژور نیز در رده پیوت‌های مهمی به شمار می‌آید که باید به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرد. پیوت ماژور وقتی مشاهده می‌شود که کف و سقف قیمت طی بازه‌های زمانی مشخص روندی برخلاف حرکت بازار را در پیش بگیرد.

به طور کلی، وقتی که مشاهده شود میزان قیمت بازار برگشت‌های بزرگی را تجربه می‌کند، با پیوت ماژور روبه‌رو هستیم. چنین برگشت‌هایی را نباید دست کم گرفت، زیرا می‌توانند تأثیرات بسیار عظیمی بر روی فرایند افزایش یا کاهش قیمت داشته باشند. این همان موضوعی است که در رابطه با پیوت در تحلیل تکنیکال اغلب به آن کم توجهی می‌شود.

پیوت ماژور زمانی قابل مشاهده هستند که سطح ساپورت و مقاومت دچار تغییر گردد. این تغییرات منجر به آن می‌شوند که پیوت مذکور روند متفاوتی را نسبت به قیمت اساسی در پیش گیرد. از پیوت‌های ماژور به عنوان یک وسیله عالی جهت شناخت بهتر تحلیل‌های تکنیکال نیز یاد می‌شود.

نکته جالبی که در مورد پیوت ماژور باید به آن توجه کنید، تأثیر کلی این پیوت بر روی تصمیم خریداران و معامله‌کنندگان است. به عنوان مثال بارها مشاهده شده است که در زمان ایجاد یک پیوت ماژور، هم خریداران و هم فروشندگان یا معامله‌کنندگان تمام تلاش خود را به منظور افزایش فعالیتشان به کار می‌گیرند.

پیوت‌های ماژور در تحلیل‌های امروزی از اهمیت شایان توجهی برخوردار هستند. با کمک این پیوت‌ها می‌توان روند کلی الگوهای قیمتی را با میزان احتمال بالایی پیش‌بینی کرد. حتی برای شناسایی الگوهای خطی نیز باید از پیوت در تحلیل تکنیکال کمک گرفت. با توجه به این موارد جای تعجبی ندارد که امروزه از پیوت ماژور به عنوان یک پیوت اساسی و کاربردی یاد می‌شود.

4. پیوت مینور

نوع آخر پیوت‌های مربوط به تحلیل تکنیکال که باید از آن یاد کنیم، پیوت مینور است. احتمالاً با توجه به نام این پیوت می‌توانید به ساختار کلی آن پی ببرید. پیوت مینور برخلاف پیوت ماینور بیشتر فوکوس یا تمرکز خود را بر روی کاهش یا افزایش‌های خرد موجود در بازار قرار داده است. در  واقع همان تغییرات خرد و کوچکی که شاید برای بسیاری از افراد کم اهمیت به نظر برسند، در پیوت مینور ارزشمند محسوب می‌شوند.

پیوت‌های مینور برخلاف پیوت‌های ماینور یک ساختار اساسی ندارند. در واقع نمی‌توانید به صورت اختصاصی از قبل پیش‌بینی کنید که فلان پیوت مینور در فلان زمان ایجاد می‌شود. هیچ استاندارد خاصی در رابطه با پیوت‌های مینور وجود ندارد که بتوانید بر روی آن‌ها تکیه کنید.

پیوت‌های مینور به شکل ناخودآگاه و یا تصادفی ایجاد می‌شوند. همین تصادفی بودن شناسایی آن‌ها در زمان مناسب را به یک امر دشوار تبدیل می‌کند. البته، این امر به معنای بی ارزش بودن پیوت‌های مینور نیست. زیرا در هر صورت همراه پیوت‌های ماژور، به پیوت‌های مینور نیز نیاز داریم.

نحوه تشخیص پیوت ماژور از مینور

نحوه تشخیص پیوت ماژور از مینور

از جمله مواردی که همواره در مورد آن پرسش‌هایی مطرح می‌شود، روش تشخیص دادن پیوت در تحلیل تکنیکال از بین ماژور و مینور است. اگر به گفته‌های پیشین ما توجه کرده باشید به این واقعیت پی می‌برید که هر دوی این موارد به طور کامل تحت تأثیر قیمت هستند.

وقتی که چنین امری رخ دهد، طبیعتاً تنها با توجه کردن به وضعیت قیمت می‌توان ماژور یا مینور بودن پیوت را تشخیص داد و از آن به نفع خود استفاده کرد. علاوه بر روش تشخیص به کمک قیمت، می‌توان به کمک موارد دیگری همچون ابزارهای فیبوناچی و مکدی این دو مورد را از یک دیگر تشخیص داد.

چنانچه یک روند تغییر قیمت در مکدی مشاهده شود، می‌توانیم بیان کنیم که یک pivot خاص در حال شکل‌گیری است. علاوه بر این، چنانچه به اندازه سی و هشت درصد از موجب قبلی، تغییرات متناسبی در قیمت صورت بگیرد، به نحوی که قیمت تعدیل شود نیز شاهد به وجود آمدن pivot هستیم. تنها کاربرانی که به صورت حرفه‌ای بازار را برای مدت مدیدی دنبال کرده‌اند چنین اطلاعاتی را در اختیار دارند و به همین جهت بر تکنیکال بودن چنین تحلیل‌هایی تأکید می‌شود.

البته لازم نیست که نگرانی خاصی داشته باشید. با یادگیری نحوه محاسبه نقطه پیوت شما نیز می‌توانید پیوت‌های مینور را از پیوت‌های ماژور تشخیص دهید. این تشخیص دادن کافی نیست، زیرا باید با شناخت کاربردهای پیوت‌ها از آن‌ها بهره ببرید. در بخش بعدی از متن پیوت در تحلیل تکنیکال به این کاربردهای مهم اشاره خواهیم کرد.

کاربردهای پیوت (نقطه چرخش قیمت) در تحلیل تکنیکال

به جرئت می‌توان بیان کرد که مهم‌ترین کاربرد نقاط چرخش قیمت یا پیوت‌ها آن هم در تحلیل تکنیکال، یافتن بهترین نقاط موجود جهت وارد شدن یا خارج شدن از معاملات گوناگون محسوب می‌شود. پیوت‌ها به ما این امکان را می‌دهند تا چنین نقاط مهمی‌ را در هر بازاری تشخیص دهیم و طبق آن‌ها فرایند‌های مدنظر خود را دنبال کنیم.

به عنوان مثال تصور کنید که یک پیوت نشان دهنده نقطه ساپورت معامله باشد. طبیعتاً در این شرایط باید زودتر دست به کار شوید و نسبت به ورود به معامله اقدام کنید. این امر در حالی صورت می‌گیرد که با رسیدن پیوت به محل مقاوت باید با آگاهی کامل نسبت به روند نزولی قیمت از معامله بیرون بیایید.

پیوت در تحلیل تکنیکال را می‌توان به منظور مشخص کردن نتیجه نهایی معامله نیز به کار برد. در واقع شما می‌‌توانید یک بخش از بازار را به عنوان هدف نهایی خود در نظر بگیرید و با چرخش قیمت در همان بخش خرید و یا فروش مدنظر خود را به پایان برسانید.

علاوه بر موارد فوق، امکان استفاده از stop loss  در کنار پیوت وجود دارد. وقتی که قصد دارید میزان ضرر خود را کاهش دهید، باید stop loss مربوطه را به نحوی جایگذاری کنید که دقیقاً در زیر بخش ساپورت یا حمایت جای بگیرد. در این صورت احتمال شکست شما در معاملات پیش رو کاهش می‌یابد.

فرمول محاسبه پیوت در تحلیل تکنیکال

 فرمول محاسبه پیوت در تحلیل تکنیکال

پیش از این گفتیم که پیوت با بهره‌گیری از قیمت نهایی، بالاترین قیمت و همچنین پایین‌ترین قیمت و به نوعی میانگین‌گیری از این سه مورد قبال مشاهده خواهد بود. خوشبختانه به دست آوردن پیوت در تحلیل تکنیکال آنچنان که تصور می‌کنید مشکل نیست. شایان ذکر است که برای نشان دادن پیوت از عبارت PP یا PIVOT POINT کمک گرفته می‌شود که فرمول آن به نحو زیر است:

نقطه پیوت برابر است با (بالاترین قیمت + پایین‌ترین قیمت + قیمت نهایی)‌ تقسیم بر ۳

علاوه بر این فرمول، باید به شش فرمول دیگر نیز توجه کنید که هر یک از آن‌ها نشانده سطح ساپورت یا سطح مقاومت خاصی هستند. سطح ساپورت را با توجه به کلمه ساپورت با عبارت لاتین S و سطح مقاومت را با توجه به کلمه RESIST با عبارت لاتین R به نمایش می‌گذارند. فرمول این شش سطح به شکل زیر خواهد بود:

R1 = (2 * PP) – Low

R2 = PP + (High – Low)

R3 = R1 + (High – Low)

S3 = S1 – (High – Low)

S2 = PP – (High – Low)

S1 = (2 * PP) – High

که در آن HIGH نشانگر بالاترین قیمت و LOW نشان‌گر پایین‌ترین قیمت ممکن است. عبارت PP نیز که به همان نقطه چرخش قیمت اشاره دارد. نکته جالب در مورد نرم افزارهایی مانند تریدینگ ویو آن است که چنین مواردی را به شکل خودکار محاسبه کرده و به ما نمایش می‌دهد.

