وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 مرداد)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ورود / عضویت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۳
بروزرسانی: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

ثبت نام در دوره رایگان کربن

الگوی هارامی در تحلیل تکنیکال چیست؟ چگونه در معاملات از آن استفاده کنیم؟

انتشار: مهشید خطیبی نژاد
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۴۰۳
الگوی هارامی

بخشی از دانش تحلیل تکنیکال شامل بررسی الگوهایی است که در گذشته رخ داده و احتمال دارد در آینده هم دیده شود. گروهی از این الگوها حاصل کنار هم قرار گرفتن کندل‌های شمعی در محدوده‌های مهم بازار است که می‌تواند اطلاعاتی از آینده در اختیار ما قرار بدهند. هر چند که به تنهایی الگوها کافی نیستند، اما می‌توانند ما را در تحلیل قیمت یاری کنند. در این مطلب در مورد الگوی هارامی و نحوه معامله با آن صحبت خواهیم کرد.

کندل هارامی چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانید که دلیل نام‌ گذاری کندل هارامی چه بوده است. این واژه در زبان ژاپنی به معنای باردار است و به دلیل شکل قرارگیری کندل‌ها به این شکل نام گذاری شده است. یک کندل بلند و در ادامه یک کندل کوچک در دل همین کندل، تصویر یک زن باردار را در ذهن ایجاد می‌کند. هارامی یک الگوی شناخته شده در میان الگوهای کندلی است که نشان می‌دهد آیا باید به همین روند اعتماد کرد یا خیر.

الگوی هارامی چیست؟

الگوی هارامی چیست؟

الگو‌های کندلی از کنار هم قرار گرفتن تعدادی کندل تشکیل می‌شوند که با توجه به روانشناسی می‌توانند اطلاعاتی از وضعیت بازار به شما بدهند .الگوی هارامی نوعی از این الگوها است که برگشت قیمت را نشان می‌دهد. در حقیقت هارامی نوعی الگوی برگشتی است که البته همیشه برگشت قیمت را نشان نمی‌دهد.

به صورت دقیق‌تر این الگو نشان می‌دهد که روند فعلی در حال تضعیف شدن است و از این رو احتمالا به پایان خود نزدیک شده است. حال پس از این روند ممکن است مدتی روند خنثی و سپس ادامه روند قبلی یا برگشت روند اتفاق بیافتد. اگر دقت کرده باشید بیشتر مطالب گفته شده نشان می‌دهد که هارامی در انتهای یک روند اتفاق می‌افتد.

پس باید حتما قبل از آن یک روند مشخص داشته باشیم. این الگو از دو کندل مختلف تشکیل شده است که کندل اول دارای بدنه قوی و بلند و هم جهت با روند قبلی است اما کندل دوم به صورت کامل در داخل بدنه اول قرار می‌گیرد و بدنه کوچکی دارد. رنگ این کندل در شناسایی الگوی هارامی تاثیر زیادی ندارد و تنها این نحوه قرارگیری آن است که اهمیت پیدا می‌کند. اگر کندل دوم دوجی باشد، اعتبار بیشتری پیدا می‌کند.

اما چرا هارامی برگشت روند را نشان می‌دهد؟

بیایید روانشناسی این الگو را بررسی کنیم. فرض کنید قیمت روند صعودی را طی می‌کند. چیزی که باعث رشد قیمت در این روند شده است، انتظارهای معامله‌گران برای افزایش است. پس خریداران قدرت بیشتری به نسبت فروشندگان دارند. حال کندل دوم شکل می‌گیرد که بدنه کوچکی دارد و نتوانسته است به اندازه سقف کندل قبلی رشد کند.

این موضوع نشان می‌دهد که خریداران دیگر قدرت گذشته خود را ندارند و به نوعی فروشنده در بازار پیدا شده است. معمولا زمانی که معامله‌گران احساس کنند قیمت بیشتر از حد ارزش ذاتی خود رشد کرده است، این الگو دیده می‌شود. پس منطقی است که تصور کنیم روند دیگر قدرت چندانی برای صعود نداشته باشد و به زودی برگردد.

