وبینار استراتژی‌های میلیونی (15 آبان)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
[biger_btn_auth]
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
[biger_btn_auth]
سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال

سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال + راه‌های تشخیص و پیشگیری

سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال اشکال مختلفی دارند. همانطور که مجرمان عادی سعی می‌کنند از حساب بانکی شما پول برداشت کنند یا هزینه‌های جعلی را روی حساب شما ...
اشتراک گذاری

سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال اشکال مختلفی دارند. همانطور که مجرمان عادی سعی می‌کنند از حساب بانکی شما پول برداشت کنند یا هزینه‌های جعلی را روی حساب شما ایجاد کنند؛ کلاهبرداران کریپتو نیز هر کاری برای گرفتن ارزهای شما انجام می‌دهند. دانستن روش کاری سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال، به شما کمک می‌کند تا بدانید چه زمانی و چگونه هدف قرار می‌گیرید و اگر مشکوک به کلاهبرداری یک ارز دیجیتال یا هرگونه ارتباط مرتبط با آن هستید، چه کاری می‌توانید انجام دهید.

سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال

این مطلب نیز در همین رابطه است. ابتدا توضیح می‌دهیم که سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال، به چه وب‌سایت‌هایی گفته می‌شود و پس از توضیح مفهوم کلاهبرداری ارز دیجیتال، انواع روش‌ها را نام می‌بریم و ایردراپ‌های تقلبی را نیز بررسی خواهیم کرد. همچنین راه‌های جلوگیری از وقوع کلاهبرداری را نیز به شما آموزش خواهیم داد. بنابراین اگر حفاظت از سرمایه برای شما مهم است، در ادامه راه همراه ما باشید.

سایت اسکم یا کلاهبرداری چیست؟

کلاهبرداری‌های ارزهای دیجیتال، کلاهبرداری‌های مالی هستند که با استفاده از ارز دیجیتال از قربانیان سرقت می‌کنند. این کلاهبرداری‌ها از ناشناس بودن و ماهیت غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال سوء استفاده می‌کنند. سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال مانند اکثر کلاهبرداری‌های مالی، از طریق فریب مردم کار می‌کنند. کلاهبرداران از اعتماد قربانیان، فقدان دانش و تمایل به سود سریع – یا در برخی موارد از هر سه مورد – سوء استفاده می‌کنند.

در هر کلاهبرداری کریپتو، کلاهبردار با یک پیشنهاد قانع‌کننده شروع می‌کند. بسیاری از اوقات این وعده‌ها شما سود قابل توجه، آسان بودن فرآیند کسب پول یا فرصت‌های محدود و فوری هستند. این سایت‌ها گاهی ادعا می‌کنند که اطلاعاتی در مورد یک سرویس کریپتو جدید و انقلابی دارند.

آن‌ها می‌توانند به عنوان یک بازار رمزنگاری جدید ظاهر شوند که برای کاربرانی که برای اولین بار تبلیغ می‌کنند، تبلیغ می‌کند. آن‌ها حتی به کلاهبرداری از طریق سایت‌های دوست‌یابی و با نیت‌هایی ظاهرا دوستانه و عاشقانه برای سوء استفاده از قربانیان اقدام می‌کنند؛ در شرایطی که افراد در وهله اول هرگز تصور استفاده از رمزارز را هم نمی‌کردند.

سایت های کلاهبرداری

کلاهبرداران، وب‌سایت‌ها یا پلتفرم‌هایی با ظاهر حرفه‌ای ایجاد می‌کنند که در ابتدا مشروع به نظر می‌رسند. این وب‌سایت‌ها اغلب از زبانی متقاعدکننده برای قانع کردن کاربران به اعتبار خود استفاده می‌کنند. اما در حقیقت، این سایت‌ها و پلتفرم‌ها مملو از بدافزارهایی هستند که می‌توانند اطلاعات شخصی یا ارزهای دیجیتال قربانی را به طور کامل سرقت کنند.

کلاهبرداران برای جلب اعتماد شما، گاهی اسم و اعتبار افراد مشهور، اینفلوئنسرها یا پروژه‌های معتبر را جعل می‌کنند. در برخی موارد برای جلب اعتماد، کلاهبرداران به قربانیان اجازه می‌دهند واقعا مقداری پول را برداشت کنند؛ اما هدف این است که قربانیان را درگیر کلاهبرداری نگه دارند تا پرداخت نهایی کلاهبرداری آنها افزایش یابد.

انواع سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال

به طور کلی، کلاهبرداری‌های ارزهای دیجیتال به دو دسته تقسیم می‌شوند:

۱. به کارگیری روش‌هایی با هدف دستیابی به کیف پول دیجیتال یا دسترسی به گذرواژه‌ها و اطلاعات مربوط به احراز هویت. این روش بدان معناست که کلاهبرداران سعی می‌کنند اطلاعاتی را به دست آورند که به آنها امکان دسترسی به کیف پول دیجیتال یا انواع دیگر اطلاعات خصوصی مانند کدهای امنیتی را می‌دهد. در برخی موارد، این مورد می‌تواند شامل دسترسی به سخت‌افزار فیزیکی، مانند رایانه یا تلفن هوشمند باشد.

۲. در راستای فعالیت‌های سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال، طرح‌هایی وجود دارند که با روش‌هایی نظیر جعل هویت، سرمایه‌گذاری تقلبی، فرصت‌های تجاری غیرواقعی یا سایر ابزارهای مخرب، باعث انتقال مستقیم ارز شما به یک کلاهبردار می‌شوند.

در ادامه، روش‌های کلاهبرداری را به شکلی کامل‌تر و جزئی‌تر به شما توضیح می‌دهیم:

مهندسی اجتماعی

برای کلاهبرداری‌های مهندسی اجتماعی، عاملان از ترفندهای روانشناسی و فریب افراد برای به دست آوردن کنترل اطلاعات حیاتی مربوط به حساب‌های کاربری استفاده می‌کنند. کلاهبرداران موفق افراد را وادار می‌کنند که فکر کنند با یک نهاد قابل اعتماد مانند یک سازمان دولتی، یک شرکت تجاری معروف، یک عضو محترم جامعه، یک همکار یا یک دوست سروکار دارند.

مهندسی اجتماعی

کلاهبرداران برای جلب اعتماد یک قربانی احتمالی زمانی را صرف می‌کنند. سپس در نهایت از فرد می‌خواهند که کلیدهای خصوصی را ارسال کند یا به کیف پول دیجیتال فرد پولی بفرستد. هر زمان دیدید یکی از این نهادهای به ظاهر «معتمد» به هر دلیلی درخواست ارز دیجیتال دارد؛ یک جای کار اشتباه است و احتمال کلاهبرداری وجود دارد.

عاشقانه و نویدبخش

کلاهبرداران گاهی از وب‌سایت‌های دوستیابی استفاده می‌کنند تا افراد ناآگاه را به این باور برسانند که در یک رابطه واقعی، چه جدید و چه طولانی مدت هستند. هنگامی که فرد به کلاهبردار اعتماد می‌کند، مکالمات اغلب به سمت فرصت‌های ظاهراً سودآور ارزهای دیجیتال و انتقال نهایی کوین یا اطلاعات مربوط به احراز هویت حساب تغییر می‌کند.

کمیسیون تجارت فدرال (FTC) دریافت که در سال 2022، تقریباً 20 درصد از پولی که در این نوع کلاهبرداری‌ها از دست رفته است، به شکل ارز دیجیتال بوده است. طبق گزارش FTC، طرح‌های کلاهبرداری که وعده روابط دوستانه و عاشقانه را می‌دهند، در میان تمام کلاهبرداری‌های پولی، رتبه اول را دارند. میانگین مبلغ کلاهبرداری 4400 دلار بوده و مجموع آن به 1.3 میلیارد دلار می‌رسد.

هدیه‌های تقلبی

گاهی کلاهبرداران سعی می‌کنند خود را به عنوان افراد مشهور، تاجران یا تأثیرگذاران ارزهای دیجیتال نشان دهند. پیام‌ها و وعده‌هایی که به‌خوبی طراحی شده‌اند؛ اغلب شبیه یک حساب کاربری موجود در شبکه‌های اجتماعی هستند و اغلب کاملا معتبر جلوه می‌کنند.

معمولا محتوای پیام آن‌ها بدین شکل است که یک افسانه‌ای ارائه می‌دهند که «فقط یک بار در زندگی» پیش می‌آید و ترکیب این ضرب‌الاجل با اعتبار ساختگی این افراد، قربانیان را به سمت پرداخت مبالغی جهت دریافت هدیه دوره یا… سوق می‌دهند. در این روش، کلاهبرداران ادعا می‌کنند از تیم‌های امنیتی یا پشتیبانی صرافی ارزهای دیجیتال هستند و با صاحبان رمزارز تماس می‌گیرند تا آنها را فریب بدهند.

فیشینگ

در سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال، کلاهبرداری‌های فیشینگ اطلاعات مربوط به کیف پول های آنلاین را هدف قرار می‌دهند. به طور خاص، کلاهبرداران به کلیدهای خصوصی یک کیف پول رمزنگاری نیاز دارند (رشته‌ای از حروف و اعداد که مانند رمز عبور عمل می‌کنند و برای دسترسی به ارز دیجیتال مورد نیاز هستند).

فیشینگ

کلاهبرداری فیشینگ یکی از رایج‌ترین حملات به مصرف‌کنندگان است. طبق گزارش FBI، بیش از 300000 نفر در سال 2022 قربانی کلاهبرداری‌های فیشینگ شدند. در مجموع، این افراد بیش از 52 میلیون دلار را به کلاهبرداران پرداخت کردند.

روش آن‌ها از متدهای رایج کلاهبرداری‌های استاندارد پیروی می‌کند: آن‌ها یک ایمیل یا پیامک با لینک‌هایی ارسال می‌کنند که دارندگان را به یک وب‌سایت خاص هدایت می‌کند و از آن‌ها می‌خواهد کلیدهای خصوصی را وارد کنند. هنگامی که هکرها این اطلاعات را در اختیار گرفتند، ارز دیجیتال قربانی را می‌دزدند.

طرح‌های باج خواهی و اخاذی

باج‌گیری یکی دیگر از روش‌های محبوب مهندسی اجتماعی است. باج‌گیران ادعا می‌کنند که دارای سابقه وب‌سایت‌های بزرگسالان یا سایر صفحات وب غیرقانونی قربانیان هستند. سپس تهدید می‌کنند که این اطلاعات را افشا می‌کنند، مگر اینکه کلید خصوصی یا ارز دیجیتال خود را با آن‌ها به اشتراک بگذارند. چنین مواردی نشان‌دهنده تلاش مجرمانه اخاذی است و باید به یکی از سازمان‌های اجرایی مربوطه گزارش شود.

سرمایه‌گذاری‌هایی که زیادی خوب هستند

احتمالا شما هم شنیده‌اید که می‌گویند: «اگر چیزی برای درست بودن بیش از حد خوب به نظر می رسد؛ پس احتمالاً نادرست است». این گفته را هر کسی که در امر سرمایه‌گذاری دخیل است باید به خاطر بسپارد. این موضوع به ویژه در مورد ارزهای دیجیتال صادق است. افراد بی‌شماری به وب‌سایت‌هایی مراجعه می‌کنند که «سودهای تضمین‌شده» یا موارد مشابهی را وعده می‌دهند و سرمایه‌گذاران در ازای دریافت این سودها، باید مبالغ هنگفتی را سرمایه‌گذاری کنند.

فرصت‌های جدید مبتنی بر کریپتو: ICO و NFT

سرمایه‌گذاری‌های مبتنی بر کریپتو، مانند عرضه اولیه کوین (ICO) و توکن‌های غیرمثلی (NFT)، راه‌های بیشتری را برای کلاهبرداران فراهم می‌کنند تا به پول شما دسترسی داشته باشند. به یاد داشته باشید که اگرچه سرمایه‌گذاری‌های مبتنی بر رمزارز یا فرصت‌های تجاری ممکن است سودآور به نظر برسند؛ اما همیشه واقعیت ماجرا را برای شما منعکس نمی‌کنند.

فرصت های جدید مبتنی بر کریپتو

به عنوان مثال، برخی از کلاهبرداران، وب‌سایت‌های جعلی را برای ICOها ایجاد می‌کنند و به کاربران می‌گویند که ارزهای دیجیتال را به یک کیف پول دیجیتال واریز کنند. در موارد دیگر، خود ICO ممکن است به کل تقلبی باشد. بنیان‌گذاران می‌توانند توکن‌هایی را توزیع کنند که غیرقانونی هستند یا هم این که از طریق تبلیغات نادرست، سرمایه‌گذاران را گمراه کنند.

Rug Pulls

زمانی که اعضای پروژه سرمایه یا ارز دیجیتال را برای تامین منابع مالی یک پروژه، فراخوان‌هایی را می‌دهند و از میان مردم پول مورد نیاز را جمع‌آوری می‌کنند و سپس به طور ناگهانی تمام نقدینگی را حذف می‌کنند، اصطلاحا Rug Pull اتفاق می‌افتد. در این میان، اعضای پروژه ناپدید و غیرقابل دسترسی می‌شوند. کلاهبرداران پروژه را رها می‌کنند و سرمایه‌گذاران تمام سرمایه خود را از دست می‌دهند.

Cloud Mining یا استخراج ابری

پلتفرم‌ها برای خریداران و سرمایه‌گذاران بازاریابی خواهند کرد تا آن‌ها را ترغیب به مشارکت در تامین سرمایه اولیه کنند، جهت تامین قدرت مورد نیاز برای فرآیندهای Mining. این پلتفرم‌ها دارای Hash Rate مورد ادعای خود نیستند و پس از دریافت پیش‌پرداخت شما، پاداشی به شما ارائه نمی‌کنند. در حالی که استخراج ابری لزوما یک کلاهبرداری نیست، اما برای حفظ سرمایه خودتان، باید پیش از سرمایه‌گذاری بررسی‌های دقیقی را روی پلتفرم انجام دهید.

نحوه شناسایی سایت اسکم

زمانی که بدانید باید به دنبال چه چیزی باشید؛ سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال به راحتی توان فریب شما را نخواهند داشت. رمزارزهای قانونی با اطلاعات دقیق در مورد بلاک چین و توکن های مرتبط به راحتی در دسترس هستند. در ادامه، راه‌هایی برای در امان ماندن از ترفندهای سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال را توضیح می‌دهیم.

مطالعه White paper

تمامی رمزارزها ابتدا یک فرآیند توسعه را طی می‌کنند. قبل از این فرآیند، معمولاً یک سند منتشر می‌شود که به آن White paper می‌گویند که برای مطالعه عموم مردم است. اگر White paper قانونی باشد، به وضوح پروتکل‌ها و وضعیت بلاک چین را توصیف می‌کند؛ فرمول ها را تشریح می‌کند و نحوه عملکرد کل شبکه را توضیح می‌دهد. ارزهای دیجیتال جعلیWhite paperهای کامل و مستندی را ارائه نمی‌کنند. نسخه‌های تقلبی بد نوشته شده‌اند؛ ارقام نوشته شده با هم مطابقت ندارند و توضیح نمی‌دهند که نحوه استفاده از پول جمع‌آوری شده به چه صورت است.

شناسایی اعضای تیم

White paperها همیشه باید اعضا و توسعه‌دهندگان پشت ارزهای دیجیتال را مورد توجه قرار دهند. مواردی وجود دارند که یک پروژه رمزنگاری Open source ممکن است نام توسعه‌دهندگان را نداشته باشد که این موضوع برای یک پروژه Open source معمول است. با این حال، می‌توانید بیشتر بخش کدنویسی، نظرات و بحث‌ها را در GitHub یا GitLab مشاهده کنید. برخی از پروژه‌ها از انجمن‌ها و برنامه‌های کاربردی مانند Discord برای بحث استفاده می‌کنند. اگر نمی‌توانید هیچ یک از این عناصر را پیدا کنید و همچنین White paper مملو از اشتباهات است، آن پروژه را کنار بگذارید؛ احتمالا با یک کلاهبرداری روبه‌رو هستید.

حساسیت درباره ارزهای رایگان

بسیاری از کلاهبرداران کوین‌های رایگان ارائه می‌کنند یا قول می‌دهند که کوین‌ها را به کیف پول شما ارسال کنند. یادتان باشد که هیچ چیز هرگز رایگان نیست؛ به خصوص وقتی موضوع پول و ارزهای دیجیتال در میان باشد.

عدم شفافیت

پروژه‌های قانونی اعضای تیم، مشارکت و میزان پیشرفت پروژه را به اشتراک می‌گذارند. اگر اطلاعات مربوط به پروژه، تیم یا اهداف آن مبهم باشد یا این که اصلا وجود نداشته باشد، با هشداری مهم روبه‌رو هستید.

فشار برای اقدام سریع

کلاهبرداران کریپتو عاشق ایجاد حس فوریت یا FOMO (ترس از دست دادن) هستند. آن‌ها شما را تحت فشار قرار می‌دهند تا فوراً سرمایه‌گذاری کنید؛ بدون اینکه به شما زمان برای انجام تحقیقات مناسب بدهند. حتما قبل از هر تصمیمی برای بررسی کامل جوانب مختلف وقت بگذارید.

طراحی و امنیت ضعیف وب‌سایت

وب‌سایت‌های کلاهبرداری گاهی دارای طراحی ضعیف، غلط‌های املایی و لینک‌های غیرفعال هستند. آنها همچنین اغلب اقدامات امنیتی مناسب مانند گواهینامه‌های SSL را ندارند.

طراحی و امنیت ضعیف سایت ها

میزان اعتبار و وجود نظرات منفی

در مورد شهرت پروژه یا پلتفرم به صورت آنلاین تحقیق کنید. به دنبال نظرات و تجربیات به اشتراک گذاشته شده توسط سایر کاربران باشید. اگر شکایات یا هشدارهای زیادی در مورد مشروعیت پروژه وجود دارد، احتیاط کنید.

عدم مشارکت جامعه

پروژه‌های ارز دیجیتال قانونی اغلب دارای جوامع فعال هستند. حضور آنها در رسانه های اجتماعی و تعامل با حامیان آن‌ها منعکس کننده این موضوع است. اگر پروژه‌ای فاقد مشارکت جامعه باشد یا حضور آنلاین قدرتمندی نداشته باشد؛ این موضوع ممکن است نشانه‌ای از کلاهبرداری باشد. سعی کنید همواره مطلع باشید؛ تحقیقات کامل انجام دهید و شک داشته باشید. اگر واقعا به پروژه یا طرحی شک دارید، بهتر است احتیاط کنید. هرگز اطلاعات حساس را به کسی که به او اعتماد ندارید ندهید.

موشکافی شیوه تبلیغات و بازاریابی

صرف مالکیت پروژه یک یا چند ارز دیجیتال معمولاً پولساز نیست. این پروژه‌ها معمولا هدف مشخصی دارند و دارای کوین‌ها یا توکن‌هایی هستند که برای ارتقاء عملکرد بلاک چین طراحی شده‌اند. پروژه‌های کریپتوی معتبر در رسانه‌های اجتماعی متعدد پست نمی‌شوند و خود را به عنوان بهترین رمزارز بعدی معرفی نمی‌کنند (راستی تفاوت کوین و توکن را یادتان هست؟ قبلا یک مقاله کامل در این باره نوشته‌ایم؛ می‌تواتید به آن مراجعه کنید).

اکثر توسعه‌دهندگان معتبر ارزهای دیجیتال، خود کوین پروژه را تبلیغ نمی‌کنند. در عوض، آن‌ها اسنادی را ارسال می‌کنند که هدف ارز دیجیتال را مشخص می‌کند. اگر به نظر می‌رسد که پروژه هیچ هدفی ندارد، احتمالاً (اما نه قطعا) کلاهبرداری است. ممکن است یک رمزارز صرفاً یک ارز دیجیتال کاملا معمولی باشد، مشابه Dogecoin که هیچ هدف رسمی ندارد.

به‌روزرسانی‌های پروژه را بررسی کنید. ممکن است آپدیت‌هایی در مورد پیشرفت‌های بلاک چین یا اقدامات امنیتی جدید انجام شده را مشاهده کنید؛ اما اگر آپدیت‌ها صرفا در مورد پول جمع‌آوری شده صحبت می‌کردند و نه در مورد تکنولوژی‌های به کار رفته و پیشرفت‌های بلاک چین، آن‌گاه باید کمی نگران میزان اعتبار این پروژه باشید.

در دنیا کسب‌وکارهای کاملا قانونی وجود دارند که از فناوری بلاک چین برای ارائه خدمات خود استفاده می‌کنند. آن‌ها ممکن است توکن‌هایی در بلاک‌چین خود برای پرداخت هزینه تراکنش‌ها و خدمات داشته باشند؛ اما تبلیغات و بازاریابی حرفه‌ای دارند که آن‌ها را از کلاهبرداران متمایز می‌کند. به یاد داشته باشید که کسب‌وکارهای قانونی از شما نمی‌خواهند که رمزارزشان را بخرید؛ آن‌ها بیشتر خدمات مبتنی بر بلاک‌چین خود را تبلیغ خواهند کرد، نه کوین یا توکن خود را.

ایردراپ‌های کلاهبرداری

کلاهبرداری ایردراپ، نوعی از کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال است که شامل ارسال توکن‌های ناخواسته به کیف پول افراد می‌شود. کلاهبرداران امیدوارند که گیرندگان در مورد توکن‌ها کنجکاو شده و از وب‌سایت مخرب آن‌ها بازدید کنند تا توکن را دریافت کنند. هنگامی که قربانی از وب‌سایت بازدید می‌کند، کلاهبرداران ارز دیجیتال آنها را می دزدند.

ایردراپ های کلاهبرداری

در ادامه برخی از کلاهبرداری‌های رایج ایردراپ آورده شده است:

ایردراپ‌های جعلی

این ایردراپ‌ها در واقع از پروژه‌های قانونی نیستند. کلاهبرداران یک وب‌سایت جعلی و صفحات اجتماعی برای این پروژه ایجاد می‌کنند و سپس توکن‌ها را به کیف پول افراد می فرستند. قربانیان فریب می‌خورند تا از وب‌سایت جعلی بازدید کنند و توکن‌ها را مطالبه کنند. هنگامی که آنها این کار را انجام می‌دهند، کلاهبرداران ارز دیجیتال آنها را می دزدند.

کلاهبرداری‌های فیشینگ

مشابه آنچه که بالاتر گفتیم، این کلاهبرداری‌ها شامل ارسال پیامی به قربانی است که به نظر می‌رسد از یک پروژه قانونی است. این پیام اغلب می‌گوید که برخی از نشانه‌ها به قربانی داده شده است و لینکی به وب‌سایتی ارائه می‌کند که قربانی می‌تواند توکن‌ها را به‌دست بیاورد. با این حال، این وب‌سایت جعلی است و در صورت وارد کردن اطلاعات کیف پول قربانی، ارز دیجیتال به سرقت می‌رود.

کلاهبرداری‌های تایید توکن

این کلاهبرداری‌ها شامل ارسال یک توکن به کیف پول قربانی است. در صورتی که قربانی این توکن را تأیید کند، کلاهبردار می‌تواند تمامی توکن‌های دیگر را از کیف پول فرد خارج کند و به سرقت ببرد.

برای محافظت از خود در برابر کلاهبرداری‌های ایردراپ، رعایت این نکات مهم است:

فقط در ایردراپ‌های قانونی شرکت کنید

ایردراپ‌های جعلی زیادی وجود دارند؛ بنابراین مهم است که فقط در ایردراپ‌ها و پروژه‌هایی که به آن‌ها اعتماد دارید شرکت کنید. یک راه خوب برای انجام این کار این است که بررسی کنید آیا ایردراپ مد نظر شما در یک وب‌سایت معتبر مانند airdrop aggregator فهرست شده است یا خیر. هرگز اطلاعات کیف پول خود را در وب‌سایتی که به آن اعتماد ندارید وارد نکنید. اگر پیامی دریافت کردید که از شما می‌خواهد اطلاعات کیف پول خود را برای دریافت ایردراپ وارد کنید، این کار را انجام ندهید. این مورد یک نشانه مطمئن از کلاهبرداری است.

در مورد تایید توکن‌ها دقت کنید

اگر توکنی دریافت کردید که نمی‌شناسید، آن را تایید نکنید. تایید یک توکن به فرستنده اجازه می‌دهد تا توکن‌های دیگر را از کیف پول شما منتقل کند. اگر توکنی را از سوی یک کلاهبردار تأیید کنید؛ آنها می‌توانند سایر ارزهای دیجیتال شما را بدزدند.

جمع‌بندی

برای بسیاری از مردم، هجوم دیوانه‌وار به سمت ارزهای دیجیتال، حسی مانند حس‌وحال دنیای غرب وحشی را برانگیخته است؛ زمانی که امکانات بی‌پایانی برای غنی‌سازی خود وجود داشت. با این حال، هرکسی که دوران غرب وحشی را مطالعه کرده باشد؛ می‌داند که بسیاری از افراد در تلاش برای ثروتمند شدن، همه چیز را از دست داده‌اند.

با افزایش مقیاس دنیای کریپتو و پیچیدگی آن، بدون شک باز هم به عنوان یک نقطه کانونی برای کلاهبرداران باقی خواهد ماند. کلاهبرداری‌های کریپتو به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: ابتکارات مهندسی شده اجتماعی برای به دست آوردن اطلاعات حساب یا امنیت و تلاش برای متقاعد کردن هدف برای ارسال ارز دیجیتال به یک کیف پول. با درک روش‌های رایجی که کلاهبرداران برای سرقت اطلاعات شما (و در نهایت پول شما) به کار می‌برند؛ می‌توانید یک کلاهبرداری مرتبط با کریپتو را به سرعت تشخیص دهید و از وقوع آن جلوگیری کنید.

آنچه که تا به این جا گفتیم؛ معرفی سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال، انواع این روش‌ها، نحوه شناسایی و جلوگیری از آن‌ها و در نهایت، معرفی طرح‌های کلاهبرداری در ایردراپ بود. در مورد ایردراپ، گفتیم که می‌توان استعلام سایت های کلاهبرداری پرداخت. همچنین، در آن‌جا هم روش‌هایی برای جلوگیری از وقوع کلاهبرداری را توضیح دادیم.

توجه: سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال کاری همراه با ریسک است و این مقاله توصیه‌ای توسط ما برای سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال نیست. از آنجایی که موقعیت هر فرد منحصر به خود اوست؛ همیشه باید قبل از تصمیم‌گیری مالی با یک متخصص واجد شرایط مشورت شود. چنان‌چه هر گونه ابهام و یا پرسشی در زمینه سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال دارید، می‌توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

کلاهبرداری های رایج ارزهای دیجیتال چیست؟

این روش‌ها شامل به اصطلاح Rug Pulls، فریب از طریق سایت‌های دوست‌یابی، فیشینگ و طرح‌های سرمایه‌گذاری است.

اگر کسی برای شما کریپتو بفرستد ممکن است مورد کلاهبرداری قرار بگیرید؟

بله. هرگز تراکنش‌های شخص یا سازمانی را که با آن ناآشنا هستید، نپذیرید. تنها راهی که کسی می‌تواند ارزهای شما را بدزدد این است که شما آن را در یک طرح کلاهبرداری به سارقان بدهید و این کار می‌تواند شامل دسترسی به کلیدهای خصوصی شما یا هک کردن کیف پول دیجیتال شما و سرقت کلیدهای شما باشد.

چگونه در معاملات کریپتو از کلاهبرداری جلوگیری کنیم؟

بهترین راه این است که درباره تکنیک‌های کلاهبرداران به‌روز بمانید و هوشیار باشید. علائم کلاهبرداری را بشناسید و کلیدهای خود را به صورت آفلاین، خارج از کیف پول خود، در کیف پول‌های سرد نگه‌داری کنید. این نوع کیف پول دیجیتال بر روی پلتفرمی که به اینترنت متصل نیست ذخیره می‌شود و از این طریق از دسترسی غیرمجاز، هک سایبری و سایر آسیب‌پذیری‌هایی که سیستم متصل به اینترنت مستعد آن است، محافظت می‌کند.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از دوره رایگان آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (1 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال + راه‌های تشخیص و پیشگیری

سایت های کلاهبرداری ارز دیجیتال اشکال مختلفی دارند. همانطور که مجرمان عادی سعی می‌کنند از حساب بانکی شما پول برداشت کنند یا هزینه‌های جعلی را روی حساب شما ...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.