مزایای استفاده از پیوت ها

مزیت اصلی ساده بودن محاسبه آن‌ها محسوب می‌شود. با انتخاب پیوت‌ پوینت‌ها می‌توانید در بازه‌های زمانی مختلف روند بازار را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. نکته دیگر آن است که پیوت پوینت‌ها تقریباً در هر بازاری قابل استفاده هستند.

پیوت پوینت‌ها توسط پلتفرم‌های معاملاتی گوناگونی به طور کامل حمایت می‌شوند. به عنوان مثال همان‌ طور که گفته شد، پلتفرم تریدینگ ویو این موارد را به صورت خودکار در اختیارمان قرار می‌دهد.

محدودیت استفاده از پیوت پوینت

توجه داشته باشید که پیوت پوینت‌ها بی نقص نیستند! این بدان معناست که اگرچه مزایای زیادی دارند، اما نمی‌توان آن‌ها را به عنوان تنها راهکار موردنیاز در حوزه معامله و ترید دانست. دلیل اصلی این محدودیت‌ها نیز تأخیر در روند محاسبه آن‌ها است.

برای تعیین یک پیوت پوینت به داده‌های گسترده‌ای از گذشته نیاز داریم. این امر باعث می‌شود تا پیوت پوینت یک نوع اندیکاتور تأخیری به شمار آید. همین امر موجب خواهد شد تا پیوت در تحلیل تکنیکال در بازارهایی با نوسان شدید چندان به درد بخور نباشد.

سوالات متداول

همواره شاهد وجود پرسش‌های گوناگونی در رابطه با پیوت‌ها و همچنین کاربردهای کلی آن‌ها در حوزه تحلیل تکنیکال هستیم. در این بخش قصد داریم به چند سوال کاملاً رایج در همین رابطه پاسخ دهیم.

پیوت یا نقطه چرخش چیست؟

پیوت یا نقطه چرخش را می‌توان یک شاخص اساسی به منظور تعیین آینده قیمت در بازار دانست. پیوت‌ها اهمیت زیادی در حوزه تحلیل تکنیکال دارند.

پیوت‌ها دارای چند مدل هستند؟

انواع پیوت در پرایس اکشن را به ۴ مدل اصلی پیوت مینور، پیوت ماژور، پیوت قیمتی و پیوت محاسباتی تقسیم‌بندی می‌کنند که هر یک دارای شرایط خاص خود است.

نحوه تشخیص پیوت‌ها به چه شکل است؟

برای تشخیص دادن پیوت‌ها در تحلیل تکنیکال می‌توان هم به صورت دیداری و هم به صورت محاسبه‌ای عمل کرد. در واقع راهکارهای مختلفی در این رابطه وجود دارد.

بهترین پیوت کدام است؟

به این پرسش نمی‌توان پاسخ مشخصی داد، زیرا تشخیص دادن بهترین پیوت بستگی به روش سرمایه‌گذاری و همچنین برنامه‌ریزی کلی شما دارد.

سخن پایانی

در این متن به بررسی کامل نقاط پیوت در تحلیل تکنیکال اشاره کردیم. همان‌طور که بیان شد، امروزه پیوت در این حوزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به نحوی که عملاً نمی‌توان نقش آن را نادیده گرفت. با بهره‌گیری از فرمول‌های ذکر شده این امکان برای شما فراهم می‌شود که پیوت را تشخیص داده و از آن به نحو پیشرفت خود بهره بگیرید.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش رایگان معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (2 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

پیوت در تحلیل تکنیکال چیست؟

پیوت در تحلیل تکنیکال یا نقطه چرخش به مواردی گفته می‌شود که معامله‌گران می‌توانند به کمک آن‌‌ها جهت کلی حرکت بازار را تشخیص دهند. پیوت‌ها اگر به شکل صحیح ...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد