وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۲
بروزرسانی: ۲۲ آبان ۱۴۰۲

ثبت نام در دوره رایگان کربن

استراتژی اسکالپ چیست؟ معرفی بهترین استراتژی اسکالپینگ

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۲
استراتژی اسکالپ
4.2/5 - (4 امتیاز)

به عنوان یک تریدری که قصد دارید در بازارهای مالی موفق باشید و سودهای معقولی کسب کنید، باید برای خرید و فروش خود یک سیستم معاملاتی مناسب ایجاد کنید. این سیستم باید متناسب با اهداف و سپس خصوصیات اخلاقی شما باشد. استراتژی‌ اسکالپ یکی از روش‌های تجارت در فارکس و سایر بازارهای مالی است که به سودهای کم و کوتاه مدت بازار بسنده می‌کند.

هر چند که بسیاری از متخصصان این استراتژی‌ را برای معامله‌گران حرفه‌ای مناسب می‌دانند، اما تریدر‌های مبتدی هم می‌توانند در این روش، به دید بهتری از بازار دست پیدا کنند. در ادامه بیشتر درباره انواع معاملات و نقد عملکرد اسکالپینگ صحبت می‌کنیم.

اسکالپینگ یا اسکالپ چیست؟

اسکالپینگ از شیوه‌های معاملاتی بسیار رایج بازار است که در آن معاملات با تارگت‌های کم و در زمان کوتاه انجام می‌شود. در این سیستم معاملاتی، تریدر تعداد معاملات زیادی در طول روز انجام می‌دهد که در نهایت برآیند قابل توجهی ایجاد می‌کند. قیمت در دوره‌های کوتاه نوسانات زیادی دارد که همین موضوع پیش‌بینی ادامه حرکت را سخت می‌کند. اما افراد حرفه‌ای و باتجربه به راحتی می‌توانند نوسان‌های سریع بازار را تشخیص داده و در لحظه، تصمیم‌های درست بگیرند.

استراتژی اسکالپ به زبان ساده همان نوسان‌گیری است که در بورس ایران هم وجود دارد، البته تفاوت‌هایی میان استراتژی اسکالپ با آنچه که تحت عنوان نوسان‌گیری در میان تریدر‌های ایرانی شناخته می‌شود، وجود دارد.

در استراتژی اسکالپ، توجه به تحلیل چارت بر روی تایم فریم‌های کوتاه مانند ۱ تا ۵ دقیقه‌ای است. در این زمان انتظار می‌رود که در بهترین شرایط تغییرات قیمت نزدیک به ۱۰ تا ۵۰ پیپ باشد. این میزان تغییرات در نگاه اول بسیار ناچیز به نظر می‌رسد اما در تعداد معاملات بالای انجام شده در طول روز، به رقم قابل توجهی خواهد رسید.

البته نباید انتظار داشته باشید که در همه شرایط و توسط همه معامله‌گران این سیستم بازدهی قابل قبولی داشته باشد. معمولا در بازار‌هایی که نوسانات شدت زیادی ندارند و به اصطلاح در رکود هستند، این استراتژی بهترین عملکرد را خواهد داشت، چراکه در چنین بازاری، معامله بر اساس روند بازدهی خوبی ندارد.

همچنین برای تریدرهای مبتدی، معاملات اسکالپ می‌تواند بسیار پرریسک باشد. بنابراین چنین سیستمی برای تریدرهای باتجربه بازار مناسب است که بتوانند در شرایط نامناسب بازار هم به سودهای قابل قبول دست پیدا کنند.

انواع معاملات اسکالپ

انواع معاملات اسکالپ

استراتژی اسکالپ می‌تواند امکان انجام معاملات متنوعی را فراهم کند. انتخاب شیوه انجام معامله تا حد زیادی به انتخاب تریدر و شرایطی که مد نظر دارد، وابسته است. بهتر است با انواع معاملات این شیوه آشنا شد و سپس روش معقول و مناسب را انتخاب کرد. معمولا بر اساس ابزار مورد استفاده، بازه زمانی انتخاب شده و استراتژی‌های فنی، اسکالپینگ به شیوه‌های مختلفی انجام می‌شود.

1. معامله بر اساس اخبار

هر چند که شاید تحلیل تکنیکال مهم‌ترین ابزار برای تجارت به شکل اسکالپ باشد، اما تریدرهایی هم در بازار وجود دارند که بدون بررسی چارت قیمتی، اهداف خود را محقق می‌کنند. البته برای این دسته از اسکالپرها انتظار فرصت‌های معاملاتی کمتری وجود دارد. در این شیوه تریدر پس از انتشار اخبار مهم، در جهت اخبار وارد پوزیشن شده و اهداف خود را کسب می‌کند.

2. معامله با استفاده از پرایس اکشن

شاید یکی از پرطرفدارترین انواع تجارت به شکل اسکالپ، استفاده از پرایس اکشن برای پیش‌بینی بازار و حرکات قیمت است. در این شیوه معاملاتی، تریدر با استفاده از تحلیل تکنیکال به دنبال نقاط مهم و پر پتانسیل برای ورود است. حمایت‌ها و مقاومت‌ها، خطوط روند و الگوهای قیمتی می‌توانند فرصت‌های مناسبی برای کسب سود ایجاد کنند.

3. معامله با توجه به بازه زمانی

در استراتژی اسکالپ انتظار می‌رود که موقعیت‌ها نهایتا تا چندین دقیقه حفظ بشوند. این زمان برای همه تریدر‌ها یکسان نیست. گروهی تحلیل‌های خود را در تایم فریم ۱ دقیقه‌ای انجام داده و معاملات خود را هم به همین مقدار حفظ می‌کنند. در حالی که برخی دیگر ترجیح می‌دهند معاملات خود را برای بازه‌های طولانی‌تر و در محدوده ۵ تا ۱۵ دقیقه‌ای حفظ کنند. این موضوع بستگی به اهداف و شرایط تریدر دارد. در روش اول معمولا تعداد معاملات زیادی نیاز است، چراکه نوسانات قیمت در بازه یک دقیقه بسیار ناچیز است، اما در روش دوم معاملات در تعداد کمتری انجام می‌شود.

نحوه معامله با استراتژی اسکالپ

به طور خلاصه در استراتژی اسکالپ، تریدر به تغییرات کوچک قیمت توجه کرده و تلاش می‌کند با افزایش تعداد معاملات خود و انباشته کردن سود این معاملات، به بازدهی قابل قبولی دست پیدا کند. اما نحوه معامله با شیوه اسکالپینگ به سادگی همین دو جمله نیست و باید اصول زیادی برای بالاتر رفتن میزان سود رعایت بشود. در این بخش اصول اسکالپینگ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نحوه معامله با استراتژی اسکالپ

1. بر روی تحلیل تکنیکال تمرکز کنید

در روش اسکالپ، تریدر بیشتر از چند دقیقه موقعیت‌های خود را حفظ نمی‌کند، به همین دلیل بهتر است به جای تحلیل بنیادی بر روی تحلیل تکنیکال تمرکز کنید. در چارت قیمتی داده‌های زیادی وجود دارند که این داده‌ها می‌توانند منعکس کننده اخبار و بنیاد دارایی هم باشند.

باید به دنبال سطوح حمایت و مقاومت، الگو‌های بازگشتی و شمعی در چارت باشید. اگر می‌خواهید شیوه اسکالپینگ خود را اصلاح کنید، باید بیشتر به شناسایی سطوح مهم در چارت مسلط بشوید. برای مثال به دنبال ظاهر شدن الگو‌های شمعی نزولی پس از یک روند صعودی که در نزدیکی مقاومت قرار دارد، می‌توان وارد پوزیشن فروش شد، چراکه احتمال اصلاح قیمتی بالا است.

2. بر روی یک دارایی مشخص تمرکز کنید

ستراتژی اسکالپ نیاز به دقت و صرف وقت قابل توجهی دارد. پس بهتر است به جای تمرکز بر روی چندین جفت ارز، بر روی یک جفت ارز مشخص تمرکز کنید و در زمان‌های مناسب وارد معامله بشوید. نظارت بر چارت دارایی‌های مختلف و سود بردن از حرکات کوچک قیمتی در آن‌ها می‌تواند شما را با چالش‌هایی مواجه کند. پس بهتر است تمام توجه خود را بر روی یک دارایی مشخص صرف کنید تا بهترین نتیجه حاصل بشود.

3. انتخاب دارایی مناسب

جفت ارز و یا هر دارایی دیگری که برای تجارت انتخاب می‌کنید، باید حجم و نقد شوندگی بالایی داشته باشد. در اسکالپ شما نیاز به ورود و خروج سریع دارید و به همین دلیل باید آن دارایی با حجم‌های زیادی معامله بشوند تا امکان این کار برای شما فراهم بشود. معمولا دارایی‌های اصلی بازار بهترین گزینه برای تجارت به شیوه اسکالپ هستند، چراکه هم نوسانات زیادی دارند و هم اینکه فرصت‌های خوبی برای ورود و یا خروج شما فراهم می‌کنند.

4. احساسات خود را کنترل کنید

سرعت و دقت در معامله به شیوه اسکالپ حرف اول برای برای موفقیت‌ را می‌زنند. در این روش باید بتوانید بر حس طمع خود غلبه کنید تا بتوانید به موقعیت‌های سودده پاسخ مناسبی بدهید. پس شرایط ذهنی و آمادگی برای تصمیم‌گیری‌های سریع اما سنجیده از اصول دیگر مورد نیاز برای تجارت به روش اسکالپ است.

معرفی بهترین استراتژی های اسکالپینگ

بهترین استراتژی‌های اسکالپینگ برای انجام معاملات سریع و سودده سازگار شده‌اند و به همین دلیل مطمئن‌تر و همراه با سود بیشتر هم هستند. معمولا تحلیل تکنیکال و به خصوص اندیکاتورها مهم‌ترین ابزار شما برای بررسی چارت ‌و پیش‌بینی آینده قیمت هستند. اگر قصد دارید به این شیوه در بازارهای مالی تجارت کنید، می توانید از مواردی که در ادامه گفته می‌شود، استفاده کنید.

معرفی بهترین استراتژی های اسکالپینگ

1. تجارت با استفاده از RSI

ترکیب شناسایی سطوح حمایت و مقاومت و استفاده از اندیکاتور RSI می‌تواند استراتژی بسیار سودده برای تحلیل بازار ایجاد کند‌. سطوح ۳۰ و ۷۰ معمولا فرصت‌های مناسبی برای ایجاد پوزیشن‌های جدید ایجاد می‌کنند. زمانی که نشانه‌های نزول قیمت پس از یک روند صعودی آشکار می‌شود و RSI در سطح 70 قرار دارد، فرصت خوبی برای فروش ایجاد می‌شود. در نقاط مقابل هنگامی که قیمت در روند صعودی پر قدرتی قرار دارد و RSI سطح ۳۰ را لمس کرده و از آنجا به سمت بالا برگشت می‌زند، فرصت خرید مطمئنی ایجاد می‌شود.

2. تجارت با استفاده از میانگین‌ متحرک

میانگین متحرک‌ها یکی از قابل اعتماد‌ترین ابزار‌ها در استراتژی اسکالپ هستند که به کمک آن موقعیت‌های قابل قبولی برای تجارت فراهم می‌شود. در همه استراتژی‌ها، مدیریت ریسک و تعیین حد ضررهای معقول نیاز است. باید توجه داشته باشید که در هنگام استفاده از میانگین‌ متحرک و یا سایر ابزار، نباید به دنبال گرفتن سود از همه حرکات قیمتی باشید، بلکه معمولا حرکات در جهت روند اصلی مهم‌تر هستند.

در استراتژی میانگین متحرک، نیاز به استفاده از سه اندیکاتور در بازه‌های زمانی مختلف  است که در تایم فریم مد نظر شما مثلا ۵ دقیقه‌ای و یا حتی کمتر استفاده می‌شوند. عبور میانگین‌ متحرک‌ها از یکدیگر می‌تواند سیگنال‌هایی برای خرید و فروش ایجاد کند.

معمولا از میانگین متحرک با دوره طولانی‌تر برای تعیین جهت اصلی بازار استفاده می‌شود. سپس تقاطع‌های دو میانگین‌ دیگر، سیگنال‌های خرید و یا فروش را مشخص خواهند کرد. برای مثال شما برای چارت خود از میانگین ۵۰ روزه برای دوره بلند مدت و دو میانگین ۵ و ۲۰ روزه به عنوان میانگین‌های کوتاه مدت استفاده می‌کنید. میانگین متحرک ۵۰ روزه جهت اصلی روند را مشخص می‌کند.

اگر این اندیکاتور در حال افزایش باشد، نشان می‌دهد که قیمت روندی صعودی در پیش دارد. بر همین اساس به سیگنال‌های خرید در تقاطع دو اندیکاتور دیگر توجه می‌شود. اگر میانگین ۵ روزه از میانگین ۲۰ روزه عبور کند، فرصت برای خرید دارایی فراهم می‌شود. در شرایط دیگر بازار هم می‌توانید با استفاده از اصول کلی این روش معامله کنید.

نقاط ضعف و قوت معاملات اسکالپ

نقاط ضعف و قوت معاملات اسکالپ

استراتژی اسکالپ هم مانند تمام استراتژی‌های بازار، طرفداران و منتقدان خاص خود را دارد. برای طرفداران استراتژی اسکالپ، مزیت‌های این روش جالب توجه‌تر بوده و در مقابل منتقدان بیشتر به معایب این سیستم توجه می‌کنند. برای تصمیم‌گیری در مورد بازدهی و عملکرد اسکالپ باید نظرات هر دو طرف بررسی شود. به همین دلیل در این بخش نقاط ضعف و قوت این سیستم را بررسی می‌کنیم.

نقاط قوت

همه تریدر‌ها اهداف یکسانی را در بازار دنبال نمی‌کنند. برای طرفداران استراتژی اسکالپینگ، نقاط قوت اهمیت بیشتری داشته و به همین دلیل به آن اعتماد می‌کنند. اما حتما برای شما هم سوال می‌شود که نقاط قوت این استراتژی‌ چیست؟

1. اهداف قابل دسترس‌تر هستند

معمولا در روش اسکالپ، معاملات با تارگت‌های کوچک و در حد ۱۰ تا نهایتا ۵۰ پیپی انجام می‌شود. این تغییرات به فراوانی در قیمت مشاهده می‌شود و به همین دلیل به راحتی در دسترس می‌باشند. در حقیقت یکی از دلیل‌های اینکه پوزیشن‌ها برای مدت طولانی حفظ نمی‌شوند، کوچک بودن اهداف است.

2. نیازی به مشاهده روند در قیمت نیست

در اسکالپینگ نیازی به معامله در جهت روند ندارید. پس حتی اگر روند اصلی را هم اشتباه شناسایی کردید، می‌توانید بازهم فرصت‌های سودده داشته باشید. به دلیل اینکه تغییرات مد نظر قیمت در این روش کم می‌باشد، عقب‌نشینی‌های قیمت از روند اصلی و حرکت بازار هم می‌توانند موقعیت‌های جالب توجهی ایجاد کنند.

3. فرصت‌های بیشتری برای معامله در اختیار شما قرار می‌دهد

در معاملات بلند مدت و یا حتی روزانه، تریدر منتظر فرصت مناسبی می‌ماند تا بتواند موقعیت سودده‌ای پیدا کند. اما در اسکالپ چون تریدر به دنبال کسب حداقل سود است، فرصت‌های زیادی برای معامله پیدا می‌کند. پس احتمال کسب سود و موفقیت بیشتری خواهد داشت.

4. ریسک کمتری ایجاد می‌کند

از آن‌جایی که تارگت‌های در نظر گرفته شده در این سیستم معاملاتی زیاد نیست، معمولا پوزیشن‌ها به تارگت‌های خود می‌رسند و از این نظر ریسک زیادی برای هر معامله وجود ندارد. معمولا حد ضرر هم به نسبت سود تعیین می‌شود که باعث می‌شود اسکالپر در صورت تحلیل‌های اشتباه هم از ترید زیان قابل توجهی نبیند. همه این شرایط در صورتی است که تریدر تجربه کافی برای معامله در بازار داشته باشد، در غیر این صورت نتیجه عکس خواهد بود.

معایب

تریدرهای بلند و حتی روزانه بازار معایب استراتژی اسکالپ را بسیار مهم می‌دانند و به همین دلیل استراتژی‌های دیگری را انتخاب کرده‌اند. در این بخش معایب اسکالپینگ را بررسی می‌کنیم.

1. تعداد زیاد معاملات

در روش اسکالپ تریدر تعداد زیادی معامله در طول روز انجام می‌دهد. گاها شاید حتی تعداد این پوزیشن‌ها به صدها عدد در روز هم برسد. این تعداد معاملات می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند. مشکل اول کارمزد و هزینه‌هایی است که به دنبال انجام معاملات پر تعداد ایجاد می‌شود. علاوه بر این، بالا رفتن تعداد معاملات می‌تواند با ریسک اشتباه در تحلیل و عدم خروج به موقع هم همراه باشد. معمولا در این شرایط بار روانی ترید برای فعالان افزایش پیدا می‌کند که خود می‌تواند زمینه‌ساز زیان بشود، خصوصا اگر اینکه که شروع معاملات با  ضررهای پشت سر هم باشد. این مشکلات سودده‌ای این سیستم را به خطر می‌اندازند.

2. می‌تواند ریسک‌های زیادی به همراه داشته باشد

می‌تواند ریسک‌های زیادی به همراه داشته باشد

در دسترس‌تر بودن اهداف در سیستم اسکالپ به نسبت دیگر استراتژی‌های بازار، باعث کاهش ریسک‌های این روش می‌شود اما در شرایطی می‌تواند خطراتی زیادی هم به دنبال داشته باشد. همان طور که اشاره شد مقدار سود هر پوزیشن در اسکالپینگ ناچیز است، از این رو یک معامله زیان‌ده می‌تواند سود چندین معامله را در طول روز از بین ببرد. از طرفی تعیین حد ضرری که بتواند تغییرات چند پیپی تارگت را پوشش بدهد سخت است. احتمال اینکه قیمت حد ضرر را فعال کرده و سپس به سمت تارگت حرکت کند وجود دارد. این موارد خطرات انجام معامله به شیوه اسکالپ را افزایش می‌دهند.

تفاوت معامله گر روزانه با معامله گر اسکالپر

معاملات روزانه و اسکالپ به نوعی معامله کوتاه مدت هستند که اهداف مد نظر خود را در بازه‌های کوتاه دنبال می‌کنند. این استراتژی‌ها ریسک کمتری خواهند داشت چراکه نهایتا در پایان روز پوزیشن‌ها بسته خواهند شد و به همین دلیل ریسک اتفاقات ناگهانی کاهش پیدا می‌کند.

معمولا تفاوت‌هایی که این دو استراتژی را متمایز می‌کنند، به شکل خطی مبهم هستند و به همین دلیل گاهی استراتژی اسکالپ و روزانه یکسان در نظر گرفته می‌شوند. با این وجود اما تفاوت‌های واضحی هم وجود دارند که بتوان آن‌ها را از هم تفکیک کرد. معامله‌گر‌ روزانه نیاز به انجام معاملات متعدد در روز ندارد و بیشتر منتظر می‌ماند تا تنظیمات مد نظر خود در بازار ظاهر شود.

معمولا موقعیت‌های باز شده در این استراتژی بیشتر از چند ساعت حفظ نخواهند شد و نهایتا در پایان روز معامله‌گر از پوزیشن‌های خود خارج می‌شود. اما در شیوه معاملاتی اسکالپ تفاوت‌های بیشتری دیده می‌شود. همان طور که اشاره شد، اسکالپرها بیشتر از چند دقیقه موقعیت‌های خود را حفظ نمی‌کنند. در این روش، تارگت‌های کوتاه برای قیمت در نظر گرفته می‌شوند و با چند پیپ پوزیشن بسته خواهد شد.

مطمئنا نوسان چند پیپ در قیمت برای هیچ تریدری راضی‌کننده نیست، از این رو تعداد معاملات در روز افزایش پیدا می‌کند تا در نهایت بازدهی قابل قبولی ایجاد بشود. هدف در روش اسکالپ، کسب سودهای افزایشی است که مقدار آن پس از یک دوره مشخص محاسبه می‌شود. پس همان طور که مشاهده می‌کنید، از نظر تعداد معاملات انجام شده در طول روز و هم‌چنین اهداف در نظر گرفته شده میان این دو استراتژی تفاوت‌هایی دیده می‌شود.

نتیجه‌گیری

روش معاملاتی همان چیزی است که تعیین می‌کند کدام دسته از معامله‌گران در بازار موفق خواهند شد. معمولا یک سیستم معاملاتی یکسان در همه شرایط بازدهی قابل توجهی نخواهد داشت، به همین دلیل نیاز است تا با استراتژی‌های مختلف و بازدهی آن‌ها آشنا شد.

استراتژی اسکالپ از جمله استراتژی‌های معاملاتی است که در دوره‌های رکود بازار، به دنبال تغییرات کوچک در قیمت است. این سودهای کوتاه در نهایت می‌توانند بازدهی قابل توجهی ایجاد کنند. عوامل زیادی در موفقیت اسکالپ نقش دارند، داشتن تجربه و تخصص زیاد در تحلیل چارت به همراه تصمیم گیری های صحیح در بازدهی شما نقش دارند.

سوالات متداول

۱. آیا اسکالپینگ می‌تواند در بازار‌های مالی کارآمد باشد؟

اگر فردی با‌تجربه در بازار هستید و می‌توانید به دقت تغییرات کوتاه مدت قیمت را پیش‌بینی کنید، استراتژی اسکالپ سودآوری قابل توجهی برای شما خواهد داشت.

۲. بهترین اندیکاتور برای استراتژی اسکالپ چیست؟

بسته به سبک معاملاتی هر اندیکاتوری می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد، اما معمولا توجه بر روی اندیکاتور هایی مانند میانگین متحرک‌ها، بولینگر باند، RSI و فیبوناچی است.

۳. اسکالپ چه خطراتی به همراه دارد؟

استفاده افراطی از اهرم‌ها، عدم کنترل احساسات و پایبندی به تارگت‌ها و تعیین حد ضررهای اشتباه می‌تواند منجر به ضررهای زیاد حساب در مقابل سودهای کم بشود.

۴. در اسکالپینگ بیشتر از چه نوع تحلیلی استفاده می‌شود؟

در این معاملات تحلیل تکنیکال ابزار مهم‌تری است و به دلیل تایم فریم‌های کوتاه، معمولا تحلیل بنیادی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش رایگان معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد