وبینار استراتژی‌های میلیونی (20 شهریور)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ورود / عضویت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
چالش های معامله گری چیست؟

چالش های معامله گری

یکی از چالش های معامله گری کنترل احساسات است. احساسات چیزی است که از بدو تولد در هر انسانی وجود دارد، اما با بلوغ فکری می‌توان آن را کنترل کرد. در دنیای ...
اشتراک گذاری

با ظهور بازار مالی فارکس و به دنبال آن شکل‌گیری بازار ارزهای دیجیتال، روند جدیدی در دنیای اقتصاد شکل گرفت. به طوری که هم‌اکنون شاهد آن هستیم که چنین بازارهایی در حال تسخیر جهان هستند. خریدوفروش چنین دارایی‌هایی به سرعت محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده‌اند.

اکنون دیگر جای تعجبی ندارد افرادی که سنی از آنها گذشته است نیز به دنبال معامله‌گری در این بازار پر سود باشند. اما جای سوال اینجاست آیا این بازار برای همه چنین سودی دارد؟ در جواب به گفته وب سایت تلگراف مراجعه می‌کنیم که در آن به این نکته اشاره شده است که تنها 4.8 درصد از معامله‌گران می‌توانند به سود کلان دست یابند.

اما علت چیست؟ در این مطلب قصد داریم سختی‌ها و چالش های معامله گری را با شما به اشتراک بگذاریم و همچنین روش غلبه برای این چالش‌ها را به شما نشان دهیم. پس اگر یک معامله‌گر حرفه‌ای هستید و یا اینکه قصد دارید وارد این بازار پر فراز و نشیب و مملو از ریسک شوید پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

معامله‌گر کیست؟

معامله‌گر کیست؟

معامله‌گر یا تریدر به کسی گفته می‌شود که در بازار مالی فعالیت دارد. این فعالیت منحصرا می‌تواند برای خود شخص باشد و یا اینکه برای اشخاص و یا موسسات دیگر در بازارهایی مانند فارکس، بازار ارزهای دیجیتال، بازار کالا و دیگر بازارهای مشتقه به عنوان سفته باز، آربیتراژ یا پوشش دهنده ریسک فعالیت کند.

معامله‌گران حرفه‌ای و کسانی که سابقه فعالیت در چنین بازارهایی را دارند با بررسی چالش های معامله گری، شرایط و روند بازار، بهترین زمان برای ورود و خروج از معاملات را مورد ارزیابی قرار داده و عملکرد سنجیده‌ای از خود نشان می‌دهند.

1. سختی‌های شروع معامله‌گری

شاید شما هم از درآمد و سودهای هنگفت در بازار مالی بسیار شنیده‌اید و علاقه دارید وارد آن شده و به کسب درآمد بپردازید. قبل از انجام هر کاری باید اطلاعات و آموزش‌های لازم را در رابطه با این بازار و چالش های معامله گری در آن بدست بیاورید. اما باید بدانید که این آغاز ماجراست و مشکلات شما از این به بعد شروع می‌شود که در ادامه گام به گام آنها را توضیح می‌دهیم:

ورود هیجان زده به بازار

بسیاری از معامله‌گران مبتدی بدون در دست داشتن اطلاعات کافی و آگاهی لازم و تنها از روی هیجان وارد بازار می‌شوند. دنیای بازار مالی، دنیای بی‌رحمی است، تنها یک اشتباه محاسباتی می‌تواند سرمایه شما را برای همیشه بر باد دهد. اگر بدون شناخت از چالش های معامله گری وارد بازار شوید بیشتر شبیه آن است که وارد شرط‌بندی شده‌اید. پس صرفا براساس شنیده‌ها که معامله‌گری در این بازار سود زیادی دارد وارد آن نشوید. در غیر این‌صورت شما معامله‌گر نیستید، فقط با شانس و ریسک بالا فعالیت می‌کنید.

یکی از اصلی‌ترین اشتباهات معامله‌گران تازه‌کار این است که بدون دانستن چم و خم کار و عدم آگاهی از قوانین و عملکردهای آن وارد بازار می‌شوند. پس برای ورود زمان کافی را به آموزش اختصاص دهید و به یادگیری و کسب و تجربه بپردازید. هر چه زمان بیشتری بگذرد به طور حتم استراتژی معاملاتی بهتری بدست خواهید آورد و با گذر از چالش های معامله گری در بازار مالی به جایگاه مناسبی خواهید رسید.

نداشتن برنامه معاملاتی

برنامه معاملاتی یا پلن همان نقشه راه است. اگر معامله‌گران در معلاملات خود هدف و برنامه واضحی نداشته باشند امکان رسیدن به موفقیت در معاملات امکان‌پذیر نخواهد بود. از این رو اول باید چالش های معامله گری را بشناسید، هدف خود را مشخص کنید و سپس برای رسیدن به آن تلاش نمایید.

برنامه معاملاتی، هدف، استراتژی، میزان ریسک و بازه زمانی را باید تعیین کنید. باید برنامه‌ریزی کنید که چه زمانی وارد معامله‌ای شوید، در چه شرایطی موقعیت معاملاتی خود را ترک کنید و یا با چه میزان سرمایه وارد معاملات شوید. همچنین استراتژی خروج و مدیریت ریسک را حتما باید در برنامه معاملاتی خود بگنجانید.

راه حل برای داشتن برنامه معاملاتی چیست؟

برنامه معاملاتی

برای اینکه یک برنامه معادلاتی مدون داشته باشید کافی است به سوالات زیر پاسخ دهید تا با کنار هم قرار دادن پاسخ آنها بتوانید برنامه معاملاتی خود را کامل کنید.

  • آیا جزء معامله‌گرانی هستید که به آن به عنوان کار پاره وقت نگاه می‌کنید یا قصد دارید درآمد اصلی زندگیتان را از این طریق تامین نمایید.
  • چقدر از بازار مالی تجربه دارید؟ دانش شما از آن چقدر است؟ چه میزان با چالش های معامله گری در بازارهای مالی آشنا هستید؟
  • میزان ریسک پذیری شما چقدر است؟ بدین معنی که حاضر هستید چقدر از سرمایه خود را به یک معامله اختصاص دهید و اینکه تا چه میزان ضرر را می‌توانید تحمل کنید.
  • میزان ریسک به پاداش شما چقدر است؟
  • در چه شرایطی از بازار خارج می‌شوید؟ باید بهترین استراتژی خروج از بازار را در اختیار داشته باشید؟

در این میان ممکن است برخی مؤلفه‌های دیگر هم داشته باشید. با این حال پاسخ دقیق به سوالات مطرح شده ضروری است. سعی کنید پاسخ واقع بینانه‌ای به سوالات بدهید. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که به تازگی وارد معامله‌گری شده‌اید اهداف بلندپروازانه را کنار بگذارید. روش معاملاتی مورد علاقه خود را در بازار آزمایشی امتحان کنید.

در بازار واقعی هیچ چیز را نباید دست کم بگیرید. اگر برنامه‌ای را آزمایش کردید و جواب داد، براساس همان برنامه پیش بروید. هرگز خلاف آن انجام ندهید. اگر وارد معامله‌ای شدید و به ضرر شما تمام شد تصمیمی عجولانه نگیرید و سعی نکنید از بازار انتقام بگیرید صبر کنید تا آرامش شما بازگردد. بعد از آن و با شناسایی چالش های معامله گری اقدامات بعدی را انجام دهید.

2. تصمیم‌گیری‌های هیجانی

تصمیم‌گیری‌های هیجانی

وقتی که به تازگی وارد بازار شدید و هیجان زده سود بدست می‌آورید و یا اینکه دچار زیان می‌شوید و بدون توجه به روند بازار و چالش های معامله گری پیش‌رو به صورت هیجانی تصمیم‌گیری می‌کنید باخت شما حتمی است. بازار مالی جایی است که ترس و طمع، هیجان و شعف، اندوه و پشیمانی برای همه معامله‌گران حتی افراد حرفه‌ای بسیار بروز خواهد کرد. طبیعی است که از شر آنها خلاص نشوید اما باید افسار احساسات را بدست بگیرید.

این یک چالش بزرگ برای شماست. اگر غلبه نکنید متاسفانه خبر بدی برای شما داریم. بداقبالی همراه با هیجان سرمایه شما را نابود خواهد کرد. پای پول و سرمایه در میان است، پس درگیر هیجانات نشوید، چون ممکن است حاصل یک عمر دست رنجتان بر باد رود. اگر به ریسک علاقه دارید بدون هدف و استراتژی باید منتظر پیامدهایی مانند باختن سرمایه خود باشید.

چطور افسار احساسات را در دست بگیریم؟

یکی از چالش های معامله گری کنترل احساسات در ترید است. احساسات چیزی است که از بدو تولد در هر انسانی وجود دارد، اما با بلوغ فکری می‌توان آن را کنترل کرد. در دنیای معاملات قبل از اینکه وارد معامله‌ای شوید تنها اندک زمانی از بازار فاصله بگیرید و عملکرد خود را تحلیل کنید. اگر یک دفترچه دارید از خود چند سوال کوچک بپرسید چرا وارد این معامله می‌شوم، آیا از روی منطق است و یا اینکه اخبار، هیاهو و دیگر عوامل باعث شده است که چنین ریسکی کنم. با جواب کوتاه به آنها می‌توانید بخشی از احساسات خود را کنترل کنید.

ظرفیت پذیرش شکست خود را بالا ببرید. آنچه اتفاق افتاده است را بپذیرید. سبک معاملاتی‌تان را ارزیابی کنید. این را بدانید که حتی معامله‌گران موفق هم دچار اشتباه می‌شوند. پس انتخاب روش تهاجمی و انتقام از بازار را کنار بگذارید. به طور حتم فرصت‌های زیادی وجود خواهند داشت. از برخورد با چالش های معامله گری و ضرر پیش آمده فقط درس عبرت گرفته و کسب تجربه کنید.

3. به حد ضرر بی اعتناع هستند

به حد ضرر بی اعتناع هستند

بسیاری از معامله‌گرانی که به تازگی وارد بازارهای مالی شده‌اند زمانی که روند بازار منفی است هیچ برنامه‌ای برای کنترل ضرر انجام نمی‌دهند و با این امید که بازار طبق روال آنها تغییر جهت خواهد داد، هیچ حد ضرری تعیین نمی‌کنند. در صورتی که بازار ناشناخته است و هر وقفه طولانی می‌تواند شما را با چالش های معامله گری مواجه کرده و داشته‌هایتان را بر باد دهد.

بهترین روش این است که در هنگام انجام هر معامله‌ای حد ضرر تعیین کنید. در غیر این صورت ممکن است در مواجه با چالش های معامله گری و برخی از معاملات پر ریسک تمام دارایی خود را که سرمایه‌گذاری کرده‌اید از دست بدهید.

بیشتر بخوانید: استاپ لاس یا حد ضرر چیست؟

4. چالش های معامله گری در خانه

از آنجایی که هر فرد می‌تواند با حداقل دارایی وارد بازار معاملاتی شود و از سوی دیگر باز کردن حساب در کمترین زمان ممکن صورت می‌گیرد و برای انجام آن نیازی به محیط کاری گسترده نیست برخی از معامله‌گران فعالیت معاملاتی خود را در محیط خانه انجام می‌دهند.

فعالیت معامله‌گری در محیط خانه چالش‌های خاص خود را دارد و ممکن است عواملی که باعث حواس‌پرتی فرد شود بسیار زیاد باشد. به عنوان مثال سروصدای کودکان، یا داشتن مهمان در هنگام معاملات حساس و بسیاری از عوامل دیگر که ممکن است باعث متضرر شدن یک معامله‌گر شود.

5. چالش های معامله گری در ایران

کاربران ایرانی در سال‌های اخیر به دلیل اینکه از سوی نهادهای خارجی تحت تحریم قرار گرفته‌اند امکان فعالیت در برخی از بسترهای معاملاتی بازارهای مالی از آنها سلب شده است. زیرا این سیستم‌های معاملاتی برای فعالیت و کسب درآمد از کاربران خود درخواست می‌کنند که احراز هویت انجام دهند. به دلیل تحریم امکان احراز هویت برای کاربران ایرانی فراهم نیست، زیرا به آنها اجازه فعالیت در برخی از بازارهای مالی داده نمی‌شود.

از سوی دیگر به دلیل فیلترینگ از سوی نهادهای داخلی و سرعت پایین اینترنت در ایران نیز امکان انجام معاملات در ایران با مشکلات جدیدی مواجه شده است و این مورد نیز به چالش های معامله گری کاربران ایرانی افزوده است. همچنین آن دسته از معامله‌گران که از VPN برای مخفی کردن هویت خود استفاده می‌کنند به دلیل قطعی گاه و بیگاه آن، مجبور هستند زمان بیشتری در معاملات صرف کنند و این امر باعث پایین آمدن بازدهی فعالیت آنها شده است.

6. چالش های معامله گری از لحاظ تخصصی

واقعیت امر این است که اشتباه کردن و باختن بخشی از فرآیند معامله‌گری است. در دنیای معامله‌گری حتی بزرگترین و متبحرترین معامله‌گران نیز دچار اشتباه و ضرر و زیان می‌شوند. اما رایج‌ترین اشتباهات معامله‌گران به دلیل خطاهای شناختی و تعصب بی‌جا صورت می‌گیرد. اگر هر معامله‌گری با آگاهی از چالش های معامله گری، از وقوع چنین اشتباهاتی اجتناب کند به طور حتم می‌تواند موفقیت‌های ارزشمندی را بدست آورد.

بی‌شک هر چه با تله‌های ذهنی بیشتر آشنا شوید به راحتی خواهید توانست خطاهایتان را در معاملات کاهش دهید از مهم‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خارج نشدن به موقع از یک معامله سودآور

چالش های معامله گری

بسیار اتفاق افتاده است که معامله‌گران در یک موقعیت سودآور قرار گرفته‌اند، اما به دلیل طمع و خارج نشدن از موقعیت معاملاتی و تعلل بیش از حد معامله سود آور آنها به یک زیان تبدیل شده است.

پیش از اینکه وارد یک معامله شوید، باید ارزیابی دقیق و منطقی از چالش های معامله گری پیش رو انجام دهید و زمان خروج از معامله را مشخص کنید. تعیین حد سود و حد ضرر در هر معامله‌ای ضروری است. امکان تحلیل اشتباه در هر معامله‌ای وجود دارد پس برنامه‌ریزی برای خروج به موقع از بازار ضروری به نظر می‌رسد.

راه حل برای خارج شدن از یک موقعیت سودآور چیست؟

منطقی رفتار کنید و خروج از بازار را به حس ششم خود واگذار نکنید. قبل از اینکه معامله را انجام دهید باید زمان خروج را در نظر بگیرید. تعیین کنید که چه نقطه‌ای از سود و زیان برای شما مناسب است و شما را از مواجه با چالش های معامله گری مصون می‌دارد.

اگر احساس می‌کنید که در برابر طمع نمی‌توانید مقاومت کنید در هنگام قرار گرفتن در موقعیت مناسب سود اندک خود را ذخیره کنید تا در صورت بازگشت احتمالی بازار، حداقل بتوانید بخشی از سود را کسب کرده باشید.

یکی از اشتباهات دیگری که معامله‌گران انجام می‌دهند این است که در هنگام سوددهی حجم سرمایه را افزایش می‌دهند. در صورتی که بازار خلاف جهت شما حرکت کند ممکن است نه تنها سود نکنید بلکه بخش بزرگی از دارایی شما نیز از دست برود.

تنوع در سبد دارایی

برخی از معامله‌گران که علاقه‌ دارند از بازار حداکثر نفع را ببرند چندین دارایی به سبد خرید خود اضافه می‌کنند. تنوع دارایی تا اندازه‌ای خوب است اما بیاد داشته باشید باید به اندازه‌ای باشد که بتوانید آن را مدیریت کنید. دارایی‌های زیادی وجود دارند که معامله‎‌گران را فریب می‌دهند و به سرعت جلب توجه می‌کنند. با این حال همین موقعیت‌ها می‌توانند تله‌ای از سوی نهنگ‌ها برای نابودکردن سرمایه شما باشند.

هیچگاه فراموش نکنید که حتی کسانی که تجربه کاری بسیار زیادی در بازار مالی دارند تنها می‌توانند با مقدار محدودی از داده‌ها سر و کار داشته باشند. همچنین اخبار و رویدادهای مربوط به بازار مالی را حتما دنبال کنید. زیرا بازار به اخبار و حواشی بسیار حساس است و ممکن است نوسان زیادی را در پی داشته باشند.

استفاده بیش از حد از ابزارهای تحلیلی

استفاده بیش از حد از اندیکاتورها بسیاری از معامله‌گران را دچار سردرگمی می‌کند. این ابزارها با وجود اینکه برای تشخیص روند بازار بسیار مناسب هستند اما غرق شدن در آنها باعث اشتباهات فاحشی می‌شود. بهترین گزینه این است که از ابزارها به موقع و به جا استفاده شود و از تکیه بیش از حد و تمرکز بر روند هر حرکت بازار پرهیز شود و با ارزیابی چالش های معامله گری نگاهی واقع بینانه به حرکت بازار داشته باشید.

جمع‌بندی

دنیای بازار مالی بسیار گسترده و پرسود است. اما بیاد داشته باشید که این بازار چالش‌های خاص خود را دارد و در صورتی که آموزش‌های لازم را بدست نیاورده‌اید سعی کنید در بازارهای آزمایشی فعالیت کنید تا شناخت نسبی از چالش های معامله گری به دست آورید. فراموش نکنید که بازارهای مالی می‌توانند در کمترین زمان ممکن سرمایه یک عمر شما را بر باد دهند. پس حساب شده وارد بازار شده و تمامی سرمایه خود را بر روی یک دارایی سرمایه‌گذاری نکنید و یا در صورت پایین بودن سرمایه‌تان از اهرم‌های بالا برای کسب سود بیشتر استفاده نکنید چون احتمال این که روند بازار برخلاف میل شما باشد وجود دارد.

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه ای شدن در حوزه معامله گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از دوره رایگان آموزش معامله گری کربن است. البته اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره، فرم زیر را پر کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

چالش های معامله گری

یکی از چالش های معامله گری کنترل احساسات است. احساسات چیزی است که از بدو تولد در هر انسانی وجود دارد، اما با بلوغ فکری می‌توان آن را کنترل کرد. در دنیای ...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد