وبینار استراتژی‌های میلیونی (12 خرداد)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
بروزرسانی: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

ثبت نام در دوره رایگان کربن

اندیکاتور دامپ و پامپ چیست و چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
اندیکاتور دامپ و پامپ
5/5 - (1 امتیاز)

نوسان‌های قابل توجه در بازارهای مالی شاید جزو مهم‌ترین ویژگی‌‌هایی باشند که بسیاری از ما را به سمت ترید کشانده‌اند. این نوسان‌ها گاهی در یک کندل بسیار شدید می‌شوند که به عنوان دامپ یا پامپ شناخته می‌شوند. گروهی از این تغییرات استفاده کرده و بازدهی قابل توجهی از معامله خود کسب می‌کنند، در حالی که گروهی دیگر در همین معاملات زیان‌های زیادی می‌بینند.

اگر تمایل دارید جزو گروهی باشید که سود می‌کنید، باید از ابزار مناسب استفاده کنید. اندیکاتور دامپ و پامپ برای شناسایی این حرکات بزرگ قیمت و استفاده از آن‌ها طراحی شده است. به همین دلیل تصمیم داریم نحوه کار با این ابزار را دقیق بررسی کنیم.

اندیکاتور دامپ و پامپ چیست؟

اندیکاتور دامپ و پامپ چیست؟

اندیکاتورها ابزارها یا به شکلی دقیق‌تر، فرمول‌های ریاضی هستند که بر داده خاصی از چارت تمرکز می‌کنند و می‌توانند به معامله‌گران در پیش‌بینی قیمت کمک کنند. اندیکاتور دامپ و پامپ یا Ammo pump and dump index هم یک ابزار مالی مبتنی بر هوش مصنوعی و قدرت قیمت است که می‌تواند به شما درباره آینده قیمت اطلاعاتی بدهد. کار اصلی این ابزار، پیش‌بینی احتمال وقوع دامپ یا پامپ پیش از وقوع آن‌ها در بازار است.

در مورد این دو اصطلاح در ادامه صحبت خواهیم کرد، اما همان‌قدر بدانید که این تغییرات قیمت برای افرادی که از آن‌ها استفاده می‌کنند، سود زیاد و برای افرادی که در دام آن‌ها می‌افتند، زیان‌های زیادی ایجاد می‌کند. پس اگر ابزاری وجود داشته باشد که بتواند این حرکات را به شما هشدار بدهد، می‌تواند تاثیر زیادی در بازدهی ایجاد کند.

اندیکاتور دامپ و پامپ هم بر روی چارت و هم در قسمت پایین چارت نمایش داده می‌شود و علاوه بر موارد گفته شده، می‌تواند سیگنال‌های خرید و فروش جذابی هم ایجاد کند. شاید جالب باشد بدانید که این ابزار توسط تحلیل‌گران ایرانی توسعه داده شده که تلاطم‌های قیمت را تشخیص می‌دهد.

پامپ و دامپ چیست؟

پامپ و دامپ دو اصطلاح هستند که در مورد نوسان‌های قیمت به کار می‌روند. در بازار کریپتو به دلیل ماهیت نوسانی که وجود دارد، بیشتر با چنین تغییراتی مواجه می‌شوید، اما در هر بازاری احتمال این نوسان‌های بالا وجود دارد. برای تایید بهتر است سری به چارت بزنید و کندل‌هایی با بدنه بلند که دقیقا نشان‌دهنده جهش‌های ناگهانی‌ هستند را مشاهده کنید.

اندیکاتور دامپ و پامپ از همین اطلاعات استفاده کرده و سیگنال‌هایی برای خرید یا فروش صادر می‌کند. با وجود همه این اطلاعات، احتمالا هنوز دقیق نمی‌دانید که دامپ یا پامپ به مفهومی دارند. اجازه بدهید در ادامه هر کدام را جداگانه بررسی کنیم.

پامپ به جهش‌های ناگهانی قیمت به سمت بالا گفته می‌شود و در نقطه مقابل دامپ، افت قیمت ناگهانی و شدید است. اما چه چیزی باعث می‌شود که قیمت دستخوش چنین تغییراتی شود؟ معمولا یک دارایی با حجم معاملاتی پایین می‌تواند گزینه بهتری برای ایجاد این تغییرات باشد. باید توجه داشته باشید که پامپ یا دامپ می‌توانند یک پروژه کلاه‌برداری باشند که باعث ایجاد زیان‌های قابل توجه می‌شوند. پس همیشه نباید به این تغییرات به عنوان یک فرصت نگاه کرد.

چیزی که واضح است در پامپ فشار خرید زیادی به صورت ناگهانی ایجاد می‌شود و در دامپ این فشار در نقطه مقابل یعنی سمت فروش است. این فشار ناشی از انتشار اخبار مثبت و تبلیغات جعلی است که باعث ایجاد هیجان ناگهانی در میان تریدرها می‌شود و برآیند معاملات را به سمتی که اخبار دارند، هدایت می‌کند.

در شروع، معمولا با استفاده از اخبار و حتی افراد تاثیرگذار تلاش می‌شود تا داده‌های جعلی برای معامله‌گران منطقی به نظر برسد. در این شرایط ممکن است آن‌ها احساس کنند که از فرصت سودآوری عقب افتاده‌اند و از این رو دست به خرید می‌زنند.

این فشار خرید ناگهانی فرصتی برای گروهی از معامله‌گران ایجاد می‌کند که بتوانند دارایی خود را بفروشند. با فروش و خارج شدن دارایی طراح کنندگان پامپ، از فشار خرید کاسته می‌شود و بسیاری درک می‌کنند که بر اساس اطلاعات نادرست و ناشی از هیجان وارد معامله شده‌اند.

پس اقدام به بسته کردن پوزیشن‌های خود می‌کنند که همین کار فشار فروش مضاعفی ایجاد می‌کند و باعث ایجاد دامپ می‌شود. به این صورت نوسان‌های شدید قیمتی در یک ارز یا سهام ایجاد می‌شود.

اندیکاتور دامپ و پامپ در تریدینگ ویو

اندیکاتور دامپ و پامپ در تریدینگ ویو

سایت تریدینگ ویو یک سایت تحلیلی جامع با تمامی امکانات می‌باشد، از این رو انتخاب بسیاری از تحلیلگران برای بررسی چارت دارایی مورد نظر خود همین سایت است. به همین دلیل ما هم تصمیم گرفتیم تا نحوه کار با این ابزار را در سایت تریدینگ ویو بررسی کنیم.

قبل از هر چیز باید بدانید برخلاف بیشتر اندیکاتورها که به صورت رایگان در دسترس قرار می‌گیرند، اندیکاتور دامپ و پامپ به صورت رایگان در دسترس شما قرار ندارد. پس باید از طریق عرضه‌کنندگان و با پرداخت هزینه مشخص، این اندیکاتور را تهیه کنید. اما چگونه می‌توان ابزار دامپ و پامپ را به سایت اضافه کرد؟

پس از تهیه اندیکاتور افزونه آن برای شما ارسال می‌شود. شما تنها نیاز دارید که این افزونه را جستجو کرده و در سایت تریدینگ ویو، بر روی گزینه add to favourite indicator کلیک کنید. حال اگر به قسمت indicators مراجعه کنید، می‌توانید از قابلیت‌های شاخص دامپ و پامپ استفاده کنید.

همانند ابزارهای دیگر در این اندیکاتور هم می‌توانید تنظیمات و نحوه محاسبه را با توجه به تحلیل‌های خود تغییر دهید.

تایم فریم اولین پارامتری است که برای تغییر مورد بررسی قرار می‌گیرد. طبق اطلاعاتی که در بک تست این اندیکاتور به دست آمد، تایم فریم ۳۰ و یک ساعته می‌توانند بازه قابل قبول‌تری برای اعمال تغییرات باشند. اما بازهم بسته به شیوه انجام معامله، تایم فریم‌های زیر ۳۰ دقیقه هم قابل بررسی هستند.

همان طور که اشاره شد بازه زمانی تنها تنظیمات قابل تغییر نیست. پارامترهایی وجود دارند که می‌توانند شیوه محاسبه را تغییر دهند و اندیکاتور را برای سبک معاملاتی شما مناسب کنند.

اولین پارامتر قابل تغییر در اندیکاتور دامپ و پامپ، minimum profit percentage است. در این بخش حداقل بازدهی که از انجام یک معامله انتظار دارید، تعیین می‌کنید. این کار باعث پیشنهاد نقاط خروج معتبر بر اساس اهداف خود شما می شود. اگر درصد این بخش را صفر انتخاب کنید، اندیکاتور دیگر محدودیتی برای در نظر گرفتن تارگت قیمت نخواهد داشت. قسمت دیگر maximum stoploss percentage است. این بخش همان‌طور که از نامش پیداست، برای تعیین حد ضرر استفاده می‌شود.

در مورد تنظیمات این بخش در بخش بعدی دقیق‌تر صحبت خواهیم کرد. minimum distance between high and target قسمت دیگری که می‌توانید بر اساس استراتژی خود تغییراتی در آن اعمال کنید. بهینه‌ترین حالت برای این بخش عدد ۰.۲ است. در این عدد سیگنال‌‌هایی که صادر می‌شود اعتبار بیشتری خواهند داشت، از این رو توصیه می‌کنیم که تا جای ممکن تغییراتی در این بخش اعمال نکنید.

موارد گفته شده تا اینجا بیشتر در مورد تنظیم کردن اندیکاتور دامپ و پامپ بود. بخش مهم دیگری که می‌توان بررسی کرد، مربوط به فعال کردن آلارم مربوط به دامپ یا پامپ است. طبیعتا نمی‌توانید به صورت ۲۴ ساعته پای چارت باشید تا از نوسان‌های شدید استفاده کنید.

پس بهتر است آلارمی وجود داشته باشد که در صورت وقوع این تغییرات را به شما هشدار بدهد. این‌گونه دیگر برای تمام لحظات آماده خواهید بود.از قسمت آلارم امکان فعال کردن هشدار به صورت ایمیل، پیامک یا نوتیفیکیشن وجود دارد.

نحوه تعیین حدضرر در اندیکاتور ADPI

نحوه تعیین حدضرر در اندیکاتور ADPI

حد ضرر محدوده‌ای است که باعث می‌شود یک معامله اشتباه، بیش از حد زیان ندهد. قرار دادن استاپ لاس در شرایطی که تحلیل‌های شما درست جلو نمی‌روند، باعث بسته شدن معامله‌ می‌شود. اگر قصد دارید به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شوید، باید تحت هیچ شرایطی حد ضرر را از معاملات خود حذف نکنید، چرا که به خوبی می‌دانید همیشه وارد پوزیشن درستی نخواهید شد.

اندیکاتور دامپ و پامپ می‌تواند برای مشخص کردن یک حد ضرر مناسب به شما کمک کند اما چگونه؟

اگر ظاهر این اندیکاتور را مشاهده کرده باشید، خطوط سبز و قرمزی وجود دارند که بر روی چارت نمایش داده می‌شود. خط سبز معمولا محدوده تارگت قیمتی و خط قرمز حد ضرر را نشان می‌دهد. زمانی که سیگنال long entry صادر می‌شود، می‌توان با بررسی چارت به موقعیت‌های خرید فکر کرد. در این معامله، اولین حد ضرر شما همان خط قرمز خواهد بود. اما بسته به شرایط محدوده stoploss می‌تواند تغییر هم پیدا کند.

در نقطه مقابل سیگنال short entry قرار دارد که به معنی فرصت‌های مناسب برای فروش است. در این شرایط هم اولین حد ضرر بازهم خط قرمز خواهد بود. اما گاهی فاصله این خط با نقطه ورود بسیار زیاد می‌شود. در این شرایط دیگر قرار دادن حد ضرر در محدوده قرمز نمی‌تواند کار عقلانی باشد. stop loss باید به نحوی تعیین شود که مانع از زیان بیشتر شما شود و از طرفی آن قدر هم نزدیک محدوده‌ه ورود نباشد که باعث بسته شدن سریع معامله بشود.

رعایت این دو نکته برای بسیاری دشوار است، خصوصا در ابتدای ترید که باعث سردرگمی شما می‌شود. اما اندیکاتور دامپ و پامپ برای این کار داده‌های بسیار مفیدی ارائه می‌کند. اگر نتوانستید طبق روش گفته شده حد ضرر را تعیین کنید، می‌توانید از روش‌های دیگر استفاده کنید. در این شرایط stop loss جدید شما می‌تواند لبه‌های ابر باشد که به نسبت محدوده کوچکتری دارد و با ریسک کمتری هم همراه است.

چگونه سیگنال‌های اندیکاتور ADPI را مطمئن‌تر کنیم؟

توصیه به استفاده از یک ابزار به معنای صد در صد بودن سیگنال‌های آن نیست. به طور کلی بازارهای مالی به اندازه‌ای پیچیده هستند که نتوان به راحتی و از طریق یک اندیکاتور تغییرات آن را تشخیص داد. پس نباید انتظار داشته باشید که تمامی سیگنال‌های اندیکاتور دامپ و پامپ صحیح باشد. اما سوال اصلی این است که آیا راهکاری برای افزایش اعتبار این سیگنال‌ها وجود دارد یا خیر؟ مطمئنا پاسخ مثبت است. در این بخش قصد داریم در مورد روش‌های کاهش خطا در این ابزار صحبت کنیم.

ترکیب با سایر ابزارها

اندیکاتورها زمانی کارآیی بهتری پیدا می‌کنند که به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار بگیرند. اشاره شد که پیش‌بینی بازار به هیچ وجه ساده نیست. اطلاعات زیادی در چارت و نوسان‌های قیمتی وجود دارد که هر اندیکاتور تنها بخشی از آن‌ها را واضح‌تر می‌کند. پس بهتر است که اندیکاتور ADPI را با سایر ابزار ترکیب کنید و بتوانید از این طریق سیگنال‌های اشتباه را فیلتر کنید.

استفاده از بهینه‌ترین تنظیمات

اگر بازدهی مناسبی از سیگنال‌های شاخص دامپ و پامپ نمی‌گیرید، احتمالا از تنظیمات درستی برای این ابزار استفاده نمی‌کنید. منظور از بهینه کردن داده‌ها، قرار دادن تنظیمات در حالتی است که بتوان سیگنال‌های غلط را در آن تا حد زیادی کاهش داد. برای رسیدن به یک تنظیمات ایده‌آل، می‌توانید از حساب‌های دمو و آزمایشی استفاده کنید. قرار دادن تنظیمات مختلف و گرفتن بک تست از آن‌ها می‌تواند برای شما بهترین حالت استفاده از اندیکاتور را فراهم کند.

الگوهای دامپ و پامپ را بشناسید

شناسایی الگوی نوسان‌های شدید قیمتی به شما کمک می‌کند تا در دام سیگنال‌های نادرست اندیکاتور دامپ و پامپ نیافتید. معمولا تغییرات حجم و اخباری که پیرامون یک دارایی شکل می‌گیرد، می‌تواند کمک زیادی برای تحلیل درست به شما بکند. البته این کار به هیچ وجه ساده نیست و نیاز به تجربه زیادی دارد. شاید تحلیل چارت‌های مختلف و فعالیت در غالب سایت‌های دمو بتواند کمک خوبی برای این کار باشد.

نحوه خرید و فروش با استفاده از اندیکاتور دامپ و پامپ

همیشه یکی از مهم‌ترین بخش‌های آموزش یک اندیکاتور، نحوه سیگنال‌گیری از آن می‌باشد. هر چقدر هم که در مورد اندیکاتور دامپ و پامپ صحبت کرده باشیم، بازهم بدون بررسی نحوه خرید و فروش با این ابزار کار خاصی نکرده‌ایم‌.

شاخص دامپ و پامپ به صورتی طراحی شده است که به شما پوزیشن‌هایی با میزان موفقیت بالا پیشنهاد می‌دهد. از این رو نواحی وجود دارند که سیگنال مشخصی برای ورود یا خروج مشاهده نمی‌شود. در این شرایط باید به شکلی متفاوت عمل کنید که در ادامه بررسی می‌شود.

با فعال کردن اندیکاتور مناطق مناسب برای معامله به صورت long entry برای خرید و short entry برای فروش نمایش داده می‌شود. هم‌چنین warning stop long، سیگنالی است که ریسک زیاد برای انجام پوزیشن خرید در آن ناحیه قیمتی و  warning stop short  هم ریسک بالا برای فروش را نشان می‌دهد.

پس با توجه به این سیگنال‌های واضح می‌توانید برای خرید یا فروش تصمیم بگیرید. اما همان طور که اشاره شد نواحی هم وجود دارند که توسط اندیکاتور سیگنال‌های مشخصی داده نمی‌شود. حال سوال این است که آیا می‌توان در این نواحی هم از اندیکاتور دامپ و پامپ سیگنال گرفت؟

در چنین شرایطی به شکلی دیگر می‌توان برای انجام معامله تصمیم گرفت. به این شکل که اگر خط سبز بالای خط قرمز قرار گرفت، سیگنال خرید و اگر خط سبز پایین خط قرمز قرار گرفت، سیگنال فروش صادر می‌شود.

توصیه می‌کنیم به تنهایی و با استفاده از این ابزار معامله نکنید. استفاده از پرایس اکشن و یا اندیکاتورهای دیگر به شما کمک می‌کنند تا بتوانید بازدهی بیشتری ایجاد کنید.

اندیکاتور ADPI

جمع‌بندی

دامپ و پامپ نوسان‌های شدید قیمتی هستند که در همه بازار‌ها رخ خواهند داد. این تغییرات فرصت‌های ایده‌آلی برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند تا بتوانند در مدتی کوتاه سودی قابل توجه از یک معامله بگیرند، از این رو اهمیت پیدا می‌کنند. اگر تمایل دارید که این نوسان‌های قیمتی را از دست ندهید، باید از اندیکاتور دامپ و پامپ استفاده کنید.

این ابزار برای شما محدوده‌های مناسبی برای ورود یا خروج فراهم می‌کند که سودآوری از این تغییرات را عملی می‌کند. در این مطلب نحوه کار با این اندیکاتور را بررسی کردیم تا بتوانید آن را به معاملات خود اضافه کنید.

سوالات متداول

سوالات متداول ADPI

1. بهترین تایم فریم برای اندیکاتور دامپ و پامپ چیست؟

این ابزار در بازه‌های زمانی ۳۰ دقیقه و ۱ ساعته بهترین عملکرد را خواهد داشت، اما بازهم بهترین تایم فریم تا حد زیادی وابسته به سبک ترید شما دارد.

2. منظور از دامپ و پامپ چیست؟

پامپ به صعود ناگهانی قیمت و دامپ به نزول ناگهانی قیمت گفته می‌شود که در اثر بالا رفتن حجم معاملاتی به صورت ناگهانی ایجاد می‌شود.

3. آیا ابزار پامپ و دامپ رایگان است؟

خیر، نسخه جدید این اندیکاتور به صورت غیر رایگان عرضه می‌شود، از این رو برای دسترسی به آن مقدار مشخصی هزینه کنید.

4. چگونه در اندیکاتور ADPI حد ضرر مشخص کنیم؟

بر اساس بازه زمانی، در پوزیشن خریدکمترین قیمت در چندین کندل گذشته و در یک پوزیشن فروش، بیشترین قیمت چندین کندل گذشته به عنوان حد ضرر تعیین می‌شود.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد