کیف پول تراست ولت، یک کیف پول رمزنگاری محبوب است که از طیف گستردهای از داراییهای دیجیتال در بیش از ۷۰ بلاک چین پشتیبانی میکند. اما آیا کیف پول تراست ولت، بهترین کیف پول رمزنگاری برای استفاده در سال 2023 است.
بیشتر بخوانید: بلاکچین چیست؟
در این بررسی، تمام چیزهایی را که باید در مورد این Wallet پیشرو بدانید توضیح می دهیم. ما ویژگیهای اصلی، امنیت، هزینهها، نحوه نصب، نحوه انتقال دارایی و موارد دیگر را بررسی میکنیم. در پایان این مقاله، ابهامی در رابطه با کیف پول تراست ولت و کاربرهای آن، نخواهید داشت.
Web3 و اهمیت استفاده از کیف پول ایمن غیرحضانتی
وب 3 به عنوان یکی از برجستهترین جنبشها در فضای کریپتو ظاهر شده است. در حالی که اصطلاحات بسیاری در ارتباط با Web3 وجود دارند از جمله بلاک چین، ارزهای دیجیتال و توکنهای غیرمثلی (NFT)، اما اهمیت گسترده وب ۳ مربوط به قدرتی است که به کاربران میدهد.
جهان تکامل یافته است و ما انسانها زمان بسیار بیشتری را در دنیای آنلاین می گذرانیم. این امر باعث شده است که زندگی واقعی و مجازی ما بیشتر به هم مرتبط شده و بسیاری از اطلاعات شناسایی و هویتی ما، به صورت آنلاین ذخیره و یا نمایش داده شوند.
با این حال، با وضعیت فعلی اینترنت، ما کنترل و مالکیت دادههای خود را نداریم؛ زیرا دادههای زیادی از کاربران برای اهداف بازاریابی به بالاترین قیمتها فروخته میشوند و این، همان چیزی است که Web3 قصد دارد آن را تغییر دهد. اما واقعاً Web3 چیست؟
Web3 چیست؟
Web3 تکرار بعدی اینترنت است که از بلاک چین، ارزهای دیجیتال و توکنهای غیرمثلی استفاده میکند تا به کاربران مالکیت داده و حق حاکمیت خود را بدهد. Web3 دارای چهار ایده اصلی است:
- تمرکززدایی – بدون نیاز به هیچ مرجع مرکزی با توزیع مالکیت بین سازندگان و کاربرانش عمل میکند.
- عدم نیاز به مجوز – همه میتوانند در Web3 شرکت کنند و هیچ کس از این حق مستثنی نیست.
- اتوماسیون و عدم نیاز به واسطه – رویکردها و فعالیتهای موجود در وب ۳، با استفاده از مکانیسمها و ابزارهای اقتصادی و بدون نیاز به شخص ثالث اجرا میشوند.
- پرداخت های بومی – Web3 به بانکها یا سایر موسسات مالی سنتی متکی نیست. در عوض، تراکنشها با استفاده از ارزهای رمزنگاری شده مانند بیتکوین انجام میشوند که میتوانند در یک کیف پول غیرحضانتی مانند Trust Wallet ذخیره شوند.
به زبان ساده، Web3 یک اینترنت جدید، بهبود یافته و بهتر است که با کمک مفهوم بلاکچین و کریپتوکارنسی، به کاربران هویتی دیجیتال داده و در عین حال، حریم شخصی را حفظ میکند. در عین حال که خود وب ۳ غیرمتمرکز است کاربرانی که از Web3 استفاده میکنند نیز باید از یک کیف پول ایمن و غیرحضانتی استفاده کنند.
حضانت شخصی چیست و چرا مهم است؟
منظور از حضانت شخصی حالتی است که شما به عنوان یک کاربر، مالکیت واقعی بر داراییهای دیجیتال یا پول دیجیتال خود دارید. کیف پولی که مفهوم حضانت شخصی پشتیبانی میکند به کاربران اختیار و مسئولیت کامل حفاظت و حضانت از کلیدهای خصوصی خود را ارائه میدهد و کلیدها در جای دیگری ذخیره یا نگهداری نمیشوند. این رفتار بسیار مهم است؛ زیرا کاربران همیشه بر پول یا داراییهای دیجیتال خود کنترل خواهند داشت.
اینجاست که در Web3، کیف پولهای غیرحضانتی مانند Trust Wallet وارد میشوند. ماموریت کیف پول تراست ولت، ایجاد یک دروازه Web3 یکپارچه و یک اکوسیستم باز است که فعالیت دنیایی امن و غیرمتمرکز را ممکن می سازد. کیف پول تراست ولت دسترسی چند زنجیرهای، خودحضانتی و Web3 را به کاربران خود ارائه میدهد تا به طور ایمن بیش از 9 میلیون توکن را در حین اتصال به تعداد زیادی برنامه غیرمتمرکز (dApps) ذخیره، ارسال و دریافت کنند.
معرفی کیف پول تراست ولت
تراست ولت، یک کیف پول مجازی است که به شکل App و افزونه مرورگر در دسترس است. این Wallet به کاربران اجازه میدهد تا با خیال راحت ارزهای دیجیتال خود را ذخیره کنند و کنترل کامل کلیدهای خصوصی خود را در دست بگیرند. کیف پول تراست ولت همچنین از قابلیت staking پشتیبانی میکند و میتواند به برنامه های غیرمتمرکز متصل شود.
بیشتر بخوانید: استیکینگ ارز دیجیتال
این ولت، که در سال 2017 راه اندازی شد و توسط بایننس در سال 2018 خریداری شد یک کیف پول رمزنگاری محبوب است و بسیاری از افراد در دنیا از آن استفاده میکنند. کیف پول تراست والت که بیش از 60 میلیون نفر از آن استفاده میکنند کاملا رایگان است و برای نصب و راهاندازی خود اپ، نیازی به پرداخت پول ندارید. این کیف پول، در ابتدا به عنوان یک App برای iOS و Android راهاندازی شد و از آن زمان، پشتیبانی از مرورگر Chrome را نیز به برنانههای خود اضافه کرده و به عنوان یک افزونه در دسترس است.
در همه دستگاه های پشتیبانی شده، فضای ذخیره سازی غیرمتمرکز وجود دارد؛ به این معنی که کاربران کلیدهای خصوصی ولت را، خودشان و در هر فضایی که بخواهند کنترل میکنند. هنگام تنظیم کیف پول، کلیدهای خصوصی به عنوان یک عبارت عبور 12 کلمهای نمایش داده میشوند. همچنین میتوان روی کیف پول تراست ولت، یک پین قرار داد تا هر کاربری برای دسترسی به کیف پول، آن را وارد کند و بعد از آن، اجازه دسترسی به کیف را خواهد داشت. بررسیهای متعدد از کیف پول تراست ولت، ما نشان داد که این ولت، یکی از بهترینها برای داشتن پورتفولیوهای متنوع است.
این امر، به این دلیل است که Trust Wallet از بیش از 70 بلاک چین پشتیبانی میکند که معادل بیش از 4.5 میلیون ارز دیجیتال و NFT است. از این طریق، کاربران میتوانند ارزهای مشهور مانند بیت کوین را، در کنار برخی از بهترین ارزهای دیجیتال جدید و در حال ظهور، ذخیره کنند. همچنین در رابط کاربری و محیط کیف پول تراست ولت، کاربران میتوانند به ابزارهای مختلفی دسترسی داشته باشند.
یکی از این ابزارها، Staking است که برای کسب درآمد غیرفعال، گزینهای بسیار مناسب است. کاربران همچنین میتوانند توکنها را به راحتی و با کلیک روی یک گزینه، Swap کنند و برای این کار، هیچ نیازی به استفاده از صرافی وجود ندارد. علاوه بر این، با کیف پول تراست ولت، میتوان به Decentralized Web نیز دسترسی داشت. این بدان معناست که کاربران میتوانند به dAppهایی مانند PancakeSwap، OpenSea و Uniswap متصل شوند.
به طور کلی، Trust Wallet طراحی خوبی داشته و کاربر پسند است. در واقع، رابط کاربری در عین داشتن امکانات متعدد، کاملا ساده طراحی شده و برای افراد با سطوح مختلفی از مهارت و تجربه مناسب است. همچنین خود کیف پول تراست ولت، راهنماها و توضیحات زیادی را ارائه میدهد و برای کسانی که تجربه زیادی در استفاده از آن ندارند کاملا مفید است. اگر بخواهیم معایب این کیف را برشماریم؛ یکی از ایرادات آن، این است که ویژگی های امنیتی محدودی را ارائه میدهد. به غیر از پین و عبارت عبور پشتیبانی که کیف پول ارائه میدهد صرفا خود کاربران مسئول حفظ امنیت داراییهای خود هستند.
یکی دیگر از کیف پولهای غیرحضانتی محبوب، MetaMask است. این کیف پول غیرمتمرکز کریپتو به کاربران اجازه میدهد تا رمزارزها را از طریق یک برنامه ذخیره، ارسال و به اشتراک بگذارند. اما تفاوت Trust Wallet با MetaMask چیست؟ مقالهای جامع در رابطه با متامسک داریم و با مراجعه به آن، میتوانید همه آن چه را که نیاز دارید در رابطه با این کیف پول دانسته و به تفاوتهای این دو Wallet پی ببرید.
چه رمزارزهایی را میتوانید در کیف پول تراست ولت ذخیره کنید؟
اگر یک توکن در حال معامله در صرافیهای معتبر ارز دیجیتال است احتمالاً توسط Trust Wallet نیز پشتیبانی میشود؛ چرا که Trust Wallet از بسیاری از داراییهای دیجیتال در بیش از 70 شبکه بلاک چین پشتیبانی میکند.
بررسی کیف پول تراست ولت ما نشان داد که این ارائه دهنده تقریباً از تمام دارایی های دیجیتال پشتیبانی میکند و این، هر بلاک چین قابل تصوری را در بر میگیرد؛ از بیت کوین، لایت کوین و سولانا گرفته تا پولکادوت، بایننس اسمارت چین و ترون. Trust Wallet از اتریوم نیز پشتیبانی میکند و شما میتوانید توکنهای شبکه ERC-20 را به راحتی ذخیره کنید.
توجه داشته باشید که این آپشن، Trust Wallet را به یکی از بهترین گزینهها برای تنوع بخشیدن به سبد سرمایهگذاری شما تبدیل میکند. از این طریق، سرمایهگذاران میتوانند کل سبد کریپتوی خود را تحت مدیریت یک برنامه، نگهداری و ذخیره کنند.
توجه داشته باشید که گاهی، Trust Wallet از کاربران میخواهد که توکنهایی را که میخواهند ذخیره کنند خودشان به صورت دستی اضافه کنند. این اتفاق معمولاً در صورتی رخ میدهد که ارز دیجیتال مورد نظر کاربر، یک پروژه با سرمایهای کوچک باشد.
خوشبختانه، این کار یک فرآیند ساده دارد. پس از کلیک بر روی «Add Custom Token»، کاربران میتوانند Contract Address پروژه را جایگذاری کنند. در بیشتر موارد، Trust Wallet آدرس را تشخیص میدهد و بهطور خودکار فیلدها را پر میکند – مانند نام رمز ارز و Ticker Code.
علاوه بر ارزهای دیجیتال، Trust Wallet از NFT نیز پشتیبانی میکند. تمچنین جدای از بحث فضای ذخیره سازی، کاربران میتوانند آثار هنری NFT خود را بدون ترک برنامه مشاهده کنند. کیف پول تراست ولت، از استانداردهای مختلف NFT از جمله Ethereum، Solana، Polygon، Binance Smart Chain، Tezos، Arbitrum، Optimism و Avalanche پشتیبانی میکند.
امنیت کیف پول تراست ولت
در این بخش از بررسی، میخواهیم ببینیم که این کیف پول محبوب، چقدر برای ذخیره ارزهای دیجیتال ایمن است و تا چه مقدار میتوانید به آن اعتماد کنید.
ذخیرهسازی غیرمتمرکز
همانطور که قبلا ذکر شد Trust Wallet یک کیف پول غیرمتمرکز است و فضای ذخیرهسازی غیرحضانتی را ارائه میدهد. به نوبه خود، این خاصیت بدان معناست که کاربران میتوانند ارزهای خود را به صورت ناشناس و بدون احراز هویت، ذخیره کنند. چنین قابلیتی برای آن دسته از کاربرانی که میخواهند سرمایهگذاریهای خود را به صورت خصوصی و امن نگه دارند جذاب خواهد بود.
پین / رمز عبور
هنگام استفاده از برنامه Trust Wallet، به کاربران امکان تنظیم پین داده میشود. توصیه میکنیم که حتما از این قابلیت استفاده کنید؛ زیرا یک لایه امنیتی اضافی به کیف پول شما اضافه میکند. علاوه بر این، کاربران باید در نظر داشته باشند که یک پسورد برای Lock-Screen گوشیهای هوشمند خود قرار دهند. کسانی که از افزونه Trust Wallet برای Chrome استفاده میکنند میتوانند از یک رمز عبور استفاده کنند.
رمز عبور پشتیبان
علاوه بر پین/رمز عبور، تراست ولت کلیدهای خصوصی را نیز در اختیار کاربران خود قرار میدهد. این کلیدها، هنگامی که برای اولین بار میخواهید کیف پول را ایجاد کنید به شما داده میشوند.
منظور از کلیدهای خصوصی، 12 کلمه مجزا و احتمالا بیربط هستند که به شما نشان داده میشوند. برای دسترسی مجدد به کیف پول، این ۱۲ کلمه باید به ترتیب صحیح وارد شوند.
به این ترتیب، کاربران باید هنگام نوشتن عبارت عبور پشتیبان خود بسیار مراقب باشند. مهمتر از همه، این کلمات هرگز نباید به صورت آنلاین ذخیره شوند. یک اشتباه رایج توسط مبتدیان این است که عبارت عبور 12 کلمه ای را در یک فایل متنی، پیش نویس ایمیل یا Google Drive ذخیره میکند. با انجام این کار، شما کلیدهای خصوصی خود را در فضای آنلاین ذخیره کرده این کار شما را در برابر هکرها آسیب پذیر میکند.
بهترین روشها برای افزایش امنیت
Trust Wallet به عنوان یک کیف پول غیر حضانتی، مستعد تلاش برای هک و کلاهبرداری است. در ادامه چند نکته در مورد نحوه ایمن ماندن هنگام استفاده از این کیف پول، ذکر میکنیم:
گاهی اوقات افراد کلاهبردار، خود را به جای نمایندگان رسمی جعل هویت Trust Wallet جا میزنند تا کاربران را فریب دهند که کلیدهای خصوصی خود را منتشر کنند. هرگز اطلاعات کیف پول خود را به صورت آنلاین به اشتراک نگذارید؛ به خصوص در برنامههایی مانند تلگرام.
همچنین مراقب حملات فیشینگ باشید. در اینجا هم کلاهبردارن خود را به عنوان افرادی رسمی معرفی کرده و با ارسال ایمیلهای پیدرپی، تلاش میکنند تا شما رو به کلیک روی لینکهای متعدد ترغیب کنند.
پیروی نکته قبل، از کلیک کردن روی لینکها ناشناس خودداری کنید. چرا که ممکن است آنها keylogger یا ویروس بوده و تلاش کنند که به طور بالقوه به هکرها امکان دسترسی به اعتبار کیف پول را بدهند.
در نهایت، اگر کلیدهای خصوصی به خطر بیفتند؛ این احتمال وجود دارد که کل ارزهای شما، به کیف پول خود هکر منتقل شوند. درصورت وقوع این اتفاق، Trust Wallet نمیتواند کمکی کند.
تمامی کاربران، باید خطرات مرتبط با کیف پولهای غیرحضانتی را درک کرده و از روشهای فوق، برای ایمن نگه داشتن وجوه خود استفاده کنند تا خطرات استفاده از این ابزارهای سودمند را به حداقل مقدار ممکن برسانند.
کیف پول تراست ولت؛ غیرمتمرکز بودن
Trust Wallet یک کیف پول رمزنگاری غیرمتمرکز است؛ به این معنی که خود کاربران از ارزهای دیجیتال و کلیدهای خصوصی خود مراقبت میکنند. مهمتر از همه، Trust Wallet هیچ گونه اطلاعات شخصی را از کاربران جمعآوری نمیکند و آنها را قادر می سازد تا به صورت ناشناس ارزهای دیجیتال را ذخیره کنند.
کیف پول تراست ولت به کاربران این امکان را میدهد که سرمایهگذاریهای ارزهای دیجیتال خود را به دور از صرافیهای متمرکز انجام دهند. تراست ولت یک کیف پول غیرمتمرکز و غیرحضانتی است – بنابراین کاربران ملزم به ارائه اطلاعات شخصی نیستند و هیچ الزامی برای آپلود اسناد KYC نیز وجود ندارد.
توجه: هنگام خرید ارزهای رمزپایه با Debt Card/Credit Card، اسناد تأیید و KYC مورد نیاز است.
تراست ولت به عنوان یک کیف پول غیرحضانتی، هرگز به کلیدهای خصوصی کاربر دسترسی ندارد. در حالی که وقتی کاربران برای اولین بار یک کیف پول ایجاد میکنند کلیدهای خصوصی را روی صفحه نمایش میدهد؛ اما دادهها رمزگذاری میشوند و به عبارت دیگر، فقط کاربران به آنها دسترسی مستقیم دارند و خود App، آنها را در جایی ذخیره نمیکند.
حال اینکه آیا این رویکرد مناسب است یا نه به تجربه قبلی کاربر در مورد کیف پولهای ارز دیجیتال و امنیت آنها بستگی دارد. در واقع، با این که کاربران سرمایهگذاریهای خود را کنترل میکنند اما در صورت هک شدن کیف پول، تراست ولت نمیتواند کمکی بکند.
همچنین اگر کاربر به هر دلیلی، پین خود را فراموش کند و متعاقباً دسترسی به کلیدهای خصوصی خود را از دست بدهد Trust Wallet نیز نمیتواند کمک کند. افرادی که با این شیوه ذخیرهسازی احساس راحتی نمیکنند بهتر است از کیف پولهای حضانتی استفاده کنند. شیوه کار این کیفها، بدین شکل است که خود صاحبان کیف پول، از توکنهای ارز دیجیتال و کلیدهای خصوصی کاربر مراقبت میکنند.
ویژگیهای کیف پول تراست ولت
اکنون اجازه دهید برخی از بهترین ویژگیهای موجود در کیف پول Trust Wallet را با همدیگر بررسی کنیم و ببینیم چرا این کیف پول، این قدر محبوب و پرکاربرد است:
قابلیت استیک کردن (Staking)
در این کیف پول، کاربران میتوانند توکنهای خود را در خود محیط تراست ولت، Stake کنند و برخلاف بسیاری از کیف پولها، این کار از طریق شخصی ثالث انجام نمیشود. در حال حاضر، Trust Wallet از هشت مورد از بهترین Staking Coinها پشتیبانی میکند؛ از جمله:
- Osmosis
- BNB
- Kava
- Algorand
- Cosmos
- Tezos
- Terra
- Tron
ارزشگذاری در زمان واقعی
یکی از مزایای مالکیت بایننس این است که Trust Wallet قیمتها را از CoinMarketCap دریافت میکند (احتمالا میدانید که CoinMarketCap نیز در مجموعه بایننس قرار دارد). به نوبه خود، این بدان معنی است که کاربران میتوانند ارزش لحظهای و واقعی ارزهایی را که در Trust Wallet دارند مشاهده کنند.
وب غیرمتمرکز
Trust Wallet یکی از بهترین گزینهها برای دسترسی به وب غیرمتمرکز است. پس از کلیک بر روی دکمه “dApps”، کاربران با طیف گستردهای از برنامهها روبرو میشوند. این برنامهها شامل PancakeSwap، 1inch، OpenSea، Curve و Uniswap میشوند.
با این قابلیت، کاربران میتوانند به صرافیهای غیرمتمرکز، ابزارهای Staking، سرمایهگذاری دوگانه، وامهای کریپتو و موارد دیگر دسترسی داشته باشند. لازم به ذکر است که هیچ الزامی برای گذراندن فرآیندهای تأیید و احراز هویت وجود ندارد؛ زیرا Trust Wallet مستقیماً به dApps انتخابی متصل میشود. به این ترتیب، هرگونه مبادله توکن یا سود به دست آمده مستقیماً در Trust Wallet نشان داده میشود.
تجربه کاربری تراست ولت
نرم افزار این کیف پول و افزونه آن، هر دو طراحی بسیار خوبی داشته و کاربرپسند هستند. همچنین، ایجاد و راهاندازی یک کیف پول جدید فقط چند ثانیه طول می کشد و نیازی نیست که شما به عنوان کاربر، زمان و انرژی زیادی را صرف کنید. بدین صورت که پس از انتخاب پین یا رمز عبور، از کاربران خواسته میشود که عبارت عبور ۱۲ کلمهای خود را بنویسند. پس از تأیید عبارت عبور روی صفحه، فرآیند راه اندازی کامل میشود. سپس کاربران میتوانند روی ارز دیجیتالی که می خواهند به کیف پول اضافه کنند کلیک کنند. در ادامه، Trust Wallet آدرس کیف پول منحصر به فرد کاربر را نمایش میدهد.
همچنین ارسال ارزهای دیجیتال به سایر کیف پولها نیز، راحت و بدون مشکل است. پس از کلیک بر روی دکمه “Send”، کاربران میتوانند آدرس کیف پول مقصد را جایگذاری کنند و یا هم از اسکنر QR داخلی بهره ببرند. قبل از تایید تراکنش، Trust Wallet هزینههای مورد نیاز برای انتقال را نمایش میدهد و تایید نهایی را از شما میگیرد.
سایر ویژگیها مانند استیکینگ و سوآپ توکن نیز کاربرپسند هستند. در مورد دوم، کاربران به سادگی باید انتخاب کنند که کدام توکن را میخواهند تا به همان مقدار مورد نیاز، سوآپ انجام شود. در عرض چند ثانیه، Trust Wallet سوآپ را تکمیل میکند و توکنهای جدیدی را به موجودی کاربر اضافه میکند.
همانطور که قبلا ذکر شد، ادغام Trust Wallet با CoinMarketCap برای کنترل قیمتهای بازار، اتفاقی مثبت و مناسب است. تمام ارزهای ذخیره شده در کیف پول، بر اساس قیمتهای استخراج شده از CoinMarketCap، فورا ارزشگذاری خواهند شد.
نظرات و ارزیابیهای Trust Wallet در Google Play و App Store، بسیار مثبت هستند و این اپ، نمرات بالایی را از سمت کاربران دریافت کرده است. برای مثال، App Store به این کیف پول، نمره 4.7/5 را با بررسی بیش از 190000 نظر مستقل داده است. نمره Google Play نیز 4.5/5 است (با بررسی 1.5+ میلیون نظر).
خدمات مشتریان
با داشتن بیش از 60 میلیون مشتری، برای این شرکت امکان ارائه یک تیم خدمات مشتری کامل وجود ندارد. به هر حال، اکثریت قریب به اتفاق ویژگیها و خدمات آن بدون هزینه هستند و از این رو، نمیتوان زیاد آنها را سرزنش کرد.
در صورت وقوع مشکل، کاربران میتوانند درخواست خود را به شکل یک تیکت پشتیبانی ارسال کنند. البته تراست ولت زمان معینی را بردی پاسخگویی تعیین نکرده است؛ بنابراین توقعات خود را بر اساس این رویه تنظیم کنید.
چنانچه درخواست شما بسیار فوری است بهتر است از انجمن Trust Wallet استفاده کنید. با استفاده از انجمن، میتوانید از کمک و راهنماییهای سایر کاربران نیز بهره ببرید. با این حال، هرگز اطلاعات حساس را به اشتراک نگذارید -به خصوص کلیدهای خصوصی کیف پول.
در کنار این موارد، تراست ولت انبوهی از راهنماییها را ارائه میدهد که متداولترین سؤالات مشتریان را پوشش میدهد. در بیشتر موارد، مراجعه به این راهنمایی باید مشکل شما را حل کند.
کارمزدهای تراست ولت
در این بخش از بررسی کیف پول تراست ولت، به بررسی کارمزدهای این کیف پول محبوب میپردازیم:
نصب و راهاندازی
دانلود اپلیکیشن Trust Wallet و افزونه کروم آن، کاملا رایگان است. همچنین هیچ هزینهای برای ذخیره ارزهای دیجیتال وجود ندارد.
معاملات
Trust Wallet هنگام دریافت ارزهای رمزنگاری شده یا NFT از محل کیف پول دیگر هیچ کارمزدی دریافت نمیکند. با این حال، هنگام انتقال وجه از Trust Wallet به کیف پول دیگر، مقداری کارمزد باید بپردازید. این مورد در رابطه با همه کیف پولها یکسان است؛ زیرا هر تراکنشی شامل مقدار GAS Fee میشود. به طور پیشفرض، Trust Wallet هنگام انتقال رمزارزها، هزینه «پیشنهادی» را به شما نشان میدهد که این مبلغ، بر اساس تقاضای فوری در بازار است و غالبا تضمین میکند که تراکنش شما به خوبی و با سرعت بالا، انجام شود.
کاربران میتوانند مقدار GAS Fee را که می پردازند تنظیم کنند. البته این کار خطرناک را توصیه نمیکنیم؛ زیرا اگر هزینه تنظیمات شما بسیار کم باشد؛ ممکن است تراکنش رد شده و انجام نشود. از سوی دیگر، پرداخت کارمزدی بالاتر میتواند منجر به تسریع زمان تراکنش شود. در نظر داشته باشید که خود Trust Wallet، هیچ درآمدی از این GAS Fee به دست نمی آورد. بلکه صرفا هزینه ها را به شبکه مربوطه ارسال میکند.
تعویض توکن (Token Swaps)
کیف پول تراست ولت، هنگام سوآپ کردن در داخل خود کیف پول، هیچ کارمزدی دریافت نمیکند. با این حال، کاربران باید نرخ ارزی که برای تعویض نشان داده میشود را خودشان ارزیابی کنند. چرا که گاها نرخهای مطلوبتری در جاهای دیگر وجود دارد و میتوانید به شیوهای بهتر، سوآپ کنید.
البته ممکن است که برخی از کاربران به جای استفاده از ابزار داخلی سوآپ این کیف پول، از قابلیت اتصال به dApp استفاده کنند؛ dAppهایی مثل SushiSwap، Uniswap یا PancakeSwap. تمامی اینها از طریق برنامه Trust Wallet و افزونه مرورگر آن، قابل دسترسی هستند.
مزایا و معایب کیف پول تراست ولت
کیف پول تراست ولت، یک کیف پول غیرحضانتی و غیرمتمرکز است. این نوع از کیفها، مزایای بسیاری دارند. اما در کنار این مزایای فراوان، ایراداتی نیز میتوان از آنها گرفت. در ادامه، مزایا و معایب این کیف پول را به طور کامل با هم مرور میکنیم:
مزایا
- پشتیبانی از 4.5 میلیون دارایی دیجیتال: کیف پول تراست ولت از بیش از 60 ارز دیجیتال و توکن سفارشی پشتیبانی میکند. هیچ محدودیتی برای ایجاد توکنهای سفارشی وجود ندارد. این کیف پول همچنین به کاربران امکان میدهد NFTهای مبتنی بر اتریوم و BNB را جمعآوری کنند.
- راهاندازی آسان: راهاندازی Trust Wallet در iOS و Android آسان است. با دانلود کیف پول از App Store یا Play Store در دستگاه دلخواه خود شروع کنید. میتوانید یک کیف پول جدید ایجاد کنید و یا هم این که کیف پول قدیمی خود را با استفاده از عبارت 12 کلمهای بازیابی کنید.
- غیرحضانتی بودن: با یک کیف پول غیرحضانتی مانند Trust Wallet، تنها کاربران کنترل کلیدهای خصوصی خود را در اختیار دارند و در نتیجه، کنترل داراییهای دیجیتال تنها در دستان آنها است.
- صرافی غیرمتمرکز درونبرنامهای: صرافی غیرمتمرکز بومی کیف پول (DEX) به کاربران اجازه میدهد تا داراییهای دیجیتالی متعددی را در برنامه خرید و فروش کنند.
- امکان Staking: از آنجایی که Trust Wallet از چندین شبکه بلاکچین اثبات سهام پشتیبانی میکند؛ کاربران را قادر میسازد تا ۱۲ ارز رمزپایه، از جمله بایننس کوین (BNB)، TRON (TRX)، Tezos (XTZ)، Cosmos (ATOM)، VeChain (VET) را استیک کنند.
معایب
- عدم وجود Cold Storage: اگرچه سازندگان این کیف پول، ادعا میکنند که به زودی یکپارچه سازی لجر را آغاز میکنند؛ اما در حال حاضر از کیف پول های سخت افزاری برای ذخیره سازی آفلاین ارزهای دیجیتال پشتیبانی نمیشود.
- پشتیبانی مشتری محدود: Trust Wallet فاقد پشتیبانی مستقیم مشتری است؛ اگرچه به کاربران اجازه میدهد از طریق ایمیل با تیم تماس بگیرند و یک صفحه راهنمایی برای سؤالات متداول دارد.
- منبع باز نبودن کد اندروید: نسخه iOS منبع باز است و در GitHub در دسترس است. از سوی دیگر اما، کد منبع اندروید، در GitHub یافت نمیشود و موجود نیست.
- بدون مرورگر iOS dApp: تراست ولت مجبور شد مرورگر dApp را در برنامه iOS خود حذف کند تا از دستورالعملهای فروشگاه اپل پیروی کند.
نحوه ساخت کیف پول تراست والت
در این بخش از بررسی، نحوه ایجاد و ساخت کیف پول تراست والت جدید را توضیح می دهیم. با ما همراه باشید و مراحلی که در ادامه آمده را دنبال کنید:
مرحله 1: دانلود کیف پول
از وب سایت Trust Wallet دیدن کنید و نوع دستگاه مورد نظر را انتخاب کنید. برای کاربران اندرویدی، Trust Wallet یکی از بهترین کیف پولهای کریپتوی ممکن برای این پلتفرم است. برای این بررسی، ما از افزونه Chrome استفاده می کنیم.
پلتفرمهای پشتیبانی شده شامل:
- iOS
- اندروید
- مرورگر کروم
مرحله 2: کیف پول جدیدی ایجاد کنید
سپس Trust Wallet را باز کنید و روی «Create a new wallet» کلیک کنید. کسانی که به دنبال بازیابی کیف پول قدیمی خود هستند؛ میتوانند گزینه «Import or recover wallet» را انتخاب کنند.
مرحله 3: یک پین / رمز عبور ایجاد کنید
در مرحله بعد، Trust Wallet برای ایمن کردن کیف پول از کاربر می خواهد که یک پین یا رمز عبور ایجاد کند. کاربرانی که از افزونه کروم استفاده میکنند به رمز عبور نیاز دارند و کاربران App، باید یک پین تنظیم کنند.
مرحله 4: عبارت رمز پشتیبان را یادداشت کنید
یکی از مهمترین مراحل هنگام ایجاد کیف پول، یادداشت کردن این ۱۲ کلمه مهم به شیوه ایمن و صحیح است. این رمز عبور ۱۲ کلمهای پشتیبان (کلیدهای خصوصی) بر روی صفحه نمایش کاربر نمایش داده میشود. همه ۱۲ کلمه را روی یک برگه بنویسید و مطمئن شوید که با همان ترتیب نشان داده شده یادداشت و ثبت شدهاند.
سپس Trust Wallet از کاربر میخواهد 12 کلمهای را که در صفحه قبلی نشان دادهایم را تأیید کند. روی هر کلمه به ترتیب صحیح کلیک کنید. ضمنا در نظر داشته باشید که کلمه عبور پشتیبان هرگز نباید با کسی به اشتراک گذاشته شود. همچنین نباید روی دستگاهی که به اینترنت متصل است ذخیره شود.
افزودن کیف پولهای قدیمی
میتوانید به چندین روش مختلف، یک کیف پول قدیمی را به کیف پول تراست ولت اضافه کنید. با این حال، روند اولیه و اصلی برای تمامی این چهار روشی که ما در این جا ارائه خواهیم کرد یکسان است.
برای پیش بردن این راهنما، نگاهی خواهیم داشت به اینکه چگونه میتوانید کیف پول اتریوم خود را با استفاده از عبارت بازیابی و همچنین از طریق آدرس اتریوم خود وارد کنید.
برای وارد کردن کیف پول به Trust Wallet، روی «Setting» و سپس «Wallets» کلیک کنید. در مرحله بعد، روی نماد «Add» موجود در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید.
نحوه وارد کردن کیف پول با استفاده از عبارت بازیابی
پس از کلیک بر روی تنظیمات، روی«Add» کلیک کنید و گزینه «I already have a wallet» را انتخاب کنید و برای یافتن اتریوم از نوار جستجو استفاده کنید.
عبارت بازیابی 12 کلمهای خود را وارد کنید و روی «Import» کلیک کنید. پس از انجام موفقیت آمیز این پروسه، Trust Wallet شما را به سمت کیف پول اتریومی که به تازگی اضافه کردهاید؛ هدایت میکند. همچنین میتوانید روی «Setting» و سپس «Wallets» کلیک کنید تا کیف پول اتریوم خود را که به تازگی اضافه کردهاید؛ ببینید.
نحوه وارد کردن کیف پول با استفاده از آدرس کیف پول
در مرحله بعد، بیایید نگاهی به نحوه وارد کردن کیف پول اتریوم خود با استفاده از آدرس کیف پول اتریوم بیاندازیم. ابتدا به برنامه Trust Wallet بروید و روی “Wallet” سپس “Receive” در زیر کیف پول اتریوم و سپس “Copy” آدرس کیف پول کلیک کنید.
مشابه فرآیند افزودن با عبارت بازیابی، به «Setting» سپس «Wallets» بروید و روی نماد «Add» کلیک کنید روی «I already have a wallet» کلیک کنید و اتریوم را جستجو کنید.
سپس، گزینه «Address» را در بالا انتخاب کنید و نام کیف پول را انتخاب کرده و آدرس اتریوم را وارد کنید؛ سپس روی «Import» کلیک کنید. سپس کیف پول شما در برنامه ظاهر میشود. سپس میتوانید با کلیک بر روی «Setting» و «Wallets» مطابق شکل بالا، کیف پول خود را تأیید کنید.
ارسال و دریافت کریپتو و NFT
با استفاده از Trust Wallet میتوانید ارزهای دیجیتال و NFTهای مختلف را ارسال و دریافت کنید.
برای ارسال و دریافت بیت کوین در Trust Wallet، به کیف پول اصلی بروید و روی «Bitcoin» کلیک کنید. سپس گزینه «Send» را انتخاب کنید. در ادامه، آدرس کیف پولی را که میخواهید بیت کوین به آن ارسال شود و مقدار آن را وارد کنید در ادامه با کلیک روی «Bitcoin»، فرآیند را ادامه دهید. همیشه اطمینان حاصل کنید که بیت کوین کافی در کیف پول خود دارید تا هزینه تراکنش را نیز پوشش دهید. در ادامه، نسبت به تایید و تکمیل تراکنش اقدام کنید. شما میتوانید جزئیات تراکنش را در تب بیت کوین خود ببینید.
برای دریافت بیت کوین، روی گزینه «Receive» کلیک کرده و آدرس کیف پول بیت کوین خود را کپی کنید. سپس آدرس کیف پول را با شخصی که برای شما بیت کوین ارسال میکند به اشتراک بگذارید. هنگامی که آنها بتوانند تراکنش را با موفقیت پردازش کنند از Trust Wallet اعلانی دریافت میکنید و تراکنش در تب بیت کوین شما ثبت میشود.
ارسال و دریافت NFT با استفاده از کیف پول تراست ولت، مشابه ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال است. با این حال، برای NFTها، باید شبکهای را که می خواهید NFT را از طریق آن بگیرید انتخاب کنید.
برای دریافت NFT، روی گزینه NFT کلیک کرده و سپس روی «Receive» کلیک کنید. سپس شبکه اتریوم را انتخاب کرده و آدرس کیف پول را کپی کنید و آن را با شخصی که میخواهد NFT برای شما ارسال کند به اشتراک بگذارید.
قبل از اینکه بتوانید NFT ارسال کنید باید NFT را به عنوان بخشی از مجموعه خود داشته باشید. NFT مورد نظر برای ارسال را انتخاب کرده و سپس روی «Send» کلیک کنید.
سپس آدرس کیف پولی را که میخواهید NFT را به آن ارسال کنید؛ قرار دهید و انتقال را تأیید کنید. NFT در زیر تب مربوط به خود NFT در کیف پول تراست ولت واریز میشود.
نحوه بررسی موجودی و سابقه تراکنش
برای توضیح نحوه بررسی موجودی و تاریخچه تراکنش، از توکن BTCB به عنوان یک مثال استفاده می کنیم. کیف پول تراست ولت خود را باز کنید؛ به بخش توکن بروید و رمزارز BTCB را انتخاب کنید. فهرستی از تمام تراکنشهای BTCB که داشتهاید در زیر توکن و همچنین موجودی BTCB شما ظاهر میشود.
اتصال به dApps
به عنوان یک کاربر Trust Wallet، میتوانید به راحتی به مرورگرهای dApp مورد علاقه خود متصل شوید. این کار به سادگی رفتن به کیف پول تراست ولت خود و کلیک کردن بر روی مرورگر dApp در پایین صفحه است.
برای استفاده از dAppهایی که به طور بومی از Trust Wallet پشتیبانی نمیکنند باید با استفاده از WalletConnect به dApp متصل شوید. WalletConnect یک پروتکل Open source است که به شما امکان میدهد برنامه های غیرمتمرکز را به کیف پولهایی مانند Trust Wallet با استفاده از لینک درج شده یا اسکن کد QR متصل کنید. این کار به شما امکان میدهد تا به صورت مخفیانه در تراست ولت و بدون افشای اطلاعات شخصی، معامله کنید.
در ادامه، یک راهنمای گام به گام در مورد نحوه دسترسی کاربران iOS به dApps در کیف پول تراست ولت و با استفاده از WalletConnect آورده شده است. در این راهنما، ما از PancakeSwap برای نشان دادن این رویه استفاده خواهیم کرد. PancakeSwap یک پلتفرم غیرمتمرکز است که به شما امکان میدهد کریپتوکارنسی به دست آورده و معاملات خود را انجام دهید.
برای اتصال به dApps در Trust Wallet با استفاده از WalletConnect در تلفن هوشمند خود، به وبسایت رسمی پنکیک سوآپ: https://pancakeswap.finance بروید. همیشه اطمینان حاصل کنید که از وبسایت رسمی dApp که میخواهید استفاده کنید بازدید میکنید. سپس روی «Connect» کلیک کنید و «Trust Wallet» را انتخاب کنید. سپس به PancakeSwap dApp اجازه دهید به Trust Wallet متصل شود.
تمام! این کل ماجرای نحوه اتصال به dApps با استفاده از Trust Wallet و WalletConnect است. همیشه به یاد داشته باشید که پس از اتمام تراکنش، کیف پول خود را Disconnect کنید.
استیک کردن کریپتو
با استفاده از کیف پول تراست ولت، میتوانید ارز دیجیتال خود را مستقیماً در برنامه قرار داده و با چند کلیک ساده، سود کسب کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به کیف پول خود رفته و روی «Discover» کلیک کنید. سپس، توکنی را که میخواهید استیک کنید انتخاب کنید. برای این راهنما، ما از BNB به عنوان مثال استفاده خواهیم کرد.
سپس، با دنبال کردن دستورات Trust Wallet، به «Buy BNB» بروید. هنگامی که توکنهای BNB شما به حسابتان واریز شد مقدار BNB مورد نظر خود را وارد کنید و روی «Continue» کلیک کنید تا تراکنش کامل شده و فرآیند Staking شروع شود.
سوآپ کردن کوینها و توکنها
سوآپ کردن کوینها و توکنها با استفاده از کیف پول تراست ولت، فرآیندی آسان دارد. علاوه بر این، Trust Wallet از مبادله زنجیرهای درون برنامهای از طریق THORChain پشتیبانی میکند. با وجود این ادغام، Trust Wallet هیچ هزینه خدماتی برای اجرای مبادله زنجیرهای متقابل دریافت نمیکند. این بدان معناست که اکنون میتوانید کوینها یا توکنهای مختلف را در بلاک چینهای دیگر سوآپ کنید.
در زیر نحوه سوآپ بیت کوین با اتریوم آورده شده است. به خاطر داشته باشید که میتوانید BNB (BEP2) و BUSD (BEP2) را نیز سوآپ کنید. با این حال، برای این راهنما، BTC را با ETH مبادله میکنیم. به کیف پول اصلی خود در Trust Wallet بروید و روی «Swap» کلیک کنید.
در مرحله بعد، روی «Preview Swap» کلیک کنید و با کلیک بر روی «Confirm Swap» جزئیات تراکنش را تایید کنید. به این ترتیب میتوانید کوینها و توکنها را در Trust Wallet مبادله کنید.
جمعبندی
در این مقاله جامع، کیف پول تراست ولت با دقت بررسی شده و ابعاد مختلف آن را پوشش دادهایم. ابتدا به تعریف و توضیح کیف پول تراست ولت پرداختیم و مفهوم اصلی این پلتفرم را بازگو کردیم. همچنین در قسمت میزان امنیت، نکات امنیتی کلیدی این کیف پول رمزارزی را برجسته ساخته و خواننده را با سطح امنیتی آن آشنا کردیم و نکاتی را برای ارتقای امنیت، ارائه دادیم.
سپس به بررسی مزایا و معایب کیف پول تراست ولت پرداخته و خواننده را با نقاط قوت و ضعف این پلتفرم آشنا ساختیم. آموزش نصب تراست ولت و همچنین فرآیند انتقال و دریافت کریپتو و NFT به شیوهای ساده و قابل درک توضیح داده شد. در آخر، با توجه به روند Stake کردن در تراست ولت، خواننده با گامهای لازم برای شرکت در فعالیتهای Staking آشنا شد. این مقاله اطلاعات جامعی از تراست ولت فراهم کرد تا هر کسی بتواند با اطمینان و آگاهی کامل از این کیف پول، استفاده نماید.
چنانچه این مقاله جامع برای شما مفید بود آن را با دوستان خود به اشتراک گذاشته و اگر هم هر گونه سوال و یا ابهامی در رابطه با این کیف پول دارید با ما مطرح کنید.
سوالات متداول
آیا Trust Wallet امن است؟
Trust Wallet به عنوان یک کیف پول امن در نظر گرفته میشود؛ اما از آنجایی که غیرحضانتی است کاربران مسئول حفظ امنیت کلیدهای خصوصی خود هستند.
آیا Trust Wallet ایمن تر از Coinbase است؟
اگرچه هر دو گزینه ایمن هستند اما Trust Wallet یک کیف پول غیرحضانتی است؛ در حالی که Coinbase فضای ذخیرهسازی متمرکز خود را ارائه میدهد.
آیا میتوانم از Trust Wallet پول برداشت کنم؟
Trust Wallet پول سنتی را ذخیره نمیکند؛ اما کاربران میتوانند فورا توکنهای ارز دیجیتال خود را برداشت کنند و با انتقال آنها به صرافی، توکنها را تبدیل به دلار، ریال و… کنند.
چرا Trust Wallet اینقدر محبوب بوده و توصیه میشود؟
اکثریت قریب به اتفاق ویژگی های ارائه شده توسط Trust Wallet رایگان هستند و این خاصیت، به همراه سایر ویژگیها و امکاناتی که در طی مقاله ذکر شد کیف پول تراست ولت را به یکی از مقرون بهصرفهترین گزینهها تبدیل میکند.
آیا Trust Wallet به حساب بانکی شما مرتبط است؟
خیر؛ Trust Wallet یک کیف پول غیرحضانتی است که ارزهای دیجیتال را به صورت ناشناس ذخیره میکند.
آیا کیف پول Trust قابل هک است؟
Trust Bitcoin Wallet یک کیف پول مبتنی بر نرم افزار است؛ بنابراین همیشه خطر هک شدن آن وجود دارد. اما همانطور که طی مقاله گفتیم راههایی برای ایمنسازی و افزایش امنیت وجود دارد.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.