وبینار استراتژی‌های میلیونی (15 آبان)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
[biger_btn_auth]
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
[biger_btn_auth]
چارت رنکو

چارت رنکو چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

چارت رنکو چیست؟ در تحلیل تکنیکال نمودارهای مختلفی برای بررسی قیمت وجود دارند. نمودار شمعی، خطی و میله‌ای‌ گزینه‌های دیگری هستند که حرکات قیمت را نمایش...
اشتراک گذاری

تغییرات قیمت روزانه و داده‌های مربوط به معاملات توسط نمودارها به نمایش در می‌آیند. برای این کار نمودارهای مختلفی وجود دارند که هر کدام به شکلی متفاوت از حرکات قیمت خبر می‌دهند. هر چه چارت دقیق‌تر باشد، بهتر می‌تواند مورد تحلیل قرار بگیرد.

قبل از اینکه شروع به تحلیل تکنیکال کنید، باید تصمیم بگیرید که تحلیل‌های خود را در چه نموداری انجام بدهید. معمولا تمرکز بیشتر بر روی نمودارهای شمعی است، اما گزینه‌های مفید دیگری هم وجود دارند. چارت رنکو سبک متفاوتی از نمایش قیمت است که در این مطلب با آن آشنا می‌شوید.

چارت رنکو چیست؟

در تحلیل تکنیکال نمودارهای مختلفی برای بررسی قیمت وجود دارند. نمودار شمعی، خطی و میله‌ای‌ گزینه‌های دیگری هستند که حرکات قیمت را نمایش می‌دهند، اما رنکو ویژگی‌هایی دارد که در این میان بسیار خاصی می‌شود. در این چارت تمرکز تنها بر روی قیمت است و دیگر حجم و زمان مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

همانند نمودار شمعی، این نمودار هم ریشه ژاپنی دارد و به معنی آجر است. اگر به چارت دقت کرده باشید، دیگر خبری از محور زمان نیست، چون همانطور که اشاره شد در نمودار تحلیلی رنکو به زمان توجه نمی‌شود. تغییرات قیمت با استفاده از شکل‌هایی شبیه به آجر نشان داده می‌شوند که معمولا اندازه آن‌ها ثابت است.

همانند نمودارهای دیگر، آجر سبز نشان‌دهنده صعود قیمت و آجر قرمز نشان‌دهنده کاهش قیمت است. اندازه هر آجر می‌تواند به صورت سنتی بر اساس پیپ یا واحد‌های دیگر و هم‌چنین بر اساس اندیکاتور ATR تعیین شود. اگر دقیق‌تر نگاه کنید، شیوه قرار‌گیری آجرها به صورتی است که هر کندل، گوشه کندل قبلی یا بعدی خود را لمس می‌کند. به عبارتی دیگر، گپ‌های مشاهده شده در نمودار شمعی در چارت رنکو دیده نمی‌شوند اما چرا؟

در این چارت برای هر آجر اندازه‌ای مشخص خواهد شد. تا زمانی که تغییرات قیمت فراتر از این محدوده نرود، آجر جدیدی ثبت نخواهد شد. اگر نوسان قیمت به اندازه چند برابر محدوده یک آجر باشد، چندین آجر به صورت پی در پی ثبت خواهد شد. اگر با نمودارهای شمعی کار کرده باشید، شاید برایتان عجیب باشد که در یک لحظه چندین آجر ثبت شود، اما این موضوع به خاطر وابسته نبودن چارت رنکو به زمان است.

انواع چارت رنکو

مطالب گفته شده بیشتر شکل کلی از چارت رنکو بود که با آن سر و کار خواهید داشت. اما این موارد تنها شکل رنکو نیستند. این نمودار بسته به مواردی می‌تواند به صورت‌های مختلف نمایش داده شود.

گاهی نمودار بیشتر به تغییرات در محدوده‌های باز یا بسته شدن قیمت توجه می‌کند و نوسان‌های خارج از این محدوده به صورت فیتیله نمایش داده می‌شوند. به این نوع از چارت رنکو open/close گفته می‌شود. اما شکل دیگر این چارت به نوسان‌های قیمت در بالاترین و پایین‌ترین نقطه نمودار توجه می‌کند که با نام High/Low شناخته می‌شود.

چارت رنکو چگونه کار می کند؟

چارت رنکو چگونه کار می کند؟

اشاره شد که تغییرات قیمت در نمودار تحلیلی رنکو به صورت آجر ثبت می‌شوند‌. اندازه آجرها در تمام بخش‌های چارت ثابت است. این اندازه می‌تواند یک افزایش قیمت ثابت مثلا ۱۰ دلار و یا محدوده پیشنهادی اندیکاتور ATR باشد. ثبت کندل تماما مستقل از زمان بوده و در این چارت تنها چیزی که اهمیت دارد، نوسان قیمت است.

تعیین محدوده هر آجر معمولا بر اساس نوع دارایی مشخص می‌شود. برای مثال ممکن است در یک دارایی، محدوده ۱۰ سنت و در دارایی دیگر این محدوده ۵ پیپ باشد. تعیین اندازه هر آجر می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد و در مجموع کار بسیار حساسی است. محدوده‌های بزرگ، بیشتر تغییرات قیمت را حذف می‌کنند و در نقطه مقابل محدوده‌های کوچک دارای نویز زیاد می‌شوند. بسیاری استفاده از شاخص ATR را برای این کار بسیار بهتر می‌دانند.

باید نگاهی مختصر متوجه خواهید شد که هیچ‌گاه دو کندل در چارت رنکو کنار یکدیگر قرار نمی‌گیرند، حتی اگر قیمت در این دو روز نوسان یکسانی داشته باشد. تمام کندل‌‌ها با زاویه ۴۵ درجه کنار هم قرار می‌گیرند و در هر واحد ستون عمودی، تنها یک آجر مشاهده می‌کنید. این ویژگی به دلیل نحوه محاسبه است. فرض کنید شما اندازه هر آجر را ۱۰ دلار تعیین کرده‌اید.

در این شرایط تنها زمانی یک آجر جدید ثبت می‌شود که قیمت به اندازه ۱۰ دلار از سقف این آجر فراتر رفته یا اینکه به اندازه ۱۰ دلار از کف آجر پایین بیاید. پس اگر نوسان کمتر از این مقدار باشد، جعبه یا آجر جدیدی برای ثبت قیمت تشکیل نمی‌شود. این ویژگی می‌تواند دلیل شکل‌گیری نوسانات قیمت را مطابق مطالب گفته شده نشان بدهد. رنگ آجر تقریبا از همان اصول کندل‌ها در نمودار شمعی پیروی می‌کند. یعنی اگر قیمت صعود کند، رنگ سبز و اگر نزول کند، رنگ قرمز خواهد بود.

چیزی که در نمودار تحلیلی رنکو تمرکز زیادی بر آن می‌شود، حذف نویز و نوسان‌های قیمتی غیر قابل توجه است. در حقیقت این نمودار تلاش می‌کند تا توجه تریدر را تنها به حرکات بزرگ قیمت متمرکز کند. این کار کمک می‌کند تا تریدر درگیر نوسان‌های کوچک نشود.

نحوه تعیین اندازه باکس در چارت رنکو

اندازه هر باکس در چارت رنکو تا حد زیادی ویژگی‌ها و حساسیت‌های این نمودار را تعیین می‌کند. از این رو هر تریدری باید بداند که این محدوده را چگونه تعیین کند.
برای تعیین اندازه دو شیوه کلی پیش روی خود دارید. یک روش بسیار ساده، استفاده از اندیکاتور ATR است. این ابزار محدوده مناسب برای هر باکس را به صورت خودکار پیشنهاد می‌دهد.

در نقطه مقابل روش سنتی وجود دارد که در آن محدوده هر آجر به صورت دستی و توسط خود تریدر مشخص می‌شود. همیشه ATR مقادیر مناسبی برای هر باکس پیشنهاد نمی‌دهد و از این رو گاهی نیاز است که خود تریدر اندازه هر آجر را تعیین کند‌. چیزی که باید توجه کنید این است که برای هر دارایی، این محدوده می‌تواند متفاوت باشد.

باید بر اساس سبک معاملاتی، میزان ریسک و اهدافی که دارید، مقدار هر آجر را مشخص کنید. برای مثال اگر تریدر بلند مدت هستید، باید محدوده‌های بزرگتری انتخاب کنید، چون برای شما نوسان‌های کوچک اهمیت زیادی ندارند. اما برای یک اسکالپر این موضوع کاملا عکس است.

مزایا و معایب چارت رنکو

مزایا و معایب چارت رنکو

تغییرات قیمت با استفاده از چارت‌های مختلف به نمایش در خواهد آمد. برای اینکه بدانید کدام‌یک برای شما بهتر است، باید مزایا و معایب هر کدام را بشناسید تا بتوانید تصمیم‌گیری بهتری داشته باشید. لزومی هم ندارد که همیشه از یک چارت مشخص استفاده کنید. می‌توانید در مواردی که داده‌ها در یک چارت مبهم هستند، از چارت‌های دیگر استفاده کنید. در این بخش مزایا و معایب چارت رنکو را بررسی می‌کنیم.

مزایا

چارت تحلیلی رنکو سبکی جدیدتر برای تحلیل تکنیکال است، به همین دلیل می‌تواند نقاط قوت خوبی داشته باشد. ویژگی که در همان ابتدا به وضوح دیده می‌شود، ساده بودن شیوه تغییرات قیمت است. دیگر خبری از نویز و تغییرات زیاد در قیمت نیست و به همین دلیل معمولا کمتر ابهام‌های نمودار شمعی برای تحلیل‌گر ایجاد می‌شود. به راحتی در رنکو می‌توانید روند را شناسایی کنید و با ترسیم کانال، نقاط احتمالی برگشت را پیدا کنید. برای یک تریدر تازه وارد کار با نمودار شمعی که دارای نوسانات زیادی است، دشوار می‌باشد.

اما در نقطه مقابل در رنکو همه چیز شفاف‌تر است. عدم توجه به تغییرات کوچک و بی‌اهمیت در بازار پر هیاهو می‌تواند توجه تریدر را به نکات مهم در نمودار جلب کند. پس دیگر حمایت و مقاومت‌های ضعیف توجه شما را جلب نمی‌کند و از این رو معاملات خود را بر اساس محدوده‌هایی انجام می‌دهید که قدرت زیادی در برگشت روند دارند. به زبان ساده می‌توان به نوعی چارت تحلیلی رنکو را نسخه چکیده و خلاصه از نمودار شمعی دانست که می‌تواند داده‌های مهمی از قیمت در اختیار شما بگذارد.

معایب

اگر دقیق نحوه محاسبه چارت رنکو را بررسی کرده باشید، می‌توانید تعدادی از معایب آن را حدس بزنید. در این چارت تمرکز بر تغییرات قیمت خواهد بود و از این رو زمان که یک عامل مهم برای پیش‌بینی قیمت است نادیده گرفته می‌شود. معمولا به صورت مکمل نیاز به ابزار دیگری هم است که بتواند این نقص را پوشش بدهد.

حجم هم عامل مهم دیگری برای پیش‌بینی قیمت است که در نمودار تحلیلی رنکو به آن توجه نمی‌شود. بیشتر تحلیل‌گران برای شناسایی شروع روند و یا شکست‌های مهم از حجم استفاده می‌کنند. پس طبیعی است که بدون آن احتمال معامله اشتباه بیشتر می‌شود.

نبود همین دو پارامتر مهم باعث شده تا بسیاری از تحلیل قیمت در نمودار تحلیلی رنکو منصرف بشوند. نحوه تشکیل آجر که نشان‌دهنده تغییرات قیمت است، در این نمودار می‌تواند هم مزیت و هم محدودیت ایجاد کند. فرض کنید که محدوده هر آجر ۵ پیپ مشخص شده است. اگر قیمت برای مدتی رنج شود و نتواند بیشتر از این محدوده فراتر رود، آجر جدیدی تشکیل نمی‌شود.

حال تصور کنید که محدوده بزرگتری انتخاب کرده‌اید و قیمت بازهم در شرایط رنج نتوانسته است نوسان مورد نظر را داشته باشد. پس شاید برای مدت‌های زیادی آجر جدیدی تشکیل نشود و شما از وضعیت بازار بی‌ اطلاع باشید‌. به دلیل این شکل محاسبه، عده‌ای معتقد هستند که چارت رنکو در بازار خنثی مناسب نیست و تنها برای زمان‌هایی که قیمت دارای روند است، کارایی خوبی دارد.

به طور کلی می‌توان گفت که نمودار تحلیلی رنکو برای تمامی استراتژی‌های معاملاتی مناسب نیست. این خود یک محدودیت است که باعث شده تا از نظر برخی به اندازه نمودار شمعی کارایی نداشته باشند. آجرهای نمودار تحلیلی رنکو تنها پس از بسته شدن قیمت قابل مشاهده خواهند بود. در حقیقت شما تغییرات فعلی قیمت را تا زمانی که آجر بسته نشود مشاهده نخواهید کرد.

در حقیقت امکان دارد در بازار خنثی شما زمان‌های زیادی را بدون اطلاع از شرایط از دست بدهید. طبیعی است که به دنبال این موضوع فرصت‌های معاملاتی کمتری هم داشته باشید.

موضوع گفته شده می‌تواند محدودیت‌های دیگری هم ایجاد کند. عدم مشاهده تغییرات فعلی قیمت باعث ایجاد سیگنال‌های تاخیری می‌شود. هر چه زمان بیشتر از دست برود، قیمت از یک محدوده مهم بیشتر فاصله می‌گیرد و به همین دلیل پتانسیل سودآوری کمتر و ریسک انجام معامله بیشتر می‌شود.

البته با کوچک در نظر گرفتن اندازه هر آجر، تا حدی مشکلات گفته شده کاهش خواهد یافت اما این بازه مشکلات دیگری ایجاد می‌کند. هر چه اندازه آجرها کوچک‌تر انتخاب شود، به نمودار رنکو به شمعی نزدیک‌تر می‌شود، یعنی اینکه نویزها زیاد می‌شوند.

بسیاری به دلیل این محدودیت‌ها همچنان چارت‌های شمعی را برای تحلیل مناسب‌تر می‌دانند، اما در نقطه مقابل طرفداران این نمودار هم معتقد هستند که مزیت‌ها به اندازه‌ای هستند که بتوان این چارت را جایگزین دیگر نمودارها کرد.

مقایسه چارت رنکو با کندل استیک

مقایسه چارت رنکو با کندل استیک

نمودارهای شمعی جزو محبوب‌ترین چارت‌ها برای تحلیل‌گران در سال‌های گذشته بوده است.‌ از این رو احتمالا شما هم تاکنون بیشتر تحلیل‌ها و یا مطالب مربوط به بازار را در همین چارت بررسی کرده باشید. اما این چارت محدودیت‌هایی هم دارد و مانند همه ابزار دیگر بی‌نقص نیست.

پس باید نگاهی به نمودارهای دیگر مانند چارت رنکو هم داشت تا با استفاده از آن بتوان محدودیت‌های نمودار شمعی را پوشش داد. حتی برای برخی از سبک‌های معاملاتی رنکو گزینه بسیار بهتری است و از این رو تحلیل‌گران پس از آن نمودار شمعی را کنار می‌گذارند.

اما از نظر شما چه تفاوت‌هایی میان نمودار شمعی و رنکو وجود دارد؟

برای مشاهده اولین تفاوت‌ها تنها کافی است که این دو نمودار را در کنار یکدیگر بررسی کنید. اولین تفاوت مربوط به زمان است. در نمودار شمعی، بسته به نوع تایم فریم، در هر دوره کندل جدیدی ثبت می‌شود که ثبت آن فارغ از تغییرات قیمت است. اما در رنکو آجر جدید فقط زمانی که نوسانات از محدوده تعیین شده فراتر برود، تشکیل می‌شود. پس ممکن است در دوره‌ای خاص چندین کندل در نمودار شمعی شکل بگیرد در حالی که در چارت تحلیلی رنکو هیچ‌گونه نوسان جدیدی ثبت نشود.

کندل استیک‌ها بسته به تایم فریم انتخابی، شکل‌های مختلفی دارند که این کندل‌ها هر کدام تغییرات قیمت را در همان بازه زمانی محاسبه می‌کنند. اما چیزی که در رنکو می‌تواند باعث تغییر در شکل آجرها شود، اندازه تعیین شده برای هر آجر است. اگر این محدوده تغییر پیدا نکند، شما بیشتر از یک چارت نخواهید داشت.

در ظاهر این دو نمودار، تفاوت واضح دیگری هم مشاهده می‌شود. معمولا تغییرات قیمت در رنکو حالتی صاف‌ و هموارتر دارد و نویزهای زیادی در آن دیده نمی‌شود. این در حالی است که در نمودار شمعی کوچکترین تغییرات قیمتی هم ثبت می‌شود و از این‌رو نویزهای زیادی قابل مشاهده است.

البته هموار بودن چارت رنکو می‌تواند تا حد زیادی وابسته به محدوده انتخابی برای هر آجر هم باشد. برای مثال هر چه این محدوده کوچکتر انتخاب شود، نوسان‌های قیمت به نمودار شمعی نزدیک‌تر می‌شود. در نقطه مقابل اگر بازه هر آجر بزرگتر انتخاب شود، نوسان‌ها هموارتر می‌شوند. از این نظر رنکو مانند میانگین متحرک است.

تفاوت دیگر به میزان ارائه داده در مورد قیمت مربوط می‌شود. طبیعتا در کندل استیک‌ها که کوچکترین تغییرات قیمت هم ثبت می‌شود، داده‌های بیشتری در دسترس است. برای اسکالپر و معامله‌گران روزانه که بر روی تغییرات کوچک قیمت معامله می‌کنند، دانستن مقدار بالاترین و کمترین قیمت مهم می‌باشد. این داده‌ها در نمودار تحلیلی رنکو به دقت نمودار شمعی قابل مشاهده نیستند. در نهایت تفاوت این دو نمودار به نحوه سیگنال‌دهی مربوط می‌شود.

هر چند که بخش عمده‌ای از روش تحلیلی در هر دو نمودار یکسان است، اما تفاوت‌هایی هم دیده می‌شود. برای مثال در چارت رنکو دیگر الگوهای کندلی کاربرد ندارند و به جای آن تغییر رنگ آجرها است که سیگنال خرید یا فروش ایجاد می‌کند.

استراتژی های معاملاتی در چارت رنکو

استراتژی های معاملاتی در چارت رنکو

چارت رنکو بیشتر بر اساس پرایس اکشن که یک روش تحلیلی دقیق است بنا شده به همین دلیل دقت خوبی برای انجام معامله دارد. قرار نیست استراتژی‌های چندان متفاوتی در این نمودار استفاده کنید و سبک معاملاتی تقریبا همان‌هایی هستند که در تحلیل تکنیکال بازدهی خوبی دارند. در این ادامه تعدادی از استراتژی‌های دقیق را بررسی می‌کنیم.

1. استراتژی معامله رنج

معمولا بیشتر تحلیل‌گران ترجیح می‌دهند در جهت روند معامله کنند، اما قیمت همیشه در روند صعودی یا نزولی نیست. گاهی قیمت محدوده‌ای رنج برای نوسانات خود شناسایی می‌کند که این محدوده می‌تواند فرصت‌های خوبی برای ترید باشند. در یک روند رنج، قیمت سطوح مشخصی را لمس کرده و سپس برگشت می‌کند. البته همیشه برگشت قیمت دقیقا از ناحیه حمایتی یا مقاومتی مشخص نیست.

شکست‌های کاذب در یک روند خنثی می‌تواند عامل مهمی برای به اشتباه انداختن و زیان معامله‌گران باشد. شما باید بدون در نظر گرفتن این شکست‌ها و بر اساس حد ضرر معقولی که تعیین می‌کنید، سقف‌ها را بفروشید و کف‌ها را بخرید.

تعیین حد ضرر باید به شکلی باشد که ریسک به ریوارد شما حداقل به ۲ برسد. احتمالا در تعدادی از پوزیشن‌های شما به دلیل شکست‌های کاذب، حد ضرر فعال می‌شود که طبیعی است. اما برآیند قطعا سود است. فرض کنید شما وارد پنج پوزیشن شوید و در دوتا پوزیشن حد ضرر فعال شود. به دلیل ریسک به ریوارد ۲، شما در ۶ پوزیشن در سود هستید و در ۲ پوزیشن زیان پس برآیند شما سود است.

هر چه قیمت زمان بیشتری در حالت رنج باشد، احتمال شکست بالاتر می‌رود. اگر از استراتژی رنج استفاده می‌کنید، باید همیشه در سقف پوزیشن فروش بگیرید و در کف هم وارد موقعیت خرید شوید تا زمانی که یک شکست کامل صورت بگیرد و قیمت از حالت رنج خارج شود.

2. ترید با روند

روند‌ها اگر به درستی تشخیص داده شوند، می‌توانند بهترین فرصت‌های معاملاتی ایجاد کنند. در نمودار شمعی نویزهای قیمتی گاهی زیاد می‌شوند و از این رو تحلیل‌گر در مورد روند ایجاد شده تردید می‌کند. اصلاح‌ها که در یک روند استراحتی برای حرکت قوی‌تر هستند، گاهی به اشتباه به عنوان یک برگشت قیمت در نظر گرفته می‌شوند. با مشخص کردن محدوده مناسب در نمودار تحلیلی رنکو، می‌توان از معامله اشتباه در چنین شرایطی خودداری کرد.

معمولا در این چارت اگر تغییرات قابل توجه نباشد، آجر جدیدی ثبت نمی‌شود و از این رو درگیر نوسان‌های کوتاه نمی‌شوید. تشکیل آجر‌های سبز پشت سر هم نشان می‌دهد که روند صعودی است و از این رو بیشتر باید به فکر ورود به پوزیشن خرید بود. در روند نزولی این تحلیل دقیقا عکس خواهد بود. بهتر است ریسک نکنید و همیشه در جهتی که روند وجود دارد، معامله کنید.

3. ترید در جهت شکست

در چارت رنکو دیگر کندل‌های کوچک و بدون تاثیر در حرکات قیمت را مشاهده نمی‌کنید و از این رو شناسایی سطوح مهم حمایت و مقاومت برای شما ساده‌تر می‌شود‌. با استفاده از اندیکاتور ATR می‌توانید مقداری بهینه برای هر آجر تعیین کنید. همان طور که می‌دانید هر وقت آجر جدیدی شکل گرفت، به این معنی است که تغییرات قیمت از این مقدار بیشتر بوده است. پس با عبور آجر از ناحیه مهم می‌توان انتظار داشت که شکست تا حد زیادی درست بوده است.

برای اطمینان می‌توان منتظر تثبیت قیمت و سپس ایجاد یک آجر جدید در جهت حرکت قبلی قیمت بود. تشکیل آجر‌های متناوب سبز و قرمز و در ادامه یک آجر سبز می‌تواند شکست مقاومت را تعیین کند و به شما فرصت برای ورود به پوزیشن خرید بدهد. اگر برخورد به این محدوده در گذشته زیاد بوده باشد، انتظار داریم پس از شکست حرکت قوی و قابل توجهی مشاهده کنیم.

این میزان سوددهی نشان می‌دهد که نباید از چنین موقعیت‌هایی غافل شد.

4. استراتژی معکوس

استراتژی معکوس دقیقا عکس استراتژی قبلی است. در این شیوه، دیگر قیمت توان شکست حمایت و مقاومت را ندارد و از این رو از این سطوح برگشت می‌زند. بازهم شیوه محاسبه هر آجر در نمودار رنکو به شما برای انجام معامله دقیق کمک می‌کند. گاهی قیمت بسیار به مقدار کمی به ناحیه برگشتی نفوذ می‌کند و همین نفوذ گروهی از معامله‌گران را در مورد شکست مردد می‌کند.

اگر از چارت تحلیلی رنکو استفاده کنید، این تغییرات اصلا ثبت نمی‌شوند و از این رو دیگر درگیر آن‌ها نخواهید شد. الگوهای قیمتی می‌توانند در این شرایط هم به شما کمک زیادی کنند. اگر قیمتی همزمان با برگشت این الگوها را هم تایید کند، ریسک شما برای معامله کاهش پیدا می‌کند.

5. خرید با استفاده از میانگین متحرک

چارت رنکو به زمان توجهی ندارد و از این رو فاکتور مهم برای پیش‌بینی قیمت نادیده گرفته می‌شود. استفاده از یک میانگین‌ متحرک می‌تواند سیگنال‌های موجود در نمودار با دقت بیشتری برای شما فیلتر کند. برای این کار از دو میانگین متحرک با دوره طولانی و کوچکتر استفاده کنید. زمانی که میانگین متحرک با دوره کوچکتر، میانگین بزرگتر را رو به بالا قطع کرد، سیگنال خرید صادر می‌شود.

اگر روند صعودی است و قیمت نزدیک به یک ناحیه مقاومتی نیست، پوزیشن خرید ریسک کمی خواهد داشت. در نقطه مقابل تقاطع رو به پایین و تشکیل آجر قرمز نشان می‌دهد که پوزیشن فروش درصد موفقیت بیشتری دارد.

جمع‌بندی

چارت رنکو نموداری بروزتر از کندل استیک، خطی یا هیکن آشی است و به صورتی طراحی شده که می‌تواند روندهای موجود در قیمت را دقیق‌تر نشان بدهد. در این چارت به تغییرات کوچک قیمت توجه نمی‌شود و به همین دلیل روند‌ها واضح‌تر دیده می‌شوند. هر چند که نمی‌توان این چارت را کاملا بی‌نقص دانست، اما در شرایطی می‌تواند دید واضح‌تری از قیمت برای ما ایجاد کند. پس بهتر است با مزایا و معایب رنکو آشنا شوید و بر همین اساس در بهترین شرایط از آن استفاده کنید.

سوالات متداول

سوالات متداول چارت رنکو

1. چه تفاوتی میان نمودار کندل استیک و رنکو وجود دارد؟

در چارت‌های وابسته به زمان مانند کندل استیک تغییرات کوچک قیمت هم در نظر گرفته می‌شود، اما در رنکو این تغییرات حذف شده و شکلی ساده‌تر نمایش داده می‌شود.

2. نقاط قوت چارت تحلیلی‌ رنکو به نسبت سایر چارت‌ها چیست؟

تغییرات روند و سطوح برگشتی در این چارت وضوح بیشتری به نسبت چارت‌های دیگر دارد و به همین دلیل به عنوان مکمل می‌تواند ابهام‌ها را برطرف کند.

3. اندازه هر آجر در نمودار قیمتی رنکو چقدر است؟

اندازه آجر معمولا تغییرات ثابت قیمت است که توسط اندیکاتور ATR یا خود تحلیل‌گر تعیین می‌شود.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (1 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

چارت رنکو چیست و چگونه باید از آن استفاده کرد؟

چارت رنکو چیست؟ در تحلیل تکنیکال نمودارهای مختلفی برای بررسی قیمت وجود دارند. نمودار شمعی، خطی و میله‌ای‌ گزینه‌های دیگری هستند که حرکات قیمت را نمایش...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.