وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۳
بروزرسانی: ۲۱ فروردین ۱۴۰۳

ثبت نام در دوره رایگان کربن

ETF بیت کوین چیست؟ صندوق قابل معامله و کاربرد آن

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۳
ETF بیت کوین
5/5 - (1 امتیاز)

شاید شما هم شنیده باشید… ETF، ETF بیتکوین و عباراتی این چنینی. اما ETF یا صندوق قابل معامله چیست؟ صندوق‌های قابل معامله در واقع نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که ویژگی‌های برتر دو دارایی پرطرفدار را ارائه می‌دهند. به این معنی که آن‌ها از مزایای متنوع‌سازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری Mutual برخوردار هستند و در عین حال سهولت معامله سهام را نیز دارند.

در این نوشتار، ابتدا با هم با بررسی می‌کنیم که اصلا خود ETF چیست و به چه معناست، سپس به موضوعاتی مانند انواع صندوق‌های قابل معامله، ETF بیت کوین، نحوه کارکرد این صندوق‌ها، نحوه ایجاد آن‌ها، هزینه‌ای که دارند، مقایسه صندوق‌های قابل معامله با سایر صندوق‌ها و دارایی‌ها، مزایا و معایب صندوق‌های قابل معامله و موضوعاتی دیگر می‌پردازیم. اگر به این مباحث علاقه‌مند هستید، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

ای تی اف (ETF) یا صندوق قابل معامله چیست؟

صندوق قابل معامله در بورس یا ETF، سبدی از سرمایه‌گذاری‌های مختلف مانند سهام یا اوراق قرضه است. صندوق‌های قابل معامله در بورس به شما امکان می‌دهند همزمان در بسیاری از اوراق بهادار سرمایه‌گذاری کنید و  همچنین این صندوق‌ها اغلب کارمزد کمتری نسبت به سایر انواع صندوق‌ها دارند و راحت‌تر نیز معامله می‌شوند.

ای تی اف (ETF) یا صندوق قابل معامله چیست؟

اما مانند هر محصول مالی، صندوق‌های قابل معامله راه‌حلی واحد برای تمامی سرمایه‌گذاران نیستند و باید به خوبی آن‌ها ارزیابی و بررسی کنید. این صندوق‌ها را بر اساس ویژگی‌هایی که دارند ارزیابی کنید؛ ویژگی‌هایی از جمله: هزینه‌های مدیریت و کارمزد کمیسیون (در صورت وجود)، اینکه چگونه می‌توانید آن‌ها را بخرید یا بفروشید، کیفیت سرمایه‌گذاری آن‌ها و… .

انواع ETF

شما می‌توانید صندوق‌های قابل معامله در بورس را مانند سهام معامله کنید، اما دارایی‌های تحت پوشش این صندوق‌ها بیشتر شبیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری Mutual و صندوق‌های شاخص هستند؛ صندوق‌هایی که می‌توانند از نظر دارایی‌های پایه و اهداف سرمایه‌گذاری بسیار متفاوت باشند. در ادامه و ضمن معرفی ETF بیت کوین، چند نوع رایج از ETFها آورده شده است. این صندوق‌های قابل معامله بر اساس نوع مدیریت خود (غیرفعال یا فعال) طبقه‌بندی نمی‌شوند، بلکه بر اساس انواع سرمایه‌گذاری‌هایی که در خود جای می‌دهند، دسته‌بندی می‌شوند.

ETF سهام

این نوع صندوق قابل معامله شامل سهام است و معمولاً سرمایه‌گذاران از آن برای رشد بلندمدت استفاده می‌کنند. در حالی که این صندوق معمولاً ریسک کمتری نسبت به معامله خود سهام به شکل جداگانه دارد، اما اغلب دارای ریسک بیشتری از سایر ETFهایی است که در اینجا فهرست شده‌اند، مانند ETF‌های اوراق قرضه.

ETF‌های کالا

ETF‌های کالا

منظور از کالاها، کالاهای خام قابل خرید یا فروش است، مانند طلا و نفت خام. ETFهای کالا به شما این امکان را می‌دهند که این اوراق را در یک سرمایه‌گذاری واحد دسته‌بندی کنید.

در صندوق‌های قابل معامله کالا، بسیار مهم است که بدانید در داخل آن‌ها چه چیزی وجود دارد؛ آیا شما مالکیت خود ذخایر فیزیکی کالا را در صندوق خود دارید یا این که شما دارای سهام در شرکت‌هایی هستید که این کالاها را تولید، حمل و نقل و ذخیره می‌کنند؟ آیا ETF شامل قراردادهای فیوچرز است؟ آیا این کالا از نظر سازمان امور مالیاتی “کلکسیونی” محسوب می‌شود؟ این عوامل می‌توانند پیامدهای مالیاتی جدی و سطوح ریسک متفاوتی داشته باشند.

اسکناس‌های مبادله ای (ETN)

اسکناس‌های قابل معامله در بورس یا ETN‌ها، از نظر فنی ETF نیستند، اما اغلب به دلیل نام و ویژگی‌های مشابه با ETF اشتباه گرفته می‌شوند. مانند صندوق‌های قابل معامله، ETN‌ها در طول روزِ معاملاتی در صرافی‌ها معامله می‌شوند و مانند صندوق‌های قابل معامله، سبدی از دارایی‌ها را دنبال می‌کنند. ETN‌ها اغلب به جای سهام، کالاها، اوراق قرضه، از مشتقاتی مانند قراردادهای فیوچرز یا دارایی‌های عجیب و غریب‌تر و کمیاب‌تر پشتیبانی می‌کنند.

تفاوت یک ETN با یک ETF در این است که مالک ETN، در واقع مالک دارایی‌های پایه نیست – در عوض، این ETN یک اوراق بهادار به شکل بدهی است که ارزش دارایی‌های پایه خود را به طور غیرمستقیم تعقیب می‌کند. معنی این حرف در عمل این است که ارزش یک ETN به اعتبار صادرکننده آن متکی است، و خطر کم‌اعتبار بودن صادر کننده هنگام استفاده از ETN‌ وجود دارد.

ETFهای اوراق قرضه

برخلاف اوراق قرضه منفرد، ETF اوراق قرضه تاریخ سررسید ندارند، بنابراین رایج‌ترین استفاده از آن‌ها ایجاد پرداخت‌های نقدی منظم به سرمایه‌گذار است. این پرداخت‌ها از سود حاصل از اوراق قرضه منفرد در صندوق حاصل می‌شود. ETFهای اوراق قرضه می‌توانند مکملی عالی و کم ریسک برای ETFهای سهام باشند.

ETF‌های بین المللی

برای ایجاد یک سبد متنوع، استفاده از سهام خارجی به طور گسترده، همراه با سهام و اوراق قرضه داخلی توصیه می‌شود. ETF‌های بین المللی راهی آسان – و معمولاً کم خطرتر – برای یافتن این سرمایه‌گذاری‌های خارجی هستند. این صندوق‌های قابل معامله ممکن است شامل سرمایه‌گذاری در کشورها یا بلوک‌های خاصی از مناطق مختلف باشند.

ETF بیتکوین

ETF بیتکوین 2

در ژانویه 2024، کمیسیون بورس و اوراق بهادار تعداد انگشت شماری ETF بیت کوین را تأیید کرد که مستقیماً قیمت بیت کوین را ردیابی می‌کنند. این امر باعث می‌شود که استفاده از ارزهای دیجیتال برای سرمایه‌گذاران عادی در دسترس‌تر باشد، زیرا ETF بیت‌کوین را می‌توان مستقیماً در حساب‌های کارگزاری خرید و فروش کرد.

البته عرضه و استفاده از ETF بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال هنوز محدود است و اکثر ETFهای رمزنگاری دارای قراردادهای فیوچرز یا سهام شرکت‌هایی هستند که در بازارهای ارزهای دیجیتال معامله می‌کنند و در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. بنابراین، ETF بیت کوین نسبت به سایر صندوق‌های قابل معامله، مفهومی نسبتا جدیدتر است که در ادامه مقاله بیشتر به آن می‌پردازیم.

ETF‌های بخش

بازار سهام ایالات متحده به 11 بخش تقسیم می‌شود و هر بخش متشکل از شرکت‌هایی است که در آن بخش فعالیت می‌کنند. ETF‌های بخش راهی برای سرمایه‌گذاری در شرکت‌های خاص در آن بخش‌ها، مانند بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی، مالی یا صنعتی فراهم می‌کند و این امر می‌تواند به ویژه برای سرمایه‌گذارانی که چرخه‌های تجاری مختلف را دنبال می‌کنند مفید باشد، زیرا برخی از بخش‌ها در طول دوره‌های توسعه بهتر عمل می‌کنند و برخی دیگر در دوره‌های انقباض بهتر عمل می‌کنند.

اغلب، ETF‌های بخش می‌توانند ریسک بالاتری نسبت به ETF‌های بازار آزاد داشته باشند. ETF‌های بخش می‌توانند سبد شما را در معرض صنعتی قرار دهند که شما را مجذوب خود می‌کند، مانند ETF‌های طلا که با ریسک کمتری نسبت به سرمایه‌گذاری در یک شرکت واحد کار می‌کنند.

ETF‌های اهرمی

ETF‌های اهرمی، صندوق‌های قابل معامله‌ای هستند که یک شاخص موجود را ردیابی می‌کنند، اما به جای مطابقت با بازده آن شاخص، هدف آن‌ها افزایش دو یا سه برابری تغییرات آن شاخص است. (توجه داشته باشید که این صندوق‌ها، فقط سود آن شاخص را به میزان دو یا سه برابر تقویت نمی‌کنند – بلکه زیان آن را نیز تقویت می‌کنند.)

ETF‌های اهرمی

تصور کنید که یک ETF سنتی داشتید که از S&P 500 پیروی می‌کرد. اگر S&P 500 به میزان 2 درصد افزایش یابد، ETF شما نیز حدود همان 2٪ افزایش می‌یابد. اما اگر ETF اهرمی S&P 500 داشتید، آن سود 2 درصدی را می‌شد بزرگ‌نمایی کرده و در عوض 4 درصد سود داشت. در حالی که این موضوع در یک بازار در حال صعود عالی است، اما اگر بازار روندی نزولی داشته باشد این موضوع چندان دلخواه شما نخواهد بود. این همان چیزی است که ETF‌های اهرمی را نسبت به سایر انواع ETF پرخطرتر می‌کند.

ETF بیت کوین چیست؟

صندوق قابل معامله یا ETF بیت کوین، یک محصول مالی است که به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا در معرض تغییرات قیمت بیت‌کوین قرار بگیرند، بدون اینکه واقعاً خود دارایی را در اختیار داشته باشند. سهام یک ETF بیت کوین در بورس‌های سنتی معامله می‌شود و مشارکت سرمایه‌گذاران در بازار ارزهای دیجیتال را آسان تر می‌کند.

ETF بیت کوین توجه زیادی را هم از سوی سرمایه‌گذاران منفرد و هم از سوی سرمایه‌گذاران نهادی به خود جلب کرده است، زیرا فرآیندی راحت‌تر و منظم‌تر را برای سرمایه‌گذاری در بیت کوین ارائه می‌دهد. این صندوق‌ها می‌توانند به ویژه برای سرمایه‌گذارانی جذاب باشند که به دلیل نگرانی در مورد امنیت، مسائل نظارتی یا پیچیدگی‌های فنی در خرید و مدیریت مستقیم ارزهای دیجیتال تردید دارند.

در مورد انواع ETF بیت کوین، باید گفت که دو نوع اصلی داریم: ETF‌ بیت کوین اسپات و ETF‌ بیت کوین فیوچرز. هر دو نوع در حال حاضر در ایالات متحده تایید شده‌اند. در ادامه این دو نوع را بیشتر با هم بررسی می‌کنیم تا به تفاوت‌ها و شباهت‌های آن‌ها پی برده و مشخص کنیم که کدام یک احتمالا برای سرمایه‌گذاری شما بهتر خواهد بود.

ETF بیت کوین چیست؟

ETF بیت کوین اسپات

نوع اسپات به قیمت فوری یا فعلی دارایی پایه، که خود بیت کوین است، اشاره دارد. یک ETF بیت کوین نقطه ای معمولاً بیت کوین واقعی را به عنوان دارایی اساسی خود نگه می‌دارد و سعی می‌کند تا حد امکان قیمت لحظه ای بیت کوین را ردیابی کند.

ETF بیت کوین با پشتوانه فیزیکی

یک ETF بیت کوین با پشتوانه فیزیکی، بیت کوین فیزیکی را به عنوان بخشی از دارایی‌های خود نگه می‌دارد، به این معنی که صندوق به طور مستقیم مالک ارز دیجیتال است. یک ETF بیت کوین با پشتوانه فیزیکی قابل مقایسه با یک ETF بیت کوین اسپات است، با این تفاوت که مورد دوم تأکید بیشتری بر ردیابی قیمت فعلی بیت کوین دارد.

ETF بیت کوین فیوچرز

این صندوق‌ها بیت کوین واقعی را نگه نمی‌دارند. درعوض، آن‌ها از قراردادهای آتی بیت کوین برای معامله ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند. قرارداد آتی بیت کوین به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که روی قیمت آتی دارایی گمانه‌زنی و پیش‌بینی کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش معاملات فیوچرز

انواع فیوچرز می‌توانند رفتار متفاوتی با انواع اسپات داشته باشند و ممکن است هزینه‌هایی در ارتباط با بازگرداندن یا تسویه قراردادهای آتی وجود داشته باشد. برخی از صندوق‌های فیوچرز بیت کوین قابلیت معاملات اهرمی را مهیا کرده‌اند که به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد هم سود و هم ضرر را تقویت کنند.

توجه: مقررات و قواعد استفاده و معامله با صندوق‌های قابل معامله ممکن است تغییر یابد، بنابراین ضروری است که از آخرین پیشرفت‌ها در این فضا آگاه باشید، از جمله هر نوع محصول جدیدی که ممکن است ظهور کند. علاوه بر این، در دسترس بودن و نوع ساختار ETF‌ بیت کوین ممکن است بسته به کشور و منطقه مورد استفاده شما به دلیل ملاحظات نظارتی و تقاضای بازار متفاوت باشد.

ETF‌ها چگونه کار می‌کنند؟

ETF‌ها چگونه کار می‌کنند؟

صندوق‌های قابل معامله در بورس به این صورت عمل می‌کنند: ارائه‌دهنده صندوق که مالک دارایی‌های پایه (اساسی) است، صندوقی را برای پیگیری عملکرد آن دارایی‌ها طراحی می‌کند و سپس سهام آن صندوق را به سرمایه‌گذاران می‌فروشد. سهامداران دارای بخشی از ETF هستند، اما مالک دارایی‌های اساسی در صندوق نیستند. حتی در این صورت، سرمایه گذاران در یک ETF که شاخص سهام را ردیابی می‌کند، ممکن است برای هر سهام شاخص، سودی از سهام را دریافت کنند.

در حالی که صندوق‌های قابل معامله برای ردیابی ارزش یک دارایی یا شاخص اصلی طراحی شده‌اند – خواه کالایی مانند طلا باشد یا سبدی از سهام مانند S&P 500  – آن‌ها با قیمت‌های تعیین شده توسط بازار معامله می‌شوند که معمولاً با قیمت لحظه‌ای خود آن دارایی متفاوت است. علاوه بر این، به دلیل مواردی مانند هزینه‌ها، بازده طولانی‌مدت یک ETF با دارایی اصلی مربوط به آن تفاوت دارد. در ادامه خلاصه‌ای ساده از نحوه عملکرد صندوق‌های قابل معامله آمده است:

  1. یک ارائه‌دهنده ETF، تعدادی از دارایی‌ها را از جمله: سهام، اوراق قرضه، کالاها یا ارزها را در نظر می‌گیرد و سبدی از آن‌ها را با یک علامت منحصربه‌فرد ایجاد می‌کند.
  2. سرمایه‌گذاران می‌توانند مانند خرید سهام یک شرکت، سهمی از آن سبد را خریداری کنند.
  3. خریداران و فروشندگان، ETF را در طول روز در صرافی معامله می‌کنند، شبیه به همان اتفاقی که در مورد سهام می‌افتد. سرمایه‌گذران سعی می‌کنند از خرید و فروش یا نگهداری این صندوق‌های قابل معامله، کسب سود داشته باشند.

ایجاد و بازخرید ETF

با توجه به اینکه ETF با ارزش سبدی از دارایی‌های مختلف –و نه یک دارایی واحد- مطابقت دارد، فرآیند ایجاد و بازخرید سهام ETF پیچیده است و باید شامل خرید یا فروش همان دارایی‌های اساسی باشد. بدین صورت که برای ایجاد یک ETF جدید، یک «شرکت‌کننده مجاز» – معمولاً یک سرمایه‌گذار نهادی مانند یک کارگزار – سبدی از دارایی‌ها را به ETF می‌دهد که با پورتفولیوی ثبت شده برای آن ETF مطابقت دارد.

در ازای آن، شرکت کننده مجاز ما بخشی از سهام جدید ETF را با همان ارزش سبد سرمایه‌گذاری دریافت می‌کند. سپس شرکت کننده مجاز آن سهام جدید را به سرمایه‌گذاران عادی می‌فروشد. برای بازخرید سهام ETF، این فرآیند به صورت معکوس انجام می‌شود. شرکت‌کننده مجاز بلوکی از سهام ETF را به صندوق برمی‌گرداند و در ازای آن معادلی از پول نقد، دارایی‌های اساسی یا هر دو را دریافت می‌کند.

هزینه ETF‌ها چقدر است؟

هزینه ETF‌ها چقدر است؟

وجوه قابل معامله در بورس از نظر هزینه می‌توانند به طور قابل توجهی متفاوت باشند، همان‌طور که قیمت سهام از تک رقمی تا سه رقمی متغیر است. این محدوده ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما همچنین به این معنی است که برای هر بودجه‌ای، یک ETF وجود دارد. این امر ممکن است به شما کمک کند که قبل از هر اقدام عجولانه‌ای، مبلغی را که می‌خواهید برای یک ETF خرج کنید، تعیین نمایید.

هنگام تحقیق در مورد صندوق‌های قابل معامله، باید نسبت هزینه صندوق یا کارمزدی را که صندوق برای مدیریت و نگهداری آن دریافت می‌کند، آگاه باشید. از آنجایی که بیشتر صندوق‌های قابل معامله به صورت Passive یا منفعل مدیریت می‌شوند، نسبت هزینه‌های ETF در مقایسه با سایر انواع صندوق‌ها معمولاً بسیار پایین است.

ETF‌ها در مقابل صندوق‌های سرمایه‌گذاری Mutual و سهام

هنگام مقایسه صندوق‌های قابل معامله در بورس با سایر سرمایه‌گذاری‌ها، صندوق‌های قابل معامله از جهات مختلفی نقش خود را مشخص و پررنگ می‌کنند. هزینه‌های سرمایه‌گذاری کمتر، تنوع بهتر و افزایش تعداد گزینه‌ها تنها تعدادی از مزایای ETF‌ها هستند. اما جهت بررسی بیشتر و فهم دقیق‌تر، اجازه دهید دو مقایسه جداگانه و مفید را با هم انجام دهیم:

ETF‌ها در مقابل صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک (Mutual)

به طور کلی، صندوق‌های قابل معامله کارمزد کمتری نسبت به صندوق‌های مشترک دارند و این موضوع، بخش بزرگی از جذابیت آن‌ها است. صندوق‌های قابل معامله همچنین کارایی مالیاتی بهتری نسبت به صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک دارند. از سوی دیگر، معمولا گردش مالی بیشتری در یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک (به ویژه آن‌هایی که به طور فعال مدیریت می‌شوند) نسبت به یک ETF وجود دارد و همچنین خرید و فروش مرتبط با این صندوق‌های مشترک می‌تواند منجر به افزایش سرمایه شود.

به طور مشابه، هنگامی که سرمایه‌گذاران برای فروش یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک اقدام می‌کنند، مدیر باید با فروش اوراق بهادار، پول نقد جمع آوری کند که خود این موضوع هم می‌تواند سود سرمایه را نیز به همراه داشته باشد. در هر دو سناریو، سرمایه‌گذاران درگیر پرداخت مالیات‌هایی خواهند بود. از سوی دیگر، این دو صندوق همچنین دارای ساختارهای مدیریتی متفاوتی هستند. نحوه مدیریت معمولاً برای صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک فعال و برای ETF‌ها غیرفعال است، اگرچه ETF‌هایی که به طور فعال مدیریت می‌شوند نیز وجود دارند).

ETF در مقابل سهام

صندوق‌های قابل معامله از سهام تشکیل شده‌اند، اما چیزی به نام سهام ETF وجود ندارد. شما می‌توانید بخشی (سهمی) از یک ETF را خریداری کنید، اما نمی‌توانید سهام را در یک ETF خریداری کنید. صندوق‌های قابل معامله از سهام منفرد و سایر سرمایه‌گذاری‌ها تشکیل شده‌اند.

مانند سهام، ETF‌ها را می‌توان در صرافی‌ها داد و ستد کرد و دارای نمادهای منحصر به فردی هستند که به افراد امکان می‌دهند تا تغییرات قیمت آن‌ها را پیگیری کنند. برخلاف سهام که تنها یک شرکت را نمایندگی می‌کند، صندوق‌های قابل معامله نشان‌دهنده سبدی از سهام هستند. از آنجایی که صندوق‌های قابل معامله معادل با دارایی‌های متعددی هستند، ممکن است تنوع بهتری نسبت به یک سهام داشته باشند. این تنوع می‌تواند به کاهش ریسک پرتفوی شما کمک کند.

صندوق‌های قابل معامله گاهی حول بخش‌ها یا موضوعات خاصی متمرکز می‌شوند. به عنوان مثال، SPY یکی از ETF‌هایی است که S&P 500 را ردیابی می‌کند و موارد جالب دیگری مانند HACK برای صندوق امنیت سایبری و FONE برای ETF متمرکز بر تلفن‌های هوشمند وجود دارند.

چگونه ETF‌های مناسب برای خود را پیدا کنید؟

توجه به این نکته مهم است که در حالی که هزینه‌ها برای صندوق‌های قابل معامله معمولاً کمتر است، اما بسته به صادرکننده و همچنین پیچیدگی و تقاضا، قیمت‌ها می‌توانند از صندوق به صندوق دیگر بسیار متفاوت باشند. حتی ETF‌هایی که یک شاخص را ردیابی می‌کنند هم ممکن است هزینه‌های متفاوتی داشته باشند.

بیشتر صندوق‌های قابل معامله سرمایه‌گذاری‌هایی هستند که به صورت غیرفعال مدیریت می‌شوند؛ به این صورت که آن‌ها به سادگی یک شاخص را دنبال می‌کنند. برخی از سرمایه‌گذاران رویکرد عملی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک را ترجیح می‌دهند، صندوق‌هایی که توسط یک مدیر حرفه ای اداره می‌شود که سعی می‌کند عملکرد بهتری از بازار داشته باشد. ETFهایی با مدیریت فعال وجود دارند که از صندوق‌های مشترک تقلید می‌کنند، اما با کارمزدهای بالاتری همراه هستند. بنابراین قبل از خرید، سبک سرمایه‌گذاری خود را در نظر بگیرید.

توجه داشته باشید که استقبال از این نوع سرمایه‌گذاری همچنین باعث شده است که برخی از صندوق‌هایی به بازار بیایند که ممکن است شایستگی کافی برای انجام معاملات را نداشته باشند. صندوق‌های فریبنده‌ای که بخش کوچکی از دنیای سرمایه‌گذاری را می‌گیرند و تنوع زیادی را به شما عرضه نمی‌کنند. فقط به این دلیل که یک ETF ارزان است، لزوماً به این معنی نیست که با سبک سرمایه‌گذاری گسترده و متنوع شما مطابقت دارد و ممکن است که ابدا گزینه سرمایه‌گذاری خوبی نباشد.

نحوه سرمایه‌گذاری در ETF

نحوه سرمایه‌گذاری در ETF

روش‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله در بورس وجود دارد و نحوه انجام این کار عمدتاً به اولویت‌های شما بستگی دارد. برای برخی سرمایه‌گذاران، سرمایه‌گذاری در ETF‌ها تنها با چند کلیک فاصله دارد. این دارایی‌ها یک پیشنهاد استاندارد در میان کارگزاران آنلاین هستند، اگرچه تعداد پیشنهادات (و هزینه‌های مربوطه) بسته به کارگزار متفاوت است.

در طرف دیگر طیف، برخی از مشاوران سرمایه‌گذاری و کارگزاری‌ها، سبدهای خود را از ETFهای ارزان قیمت می‌سازند و سپس به سرمایه‌گذاران دسترسی مستقیم به این دارایی‌ها را می‌دهند. این کار، روندی است که معمولا برای خریداران ETF خوب بوده است؛ به گونه‌ای که بسیاری از کارگزاری‌های بزرگ کمیسیون خود را در معاملات سهام، ETF و گزینه‌ها به 0 دلار کاهش دادند. در ادامه، مراحل را برای شما شرح داده‌ایم:

1. یک حساب کارگزاری باز کنید

اگر می‌خواهید سرمایه‌گذاری در ETF را به تنهایی شروع کنید، برای انجام این کار باید یک حساب کارگزاری داشته باشید. حساب‌های کارگزاری محل زندگی سرمایه‌گذاری شما هستند و فقط به این دلیل که شما یک حساب دارید؛ به این معنی نیست که الزاما روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌اید. پس از افتتاح حساب، می‌توانید از طریق آن در ETF سرمایه‌گذاری کنید.

2. ETF‌هایی را که می‌خواهید در آن‌ها سرمایه‌گذاری کنید پیدا کنید

این کار به آن اندازه که به نظر می‌رسد پیچیده نیست، اما خب صندوق‌های زیادی در بازار وجود دارند و محدود کردن آن‌ها و انتخاب میان آن‌ها، می‌تواند کاری دشوار باشد. می‌توانید از ابزارهای آنلاین استفاده کنید تا به شما کمک کنند ETFهایی با هزینه‌های کم، بودجه در بخش‌های خاص یا ETFهایی که تمرکز اجتماعی یا محیطی دارند را پیدا کنید.

3. ETF را بخرید

با استفاده از عملکرد معاملاتی کارگزاری خود، به ETF خاصی که می‌خواهید بخرید بروید و معامله را انجام دهید. مطمئن شوید که قبل از رسمی کردن معامله، سفارش خود را دوباره بررسی کنید.

4. ETF را نگه دارید

مدت زمانی که یک ETF را نگه می‌دارید به استراتژی سرمایه‌گذاری شما بستگی دارد، اما اگر با دید بلندمدت سرمایه‌گذاری می‌کنید، این کار اغلب امری طولانی خواهد بود؛ هر چه مدت زمان بیشتری آن را نگه دارید بهتر است. به دلیل ماهیت بهره مرکب، هر چه مدت زمان بیشتری به یک ETF مناسب پایبند بمانید، سود بیشتری به شما تعلق می‌گیرد.

می‌توانید از یک ماشین حساب سرمایه‌گذاری برای تخمین میزان درآمد خود در دوره‌های مختلف نگهداری استفاده کنید. اگر یک جدول زمانی طولانی برای سرمایه‌گذاری دارید، احتمالاً می‌توانید از بالا و پایین‌ها و نوسانات بازار سهام نیز عبور کنید؛ زیرا صندوق در طول زمان روندی صعودی دارد.

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در ETF

مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در ETF

سرمایه‌گذاری در ETF بیت کوین یا هر نوعی از ETF، مزایایی دارد که افراد را به خود جذب می‌کند و باعث انجام سرمایه‌گذاری از سمت آن‌ها می‌شود. اما نکته قابل توجه این است که در کنار مزایا، معایبی نیز وجود دارد که بی‌توجهی به آن‌ها، می‌تواند باعث زیان سرمایه‌گذاران در بازار شود. بنابراین قبل از سرمایه‌گذاری در در این صندوق‌ها، جوانب مثبت و منفی را به خوبی بسنجید.

مزایا

1. تنوع

صندوق‌های قابل معامله به شما امکان می‌دهند سبدی از سهام یا دارایی را در یک معامله بخرید. این امر می‌تواند به تنوع بخشیدن به دارایی‌های شما کمک کند. صندوق‌های قابل معامله همچنین به شما امکان می‌دهند در بازارها یا دارایی‌هایی سرمایه‌گذاری کنید که دسترسی به آن‌ها دشوار یا گران است. همچنین می‌توانید بین ETF‌ها تنوع ایجاد کنید تا در صورت سقوط یک ارائه‌دهنده ETF، احتمال ضرر کمتری وجود داشته باشد.

2. شفافیت

صندوق‌های قابل معامله ارزش خالص دارایی را منتشر می‌کنند

3. (NAV) روزانه

این فاکتور می‌تواند به شما کمک کند تا نحوه عملکرد دارایی اساسی و اینکه آیا قیمت ETF نزدیک به NAV است یا خیر را پیگیری کنید. اکثر صندوق‌های قابل معامله لیست دارایی‌های متعلق به صندوق را منتشر می‌کنند، بنابراین شما دقیقا می‌دانید که ETF در چه چیزی سرمایه‌گذاری شده است.

4. هزینه کم

بسیاری از ETF‌ها دارای نسبت هزینه مدیریت پایین (MER) هستند. آن‌ها معمولا ارزان‌تر از صندوق‌های مشترک هستند

5. تجارت آسان

می‌توانید صندوق‌های قابل معامله را در ساعات معاملاتی صرافی از طریق یک کارگزار خریداری کنید و بفروشید. شما می‌توانید با توجه به بودجه و سطح ریسک‌پذیری خود، مقادیر متفاوتی از واحدهای ETF را خریداری کنید.

معایب

1. ریسک بازار یا بخش

بازار یا بخشی که ETF ردیابی می‌کند ممکن است ارزش خود را کاهش دهد. به عنوان مثال، اگر ASX200 کاهش می‌یابد، ارزش سرمایه‌گذاری ETF شما نیز کاهش می‌یابد.

2. ریسک ارز

اگر در ETF دارایی‌های بین المللی سرمایه‌گذاری کند، با خطر تغییرات ارزی که بر بازدهی شما تأثیر می‌گذارد، مواجه می‌شوید. البته برخی از صندوق‌های قابل معامله دارای پوشش ارزی هستند که این ریسک را حذف می‌کند.

3. ریسک نقدینگی

برخی از صندوق‌های قابل معامله در دارایی‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که نقدشونده نیستند. مانند بدهی بازارهای نوظهور. این امر می‌تواند گاهی اوقات ایجاد یا بازخرید اوراق بهادار را برای ارائه‌دهنده ETF را دشوار کند.

4. خطاهای ردیابی

بازده یک ETF ممکن است با شاخص یا دارایی که برای ردیابی طراحی شده است متفاوت باشد. این امر می‌تواند به دلیل تفاوت در دارایی‌های متعلق به ETF و شاخصی که برای ردیابی آن طراحی شده است، کارمزدها، مالیات‌ها و عوامل دیگر باشد. این به این معنی است که ممکن است زمانی که آن سرمایه شما با ارزش خالص دارایی (iNAV) معامله نمی‌شود، امر خرید یا فروش را انجام دهید.

چرا ETF‌ها در حال افزایش محبوبیت هستند؟

هنگامی که صندوق‌های قابل معامله برای اولین بار در ابتدای قرن بیست و یکم راه اندازی شدند، عمدتاً در میان معامله‌گرانی محبوب بودند که از توانایی خرید و فروش آن‌ها در طول روز استفاده می‌کردند. اما این صندوق‌ها از آن زمان به دلیل سادگی، سهولت معامله و کارمزد پایین، در بین سرمایه‌گذاران معمولی محبوبیت بیشتری پیدا کردند. از آنجایی که بیشتر صندوق‌های قابل معامله بر اساس شاخص‌ها کار می‌کنند، ETF‌های بزرگتر هزینه‌های مدیریتی بسیار پایینی را در مقایسه با متوسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری دارند.

اما صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک هنوز هم سهم قابل توجهی از دارایی‌ها را در اختیار دارند. اگرچه کل سرمایه‌گذاری ETF در ایالات متحده از 1 تریلیون دلار در سال 2012 به 7.2 تریلیون دلار در سال 2022 افزایش یافت، اما طبق گزارش موسسه سرمایه‌گذاری، صندوق‌های مشترک ثبت شده در ایالات متحده دارای 27 تریلیون دلار (تا سال 2022) هستند.

جمع‌بندی

در این مقاله، به معرفی و بررسی جوانب مختلف صندوق قابل معامله یا ETF پرداخته شد. از تعریف این ابزار سرمایه‌گذاری گرفته تا بررسی انواع مختلف آن از جمله ETF بیت کوین، همگی توضیح داده شدند. همچنین، به راهنمایی در انتخاب یک ETF مناسب با توجه به اهداف سرمایه‌گذاری و جزئیات نحوه ایجاد و خرید این صندوق‌ها پرداخته شد. در نهایت، مزایا و معایب ETF به خواننده ارائه شد تا هر فرد بتواند با شناخت کامل تر و بهترین تصمیمات سرمایه‌گذاری خود را انجام دهد.

چنان‌چه در رابطه با ETF بیت کوین هر گونه سوال، ابهام و یا پرسش خاصی دارید؛ لطفا از طریق بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید تا شما را رهنمایی کنیم. همچنین می‌توانید از خدمات مشاوره ما نیاز برای راهنمایی دقیق‌تر و اختصاصی‌تر استفاده کنید. همچنین اگر که این مقاله برای شما مفید بود لطفا آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید تا همه کنار یکدیگر درک خود از بازارهای مالی را بیشتر کنیم. ممنون که تا بدین جای مقاله همراه ما بودید.

سوالات متداول

سوالات متداول ETF بیت کوین

ETF چیست؟

ETF یا صندوق قابل معامله، سبدی از دارایی‌های گوناگون است. در واقع شما با سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها، به دارایی‌های خود تنوع بیشتری می‌دهید و امکان راحت‌تر و معمولا کم هزینه‌تر آن‌ها را بدست می‌آورید.

ETF بیت کوین چیست؟

ETF بیت کوین، صندوقی است که به افراد امکان معامله بیت کوین را بدون نیاز به داشتن این ارز محبوب، مهیا می‌کند. این صندوق برای افرادی که علاقه‌مند به معامله مستقیم بیت کوین و پیچیدگی‌های مربوط به آن نیستند می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد.

آیا صندوق‌های قابل معامله سود سهام پرداخت می‌کنند؟

بله، تا زمانی که سهام پایه‌ای که در ETF نگهداری شود، سود سهام نیز پرداخت می‌شود. سود سهام این شرکت‌ها توسط ناشر ETF جمع‌آوری می‌شود و معمولاً به صورت فصلی، بر اساس تعداد سهامی که سرمایه‌گذار در ETF دارد، بین سرمایه‌گذاران توزیع می‌شود.

با این حال، اگر هیچ یک از شرکت‌های پایه در ETF سودی از سهام خود ارائه نکنند، ETF نیز سودی پرداخت نمی‌کند. برخی از صندوق‌های قابل معامله به طور خاص برای به حداکثر رساندن درآمد ناشی سود ساخته می‌شوند که به عنوان ETF سود سهام شناخته می‌شوند.

آیا می‌توانید در هر زمانی یک ETF بفروشید؟

بله؛ درست مانند سهام، صندوق‌های قابل معامله را می‌توان در هر زمانی در طول روز معاملاتی (9:30 صبح تا 4 بعد از ظهر به وقت شرقی) خرید یا فروخت که این کار به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد از نوسانات قیمت در طول روز استفاده کنند. این فرآیند با صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک که فقط در پایان روز معاملاتی و با قیمتی که پس از بسته شدن بازار محاسبه می‌شود قابل خرید هستند، متفاوت است.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد