وبینار استراتژی‌های میلیونی (12 خرداد)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
بروزرسانی: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

ثبت نام در دوره رایگان کربن

میکر و تیکر چیست؟ تفاوت میکر و تیکر در بازار ارزهای دیجیتال

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
میکر و تیکر
5/5 - (1 امتیاز)

تجارت در بازار‌های مالی با روش‌های سنتی تا حد زیادی تفاوت پیدا کرده است، هر چند که شاید مفهوم کار تا حد زیادی شبیه باشد. در هر دو سبک هدف سود گرفتن از تغییرات قیمت است، اما شیوه‌ها به مقدار زیادی تغییر پیدا کرده است.

مفاهیم زیادی وجود دارند که برای شروع در این بازار باید فرا بگیرید. میکر و تیکر شاید جزو ضروری‌ترین مواردی باشد که برای باز کردن معامله و پرداخت کارمزد به آن نیاز پیدا خواهید کرد. در ادامه مطلب حتما همراه ما باشید.

میکر و تیکر در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟

میکر و تیکر دو شیوه انجام معامله در کریپتو است که هر کدام معنا و کاربرد خاص خود را دارند. بسیاری شروع کار در بازارهای مالی را تنها در توانایی برای پیش‌بینی قیمت می‌بینند اما این همه ماجرا نیست. تجارت در چنین بازارهایی بسیار متفاوت بوده و برای بسیاری این احتمالا اولین تجربه آن‌ها است. پس قبل از هر چیزی باید با چگونگی سفارش‌گذاری و انجام معامله آشنا شد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با دو مفهوم مهم یعنی تیکر و میکر آشنا کنیم.

میکر چیست؟

میکر

میکرها در میان فعالان بازار به سفارش‌گذار هم مشهور هستند و در حقیقت گروهی هستند که قصد انجام معامله با قیمت فعلی را ندارند و سفارش خود را با قیمتی که در نظر دارند، ارائه می‌کنند. پس طبیعی است که سفارش‌های این دسته در لحظه انجام نشود و نیاز به زمان داشته باشد.

حتی گاهی ممکن است قیمت به شرایط مورد نظر معامله‌گر نرسد و از این رو اصلا انجام نشود. اگر حتی یک بار هم معامله کرده باشید، با بخشی به نام order book یا همان دفتر سفارشات آشنا هستید.

در این بخش تریدر می‌تواند تمامی سفارش‌های خرید و فروش را به همراه حجم و قیمت مشاهده کند. در این دفتر تمامی سفارشات توسط همین گروه میکر ثبت شده است که برخی از آن‌ها گاهی اصلا انجام نمی‌شود. اجازه بدهید با بررسی یک مثال بهتر این مفهوم را جا بیاندازیم؛

فرض کنید بیت کوین با قیمت ۴۶ هزار دلار در حال معامله شدن هست. شما به عنوان یک تریدر شرایط فعلی را برای ورود مناسب نمی‌بینید و ترجیح می‌دهید مثلا در قیمتی کمتر و ۴۴ هزار دلار وارد شوید.

در این شرایط اگر سفارش خود را ثبت کنید، در نقش میکر عمل کرده‌اید. از آن جایی که قیمت با خواسته شما تفاوت دارد، معامله انجام نخواهد شد. پس باید منتظر ماند تا قیمت به ۴۴ هزار دلار برسد و معامله انجام شود. این دقیق‌ترین مثال برای بررسی میکر در بازار بود.

اگر این سفارش‌ها وجود نداشت، نقدینگی مناسبی در بازار پدید نمی‌آمد. پس این دسته از تریدرها می‌توانند نقش پررنگی در پویا کردن بازار داشته باشند و کمک کنند تا در هر شرایطی امکان نقد شدن وجود داشته باشد. هم برای خرید و هم برای فروش می‌توان به این شیوه سفارش‌ها را ثبت کرد.

در حالت خرید، اگر شما قیمتی کمتر از پایین‌تر سفارش فروش ثبت کنید، به عنوان سفارش‌گذار یا میکر هستید و در حالت فروش زمانی در این دسته قرار می‌گیرید که قیمت پیشنهادی شما بیشتر از بالاترین پیشنهاد خرید باشد. لازم به ذکر است که بیشتر این سرمایه‌گذاران کلان هستند که به عنوان میکر عمل می‌کنند، هر چند که تریدرهای خرد هم می‌توانند این‌گونه معاملات خود را ثبت کنند.

تیکر چیست؟

تیکر و میکر در کنار یکدیگر معنا پیدا می‌کنند. در قسمت قبل در مورد میکر صحبت شد، پس در این قسمت قصد داریم تیکر را بررسی کنیم. شاید اکنون بتوانید تا حدودی حدس بزنید که این مفهوم چه معنایی دارد. معامله‌گرانی که در این دسته قرار می‌گیرند، به صورت آنی و لحظه‌ای سفارش‌های خود را انجام می‌دهند. در حقیقت این دسته از معامله‌گران سفارش بردار هستند و سفارش‌های گروه میکر را تکمیل می‌کنند.

در مطالب گفته شده باید متوجه یک تفاوت میان این دو مفهوم شده باشید. در تیکر درخواست شما در لحظه انجام می‌شود، چراکه شما به نوعی طرف دوم میکر بوده و سفارش را تکمیل می کنید. اما در میکر به مدتی زمان نیاز بود تا این کار انجام شود. حال همانند قبل قصد داریم با بررسی مثالی این مفاهیم را ساده‌تر بررسی کنیم. فرض کنید که بیت کوین با قیمت ۳۱ هزار دلار در حال معامله است.

اگر شما با همین قیمت و به صورت لحظه‌ای سفارش خود را انجام بدهید، در نقش تیکر وارد معامله شده‌اید. عموما در صرافی‌ها شما برای انجام معامله دو گزینه market order و limit order مواجه هستید.

در این دو سبک می‌توان بار دیگر به شیوه میکر و تیکر معامله کرد. معمولا سفارش‌های محدود یا همان limit order در دسته میکر قرار می‌گیرند که برای انجام شدن سفارش باید مدتی صبر کنند. اما در حالت market order سفارش شما به صورت لحظه‌ای و آنی انجام می‌شود. البته باید توجه کنید که به شرطی که در سفارش‌های محدود تکمیل‌کننده سفارش باشید، می‌توانید در نقش سفارش بردار ظاهر شوید.

کارمزد میکر و تیکر در ارز دیجیتال

کارمزد میکر و تیکر در ارز دیجیتال

دریافت کارمزد از معامله‌گران موضوعی طبیعی است که صرافی‌ها از کاربران خود بابت انجام سفارش‌های آن‌ها دریافت می‌کنند. تقریبا همه چیز در دنیای کریپتو به صورت آنلاین انجام می‌شود و به همین دلیل نیاز به واسطه‌ای است که بتواند بخشی از فعالیت‌های مورد نیاز را برعهده بگیرد. کار صرافی‌ها عملی کردن خواسته‌های تریدرها است،

اما سوال اصلی احتمالا در مورد میزان این کارمزدها است. هر صرافی خدمات متنوعی برای کاربران خود فراهم می‌کند، از این رو میزان دریافت کارمزد در آن‌ها تفاوت دارد. خصوصا در شرایطی که مسائل رقابتی هم می‌تواند در این موضوع تاثیر گذار باشد.

بیستر بخوانید: صرافی خارجی برای ایرانی ها

قبل از هر چیز باید بدانید که میکر و تیکر در صرافی‌های متمرکز و بخش کوچکی از صرافی‌های غیرمتمرکز کاربرد دارند و از این رو قرار نیست همه جا با آن‌ها مواجه بشوید. البته کارمزد موضوعی است که همیشه و در هر حالتی در کریپتو با آن درگیر خواهید شد.

اگر بخواهیم به صورت کلی کارمزد تیکر و میکر را بررسی کنیم باید بگوییم که غالبا معامله‌گرانی که در گروه میکر هستند، کارمزد کمتری پرداخت می‌کنند. حتما برای شما سوال است که چرا؟

در مورد این دو مفهوم و نقشی که در بازار دارند، صحبت شد. پاسخ این پرسش هم تا حد زیادی از همین مفاهیم برداشت می‌شود. به میکر‌ها بازارساز گفته می‌شود چون سفارش‌های مد نظر خود را قبل از اینکه قیمت به آن برسد، ثبت می‌کنند و به نوعی بازارسازی می‌کنند‌. این سفارش‌ها می‌تواند قابلیت نقد شدن یک دارایی را در صورت تغییرات قیمت بیشتر کند. همین اتفاق در نهایت باعث پویایی و بالا رفتن حجم معاملات می‌شود.

همان هدفی که صرافی‌های معتبر به دنبال آن هستند. در واقع معامله‌گرانی که در دسته میکر هستند، به اعتبار یک صرافی کمک می‌کنند. پس طبیعی است که برای آن‌ها کارمزد کمتری در نظر گرفته شود. این شرایط البته همیشگی نیست و گاهی کارمزد به صورت برابر برای هر دو طرف تعیین می‌شود. احتمال بیشتر بودن کارمزد میکرها از تیکر‌ها تقریبا نزدیک به صفر است.

پس تا اینجا به صورت کلی با نحوه تعیین کارمزد میکر و تیکر آشنا شدید. اما احتمال دادیم که این شرایط برای شما کافی نباشد پس تصمیم گرفتیم به صورت دقیق این شرایط را در صرافی‌های محبوب بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: بهترین صرافی ارز دیجیتال

اولین صرافی که قصد داریم مقدار کارمزدها در آن را بررسی کنیم، بینگ ایکس است. بینگ ایکس کاربران خود را بسته به سطح کاربری به دسته‌های مختلفی تقسیم کرده است. کاربران VIP5 که شرایط خاصی برای عضویت پرداخته‌اند، کمترین میزان کارمزد را خواهند پرداخت. اما اگر بخواهیم بدون در نظر گرفتن این شرایط بررسی کنیم، کارمزد میکر در این صرافی ۰.۰۲ و برای تیکر ۰.۰۵ است. همان‌گونه که اشاره شد مشاهده می‌کنید که گروه میکر کارمزد کمتری پرداخت می‌کند.

اما همان‌گونه که بازهم اشاره کردیم، همیشه این کارمزد متفاوت نیست. برای مثال در صرافی بایننس اگر احراز هویت را انجام نداده باشید، کارمزد معاملات میکر و تیکر یکسان محاسبه می‌شود. پس اطلاع دقیق از رقم و شرایط تا حد زیادی پس از انتخاب نوع صرافی مشخص خواهد شد.

مزایا و معایب میکر و تیکر ارز دیجیتال

مزایا و معایب میکر و تیکر ارز دیجیتال

هدف از ایجاد سفارش‌های میکر و تیکر چه بوده است؟ مطمئنا این کار مزیت‌های زیادی برای سامان‌دهی و بهبود حجم معاملات داشته است، اما نمی‌توان صرفا به این خاطر چنین سفارش‌هایی را کاملا بی‌نقص دانست. حتما سفارش‌های تیکر یا میکر محدودیت‌هایی هم ایجاد خواهد کرد که در این بخش آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

همیشه حجم معاملات و نقدینگی می‌تواند یک پارامتر مهم برای انتخاب بازار سرمایه‌گذاری باشد. تقریبا همه سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند در بازاری فعالیت کنند که نقد شوندگی بالایی دارد تا در صورت نیاز بتوانند به سرعت دارایی خود را نقد کنند. زمانی یک بازار دارای نقدشوندگی مناسب می‌شود که در آن خریدار و فروشنده به مقدار قابل توجه وجود داشته باشد. معامله یک اتفاق دو طرفه است و به همین دلیل نیاز به وجود هر دو طرف می‌باشد. سفارش‌های میکر و تیکر کمک زیادی به افزایش نقدشوندگی بازار می‌کنند.

البته این نقد شوندگی بیشتر مدیون میکر‌ها در بازار است، اما همانطور که اشاره شد معامله دو طرفه بوده و وجود هر دو گروه نیاز است. این مزیتی است که شامل هر دو نوع سفارش می‌شود، اما هر کدام به تنهایی مزیت‌های خاص خود را هم دارند.

میکر‌ها نقد شوندگی و حجم معاملات یک صرافی را بیشتر می‌کنند و به نوعی به آن اعتبار می‌بخشند. پس طبیعی است که صرافی هم برای جبران این کار پاداش‌هایی برای آن‌ها در نظر بگیرد. کاهش کارمزد از جمله همین پاداش‌ها است که می‌تواند ریسک معامله به این شیوه را کاهش بدهد. اما طبیعتا سفارش میکر با محدودیت‌هایی هم همراه است.

برای انجام این سفارش نیاز به گذشت زمان است و در لحظه سفارش انجام نمی‌شود. این موضوع می‌تواند محدودیت‌هایی ایجاد کند. شاید قیمت به شرایط مورد نظر میکر نرسد و از این رو هیچ‌گاه سفارش انجام نشود. پس معامله‌گر فرصت یک معامله خوب را از دست می‌دهد. هم‌چنین این انتظار می‌تواند ریسک‌های ورود به یک معامله را بیشتر کند. اما در مقابل تیکر به صورت لحظه‌ای انجام شده و دیگر تریدر نگرانی از بابت تغییرات قیمت و انجام نشدن سفارش خود ندارد.

میکر و تیکر هر دو کامل نیستند اما به دلیل مزیت‌هایی که برای صرافی و بازار ایجاد می‌کنند، پذیرفته شده‌اند. انجام سفارش به سبک تیکر می‌تواند معایبی هم داشته باشد. این افراد سفارش بردار هستند و به نوعی نقدینگی ایجاد شده توسط میکر‌ها را برداشت می‌کنند.

پس می‌توانند به کاهش نقدینگی کمک کنند. از این رو همان‌طور که اشاره شد صرافی‌ها کارمزد بالاتری برای این معاملات در نظر می‌گیرند. اما به این دلیل نمی‌توان سفارش تیکر را از بازار حذف کرد، چراکه تا زمانی که تیکر نباشد، میکر هم مفهومی پیدا نمی‌کند.

چگونه کارمزد سفارش‌های میکر و تیکر را کاهش بدهیم؟

چگونه کارمزد سفارش‌های میکر و تیکر را کاهش بدهیم؟

تقریبا برای انجام تمامی معاملات در کریپتو نیاز به پرداخت کارمزد دارید. این ویژگی است که برای همه در بازار ثابت بوده و نمی‌توان آن را انکار کرد. اما بیشتر افراد به دنبال این هستند که بتوانند این مقدار را تا حد ممکن کاهش بدهند. پس شاید پرسش اصلی پیش روی همه این باشد که آیا امکان کاهش کارمزد میکر و تیکر وجود دارد؟ اگر پاسخ مثبت است چگونه؟

مطمئنا یک کارمزد بالا می‌تواند تاثیر مستقیمی بر ریسک انجام معاملات داشته باشد، چراکه برای رسیدن به سود باید اهداف بزرگتری تعیین کرد. اما خوشبختانه می‌توان با استفاده از روش‌های مناسب این مقدار را تا حد زیادی کاهش داد. یک روش ساده اما بسیار پر کاربرد، انتخاب صرافی مناسب است.

هزینه انجام خدمت در همه صرافی‌های ارز دیجیتال یکسان نیست. برخی بسته به خدماتی که ارائه می‌دهند، هزینه بالاتری هم دریافت می‌کنند که این خدمات بیشتر ممکن است مورد نیاز شما نباشد.

از این رو باید گزینه‌های مختلفی که وجود دارد را بررسی کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنید. اما باید هم‌چنین این نکته را هم در نظر داشته باشید که نباید امنیت یک صرافی را فدای کارمزد‌های پایین کنید. گاهی برخی از صرافی‌های ناشناخته و تازه‌کار برای جذب کاربر اقدام به ارائه بونوس یا کارمزدهای پایین می‌کنند که این گزینه‌ها می‌تواند در شرایطی بسیار پرریسک باشند.

روش دیگر برای کاهش کارمزد معاملات میکر و تیکر، بالا بردن سطح کاربری است.

حتی در یک صرافی مشخص هم تمام کاربران کارمزد یکسانی برای انجام معاملات نمی‌پردازند. البته این ویژگی بازهم مختص به تمام صرافی‌ها نیست، اما معمولا این مراکز شرایطی برای بالا بردن سطح کاربری تعیین می‌کنند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید .به عنوان روش آخر می‌توانیم به شما بالا بردن حجم معاملات را توصیه کنیم‌. اگر فردی هستید که حجم معاملات قابل توجهی دارید، می‌توانید از مزیت کاهش کارمزد استفاده کنید.

معمولا میانگین حجم به صورت ماهانه حساب شده و از این طریق میزان کارمزد دریافتی برای ماه بعد محاسبه می‌شود. اگر بتوانید در این بخش به خوبی عمل کنید، مطمئنا شرایط بهتری در ماه بعدی برای پرداخت هزینه معاملات میکر و تیکر خواهید داشت.

تقریبا تا اینجا باید درک کرده باشید که شرایط همیشه یکسان نیست و نوع صرافی هم می‌تواند تاثیر زیادی بر روش‌های گفته شده داشته باشد. پس بهتر است قبل از هر چیزی خودتان هم بر اساس مواردی که بررسی شد، تحقیق کنید و با توجه به شرایط خود بهترین گزینه را انتخاب کنید.

جمع‌بندی

همه معامله‌گران کریپتو احتمالا به یکی از شیوه‌های میکر و تیکر در بازار معامله خواهند کرد، پس ضروری است که با این مفهوم آشنا باشند. این سبک همواره یکی از روش‌های کسب سود پیش روی شما است. در این مطلب سعی کردیم به زبان ساده شما را به درک دقیق‌تری از این عبارت برسانیم.

این موضوع حتی می‌تواند در انتخاب یک صرافی معتبر هم کارایی داشته باشد و با آگاهی از میزان کارمزدها به برنامه‌ریزی بهتر برای ترید کمک کند. پس از این پس قادر خواهید بود با آگاهی بالاتری در بازار معامله کنید.

سوالات متداول

1. تفاوت تیکر و میکر چیست؟

این دو مفهوم به نوعی مخالف هم هستند، میکرها سفارش‌گذار هستند و برای این کار مدتی منتظر هم می‌مانند، اما تیکر‌ها همان سفارش بردار‌ها هستند که در لحظه سفارش خود را انجام می‌دهند.

2. کارمزد تیکر و میکر چقدر است؟

نوع صرافی اهمیت مهمی در تعیین این موضوع دارد، پس نمی‌توان رقم دقیقی مشخص کرد. با این وجود غالبا میکرها کارمزد کمتری دارند.

3. میکر و تیکر چه اهمیتی دارند؟

این دو مفهوم به کاهش شکاف قیمتی یا همان اسپرد کمک کرده و باعث می‌شوند تا معامله‌های بازار با سرعت بیشتری انجام بشود.

۴. محدودیت‌های سفارش میکر چیست؟

این سفارش‌ها در لحظه انجام نمی‌شود و نیاز به مدتی انتظار برای عملی شدن آن‌ها است که در این مدت ممکن است قیمت به شرایط مورد نظر برای انجام معامله نرسد.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد