ییلد فارمینگ (Yield Farming) یکی از محبوبترین فرصتهای تولید محصول در بازارهای جهانی DeFi است که به شما امکان میدهد با سپردهگذاری رمزارز در پروتکلهای ییلد فارمینگ، بازدهی بالاتر از میانگین کسب کنید. در این نوشتار، ما درباره معنی این عبارت، انواع آن، پروتکلهایی که دارد، میزان امنیت آن، مفاهیمی مثل APR و APY و… صحبت میکنیم. میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد Yield Farming، نحوه عملکرد آن و سایز جزئیات، به ادامه مطلب مراجعه کنید.
ییلد فارمینگ چیست؟
ییلد فارمینگ به سپردهگذاری توکنها در یک استخر نقدینگی و در یک پروتکل DeFi برای کسب پاداش اشاره دارد که معمولاً در توکن حاکمیتی پروتکل پرداخت میشود. راههای مختلفی برای بهرهوری Farm وجود دارد، اما رایجترین آنها شامل سپردهگذاری داراییهای رمزنگاری شده در یک سیستم وامدهی غیرمتمرکز یا استخر معاملاتی برای تامین نقدینگی است.
در ازای ارائه نقدینگی به این پلتفرمها، ارائهدهندگان نقدینگی (LP) بازدهی درصدی سالانه مشخصی (APY) را به دست میآورند که معمولاً در زمان حال پرداخت میشود. پروژههای DeFi، Yield Farming را قادر میسازند تا استفاده از پلتفرمهای خود را تشویق کند و به جامعه خود برای مشارکت نقدینگی -که رگ حیاتی اکثر پلتفرمهای DeFi است- پاداش دهد.
روش کار ییلد فارمینگ چیست؟
در حالی که فرآیند Yield Farming از پروتکلی به پروتکل دیگر متفاوت است، عموماً شامل ارائهدهندگان نقدینگی -که Yield Farmers نیز نامیده میشوند- است که توکنها را در یک برنامه DeFi سپرده میکنند. در ازای آن، آنها جوایزی را دریافت میکنند که در توکن پروتکل پرداخت میشود. پاداش عمل فارمینگ، به عنوان APY بیان میشود. این توکنها در یک قرارداد هوشمند قفل شدهاند که به صورت برنامهریزی شده به کاربران -با انجام شروطی خاص- پاداش داده میشوند. به طور کلی، استفاده از ییلد فارمینگ به شرح زیر است:
- پروتکل فارمینگ خود را انتخاب کنید. بیایید با یک بازارساز خودکار (AMM) مانند PancakeSwap برای این مثال پیش برویم.
- در پلتفرم معاملاتی غیرمتمرکز خود، برای دسترسی به بخش ارائهدهندگان نقدینگی، روی گزینه «Liquidity» کلیک کنید.
- سپس، انتخاب کنید که کدام دارایی را میخواهید در یک استخر نقدینگی سپردهگذاری کنید. به عنوان مثال، میتوانید BNB و Cake را در استخر BNB/CAKE سپردهگذاری کنید.
- شما دو دارایی را در استخر معاملاتی سپردهگذاری میکنید و یک توکن LP دریافت میکنید.
- سپس آن توکن LP را میگیرید، به «Farms» میروید و آن را در ییلد فارمینگ خود با نام BNB/CAKE سپرده میکنید تا پاداشهای فارمینگ خود را به دست آورید (علاوه بر کارمزد تراکنشهایی که به عنوان سهم خود از استخر نقدینگی دریافت میکنید).
بسیاری از پروتکلهای DeFi به فارمرهایی که توکنهای حاکمیتی دارند پاداش میدهند، که میتوان از آنها برای رأی دادن به تصمیمات مربوط به آن پلتفرم استفاده کرد و همچنین میتوان از این توکنها در مبادلات استفاده کرد.
به طور خلاصه، روش کار Yield Farming به این صورت است که DAppها داراییهای رمزنگاری شده افراد را با صدور پاداش برای سپردهها جذب میکنند. هنگامی که شخصی تصمیم به سپردهگذاری میگیرد، داراییهای رمزنگاری شده را به یک قرارداد هوشمند میفرستد که داراییها را نگه میدارد و پاداشهای به دست آمده را پیگیری میکند. قرارداد هوشمند یک توکن برای سپردهگذار صادر میکند که به عنوان نوعی رسید عمل میکند. این توکن برای دریافت هر گونه پاداش و همچنین برداشت داراییهای رمزنگاری شده از قرارداد هوشمند به کار میرود.
روشهای متداول ییلد فارمینگ چیست؟
1. تامین نقدینگی
ارائهدهندگان نقدینگی (Liquidity Providers) یا به اختصار LPها، داراییهای رمزنگاری شده را به یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) ارائه میدهند و درصدی از کارمزد را از معاملات انجام شده دریافت میکنند. LPها باید مقادیر مساوی از دو دارایی رمزنگاری شده را در یک جفت تجاری -به عنوان مثال VERSE-WETH- واریز کنند.
همه LPها با ترکیب دارایی یکسان با هم ترکیب میشوند، از این رو به عنوان استخر یا گاهی اوقات استخر نقدینگی شناخته میشوند. هنگامی که شخصی بین دو دارایی رمزنگاری شده سوآپ میکند، در مثال بالا VERSE و WETH، LPهای درصدی از کارمزد مبادله را از معامله دریافت میکنند.
2. استیکینگ
انواع مختلفی از Staking در کریپتو وجود دارد. اولین نوع در سطح پروتکل یک بلاک چین اثبات سهام اتفاق میافتد. مردم مقداری از دارایی رمزنگاری شده بومی بلاک چین (ETH در بلاک چین اتریوم، AVAX در بلاک چین Avalanche و غیره) را به شبکه قرض میدهند تا آن را ایمن کنند. در ازای این سرویس حیاتی، آنها درصدی از توکن جدید بلاک چین را دریافت میکنند.
نوع دوم استیکینگ معمولاً یک فرصت زمانی محدود برای کسب بازدهی اضافی برای ارائهدهنده نقدینگی (LP) است. وقتی نقدینگی را در یک DEX ارائه میکنید، یک توکن LP به شما داده میشود که نوعی رسید که برای جمعآوری کارمزدهای کسبشده و بازخرید داراییهای رمزنگاری شده در یک استخر است. برخی از پروژهها به افراد اجازه میدهند تا توکنهای LP را با واریز کردن آنها در یک قرارداد هوشمند Stake کنند.
این امر به LPها اجازه میدهد دو بار بازدهی کسب کنند، اول برای تامین نقدینگی در یک استخر و دوم برای قرار دادن توکنهای LP در DEX. به طور معمول صرافیهای غیرمتمرکز این نوع استیکینگ را برای جذب نقدینگی انجام میدهند.
به عنوان مثال، پلتفرم Verse Farms نوعی از فارمینگ با عملکرد غیرحضانتی را ارائه میدهد. شما میتوانید توکنهای منتخب استخر نقدینگی را در Verse Farms سپردهگذاری کنید و علاوه بر کارمزد معاملاتی که با ارائه نقدینگی به دست میآورید، پاداشهای بیشتری نیز کسب کنید.
بیشتر بخوانید: استیکینگ ارز دیجیتال چیست؟
3. وام دهی
DeFi به افراد اجازه میدهد تا داراییهای رمزنگاری شده را از مجموعهای از وامدهندگان قرض بگیرند. وامدهندگان بازدهی سرمایه خود را از سودی که وام گیرندگان میپردازند، دریافت میکنند.
آیا ییلد فارمینگ امن است؟
در حالی که Yield Farming ممکن است به عنوان جایگزینی برای نگهداری وجه نقد در سپرده در یک حساب پسانداز در نظر گرفته شود، اما به میتواند از جهاتی نیز ناامن باشد. در اینجا به چند دلیل امنیتی مربوط به آن اشاره میکنیم:
- هیچ بیمهای برای داراییهای شما وجود ندارد. بانکها در ایالات متحده شامل بیمه سپرده فدرال تا سقف 250000 دلار در هر حساب هستند.
- قراردادهای هوشمند مورد استفاده در Yield Farming، میتواند در معرض اشکالاتی یا هک شدن توسط کلاهبرداران باشد.
- اگر از پروتکلی با اعتبار کمتر استفاده میکنید، به دلیل حداقل مقررات مورد استفاده، ممکن است در نهایت خود را قربانی کلاهبرداری صورت گرفته ببینید.
لطفا توجه داشته باشید که امنیت محصولات فارمینگ محدود است، اما اگر به ارائهدهندگان معتبر پایبند باشید و متوجه شوید که به چه چیزی وارد میشوید، خواهید توانست ریسکها را کمتر کرده و از سرمایه خود به نحوه مناسبی محافظت کنید، به گونهای که هم از مزایای ییلد فارمینگ بهرهمند شوید و ریسک سرمایهگذاری را کاهش دهید.
مزایا و معایب ییلد فارمینگ
Yield Farming فرصتی را برای افراد جهت کسب درآمد غیرفعال فراهم میکند. با این حال، این بازده بالقوه بالا نیز با ریسک قابل توجهی همراه است که بیتوجهی به آن، میتواند امری نسنجیده و غیرعقلانی باشد. بنابراین، بیایید نگاهی به مزایا و معایب Yield Farming بیاندازیم.
مزایای ییلد فارمینگ
1. درآمد غیرفعال
کاربران میتوانند بهجای نگهداشتن، داراییهای خود را به کار ببندند و بدون معامله فعال، پاداشهایی در قالب توکنهای اضافی و درآمد کارمزد کسب کنند.
2. تامین نقدینگی
ییلد فارمینگ، تجارت کارآمد را امکان پذیر میکند و لغزش در DEXها را کاهش میدهد. با ارائه نقدینگی، کاربران نقش مهمی در عملکرد اکوسیستم DeFi دارند.
3. بازدهی بالا
برخی از پروژههای DeFi بازدهی جذابی را ارائه میدهند که از ابزارهای مالی سنتی فراتر میرود. بسته به شرایط بازار، کاربران به طور بالقوه میتوانند بازده قابل توجهی از سرمایه خود کسب کنند.
معایب ییلد فارمینگ
1. ضرر دائمی
ضرر دائمی عمدتاً در AMMها به دلیل مکانیسمی که برای حفظ نقدینگی متعادل بین توکنهای موجود در استخر استفاده میشود، رخ میدهد. اگر پس از ارائه نقدینگی، قیمت توکنهای موجود در استخر بهطور قابل توجهی تغییر کند، سیستم خودکار پلتفرم ممکن است با خرید بیشتر توکنهای ارزانتر و فروش توکنهای گرانتر، استخر را دوباره متعادل کند. این اقدام متعادل کننده میتواند منجر به ضرر برای Farmer ها شود.
2. معایب قرارداد هوشمند
پروتکلهای DeFi بر اساس قراردادهای هوشمند ساخته شدهاند. هکرها میتوانند از هر گونه اشکال یا آسیبپذیری در کد سوء استفاده کنند و در نتیجه وجوه سپردهگذاری شده را از دست بدهند.
3. نرخهای نوسانی
میزان بازده سرمایهگذاری شما بر اساس پویایی عرضه و تقاضا تغییر میکند که این امر پیشبینی مقدار پاداشهای آینده را دشوار میکند. به عنوان مثال، بازدهی سرمایهگذاری شما میتواند کاملا از بین برود، زیرا افراد بیشتری داراییها را عرضه میکنند و از سویی، ممکن است تقاضا زیاد نباشد.
4. قیمتهای نوسانی
قیمتهای ارزهای دیجیتال میتوانند بسیار نوسان داشته باشند و بر ارزش پاداشها و داراییهایی که سپردهگذاری کردهاید، تأثیر بگذارند. اگر ارزش توکنی که در آن پاداش دریافت میکنید به میزان قابل توجهی کاهش یابد، ممکن است تمام سود شما از بین برود.
آشنایی با مفاهیم APR و APY
APR چیست؟ APR یا نرخ درصدی سالانه که مخفف عبارت Annual Percentage Rate است، نرخ بهره یک حساب به اضافه هر کارمزدی است که باید بپردازید. به صورت سالانه محاسبه میشود و به صورت درصد نشان داده میشود. از APR به عنوان بهره سالانه ساده نیز یاد میشود، چرا که سود مرکب در آن لحاظ نمیشود.
APY چیست؟ APY، که به عنوان درصد بازده سالانه شناخته میشود، به میزان بهرهای که از پسانداز خود به دست میآورید اشاره دارد. به بیان دیگر، APY درصد واقعی بازگشت سرمایهگذاری شما را ضمن لحاظ کردن سود مرکب نشان میدهد.
نکته مهم: یکی از واضحترین تفاوتهای بین APY و APR این است که APY نشاندهنده میزان بهرهای است که یک سرمایهگذار میتواند سالانه کسب کند، در حالی که APR نشاندهنده میزان بهرهای است که وامگیرنده باید سالانه برای دریافت وام بپردازد.
تفاوت بین APR و APY از نظر نرخ بهره چیست؟
از آنجایی که APR قرار است تصوری از هزینههایی که با کارت اعتباری یا وام متحمل میشوید به شما بدهد، میخواهید این عدد کم باشد. در واقع، وقتی نوبت به یافتن بهترین APR میرسد، باید به دنبال کمترین عدد ممکن باشید، و مطمئن شوید که APR معمولی را میبینید، نه فقط یک عبارت کلی مثل «تا حد امکان پایین». از سوی دیگر، برای APY، شما به دنبال این هستید که ببینید چقدر میتوانید از یک حساب یا سرمایهگذاری سود به دست آورید. این بدان معنی است که شما میخواهید APY تا حد امکان بالا باشد.
APY چگونه محاسبه میشود و آیا با APR متفاوت است؟
هر دو فاکتور APY و APR بر اساس نرخ بهره محاسبه میشوند، اما هر یک نیز فاکتورهای اضافی خود را دارد. APYها دقیقترین ایده را از پتانسیل درآمد یک حساب به شما میدهند، در حالی که APRها ایدهای از آنچه میتوانید بدهکار باشید را ارائه میدهند. از آنجایی که هر دو در یک سال نشان داده میشوند، دقیقتر از نرخ بهره به تنهایی عمل میکنند.
ه حسابهای پس انداز با نرخ بهره بالاتر برای سه ماه اول یا کارتهای اعتباری با نرخ اولیه 0 درصد فکر کنید. مقایسه حسابها روی نرخ بهره به تنهایی میتواند نسبت به زمانی که از APR و APY استفاده میکنید، دقت کمتری داشته باشد.
APR در مقابل APY: تفاوت بزرگ در ترکیب است
فراوانی ترکیب بر تعادل اصلی تأثیر میگذارد. فرض کنید شما یک حساب پس انداز با 5000 دلار در آن دارید و ماهیانه 2% APY به دست میآورید. با فرض عدم واریز اضافی، در پایان یک سال، حساب مرکب ماهانه موجودی 5100.92 دلار را به همراه خواهد داشت. اگر همان حساب سالانه ترکیب شود، موجودی در پایان سال 5100.00 دلار خواهد بود. این یک تفاوت ناچیز است، اما در نظر بگیرید چه اتفاقی میافتد اگر بخواهید 100 دلار در ماه به حسابها در هر سناریو واریز کنید.
حسابی که ماهانه ترکیب میشود، سال را با موجودی 6311.98 دلار به پایان میرساند، در حالی که حساب ترکیبی سالانه 6300.00 دلار خواهد بود. به عبارت دیگر، هر چه موجودی بالاتر باشد، فراوانی ترکیبسازی بر موجودی نهایی تأثیر میگذارد. برای مشاهده تفاوتی که نرخ بهره مرکب میتواند برای سود شما ایجاد کند، میتوانید اعداد خود را وارد ماشین حسابهای آنلاین کنید و خودتان تفاوت را عینا ببینید.
پروتکلهای انجام ییلد فارمینگ
فارمرهای سودآور اغلب از انواع پلتفرمهای مختلف DeFi برای بهینه سازی بازده سهام خود استفاده میکنند. این پلتفرمها انواع مختلفی از وامهای مشوق و استقراض از استخرهای نقدینگی را ارائه میدهند. در ادامه ۱۰ مورد از محبوبترین پروتکلهای Yield Farming آورده شده است:
1. Aave
Aave یک پروتکل وام غیرمتمرکز و غیرحضانتی منبع باز برای وام دادن و وام گرفتن است که در آن کاربران میتوانند داراییها را قرض کنند و سود مرکب را برای وام در قالب توکن AAVE (با نام قبلی LEND) کسب کنند. Aave دارای بالاترین TVL در بین تمام پروتکلهای DeFi است که تا آگوست 2021 ارزش آن به بیش از 21 میلیارد دلار رسیده است. کاربران میتوانند تا 15 درصد APR برای دادن وام در پروتکل Aave کسب کنند.
ارزش کل قفل شده (TVL) معیاری است که در ارزهای دیجیتال برای تعیین کل ارزش دلاری داراییهای قفل شده یا Stake شده در یک بلاک چین خاص از طریق پلتفرمهای مالی غیرمتمرکز (DeFi) یا برنامههای غیرمتمرکز (dApps) استفاده میشود.
2. Compound
Compound یک بازار مالی برای وام دهی و وام گیری است که در آن میتوان نرخ بهره مرکب (که به صورت الگوریتمی تنظیم میشود) و همچنین COMP (توکن حاکمیتی) را به دست آورد. این پروتکل از نظر امنیت، استانداردهای بالایی دارد. کل عرضه این پروتکل در اوت 2021 بیش از 16 میلیارد دلار است و APY آن نیز از 0.21٪ تا 3٪ متغیر است.
3. Curve Finance
Curve Finance یک DEX است که به کاربران و سایر پروتکلهای غیرمتمرکز اجازه میدهد تا با استفاده از الگوریتم بازارسازی منحصربهفرد خود، استیبل کوینها را با کارمزد کم و لغزش کم، مبادله کنند. این پلتفرم بزرگترین DEX از نظر TVL است که ارزش داراییهای آن بیش از 9.7 میلیارد دلار تخمین زده میشود. APY پایه حدود 10٪ است، در حالی که APY پاداش میتواند به بیش از 40٪ نیز برسد. توجه داشته باشید که استخرهای استیبل کوین عموماً ایمنتر هستند، زیرا ارزش ثابت خود را از دست نمیدهند.
4. Uniswap
Uniswap یک DEX و AMM بسیار محبوب است که به کاربران امکان میدهد تقریباً هر جفت توکن ERC20 را بدون واسطه سوآپ کنند. ارائهدهندگان نقدینگی باید هر دو طرف استخر نقدینگی را با نسبت 50 به 50 Stake کنند و در ازای آن، نسبتی از کارمزد تراکنش و همچنین توکن حاکمیتی UNI را دریافت میکنند. برای این پلتفرم، دو نسخه وجود دارد: Uniswap V2 و V3. آخرین نسخه، Uniswap V3، یک اکوسیستم پروتکل رو به رشد با بیش از 200 جزء از اجزای مختلف است که با یکدیگر ادغام شدهاند. مقدار TVL در آگوست 2021 برای V2 5 میلیارد دلار و برای V3 بیش از 2 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
5. Instadapp
Instadapp پیشرفتهترین پلتفرم جهان برای استفاده از پتانسیل DeFi است. کاربران میتوانند پورتفولیوی DeFi خود را مدیریت و ایجاد کنند و توسعهدهندگان میتوانند زیرساخت DeFi را با استفاده از پلتفرم خود بسازند. در آگوست 2021، ارزش دارایی Instadapp بیش از 9.4 میلیارد دلار تخمین زده شد.
6. SushiSwap
SushiSwap یک انشعاب یا Fork از پلتفرم Uniswap است که در طول فرآیند مهاجرت نقدینگی (Liquidity Migration Process) موج عظیمی را در جامعه ایجاد کرد. اکنون این انشعاب، خود یک اکوسیستم DeFi است، با AMM چند زنجیرهای و بازارهای وام دهی و اهرمی که دارد. TVL روی پلتفرم تا اوت 2021، 3.55 میلیارد دلار تخمین زده شد.
7. PancakeSwap
PancakeSwap یک DEX است که بر روی شبکه زنجیره هوشمند Binance (BSC) برای مبادله توکنهای BEP20 ساخته شده است. PancakeSwap از یک مدل بازارساز خودکار (AMM) استفاده میکند که در آن کاربران در برابر یک استخر نقدینگی معامله میکنند.
این صرافی دارای بالاترین TVL در بین پروتکلهای BSC است، TVL با بیش از 4.9 میلیارد دلار ارزش در آگوست 2021. این صرافی تمرکز زیادی بر ویژگیهای گیمیفیکیشن (با استفاده از قرعه کشی، مبارزات تیمی و کلکسیونهای NFT) دارد. APYها در این صرافی میتوانند تا بیش از 400٪ بالا بروند.
8. Venus Protocol
Venus Protocol یک سیستم بازار مالی مبتنی بر الگوریتم است که هدف آن ایجاد وام و سیستم مبتنی بر اعتبار (Credit-Based) در زنجیره هوشمند بایننس است. کاربران در شبکه وثیقهای میگذارند و برای وام دادن APY کسب میکنند، در حالی که وام گیرندگان سود وام خود را میپردازند.
ونوس با توانایی خود در استفاده از وثیقه ارائه شده به بازار، نه تنها برای وام گرفتن، بلکه برای ضرب استیبل کوینهای خاص نیز به کار میرود. این استیبل کوینهای خاص توسط سبدی از ارزهای دیجیتال پشتیبانی میشوند. TVL ونوس در اوت 2021، بیش از 3.3 میلیارد دلار تخمین زده شده است.
9. Balancer
Balancer یک سیستم مدیریت سبد خودکار و پلتفرم معاملاتی است. پروتکل نقدینگی آن، خود را از طریق Staking انعطاف پذیری که دارد، متمایز میکند. به این صورت که لازم نیست وامدهندگان نقدینگی را به طور مساوی به هر دو گروه اضافه کنند. در عوض، ارائهدهندگان نقدینگی میتوانند استخرهای نقدینگی سفارشیسازی شده با نسبتهای رمزی متفاوت ایجاد کنند. مقدار TVL در آگوست 2021، به بیش از 1.8 میلیارد دلار رسید.
10. Yearn.finance
Yearn.finance یک پروتکل تجمیع غیرمتمرکز خودکار است که به فارمرها بازده اجازه میدهد تا از پروتکلهای مختلف وام دهی مانند Aave و Compound برای رسیدن به بالاترین بازده استفاده کنند. Yearn.finance به طور الگوریتمی به دنبال سودآورترین خدمات ییلد فارمینگ است و از rebasing برای به حداکثر رساندن سود خود استفاده میکند. کاربران میتوانند تا 80٪ APY در Yearn کسب کنند و مقدار TVL آن 3.4 میلیارد دلار تخمین زده میشود.
چرا ییلد فارمینگ محبوب است؟
با توجه به اینکه نرخ بهره در حسابهای پسانداز بانکی سنتی بسیار پایین است، Yield Farming راهی را برای کسانی که در اکوسیستم مالی غیرمتمرکز مشارکت میکنند، ارائه میکند تا بازدهی بهتری از داراییهای خود داشته باشند.
علاوه بر این، استفاده از تکنیکهای ییلد فارمینگ، بسیاری از سیستمهای مورد استفاده در ارزهای دیجیتال و DeFi را با بهبود بلاک چین، افزایش نقدینگی از طریق وامدهی و اطمینان از اینکه صرافیهای غیرمتمرکز میتوانند سوآپ ارز را به طور موثر انجام دهند، تقویت میکند.
جمعبندی
در نتیجه، ییلد فارمینگ به عنوان یک ابزار اقتصاد دیجیتال نه تنها امکان سرمایهگذاری و درآمدزایی را با استفاده از داراییهای رمزارزی فراهم میکند، بلکه از روشهای متنوع و پیچیده برای مدیریت این فرآیند نیز بهره میبرد. با این حال، مسائل امنیتی نیز در این حوزه چالشهایی ایجاد میکنند و لازم است که سرمایهگذاران آگاهانه و با دقت در این عرصه فعالیت کنند.
مزایا و معایب Yield Farming بسته به شرایط و اهداف هر سرمایهگذار متفاوت هستند، اما با آشنایی با مفاهیم APY و APR و توجه به پروتکلهای اجرای ییلد فارمینگ، افراد میتوانند تصمیمات بهتری در مورد مشارکت در این حوزه اتخاذ کنند.
چنانچه در رابطه با ییلد فارمینگ هر گونه سوال، ابهام و یا پرسش خاصی دارید؛ لطفا از طریق بخش کامنتها با ما در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم. همچنین میتوانید از خدمات مشاوره ما نیاز برای راهنمایی دقیقتر و اختصاصیتر استفاده کنید. همچنین اگر که این مقاله برای شما مفید بود؛ لطفا آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید تا همه کنار یکدیگر درک خود از بازارهای مالی را بیشتر کنیم. ممنون که تا بدین جای مقاله همراه ما بودید.
سوالات متداول
1. سوال: ییلد فارمینگ چیست؟
پاسخ: Yield Farming یک روش درآمدزایی در فضای اقتصاد دیجیتال است که از داراییهای رمزارزی برای سرمایهگذاری و درآمدزایی استفاده میکند.
2. سوال: ییلد فارمینگ چگونه کار میکند؟
پاسخ: در این روش، افراد داراییهای رمزارزی را در پلتفرمهای خاص قرار داده و در مقابل اشتراکگذاری داراییها درآمد کسب میکنند.
3. سوال: روشهای متداول ییلد فارمینگ چیست؟
پاسخ: روشهای متداول شامل استقرار داراییها در فارمها، استفاده از لیکویدیتی پروتکلها و مشارکت در امور اعتباری میشود.
4. سوال: آیا ییلد فارمینگ امن است؟
پاسخ: امنیت Yield Farming با توجه به پلتفرم و پروتکل مورد استفاده متغیر است؛ لذا سرمایهگذاران باید با دقت انتخاب کنند و مسائل امنیتی را در نظر بگیرند.
5. سوال: مزایا و معایب ییلد فارمینگ چیست؟
پاسخ: مزایا شامل درآمدزایی بالا و امکان مشارکت گسترده، در حالی که معایب ممکن است شامل ریسکهای امنیتی و نوسانات باشد.
با بهرهگیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، میتوانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفهای شدن در حوزه معاملهگری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معاملهگری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.