الگوی هارامی صعودی

الگوی هارامی صعودی

الگوی هارامی صعودی در انتهای روند نزولی شکل می‌گیرد و به ما این هشدار را می‌دهد که دیگر قدرت در سمت فروشندگان نیست. این الگو با یک کندل نزولی با بدنه قوی شروع می‌شود. سپس در ادامه کندلی با بدنه کوچکتر شکل می‌گیرد که معمولا قیمت بسته شدن آن بالاتر از قیمت باز شدن است.

در حقیقت رنگ کندل سبز می‌باشد. هر چه بدنه کندل دوم بالاتر بسته شود، احتمال برگشت قیمت بیشتر می‌شود. البته باید توجه داشت که بدنه نباید بیشتر از کندل قبلی خود رشد کند، در غیر این صورت هارامی تایید نمی‌شود.

معمولا گپی میان قیمت شروع کندل قبلی و قیمت کلوز کندل کوچک وجود دارد که می‌تواند شما را به سمت این الگو هدایت کند. باید توجه داشته باشید که لزوم شکل‌گیری این الگو، وجود روند مشخص و واضح نزولی قبل از آن است .البته باید منتظر شکل‌گیری سایر کندل‌ها برای اطمینان بود. اگر در الگوی هارامی نزولی، کندل سوم از بیشتری قیمت دو کندل قبلی فراتر رود، این الگو نقض می‌شود.

الگوی هارامی نزولی

الگوی هارامی نزولی

الگوی هارامی نزولی، شکل دیگری از این الگو است که در سقف قیمتی دیده می‌شود و همانند مدل قبلی، نشانه‌ای از برگشت روند است. البته اگر بخواهیم دقیق‌تر باشیم، نشانه‌ای از تضعیف روند صعودی بوده و در آینده همیشه برگشت روند دیده نمی‌شود. بر اساس اصولی که گفته شد، اولین کندل، نوعی کندل نزولی است که در جهت روند قبلی ایجاد شده است. اما کندل بعدی، نوعی کندل کوچک در داخل بدنه کندل قبلی است که معمولا رنگ سبز دارد.

باید توجه داشته باشید که کندل‌های بعدی می‌توانند نقش مهمی در تصمیم‌گیری شما داشته باشند. اگر کندل‌های بعدی سبز باشند و از قیمت آغازین کندل نزولی فراتر بروند، پوزیشن خرید فعال می‌شود. اما چرا؟ تا قبل از اینکه الگو شکل بگیرد، قدرت در دست فروشندگان بود. اما اکنون از فشار فروش کاسته شده که باعث شکل‌گیری یک کندل با بدنه کوچک شده است.

وجود کندل‌های صعودی احتمالی بعدی نشان می‌دهد که نظر معامله‌گران تغییر پیدا کرده است و از نظر آن‌ها قیمت باید ارزشی بیشتر از حال داشته باشد. پس کم کم با عبور از سقف آخرین کندل نزولی که نوعی مقاومت محسوب می‌شود، فروشندگان از بازار خارج و به جای آن خریداران وارد می‌شوند.

حد ضرر شما می‌تواند کمترین قیمت کندل نزولی باشد. البته این محدوده می‌تواند توسط خود شما در ناحیه دیگری هم تعیین شود. چیزی که در این الگوی هارامی مشخص است، وجود یک روند نزولی واضح قبل از الگو است. سپس کندل ها مطابق با موارد گفته شده تشکیل می‌شوند.

کندل صلیب هارامی

نوعی دیگر از الگوی هارامی، کندل صلیب هارامی است که معمولا اعتبار بیشتری از الگوهای قبلی دارد. کندل دوم تفاوت این الگو را با سایر هارامی‌هایی که تا کنون بررسی کردیم، رقم می‌زند. کندل دوم در صلیب هارامی بدنه‌ای بسیار کوچک دارد و دوجی دارد. در این کندل دو سایه بلند در اطراف بدنه دیده می‌شود و قیمت شروع و پایان بسیار به هم نزدیک هستند. این شکل از کندل چه چیزی را به ما می‌گوید؟

دوجی همیشه نشان از تردید معامله‌گران دارد. در این شرایط قدرت خریداران و فروشندگان به اندازه‌ای نبوده که به یکدیگر برتری پیدا کند. حال تصور کنید که پس از یک روند صعودی، این کندل تشکیل می‌شود. شک در میان خریداران نشان می‌دهد که نظر آن‌ها نسبت به قیمت تغییر پیدا کرده و این محدوده برای آن‌ها پرریسک به نظر می‌رسد. پس گروهی از همین خریداران پوزیشن‌های خود را می‌بندند و به نوعی فشار فروش ایجاد می‌کنند.

طبیعی است که در این شرایط انتظار ادامه روند سخت باشد. دوجی شبیه به صلیب است و به همین دلیل هم این الگو به نام الگوی هارامی صلیب شناخته می‌شود. شیوه معامله و تایید روند مشابه الگوهای قبلی می‌باشد. باید منتظر همان نشانه‌ها باشید تا معامله‌ای کم ریسک انجام بدهید.

آموزش معامله با الگوی هارامی

واضح است که یک الگوی کندلی به تنهایی نمی‌تواند برای انجام معاملات سودده کافی باشد. از این رو اگر تنها بر روی شناسایی چنین الگوهایی پافشاری می‌کنید، نباید انتظار بازدهی خوبی داشته باشید. در بک تست‌ها میزان موفقیت الگوی هارامی به ۵۳ درصد رسید که چیزی نزدیک به انتخاب تصادفی است.

اما همین الگو در ترکیب با سایر ابزار یک استراتژی سودده ایجاد کرد که بازدهی آن قابل قبول بود. پس چیزی که از آشنایی با این ابزار برای شما اهمیت دارد، استراتژی معاملاتی با آن است. در این بخش روش‌های معامله با کندل هارامی را بررسی می‌کنیم.

1. استفاده از اندیکاتورها

تریدرهای باتجربه برخلاف افراد مبتدی، اندیکاتورها را نوعی ابزار کمکی می‌دانند، از این رو همیشه از آن‌ها برای تکمیل استراتژی معاملاتی خود استفاده می‌کنند. ترکیب الگوی هارامی با اندیکاتورهایی مانند RSI یا macd هر چند که یک استراتژی معاملاتی کاملی ایجاد نمی‌کند، اما می‌توان درصد موفقیت معاملات را تا حد زیادی افزایش داد.

یکی از اندیکاتورهای کاربردی برای فیلتر سیگنال‌های الگوی کندلی هارامی، RSI است. اگر با این ابزار کار کرده باشید، به خوبی می‌دانید که دو سطح مهم ۳۰ و ۷۰ در آن وجود دارد. RSI شاخص قدرت نسبی است که میزان قدرت خریداران را به فروشندگان در بازه زمانی مشخص می‌سنجد. زمانی که این شاخص از سطح ۵۰ فراتر می‌رود، قدرت خریداران بیشتر از فروشندگان می‌شود. در شرایط عکس هم همین اتفاق برای فروشندگان خواهد افتاد. سطوح بالای ۷۰ و ۳۰ به عنوان محدوده‌های اشباع شناخته می‌شوند که برخلاف تصور حرکات اصلی روند در همان ناحیه ایجاد می‌شود.

شکل‌گیری الگوی هارامی در ناحیه اشباع خرید نشان‌دهنده یک مفهوم مهم است. در بازاری که تاکنون در اختیار خریداران بود، فروشنده‌ها کمی قدرت گرفتند و باعث ایجاد یک کندل نزولی شدند. پس می‌توان انتظار داشت که قیمت در جهت عکس حرکت کند. البته صرفا با همین الگو نباید معامله کنید. اگر شاخص اندیکاتور هم به زیر ۷۰ رسید، می‌توانید برای ورود به معامله شورت برنامه‌ریزی کنید. نقطه ورود مطمئن شما می‌تواند انتهای کندل صعودی هارامی باشد و حد ضرر هم بیشترین قیمت ثبت شده در همین قیمت.

به شیوه‌ای مشابه از اندیکاتور macd هم می‌توانید برای تایید برگشت روند استفاده کنید. البته این سیگنال ممکن است کمی با تاخیر صادر شود، اما در هر صورت با کراس خطوط و نزولی شدن مک، می‌توان پوزیشن شورت یا همان فروش گرفت.

2. پرایس اکشن

پرایس اکشن روش تحلیلی بسیار دقیقی است که دیگر به ابزار خاصی متکی نیست و بر اساس چیزی که همیشه ثابت است، یعنی رفتار معامله‌گران سیگنال صادر می‌کند. البته الگوی هارامی و سایر الگوهای کندلی خود نوعی پرایس اکشن هم حساب می‌شوند، از این رو شاید بهترین استراتژی معاملاتی با همین روش انجام بشود.
باید دقت کنید که به محض شکل‌گیری الگو نباید وارد معامله شد. بهتر است همیشه منتظر تایید باشید تا با اطمینان بیشتری وارد شوید.

بیشتر بخوانید: پرایس اکشن چیست؟

برای بالا بردن موفقیت بهتر است همیشه چنین الگوهایی را در محدوده‌های PRZ که قدرت زیادی برای برگشت بازار دارند، بررسی کنید. همه حمایت و مقاومت‌های مشاهده شده در چارت نمی‌توانند پتانسیل خوبی برای معامله داشته باشند. برای امتحان کافی است خطی را به صورت تصادفی در چارت بکشید. در اغلب چارت‌ها قیمت به این خط فرضی شما واکنش داده است. پس همه این نقاط نمی‌توانند برای معامله کافی باشند.

در محدوده‌های PRZ به دنبال الگوی هارامی باشید. این نواحی خود پتانسیل برگشت زیادی دارند که این الگو هم می‌تواند این احتمال را تقویت کند. حجم پارامتر دیگری است که می‌تواند بازهم سیگنال‌های باقیمانده را فیلتر کرده و در سیگنال‌های قوی برای شما ایجاد کند. چیزی که در چنین معاملاتی می‌تواند شما را اذیت کند، شکست‌های فیک هستند.

با در نظر گرفتن موارد گفته شده احتمال خطای شما بسیار کم می‌شود اما بازهم احتمال خطا وجود دارد که برای مدیریت ریسک باید حد ضرر مشخص کنید. اگر قیمت محدوده PRZ را شکست، همین محدوده می‌تواند حد ضرر شما باشد. چراکه برگشت دوباره قیمت به این ناحیه احتمال فیک بودن شکست را تقویت می‌کند. هم‌چنین می‌توانید از الگوی هارامی در الگوهای قیمتی مانند پرچم یا کانال‌های قیمتی هم به شکلی مشابه استفاده کنید.

3. استفاده از میانگین متحرک و فیبوناچی

همان طور که اشاره شد، صرفا با یک الگوی کندلی نمی‌توانید برای ورود به معامله تصمیم بگیرید. استفاده از میانگین متحرک، فیبوناچی و الگوی قیمتی استراتژی دیگری است که می‌توانید در معاملات خود به کار بگیرید. فیبوناچی و میانگین‌ متحرک سطوح حمایتی و مقاومتی را برای تعیین اهداف و تایید ورود به معاملات پیشنهاد می‌دهد. زمانی که این سطوح بر روی هم همپوشانی دارند، اعتبار آن محدوده بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اعداد فیبوناچی در فارکس

با مشاهده الگوی هارامی، از فیبوناچی برای شناسایی محدوده‌های برگشت احتمالی استفاده کنید. هم‌چنین میانگین متحرک هم برای تایید شکست مورد نیاز است. دوره میانگین متحرک را باید بسته به سبکی که معامله می‌کنید، انتخاب کنید. برای مثال اگر نوسانگیر هستید، بازه‌های کوتاه مانند ۵ یا ۱۰ انتخاب مناسبی هستند. اگر پس از الگوی هارامی، خط میانیگن متحرک با یک کندل قوی شکسته شد، پوزیشن فروش فعال می‌شود. در این معامله حد ضرر بالاترین قیمت در کندل صعودی هارامی است و تارگت قیمتی سطوح فیبوناچی یا محدوده‌های مهم دیگر خواهد بود.

اولین سطح فیبوناچی، ۲۳.۶ خواهد بود. باید منتظر واکنش قیمت به این سطح باشید. اگر نشانه‌هایی از برگشت مانند شکست روبه بالای میانگین متحرک دیده نشد، باید تارگت خود را به دومین سطح یعنی ۳۸.۲ افزایش بدهید. هم‌چنین به مرور باید حد ضرر خود را هم جا به جا کنید. با شکست هر سطح فیبوناچی، حد ضرر باید به همان سطح جا به جا شود.

4. بولینگر باند

انذیکاتور بولینگر باند از اندیکاتورهای محبوب بازار است که می‌تواند در صورت ترکیب با الگوهای کندلی مانند هارامی به خوبی عمل کند. در این استراتژی شما تنها زمانی که قیمت به سطوح بالایی یا پایینی باند برخورد می‌کند، معامله می‌کنید. با مشاهده الگوی هارامی در باند بالایی، وارد معامله فروش می‌شوید و تارگت خود را باند پایینی تعیین می‌کنید. در باند پایینی هم به شکلی عکس عمل می‌کنید و وارد معامله خرید می‌شوید.

در این بخش چندین استراتژی مختلف برای بهبود بازدهی هارامی بررسی شد. انتخاب استراتژی تا حد زیادی بستگی به خود شما دارد، اما گروهی از متخصصان این الگو ترجیح می‌دهند بیشتر با استراتژی بولینگر باند معامله کنند، چراکه هم ساده است و هم نسبت موفقیت زیادی دارد.

جمع‌بندی

با اینکه الگوهای قیمتی مانند کندل استیک به تنهایی برای معامله اعتبار ندارند، اما می‌توانند در یک استراتژی موفق به تشخیص بهتر حرکات قیمت کمک کنند. این الگوها باید در محدوده‌های مشخصی مورد بررسی قرار بگیرند تا از اعتبار بیشتری برخوردار باشند. در این مطلب هر دو شکل صعودی و نزولی الگوی هارامی را بررسی کردیم و در ادامه به نحوه معامله با آن پرداختیم. می‌توانید با توجه سبک معاملاتی خود، الگو را به استراتژی خود اضافه کنید.

سوالات متداول

1. قرارگیری کندل‌ها به صورت هارامی چه چیزی را نشان می‌دهد؟

قرارگیری کندل‌ها به این شکل نشان می‌دهد که بلاتکلیفی در معامله‌گران وجود دارد و این ویژگی پس از یک روند نشان از کاهش قدرت و احتمالا اتمام آن است.

2. چگونه اعتبار الگوی کندلی هارامی بیشتر می‌شود؟

در نواحی PRZ که حجم افزایش یافته و روند قبلی صعود ناگهانی زیادی داشته است، اعتبار این الگو و احتمال برگشت قیمت بیشتر می‌شود.

3. میزان موفقیت الگوی کندل استیک هارامی چقدر است؟

در بک تست‌ها میزان موفقیت این الگوی کندلی حدود ۵۰ درصد محاسبه شده است که نشان از تصادفی بودن الگو دارد، اما در ترکیب با سایر ابزار میزان موفقیت تحلیل‌ها رشد چشمگیری پیدا می‌کند که نشان می‌دهد به تنهایی نمی‌تواند کارایی قابل قبولی داشته باشد.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (1 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد