وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
بروزرسانی: ۱۶ بهمن ۱۴۰۲

ثبت نام در دوره رایگان کربن

امواج الیوت چیست؟ آموزش استراتژی امواج الیوت

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
امواج الیوت
5/5 - (2 امتیاز)

استفاده از تئوری امواج الیوت (Elliott Wave Theory)، یکی از روش‌های مهم تحلیل تکنیکال است که معامله‌گران از آن برای تجزیه و تحلیل چرخه‌های موجود در بازارهای مالی استفاده می‌کنند. نظریه امواج الیوت در دهه 1930 توسط رالف نلسون الیوت ایجاد شد و بر این فرض استوار است که بازارهای مالی و همچنین سایر فعالیت‌های انسانی جمعی، در الگوها یا امواجی تکراری حرکت می‌کنند.

با توجه به این فرضیه، از این الگوها می‌توان برای پیش‌بینی رفتار بازارها در آینده، استفاده کرد. در تئوری موج الیوت، پنج موج داریم که در جهت روند هستند و سه موج هم در راستای اصلاح روند حرکت می‌کنند. این تئوری قوانین و توصیه‌های خاصی را برای تشخیص و طبقه‌بندی الگوهای موجی خاص، مانند جهت، طول و تکانه موج، مشخص می‌کند.

از نظریه موج الیوت اغلب برای اتخاذ تصمیمات تجاری آگاهانه در بازارهای سهام، فارکس (FX) و کالاها استفاده می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید تصمیماتی بهتر و دقیق‌تر در هر یک از بازارهای مالی داشته باشید ادامه این مقاله را مطالعه کنید تا بیشتر و عمیق‌تر با مفهوم امواج الیوت آشنا شوید.

تئوری امواج الیوت

منظور از امواج الیوت چیست؟

نظریه امواج الیوت یک مفهوم در تحلیل تکنیکال است که برای پیش‌بینی روندهای بازار مالی، به ویژه روندهای بازار سهام استفاده می‌شود. این نظریه یک نشان می‌دهد که بازارهای مالی مانند سهام یا ارزها در یک سری امواج قابل پیش‌بینی و تکراری حرکت می‌کنند. این امواج رفتار طبیعی فعالان بازار را منعکس می‌کنند و در واکنش به رویدادهای مختلف اقتصادی و مالی، بین خوش‌بینی و بدبینی افراد نسبت به بازار، متناوب می‌شوند.

تحلیل روند، سطوح حمایت و مقاومت و الگوهای نمودار از دیگر روش‌های تحلیل تکنیکال مورد استفاده در بازار سهام هستند. دقت تئوری موج الیوت در پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده، منبع اختلاف در میان معامله‌گران و تحلیلگران مختلف است. در حالی که برخی از حامیان می‌گویند که این نظریه می‌تواند بینش‌های مفیدی در مورد رفتار بازار ارائه دهد برخی دیگر قابلیت اطمینان و کارایی آن را به چالش می‌کشند.

تاریخچه امواج الیوت

رالف نلسون الیوت نظریه موج الیوت را در دهه 1930 ایجاد کرد. الیوت یک حسابدار ماهر بود و به این نکته اشاره کرد که قیمت‌های موجود در بازار سهام، در یک الگوی مشخص حرکت می‌کنند و از این الگو تحت عنوان «امواج» یاد کرد. او ایده خود را با ترکیب کردن ریاضیات پیچیده با داده‌های بازار توسعه داد. در زیر تصویری از این که این امواج چگونه به نظر می‌رسند را مشاهده می‌کنید.

این کشف الیوت که قیمت‌های بازار در چرخه‌های تکراری حرکت می‌کنند الهام‌بخش ارائه موج الیوت بود. وی مشاهده کرد که به دنبال نوسانات قیمت، بازار قبل از ادامه در جهت مخالف، متوقف شده و تثبیت خواهد شد. الیوت احساس کرد که این چرخه‌ها ممکن است برای پیش‌بینی قیمت‌های بازار در آینده پیش‌بینی و استفاده شوند.

نظریه موج الیوت بر این ایده استوار است که بازارها در یک سری چرخه حرکت می‌کنند. چرخه‌ها از پنج موج در همان جهت روند اصلی تشکیل شده‌اند و به دنبال آن سه موج اصلاحی در جهت مخالف روند، قرار می گیرند. الیوت احساس کرد که قیمت‌های بازار از یک الگوی قابل پیش‌بینی پیروی می‌کنند که می‌توان از آن برای پیش‌بینی حرکت‌های آینده بازار استفاده کرد.

نظریه موج الیوت

نحوه عملکرد امواج الیوت

قیمت سهام در یک الگوی قابل پیش‌بینی از امواج انگیزشی (Impulsive) و اصلاحی (Corrective) حرکت می‌کند؛ با توجه به این ایده، هر موج هدف خاصی دارد. موج انگیزشی نشان‌دهنده حرکت بازار در جهت روند است؛ در حالی که موج اصلاحی واکنش بازار را در برابر روند توصیف می‌کند. با استفاده از این نظریه، معامله‌گران پیش‌بینی می‌کنند که آیا یک روند آماده معکوس شدن است یا این که ادامه دارد و از این طریق افراد، بر اساس شرایط فعلی بازار، سرمایه‌گذاری می‌کنند. پنج موج انگیزشی که گفتیم شبیه شکل زیر هستند:

پنج موج انگیزشی

نحوه معامله طبق امواج الیوت

برای معامله طبق امواج، ابتدا باید تعیین کنیم که آیا بازار در روندی صعودی قرار دارد و یا اینکه یا خرسی است؛ سپس تعیین می‌کنیم که این روند صعودی یا نزولی، در کدام یک از دو مرحله انگیزشی و یا اصلاحی قرار گرفته است. از این طریق، می‌توان فهمید که بازار در حال حاضر در کدام موج قرار دارد و پیش‌بینی‌هایی در مورد اینکه به کجا خواهد رسید انجام می‌دهیم.

با این حال، اجرای استراتژی موج الیوت می‌تواند در عمل دشوار باشد. شناسایی امواج و فازها مهارتی است که تسلط بر آن به زمان نیاز دارد. به همین دلیل بهتر است که ابتدا با یک حساب آزمایشی شروع کنید که به شما پول مجازی می‌دهد؛ سپس شروع به آزمون و خطا کنید تا معامله طبق امواج الیوت را به خوبی فرا بگیرید و آن‌گاه می‌توانید دانسته‌ها و تجربیات خود را وارد بازار واقعی کنید.

هر چند وقت یک‌بار معامله‌گران از امواج الیوت استفاده می‌کنند؟

نظریه موج الیوت، علی‌رغم قدمت آن، هنوز هم به طور مکرر توسط تحلیلگران تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که با شاخص‌های دیگر مانند کندل‌ها و نمودارهای حجم ترکیب شود؛ تبدیل به استراتژی بسیار کارآمد می‌شود.

معامله‌گران باتجربه اغلب از این جهت استراتژی الیوت را مورد توجه قرار می‌دهند تا هنگام ورود و خروج از بازار قضاوت آگاهانه و درستی داشته باشند. علاوه بر این، از نظریه موج الیوت برای ایجاد اهداف قیمتی با دقت بالا استفاده می‌شود و آن را به ابزاری ارزشمند برای سرمایه‌گذاران تبدیل می‌کند.

پنج الگوی انگیزشی

پنج الگوی انگیزشی برای این نظریه وجود دارند. نام امواج را یک تا پنج گذاشته‌اند و به شیوه‌ای عددی نام‌گذاری را انجام داده‌اند. به توضیحاتی که در ادامه آمده به خوبی دقت کنید. این توضیحات شما را در شناسایی بهتر امواج، یاری می‌کنند.

پنج الگوی انگیزشی

موج 1

موج 1 فاز انباشتگی و تشکیل الگوی پنج موجی را آغاز می‌کند. شناسایی موج 1 ممکن است دشوار باشد؛ زیرا اغلب به عنوان یک عقب نشینی کوتاه در برابر روند قبلی به نظر می‌رسد. در مقایسه با امواج دیگر، موج 1 بسیار نامشخص است. به همین دلیل است که معامله‌گران تأسیس موج 1 را پس از این که موج 2 تشکیل شد؛ تأیید می‌کنند.

موج 2

موج 2 پایین یک ساختار پنج موجی را مشخص می‌کند. موج 2 نسبتاً کوتاه‌تر از موج 1 است و البته نباید از انتهای موج ۱ پایین‌تر بیاید. اگر موج 2 به زیر موج 1 شکسته شود الگو، ناقص در نظر گرفته می‌شود. موج 2 اصلاح موج 1 است و برخلاف جهت موج 1 شکل می‌گیرد.

موج 3

موج 3 طولانی‌ترین و قوی‌ترین موج در ساختار پنج موجی است. موج 3 گسترش موج 1 است. معامله‌گران اغلب سعی می‌کنند روی این موج معامله کنند؛ زیرا حرکت قیمت در این موج انفجاری است و قدرت بسیاری دارد. این موج نشان‌دهنده اعتماد فعالان بازار به روند تازه تاسیس است. در مقایسه با امواج دیگر، موج 3 به دلیل طول آن، به آسانی تشخیص داده می‌شود.

موج 4

موج 4 به عنوان اصلاح نهایی ساختار پنج طرفه در نظر گرفته می‌شود. موج 4 نسبتا ضعیف‌تر از موج 2 است. به همین دلیل است که موج 3 و موج 4 با هم شبیه الگوی نمودار پرچم هستند. از طرف دیگر، اگر موج 4 به پایین‌تر از موج 3 برود؛ الگوی پنج موجی، ناقص در نظر گرفته می‌شود.

موج 5

موج 5 موج نهایی یک ساختار پنج موجی است. موج 5 پایان روند را نشان می‌دهد و به ما می‌گوید که باید منتظر یک اصلاح در بازار باشیم. این موج معمولا ضعیف‌ترین موج در یک ساختار پنج موجی است. به طور کلی، معامله‌گران و سرمایه‌گذاران شروع به رزرو سود خود می‌کنند زیرا موج 5 آخرین حرکت ضربه ای روند موجود است.

سه الگوی اصلاحی

الگوهای سه موجی یا الگوهای اصلاحی موج الیوت معمولاً پس از تکمیل الگوی پنج موجی رخ می‌دهند. این امکاج با حروف به شکل A، B و C الگوی سه موجی حرکتی است که برخلاف روند موجود اتفاق می‌افتد. سه موج در الگوی سه موجی عبارتند از:

موج A

موج A اولین موج اصلاحی است. موج A یک اصلاح شدید از موج 5 است؛ زیرا برخلاف روند تعیین شده حرکت می‌کند و تصحیح قیمت را تأیید می‌کند. از آنجایی که این حرکت قوی و تیز است معامله‌گران می‌توانند موج A را به راحتی شناسایی کنند.

موج B

موج B دومین موج اصلاحی است. هنگامی که فعالان بازار برای از سرگیری روند تلاش می‌کنند؛ موج B در جهت روند قبلی ایجاد می‌شود. این موج، نباید از اوج موج A بالاتر برود. اگر این اتفاق بیفتد؛ الگوی موج اصلاحی، ناقص است و در صورت شکستن اوج موج A، قیمت می‌تواند در جهت روند موجود حرکت کند.

موج C

موج C سومین موج اصلاحی است. موج C تصحیح را از سر می گیرد و به زیر و پایین موج B می شکند. طول این موج به طور کلی از طول موج B بیشتر است. موج C رسما تصحیح ساختار پنج موجی قبلی را نشان می دهد.

درجه‌بندی امواج الیوت

خب تا بدین جای کار، درباره امواج مختلف به‌طور کامل صحبت کردیم. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که میان این امواج، کدام موج قوی‌ترین سیگنال را تولید می‌کند و کدام یک ضعیف‌ترین سیگنال را به ما می‌دهد؟ هر موج و سیگنال چقدر قدرت و اهمیت دارد؟ در واقع سوال این است که درجه‌بندی این امواج به چه صورت است؟

درجه‌بندی امواج، راهی برای شناسایی چرخه‌ها است تا تحلیل‌گر بتواند موقعیت یک موج را در پیشرفت کلی بازار شناسایی کند. الیوت 9 درجه امواج را از درجه گراند سوپر سیکل که معمولا در بازه زمانی هفتگی و ماهانه تا درجه Subminuette که در بازه زمانی ساعتی یافت می‌شود مطرح کرد. جزئیات این درجه‌بندی در شکل زیر آمده. از این طرح در تمام نمودارهای EWF استفاده می‌شود.

درجه‌بندی امواج الیوت

همچنین توجه کنید که موج 3 قوی‌ترین موج در بین تمام الگوهای موج الیوت است. موج 3 اغلب ناشی از خوش‌بینی و اطمینانی است که فعالان بازار در روند موجود نشان می‌دهند. به دلیل طول آن، موج 3 نیز راحت‌تر قابل تشخیص است.

از سمت دیگر، موج 5 ضعیف‌ترین موج در بین تمام الگوهای موج الیوت است. موج 5 انتهای الگوی پنج موجی موج الیوت را مشخص می‌کند. سرمایه‌گذاران و معامله‌گران به دنبال این هستند که سود خود را در این موج دریافت و خارج کنند.

محاسبات مربوط به تئوری امواج الیوت

محاسبه امواج می‌تواند مشکل باشد؛ زیرا خواندن و درک این امواج تا حد زیادی ذهنی است. ناگفته نماند که نظریه موج الیوت به دلیل این موضوع تا حد زیادی مورد انتقاد قرار گرفته است. اما خب، وقتی با این امواج تمرین می‌کنید؛ چشمان شما به شناسایی آن‌ها عادت می‌کند. در اینجا 3 نکته وجود دارد که به شما در شناسایی امواج کمک می‌کنند:

1. شناسایی روند

اولین و مهم‌ترین مرحله در محاسبه امواج، شناسایی روند اصلی است. اگر به خواندن چارت عادت داشته باشید این مرحله برای شما بسیار آسان خواهد بود. از طرف دیگر، اگر مبتدی هستید نمودار را بخوانید و سعی کنید ابتدا ساختار روند صعودی و نزولی نمودار را درک کنید.

2. علامت‌گذاری امواج

اکنون که روند را با موفقیت شناسایی کرده‌اید زمان آن رسیده است که با کمک قوانین و دستورالعمل‌های تئوری موج الیوت، امواج را علامت‌گذاری کنید. به یاد داشته باشید که هرچه بیشتر تمرین کنید؛ در تشخیص دقیق امواج انگیزشی بهتر عمل خواهید کرد.

3. استفاده از یک شاخص تکنیکال دیگر

استفاده از یک شاخص تکنیکال دیگر توانایی شما را افزایش می‌دهد. معامله‌گران اغلب از شاخص‌های تکنیکال مانند RSI (شاخص قدرت نسبی) و اصلاح فیبوناچی برای پیش‌بینی بهتر الگو استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش اندیکاتور RSI، اعداد فیبوناچی در فارکس

قوانین و دستورالعمل‌های نظریه موج الیوت چیست؟

قوانین و دستورالعمل‌های امواج، شناسایی آن‌ها را برای یک معامله‌گر آسان‌تر می‌کند. نظریه امواج از 5 قانون و دستورالعمل ساده تشکیل شده است.

  • امواج حرکتی یا امواج انگیزشی یک الگوی پنج موجی هستند. همیشه باید 5 موج داشته باشد که به ترتیب به عنوان موج 1، 2، 3، 4 و 5 شناخته می‌شوند.
  • امواج اصلاحی یک الگوی سه موجی هستند. همیشه باید 3 موج داشته باشند که به عنوان موج A، B و C نیز شناخته می‌شوند.
  • در یک ساختار پنج موجی، موج 2 هرگز نباید از پایین‌ترین حد موج 1، پایین‌تر برود. اگر موج 2 این قاعده را نقض کند؛ الگو نادرست در نظر گرفته می‌شود.
  • در امواج انگیزشی، موج 3 هرگز نمی‌تواند کوتاه‌تر از موج 1 و موج 5 باشد.
  • در یک ساختار پنج موجی، موج 4 نمی‌تواند به پایین‌تر از موج 3 برود.

چگونه از تئوری امواج الیوت در تحلیل تکنیکال استفاده کنیم؟

تئوری موج الیوت یک ابزار تحلیل تکنیکال است که بیشتر برای پیش‌بینی حرکت قیمت استفاده می‌شود. تئوری موج الیوت رفتار جمعی بازار را تحلیل می‌کند و حرکت قیمت را بر اساس ماهیت تکرارپذیر بازار، پیش‌بینی می‌کند. در اینجا 2 موردی وجود دارند که می‌توانید برای تقویت بیشتر نظریه موج الیوت در تحلیل تکنیکال دنبال کنید:

1. استفاده از نظریه موج الیوت همراه با سایر شاخص‌های تکنیکال

استفاده از تئوری موج الیوت با سایر شاخص‌های تکنیکال مطمئناً شانس شما را برای پیش‌بینی صحیح افزایش می‌دهد. معامله‌گران از RSI (شاخص قدرت نسبی) استفاده می‌کنند و به دنبال واگرایی RSI صعودی یا نزولی در انتهای یک الگوی پنج موجی صعودی یا نزولی هستند. سرمایه‌گذاران همچنین از اصلاح فیبوناچی برای پیش‌بینی حرکات یک الگوی پنج موجی استفاده می‌کنند.

2. به دنبال الگوهای شمعدانی (Candlestick) معکوس در انتهای یک الگوی پنج موجی باشید

الگوهای کندل استیک معکوس نقش بسیار مهمی در خواندن نمودار قیمت دارند. به عنوان مثال، یک الگوی ستاره شامگاهی (Evening Star) در انتهای یک الگوی پنج موجی صعودی، تأیید می‌کند که یک اصلاح بالقوه در انتظار است و زمان مناسبی برای برداشت سود است و البته که عکس این قضیه نیز صادق است.

رابطه بین نظریه موج الیوت و فیبوناچی چیست؟

موج الیوت و ابزارهای فیبوناچی توسط معامله‌گران برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت بالقوه در نمودار قیمت استفاده می‌شوند. نظریه موج الیوت و ابزارهای فیبوناچی اغلب با هم به کار می‌روند. اصلاح فیبوناچی در تئوری موج الیوت برای شناسایی سطوح اصلاحی بالقوه امواج استفاده می‌شود. نسبت‌های فیبوناچی مانند 0.38، 0.50 و 0.618 اهمیت زیادی دارند. از سوی دیگر، از Fibonacci extension بیشتر برای پیش‌بینی میزان حرکت موج استفاده می‌شود. نسبت‌هایی مانند 1.27، 1.414 و 1.618 اهمیت زیادی دارند.

رابطه بین نظریه موج الیوت و فیبوناچی چیست؟

مزایای نظریه امواج الیوت

نظریه موج الیوت برای مدتی طولانی موضوع بحث و مناقشه میان معامله‌گران و تحلیل‌گران بوده است؛ اما به هر حال نمی‌توان کتمان کرد که مزایای خود را نیز دارد. در ادامه، 3 مزیت اصلی تئوری موج الیوت آورده شده است:

1. سازگاری جهانی

امواج انگیزشی و اصلاحی را می‌توان در نمودار قیمت هر سهم، کالا و یا ارز مورد معامله مشاهده کرد. تئوری موج الیوت فرصت‌های زیادی را در همه انواع بازارها ارائه می‌دهد.

2. روند اصلی را شناسایی می‌کند

تئوری موج الیوت به معامله‌گر در شناسایی روند اصلی بازار کمک می‌کند. این تئوری می‌تواند به معامله‌گر در پیش‌بینی انجام اصلاح در بازار نیز کمک کند. به خاطر این موارد، تئوری الیوت می‌تواند برای اتخاذ تصمیمات درست در معاملات بسیار مفید باشد.

3. ترکیب آن با سایر اندیکاتورها، توان معامله‌گر را افزایش می‌دهد

تئوری موج الیوت را می‌توان با سایر شاخص‌های تکنیکال ترکیب کرد. معامله‌گران از شاخص‌هایی مانند RSI و فیبوناچی برای پیش‌بینی موثر حمایت و مقاومت بالقوه در نمودار قیمت استفاده می‌کنند.

معایب تئوری امواج الیوت

محدودیت‌های نظریه موج الیوت دلیل اصلی مواجهه آن با انتقادات فراوان است. در ادامه 3 مورد از نکات منفی که راجع به این نظریه وجود دارد؛ آورده شده است:

1. نظریه موج الیوت بسیار ذهنی است

تئوری موج الیوت از یک معامله‌گر می خواهد که بر اساس تصور فردی خود از داده‌های فعلی بازار، امواج را تعیین کند. این موضوع می‌تواند منجر به سردرگمی فرد شود؛ زیرا معامله‌گران دیگر می‌توانند داده‌های یکسان را متفاوت تفسیر کنند و امواج را به روشی کاملاً متفاوت تعیین کنند.

2. درک نظریه موج الیوت دشوار است

به عنوان یک معامله‌گر مبتدی، شناسایی و علامت‌گذاری صحیح امواج الیوت می‌تواند بسیار دشوار باشد. این امر منجر به تجزیه و تحلیلی اشتباه در نمودار قیمت می‌شود.

3. نظریه موج الیوت معتقد است که حرکت بازار را می‌توان پیش‌بینی کرد

بازارهای مختلف به ویژه بورس، دائماً در حال تغییر هستند و به طور مداوم تحت تأثیر عوامل مختلف دیگری قرار می گیرند. گاهی اوقات قیمت‌ها به دلیل آخرین اخبار موجود در بازار می‌توانند به شدت تغییر کند و ممکن است طبق داده‌های گذشته بازار حرکت نکند.

جمع‌بندی

اگر می‌خواهید دانش خود از بازار را کامل کنید؛ آشنایی با امواج الیوت امری کاملا مهم و ضروری است. همان‌طور که طی مقاله آموزش امواج الیوت اشاره کردیم؛ این امواج در دهه 1930 میلادی ابداع شدند. هدف آن‌ها کمک به پیش‌بینی بهتر بازار بود و به نوعی، از ابزارهای تحلیل تکنیکال به شمار می‌روند. ما 5 موج الیوت انگیزشی یا عددی داریم (از 1 تا 5) که در شناسایی روند به ما کمک می‌کنند و سه موج الیوت اصلاحی یا حروفی (یا A تا C) داریم که اصلاح روند را به ما نشان می‌دهند.

در ادامه این نوشتار، راجع‌به درجه‌بندی امواج، کارکرد آن‌ها، نحوه محاسبه، مزایا و معایب، قوانین و ضوابط موجود در رابطه با این تئوری و رابطه نظریه موج الیوت با اندیکاتور مشهور و قدرتمند فیبوناچی صحبت کردیم. دقت کنید که خواندن و درک این مقاله، شروعی برای رسیدن به درک و دانش صحیح استفاده از امواج است؛ اما تمام راه این نیست. تشخیص صحیح و استفاده از این امواج، امری نسبتا دشوار است که به تمرین و تکرار مستمر و فراوان احتیاج دارد. بنابراین توصیه می‌کنیم یک بار دیگر این مقاله را خوانده و همراه با مطالعه، نکات ضروری را تمرین کنید. اگر در زمینه سوالی داشتید می‌توانید از همکاران ما بپرسید تا به پاسخ خود برسید.

سوالات متداول

آیا نظریه موج الیوت دقیق است؟

خیر؛ نظریه موج الیوت نمی‌تواند همیشه دقیق باشد. دقت تئوری موج الیوت به عواملی مانند نقدینگی، وضعیت بازار، توانایی معامله‌گر در تعیین صحیح امواج الیوت و غیره بستگی دارد. در عین حال، درک این موضوع برای معامله‌گران نیز مهم است که هیچ ابزار تکنیکالی نمی‌تواند در 100 درصد مواقع دقیق باشد. هیچ استراتژی بی‌نقصی در مورد بازارهای مالی وجود ندارد.

ماهیت موج الیوت صعودی است یا نزولی؟

امواج الیوت می‌توانند هم صعودی و هم نزولی باشند. تئوری موج الیوت می‌تواند به معامله‌گر کمک کند تا صعود و یا نزول بالقوه در بازار را پیش‌بینی کند. در طول یک روند صعودی، یک معامله‌گر می‌تواند الگوی پنج موجی را به صورت نزولی به صعودی علامت‌گذاری کند. به طور مشابه، در طول یک روند نزولی، یک معامله‌گر می‌تواند الگوی پنج موجی را به صورت صعودی به نزولی مشخص کند.

آیا استراتژی موج الیوت برای تجارت مناسب است؟

بله؛ امواج الیوت می‌توانند برای تجارت مناسب باشند. امواج الیوت سودمند هستند؛ زیرا به معامله‌گر در شناسایی نقطه ورود و خروج بالقوه کمک می‌کنند. تئوری موج الیوت برای شناسایی روندهای اصلی و اصلاحات بالقوه در بازار کاربرد دارد. اما باید به این نکته نیز توجه داشت که مانند تمام شاخص‌های تکنیکال دیگر، تجزیه و تحلیل مبتنی بر تئوری موج الیوت در همه موارد کار نخواهد کرد.

آیا یادگیری نظریه موج الیوت سخت است؟

بله؛ یادگیری نظریه موج الیوت ممکن است سخت باشد. یادگیری این تئوری به دلیل این واقعیت که شامل شناسایی و علامت‌گذاری الگوهای پیچیده بازار است دشوار می‌شود. زمان می‌برد تا چشمان یک معامله‌گر به شناسایی موج الیوت عادت کنند. همچنین لازم به ذکر است که با صرف زمان برای تمرین روی نمودار، قادر خواهید بود موج الیوت را با موفقیت شناسایی و علامت‌گذاری کنید.

آیا می‌توان از موج الیوت در تحلیل بنیادی نیز استفاده کنید؟

خیر؛ موج الیوت یک ابزار تحلیل تکنیکال است که حرکات آینده قیمت را بر اساس داده‌های قبلی بازار پیش‌بینی می‌کند. با این حال، می‌توانید از نظریه موج الیوت در کنار تحلیل بنیادی استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر شرکتی درآمد کمی را اعلام کرده باشد و نمودار سهام آنها به تازگی ساختار پنج موجی را تکمیل کرده باشد؛ به احتمال زیاد سهام شرکت اصلاح می‌شود و در این صورت، می‌توانید با قاطعیت یک پوزیشن شورت ایجاد کنید.

کدام یک دقیق‌تر است؛ امواج الیوت یا الگوی کندل استیک؟

مقایسه دقت امواج الیوت و الگوهای کندل استیک دشوار است. دقت امواج الیوت و الگوهای کندل استیک به عواملی مانند نقدینگی، وضعیت بازار، مهارت معامله‌گر و غیره بستگی دارد. با این حال، معامله‌گران می‌توانند از هر دوی این ابزارها با هم استفاده کنند تا توان خود را در بازار افزایش دهند؛ زیرا از هر دو ابزار برای شناسایی افزایش و ریزش‌های بالقوه در نمودار قیمت استفاده می‌شود.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد