وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۲
بروزرسانی: ۱۳ آبان ۱۴۰۲

ثبت نام در دوره رایگان کربن

آموزش معاملات فیوچرز و کسب سود در معاملات

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۲
آموزش معاملات فیوچرز و کسب سود در معاملات
5/5 - (1 امتیاز)

معاملات فیوچرز، به‌عنوان یکی از پرجنب‌وجوش‌ترین بخش‌های بازارهای مالی، همواره جذابیت بسیاری برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران داشته است. اما برای ورود به این دنیای پیچیده و تخصصی، باید از دانش و درک کافی برخوردار باشیم و نیاز به آموزش معاملات فیوچرز به شکل صحیح داریم. در این مقاله، به همراه هم یک سفر به دنیای معاملات فیوچرز خواهیم رفت تا تفاوت‌ها، تکنیک‌ها، و نکات کلیدی را که برای کسب سود در این بازار باید بدانیم، به زبانی ساده و قابل درک، بیان کنیم.

در این مقاله، سعی خواهد شد تا با آموزش معاملات فیوچرز به شکل درست پرداخته شود. در این مقاله ابتدا به مفاهیم قراردادهای فیوچرز و انواع آن خواهیم پرداخت و سپس، مزایا و معایب این نوع از قرارداد را بیان خواهیم کرد و به مقایسه فیوچرز و اسپات خواهیم پرداخت. در این میان، مفاهیمی مثل فاندینگ ریت را توضیح می‌دهیم و در نهایت، صرافی‌هایی را برای انجام این نوع از معاملات معرفی خواهیم کرد. همراه ما در این بررسی جامع و کامل باشید.

بیزینس

آموزش معاملات فیوچرز: قرارداد آتی (فیوچرز) چیست؟

برای آموزش معاملات فیوچرز، پیش از هر چیز باید تعریفی مناسب از این مفهوم ارائه دهیم. فیوچرز یک نوع معامله مالی است که در آن تعهد به خرید یا فروش یک دارایی مشخص در آینده با قیمت و تاریخ معینی صورت می‌گیرد. این نوع معاملات عمدتاً در بازارهای مالی و کالاها به وسیله معامله‌گران حرفه‌ای و سرمایه‌گذاران استفاده می‌شوند. فیوچرز به‌عنوان ابزار مالی برای مدیریت ریسک و سودزایی استفاده می‌شوند.

در معاملات فیوچرز، طرفین معامله توافق می‌کنند که در تاریخ معینی در آینده یک دارایی خاص را با یک قیمت معین بخرند یا بفروشند. این قراردادها ممکن است بر روی انواع دارایی‌ها مانند ارزها، سهام، کالاها و حتی شاخص‌های مالی برقرار شوند. به‌عنوان مثال، یک معامله‌گر می‌تواند یک قرارداد فیوچرز بر روی قیمت طلا بسته و تعهد داشته باشد که در تاریخ معینی در آینده طلا را با یک قیمت خاص خریداری کند یا بفروشد.

یکی از مزایای معاملات فیوچرز این است که به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا بدون داشتن دارایی فیزیکی روی تغییرات قیمت دارایی‌ها سرمایه‌گذاری کنند. این ابزار می‌تواند به شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران کمک کند تا ریسک‌های مرتبط با قیمت‌ها را مدیریت کرده و سودزایی بیشتری داشته باشند.

آموزش معاملات فیوچرز: قرارداد آتی (فیوچرز) چیست؟

انواع فیوچرز

1. فیوچرزهای مالی (Financial Futures)

این نوع فیوچرز بر روی دارایی‌های مالی مانند ارزها، اوراق بهادار (سهام، اوراق قرضه، اختیارات) و شاخص‌های مالی (مانند شاخص S&P 500) معامله می‌شود. مثلاً فیوچرز ارز معمولاً برای مدیریت ریسک ارزی و حفظ سودگیری در تبادلات بین‌المللی استفاده می‌شود.

2. فیوچرزهای کالا (Commodity Futures)

در این دسته از فیوچرز، دارایی‌های معدنی (مانند طلا) و کشاورزی (مانند ذرت، آهن) معامله می‌شوند. این نوع فیوچرز به تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان این کالاها کمک می‌کند تا ریسک قیمتی را مدیریت کرده و قیمت‌ها را پیش‌بینی کنند.

3. فیوچرزهای انرژی (Energy Futures)

این دسته شامل دارایی‌هایی مثل نفت خام، گاز طبیعی و سوخت‌های فسیلی می‌شود. این فیوچرز به شرکت‌های انرژی و صنایع مرتبط کمک می‌کند تا بهترین استفاده از منابع انرژی را داشته باشند و ریسک‌های مرتبط با تغییرات قیمت انرژی را کنترل کنند.

4. فیوچرزهای نرخ بهره (Interest Rate Futures)

این نوع فیوچرز بر روی نرخ بهره برای اوراق قرضه (بدهی‌های دولتی یا شرکتی) معامله می‌شود. سرمایه‌گذاران و معامله‌گران از این ابزار برای مدیریت ریسک نرخ بهره و معاملات مالی استفاده می‌کنند.

5. فیوچرزهای شاخص (Index Futures)

این نوع فیوچرز بر روی شاخص‌های مالی معروف مانند S&P 500 یا Dow Jones معامله می‌شود. سرمایه‌گذاران از این فیوچرز برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام و پیگیری عملکرد شاخص‌های بورسی استفاده می‌کنند.

آموزش معاملات فیوچرز: علت استفاده از معاملات فیوچرز

اگر سوال شما هم این است که اصلا چرا باید به آموزش معاملات فیوچرز بپردازیم؛ این بخش برای شما است. معاملات فیوچرز عموماً دو کاربرد در سرمایه‌گذاری دارند: پوشش ریسک (مدیریت ریسک) و سفته بازی (سفته بازی پیش‌بینی حرکت آینده قیمت‌ها بر اساس نظر فیوچرز است؛ در شرایطی که بازار به‌طور نادرست ارزش سهام را قیمت‌گذاری کرده است).

علت استفاده از معاملات فیوچرز

پوشش ریسک با قراردادهای فیوچرز

قراردادهای فیوچرزِ خریداری یا فروخته شده با هدف دریافت یا تحویل کالای اساسی عمل می‌کنند. این قراردادها معمولاً به‌عنوان اهداف پوششی توسط سرمایه‌گذاران یا شرکت ها استفاده می شوند و اغلب راهی برای کمک به مدیریت ریسک قیمت آتی آن کالا (کالایی که در سبد سرمایه‌گذاری آن‌ها اهمیت دارند) در نظر گرفته می‌شوند.

سفته بازی با قراردادهای فیوچرز

قراردادهای فیوچرز عموما نقدشونده (Liquid) هستند و تا زمان انقضا قابل خرید و فروش هستند. این یک ویژگی مهم برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران است که مالک کالاهای اساسی نیستند و تمایلی هم به مالکیت آن‌ها ندارند. آن‌ها می‌توانند محتوای آنچه که در معاملات فیوچرز ثبت شده را بخرند یا بفروشند تا در مورد جهت بازارِ یک کالا نظر بدهند –درجهت سود خود- و سپس، قبل از انقضا، آن‌ها یک پوزیشن قرارداد فیوچرز جبرانی (Offsetting) را می‌خرند یا می‌فروشند تا هرگونه تعهدی نسبت به کالای واقعی حذف شود.

قرارداد جبرانی (Offsetting)

برای سرمایه‌گذارانی که در یک قرارداد فیوچرز شرکت دارند؛ یک پوزیشن جبرانی نیاز به دریافت یا تحویل فیزیکی دارایی یا کالای اساسی را با فروش کالاهای مرتبط به طرف دیگر از بین می برد. کسب و کارها ممکن است انتخاب کنند که زیآن‌های یک حوزه تجاری را با تخصیص مجدد سود حاصل از دیگری جبران کنند. به‌عنوان مثال اگر کسب‌وکاری در بازار گوشی‌های هوشمند موفق باشد و تصمیم بگیرد که می‌خواهد تبلت را به‌عنوان یک خط محصول جدید تولید کند؛ سود حاصل از فروش گوشی‌های هوشمند ممکن است به جبران ضررهای مرتبط با گسترش به عرصه جدید کمک کند.

برتری‌های بازار فیوچرز در مقایسه با بازار سهام

قدرت اهرم

ایجاد پوزیشن سهام در یک حساب مارجین مستلزم پرداخت 50٪ یا بیشتر از ارزش کامل آن است. در قراردادهای فیوچرز، مقدار مارجین اولیه مورد نیاز معمولاً بین 3 تا 10 درصد ارزش قرارداد پایه تعیین می‌شود. اهرم به شما این امکان را می‌دهد که نسبت به مقدار پول سرمایه‌گذاری شده، بازده بیشتری ایجاد کنید، اما همچنین شما را در معرض خطر از دست دادن بیشتر از سرمایه اولیه خود نیز قرار می‌دهد.

تنوع بخشی

معاملات فیوچرز چند راه برای تنوع بخشیدن به سرمایه‌گذاری شما آن هم با روش‌هایی که سهام و ETF نمی‌توانند؛ ارائه می‌دهند. آن‌ها به شما امکان می‌دهند به دارایی‌های خاصی دسترسی داشته باشید که معمولاً در بازارهای دیگر یافت نمی شوند. همچنین استراتژی‌هایی ارائه می‌دهند که به شما کمک می‌کنند تا برخی ریسک‌های مربوط به رویدادهای فیوچرز را مدیریت کنید؛ آن هم ریسک‌هایی که می‌توانند بازارها متاثر کنند.

راحتی بیش‌تر در معاملات Short

در معاملات فیوچرز، الزامات مارجین برای پوزیشن‌های خرید و فروش یکسان است؛ و پوزیشن نزولی یا برگشت پوزیشن را بدون نیاز به مارجین اضافی امکان‌پذیر می‌سازد.

نرخ تامین مالی (فاندینگ ریت یا Funding Rate) چقدر است؟

یکی از نام‌هایی که در آموزش معاملات فیوچرز به آن برخورد می‌کنیم؛ فاندیگ ریت است. فاندینگ ریت (Funding Rate) یک عنصر مهم در بازارهای معاملاتی مانند بازار فیوچرز و سواپ (Swap) است. این نرخ مشخص می‌کند که معامله‌کنندگانی که در بازار پوزیشن‌هایی را افتتاح کرده‌اند؛ باید به یکدیگر مبلغی پرداخت کنند یا هم از یکدیگر مبلغی دریافت کنند. فاندینگ ریت هر 8 ساعت یک بار روی پوزیشن‌های معاملاتی باز محاسبه و اعمال می‌شود.

نرخ تامین مالی (فاندینگ ریت یا Funding Rate) چقدر است؟

فاندینگ ریت نشان‌دهنده تفاوت بین قیمت معاملات فیوچرز پرپچوال (Perpetual) و قیمت شاخص است که معادل بازارِ اسپاتِ دارایی پایه است. فاندینگ ریت تضمین می‌کند که مکانیسم تأمین مالی، قیمت بازار فیوچرز را با قیمت شاخص همسو می‌کند.

نرخ فاندینگ به‌طور معمول به این صورت محاسبه می‌شود:

– اگر قیمت معاملاتی در بازار بالاتر از قیمت فعلی دارایی باشد؛ معامله‌کنندگانی که در بازار خریدار هستند به کسانی که در بازار فروشنده هستند؛ مبلغی پرداخت می‌کنند. اصطلاحا به این اتفاق، Longs pay shorts گفته می‌شود.

– اگر قیمت معاملاتی در بازار پایین‌تر از قیمت فعلی دارایی باشد؛ معامله‌کنندگانی که در بازار فروشنده هستند به کسانی که در بازار خریدار هستند؛ مبلغی پرداخت می‌کنند. اصطلاحا به این اتفاق، Shorts pay longs گفته می‌شود.

حتی با تصور این‌که حجم پوزیشن‌های لانگ و شورت با یکدیگر یکسان باشند؛ باز هم ممکن است که میزان استفاده تریدرها از اهرم تفاوت داشته باشد. فاندینگ ریت زمانی مثبت می‌شود که خریداران تقاضای بیشتری برای لوریج‌های بالاتر داشته باشند؛ و در سمت مقابل، فاندینگ ریت زمانی منفی می‌شود که تقاضای لوریج بیشتر از سمت فروشندگان مطرح شود.

نرخ فاندینگ بر اساس عواملی مانند نرخ بهره بانک مرکزی، عرضه و تقاضای بازار و شرایط بازار تعیین می‌شود. تغییرات در نرخ فاندینگ می‌توانند به‌عنوان یک عنصر تعیین‌کننده در تصمیم‌گیری معامله‌کنندگان در بازارهای مالی عمل کنند.

مزایا و معایب معاملات فیوچرز

درست مانند هر استراتژی یا روش معامله‌ای، در مورد فیوچرز هم برخی از مزایا و معایب کلیدی وجود دارند که قبل از شروع باید از آن‌ها آگاه باشید. چندان فرق نمی‌کند که یک سرمایه‌گذار تازه کار باشید یا یک حرفه‌ای باتجربه هستید؛ دانستن مزایا و معایب این استراتژی، بخشی ضروری از آموزش معاملات فیوچرز است.

مزایا

مزایای معاملات فیوچرز

1. اهرم

اهرم یک استراتژی سرمایه‌گذاری برای استفاده از پول قرض گرفته شده است؛ با هدف افزایش بازده بالقوه یک سرمایه‌گذاری. معاملات فیوچرز با اهرم معامله می شوند و به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهند تا پوزیشن‌های بزرگتر را با هزینه اولیه کوچک کنترل کنند. با این حال، اگر قیمت دارایی در جهت ناخواسته حرکت کند؛ آنگاه اهرم مثل یک شمشیر دولبه عمل می‌کند و باعث از دست رفتن کل سرمایه اولیه می‌شود.

2. تنوع بخشی

سرمایه‌گذاران می‌توانند معاملات فیوچرز را در همه چیز از شاخص های سهام گرفته تا کالاهای جزئی معامله کنند و این نوع از قرارداد، به ارائه یک سبد متنوع در بین طبقات دارایی‌های متعدد کمک می‌کند.

3. معاملات بعد از ساعت کاری

معاملات فیوچرز به معامله‌گران امکان می‌دهند تا تقریباً در تمام ساعات شبانه‌روز از فرصت‌ها استفاده کنند. به‌عنوان مثال، اگر پس از بسته شدن بازار، چندین سهام مربوط به تکنولوژی با سقف سرمایه‌گذاری بیش از حد انتظار، سود بیشتری را گزارش کنند؛ ممکن است یک معامله‌گر بخواهد قراردادهای فیوچرز لانگ باز کند تا این‌گونه، شانس خود برای کسب سود را افزایش دهد.

4. پوشش ریسک

سرمایه‌گذاران می‌توانند از معاملات فیوچرز برای محافظت از سودهای تحقق نیافته یا به حداقل رساندن زیان احتمالی استفاده کنند. انتخاب گسترده محصولات فیوچرز موجود به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا در برابر بازارهای گسترده تر یا بخش های خاص و کالاهای جداگانه، قرار بگیرند و این گونه، احتمال ضرر کمتر و احتمال کسب سود بیشتر خواهد بود.

معایب

1. پیچیدگی

در حالی که هر کسی می‌تواند معاملات فیوچرز را انجام دهد؛ پیچیدگی‌هایی وجود دارند که می‌توانند این فرآیند را کمی سخت کنند. اگر می‌خواهید این استراتژی موفق باشد؛ به زمان و تلاش زیادی نیاز دارید. این حرف به معنای نظارت بر بازار و پیگیری رویدادهای جاری است.

2. اهرم بیش از حد

همان‌طور که گفتیم؛ اهرم یک شمشیر دو لبه است. از یک طرف، می‌تواند با سرمایه اولیه کم، سود بسیار زیادی را به شما برساند و از طرف دیگر، اگر بازارها مخالف با پیش بینی شما حرکت کنند؛ شما دچار ضرر و زیان خواهید شد و ممکن است مشمول مارجین کال شوید. به عبارت دیگر، اهرم علاوه بر سود، احتمال ضرر را نیز تقویت خواهد کرد.

3. مدیریت تاریخ انقضا

اکثر قراردادهای فیوچرز دارای تاریخ انقضایی هستند که معامله‌گران باید همواره آن را در نظر بگیرند. با نزدیک شدن به انقضای قرارداد، قیمت آن ممکن است به سرعت ارزش خود را از دست بدهد یا حتی بی ارزش شود. برای مبارزه با این موضوع، سرمایه‌گذاران اغلب با نزدیک شدن به تاریخ انقضا، قراردادهای فیوچرز خود را به قراردادی در چند وقت بعدتر (مثلا یک ماه)  منتقل می کنند.

4. تحویل فیزیکی

اگر نتوانید پوزیشن‌های خود را ببندید یا هم این‌که آن‌ها را با قراردادهای جبرانی مبادله نکنید؛ در معرض خطر تحویل فیزیکی دارایی اصلی قرار خواهید گرفت. در این زمان، شما باید قیمت توافق‌شده را بپردازید.

نحوه گذاشتن استاپ لاس (Stop Loss) در قراردادهای فیوچرز

گذاشتن استاپ لاس (Stop Loss) در معاملات فیوچرز می‌تواند به شما کمک کند تا ریسک‌های مرتبط با تغییرات قیمت را مدیریت کنید و از سرمایه‌گذاری خود محافظت کنید. در ادامه، آموزش معاملات فیوچرز و استاپ لاس مرتبط با آن‌ها را توضیح داده‌ایم:

نحوه گذاشتن استاپ لاس (Stop Loss) در قراردادهای فیوچرز

انتخاب دارایی

ابتدا دارایی فیوچرزی که می‌خواهید در آن استاپ لاس قرار دهید را انتخاب کنید. این دارایی می‌تواند ارز، کالا، شاخص‌های مالی و غیره باشد.

تحلیل قیمت

قبل از قرار دادن استاپ لاس، تحلیل دقیقی از قیمت‌ها و شرایط بازار انجام دهید. این تحلیل باید به شما کمک کند تا نقطه ورود مناسبی را تعیین کنید.

انتخاب سطح استاپ لاس

این سطح باید مرتبط با تحلیل شما باشد و به‌عنوان نقطه‌ای که اگر قیمت به آن برسد؛ معامله شما به صورت اتوماتیک بسته شود؛ عمل کند. این سطح عمدتاً در قرارداد فیوچرز معین می‌شود.

قرار دادن استاپ لاس

در نرم‌افزار معاملاتی خود، گزینه استاپ لاس را انتخاب کنید. سپس سطح استاپ لاس را وارد کنید. هنگامی که قیمت به این سطح می‌رسد یا از آن عبور می‌کند؛ معامله شما به صورت خودکار بسته خواهد شد.

رفع و تنظیم استاپ لاس

به مرور زمان، ممکن است نیاز به تغییر سطح استاپ لاس داشته باشید. این اتفاق می‌تواند به دلیل تغییرات در شرایط بازار یا تحلیل جدید شما باشد. در این صورت، می‌توانید استاپ لاس را مجددا تنظیم کنید.

نکته مهم: استاپ لاس به‌عنوان یک وسیله مدیریت ریسک مفید است؛ اما همچنان ممکن است در شرایط خاصی مانند حادثه‌های بازاری (مانند لرزه‌زمین، خبرهای غیرمنتظره) عمل نکند. به علاوه، انتخاب سطح مناسب استاپ لاس و مدیریت حساب کارهایی مهم هستند که باید با دقت انجام شوند.

نحوه انجام معاملات لانگ و شورت در بازارهای فیوچرز

پوزیشن فیوچرز لانگ چیست؟

پوزیشن فیوچرز لانگ یک استراتژی در معاملات فیوچرز است که در آن معامله‌گر با انتظار افزایش قیمت دارایی پایه، قرارداد فیوچرز را خریداری می‌کند. در پوزیشن خرید، معامله‌گر معتقد است که بازار افزایش خواهد یافت و از تفاوت بین قیمت خرید و فروش قرارداد فیوچرز، سود خواهد برد.

بیایید تریدری را تصور کنیم که فکر می‌کند قیمت نفت خام در شش ماه آینده افزایش خواهد یافت. معامله‌گر می‌تواند با خرید قرارداد فیوچرز نفت خام با تاریخ تحویل برای چندین ماه آینده، یک پوزیشن فیوچرز لانگ داشته باشد. در صورت افزایش قیمت نفت، معامله‌گر می‌تواند با فروش قرارداد فیوچرز با قیمت بالاتر، درآمد کسب کند. با این حال، اگر قیمت نفت خام کاهش یابد، معامله‌گر متحمل ضرر خواهد شد.

پوزیشن فیوچرز شورت چیست؟

پوزیشن معاملات فیوچرز شورت یک استراتژی در معاملات فیوچرز است که در آن یک معامله‌گر قرارداد فیوچرز را می فروشد تا از کاهش قیمت دارایی سود ببرد. معامله‌گر امیدوار است با بازخرید قرارداد فیوچرز با قیمتی پایین‌تر، سود ببرد.

بیایید تریدری را تصور کنیم که فکر می‌کند قیمت طلا در ماه آینده کاهش می یابد. این معامله‌گر می‌تواند با فروش قرارداد فیوچرز طلا، یک پوزیشن فیوچرز شورت داشته باشد؛ و توافق کند که طلا را در قیمت و تاریخ مشخصی در آینده بفروشد. اگر قیمت طلا واقعاً طبق پیش‌بینی کاهش یابد؛ معامله‌گر می‌تواند قرارداد فیوچرز را با قیمت پایین‌تری بازخرید کند و از تفاوت بین قیمت‌های خرید و فروش سود دریافت کند. با این حال، اگر قیمت طلا به جای آن افزایش یابد؛ تریدر متحمل ضرر خواهد شد.

چیزهایی که قبل از انجام معاملات لانگ و شورت باید به خاطر بسپارید:

  • در نظر بگیرید که آیا بازار صعودی است یا نزولی و چگونه ممکن است بر معاملات فیوچرز تأثیر بگذارد.
  • میزان تحمل ریسک خود را ارزیابی کنید و اینکه چگونه بر اندازه پوزیشن و مدیریت سرمایه اثرگذار است.
  • الزامات مارجین قرارداد فیوچرز و چگونگی تأثیر آن بر نحوه سرمایه‌گذاری خود را بدانید.
  • مدت نگهداری پوزیشن فیوچرز را در نظر بگیرید و آن را با بهترین استراتژی فیوچرز خود و نحوه مدیریت ریسک ترکیب کنید.
  • تاریخچه دارایی و نوسانات پیش بینی شده را برای شناسایی ریسک ها و فرصت‌ها بررسی کنید.
  • بررسی کنید که استراتژی معاملاتی فیوچرز با الزامات قرارداد فیوچرز، چارچوب های زمانی و مدیریت ریسک مطابقت دارد.
  • نقدینگی بازار فیوچرز را برای قرارداد خاص مورد معامله در نظر بگیرید؛ زیرا می‌تواند بر اجرا و اسپرد قیمت پیشنهادی تاثیر بگذارد.

آموزش معاملات فیوچرز: طول عمر یک قرارداد فیوچرز

طول عمر یک قرارداد فیوچرز

در ادامه آموزش معاملات فیوچرز، لازم است بدانیم که قراردادهای فیوچرز دارای طول عمر محدودی هستند که بر نتیجه معاملات و استراتژی خروج شما تأثیر می گذارد. دو شرط مهم انقضای قراردادهای فیوچرز: زمان انقضا و Rollover هستند. تاریخ انقضای یک قرارداد آخرین روزی است که می‌توانید آن قرارداد را معامله کنید. این روز معمولاً سومین جمعه ماه است؛ اما بسته به قرارداد می‌تواند متفاوت باشد. لازم است بدانید که قبل از انقضا، یک معامله‌گر فیوچرز سه گزینه دارد:

جبران (Offset)

تسویه یا انحلال یک پوزیشن ساده‌ترین و رایج‌ترین روش خروج از معامله است. هنگام جبران یک پوزیشن، یک معامله‌گر می‌تواند تمام سود یا زیان مربوط به آن پوزیشن را بدون تحویل فیزیکی یا نقدی دارایی متوجه شود.

برای جبران یک پوزیشن، یک تریدر باید یک معامله مخالف و برابر انجام دهد تا قرداد قبلی را خنثی کند. به‌عنوان مثال، معامله‌گری که دو قرارداد فروش نفت خام WTI دارد که در سپتامبر منقضی می شوند؛ باید دو قرارداد نفت خام WTI را خریداری کند که در همان تاریخ منقضی شوند. تفاوت قیمت بین پوزیشن اولیه و پوزیشن آفست نشان دهنده سود یا زیان معامله خواهد بود.

رولور (Rollover)

رولور (Rollover) زمانی است که یک معامله‌گر پوزیشن خود را از قرارداد ماه اول به قرارداد دیگری در آینده منتقل می‌کند. معامله‌گران با مشاهده حجم قرارداد منقضی و قرارداد ماه آینده تعیین می کنند که چه زمانی باید به سمت قرارداد جدید حرکت کنند. تریدری که می‌خواهد پوزیشن‌های خود را تغییر دهد؛ ممکن است زمانی که حجم به سطح معینی در آن قرارداد رسیده است؛ قرارداد را به ماه آینده موکول کند.

زمانی که یک معامله‌گر به جلو می رود؛ به‌طور همزمان پوزیشن فعلی خود را جبران می‌کند و در قرارداد ماه بعدی پوزیشن جدیدی را ایجاد می‌کند. به‌عنوان مثال، معامله‌گری که دارای چهار قرارداد فیوچرز XYZ است که در سپتامبر منقضی می‌شوند؛ به‌طور همزمان چهار قرارداد XYZ سپتامبر را می‌فروشد و چهار قرارداد XYZ در دسامبر یا حتی بعدتر را می‌خرد.

توافق (Settlement)

اگر تریدری پوزیشن خود را قبل از انقضای قرارداد جبران نکرده یا تغییر نداده باشد؛ قرارداد منقضی می‌شود و معامله‌گر باید حساب را تسویه کند. در این مرحله، تریدر با پوزیشن فروش موظف است دارایی پایه را طبق شرایط قرارداد اصلی تحویل دهد. بسته به بازار، این تسویه می‌تواند به صورت تحویل فیزیکی یا تسویه نقدی باشد.

وقتی به تاریخ منقضی شدن پوزیشن‌های فیوچرز نزدیک می شوید؛ باید به انتخاب‌های خود توجه کنید. دانستن اینکه چگونه می‌خواهید معاملات خود را به توجه به سه راهی که معرفی کردیم مدیریت کنید مهم است؛ زیرا بر نتیجه معاملات مستقیماً تأثیر می‌گذارد.

تفاوت بین معاملات اسپات و معاملات فیوچرز چیست؟

در کنار معاملات فیوچرز، نوعی از قرارداد به نام اسپات نیز داریم؛ در ادامه مقاله آموزش معاملات فیوچرز، به تفاوت این دو نوع قرارداد می‌پردازیم. توجه کنید که مثال و توضیحات ما در ادامه، راجع‌به اسپات و فیوچرز در ارز دیجیتال است؛ اما اصول و ضوابطی مشابه برای سایر بازارها نیز وجود دارند.

معاملات فیوچرز: قراردادهای فیوچرز کریپتو قراردادهایی هستند که ارزش یک ارز خاص را نشان می‌دهند. هنگام خرید قرارداد فیوچرز ، شما مالک ارز اصلی نیستید. در عوض، شما صاحب قراردادی هستید که بر اساس آن توافق کرده‌اید که یک ارز دیجیتال را در تاریخی در آینده بخرید یا بفروشید.

تفاوت بین معاملات اسپات و معاملات فیوچرز چیست؟

معامله اسپات (Spot): در بازار اسپات، ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین و اتریوم را برای تحویل فوری خریداری می‌کنید و می فروشید. به عبارت دیگر، ارزهای دیجیتال مستقیماً بین فعالان بازار (خریداران و فروشندگان) منتقل می شوند. در یک بازار اسپات، شما مالکیت مستقیم ارزهای رمزنگاری شده را دارید و مستحق مزایای اقتصادی هستید؛ مانند رای دادن به فورک‌های اصلی یا حق مشارکت.

حالا که با تعریف این دو مفهوم آشنا شدیم؛ به تفاوت‌های بین معاملات اسپات و معاملات فیوچرز می‌پردازیم:

1. اهرم

اهرم معاملات فیوچرز را بسیار کارآمد می‌کند. در یک قرارداد فیوچرز، می‌توانید یک پوزیشن فیوچرز به ارزش یک BTC را با کسری از ارزش بازار آن باز کنید. از سوی دیگر، معاملات اسپات، اهرمی را فراهم نمی کنند. به‌عنوان مثال، برای خرید یک BTC در بازار اسپات، به هزاران دلار نیاز دارید. با فرض اینکه شما فقط 10.000 دلار در دسترس دارید؛ در این مورد فقط می‌توانید به اندازه 10.000 دلار بیت کوین بخرید.

2. انعطاف پذیری نسبت به معاملات لانگ و شورت

اگر ارزهای دیجیتال را در بازار اسپات نگهداری می‌کنید؛ ممکن است از افزایش سرمایه بهره مند شوید؛ زیرا ارزش ارز دیجیتال شما در طول زمان افزایش می یابد. از سوی دیگر، قراردادهای فیوچرز به شما این امکان را می‌دهند که از حرکت های کوتاه مدت قیمت در هر جهت سود ببرید. حتی اگر قیمت بیت کوین کاهش یابد؛ می‌توانید در روند نزولی شرکت کنید و با کاهش قیمت‌ها به سود خود ادامه دهید. قراردادهای فیوچرز همچنین می‌توانند برای محافظت در برابر خطرات غیرمنتظره و نوسانات شدید قیمت مورد استفاده قرار گیرند.

3. نقدینگی (Liquidity)

با تریلیون‌ها دلار حجم ماهانه، بازارهای فیوچرز کریپتو نقدینگی عمیقی را فراهم می کنند. به‌عنوان مثال، بازار فیوچرز بیت کوین دارای گردش مالی متوسط ماهانه 2 تریلیون دلار است که از حجم معاملات در بازارهای اسپات بیت کوین سبقت می گیرد. این نقدینگی قوی به درک سریع و درست قیمت کمک می‌کند و به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا به سرعت و با کارآمدی بالا در بازار معامله کنند.

4. قیمت‌های فیوچرز در مقابل قیمت‌های اسپات

قیمت ارزهای دیجیتال توسط خریداران و فروشندگان از طریق فرآیند اقتصادی عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. قیمت نقطه‌ای (Spot)، قیمت حاکم برای تمامی معاملات در بازار اسپات است. از سوی دیگر، قیمت فیوچرز بر اساس قیمت اسپات غالب به اضافه حق بیمه قراداد فیوچرز است. حق بیمه فیوچرز می‌تواند مثبت یا منفی باشد. یک حق بیمه مثبت نشان می‌دهد که قیمت فیوچرز بالاتر از قیمت لحظه ای است. برعکس، یک حق بیمه منفی نشان می‌دهد که قیمت فیوچرز کمتر از قیمت نقدی است. تغییرات در عرضه و تقاضا ممکن است باعث نوسانات حق بیمه فیوچرز شوند.

آموزش معاملات فیوچرز: معرفی بهترین صرافی‌ها

با تشدید تقاضا برای معاملات فیوچرز، شناسایی بهترین پلتفرم‌های معاملاتی برای سرمایه‌گذاران اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند. در این تحلیل، ما 4 پلتفرم برتر معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار می دهیم. ارزیابی ما بر معیارهای مهمی مانند امنیت، کارمزد تراکنش، نقدینگی بازار و تجربه کاربر متمرکز است. برای آموزش معاملات فیوچرز در هر پلتفرم، بهتر است به راهنمای آن صرافی مراجعه کنید. در اینجا نگاهی گذرا به بهترین پلتفرم هایی که بررسی کرده ایم؛ آورده شده است:

آموزش معاملات فیوچرز: معرفی بهترین صرافی‌ها

  • Bybit یکی از بهترین‌ها برای معاملات فیوچرز در نگاه کلی
  • Binance بهترین برای سرمایه‌گذاران نهادی و سازمانی
  • KuCoin بهترین برای انجام معاملات مختلف
  • DYDX بهترین پلتفرم فیوچرز غیرمتمرکز

Bybit

Bybit به‌عنوان سریع‌ترین پلتفرم در حال رشد برای معاملات فیوچرز ارزهای دیجیتال ظاهر شده است. بیش از 400 کوین را بدون نیاز به تأیید KYC یا ID از مشتریان خود برای تجارت ارائه می‌دهد. Bybit یکی از معدود صرافی هایی است که به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا با اهرم 100 برابری به تجارت بپردازند.

این صرافی به دلیل نقدینگی عمیق و ساختار حداقلی کارمزد، به‌عنوان بهترین صرافی فیوچرز برای دارایی‌های دیجیتال در نظر گرفته می‌شود. نرخ‌ها از 05/0 درصد برای Taker Orders و 01/0 درصد برای Maker Orders شروع می‌شود.

Binance

بایننس به‌طور گسترده به‌عنوان یک پلتفرم جهانی پیشرو برای معاملات فیوچرز بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال شناخته شده است. این صرافی از تجارت ارزهای دیجیتال مختلف از جمله بیت کوین، اتریوم، آپتوس، سولانا و صدها دارایی دیگر در برابر تتر (USDT) با حداکثر اهرم ۱۲۵ برابری پشتیبانی می‌کند. معامله‌گران می‌توانند با ایجاد یک حساب در این صرافی، به انجام معاملات خود بپردازند و از امکانات این صرافی بهره‌مند شوند.

بایننس علاوه بر طیف گسترده ای از ویژگی های خود، سطوح بالایی از امنیت و نقدینگی را نیز در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد که آن را به گزینه ای ایده‌آل برای سرمایه‌گذاران نهادی و سازمانی و حتی سرمایه‌گذرانی که به شکل فردی کار می‌کنند؛ تبدیل می‌کند.

KuCoin

KuCoin Futures (KuCoin Mercantile Exchange) یک پلتفرم معاملاتی فیوچرز ارزهای دیجیتال است که معاملات فیوچرز اهرمی مختلفی را ارائه می‌دهد. این صرافی از معاملات بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال پیشتیابی می‌کند. به جای ارزهای فیات یا سایر ارزهای دیجیتال، KuCoin Futures فقط بیت کوین/اتریوم را مدیریت می‌کند و تمام سود و زیان به بیت کوین/اتریوم/تتر است.

DYDX

DYDX یک پلتفرم مالی غیرمتمرکز (DeFi) است که بر روی بلاک چین اتریوم کار می‌کند و مجموعه‌ای از محصولات و خدمات مالی را ارائه می‌دهد. این خدمات شامل تجارت با مارجین، وام، استقراض، و تجارت دارایی‌های مختلف کریپتو است. قابل ذکر است، این صرافی، یک پلتفرم شفاف، ایمن و کاربرپسند را تضمین می‌کند که زیربنای آن را یک مدل غیرمتمرکز شکل می‌دهد.

پلتفرم مالی غیرمتمرکز

کاربران به‌طور مشترک مسیر پلتفرم و رشد آن را هدایت می کنند. استفاده DYDX از قراردادهای هوشمند و فناوری بلاک چین، امنیت معاملات، شفافیت و مقاومت در برابر دستکاری را تضمین می‌کند. با عمیق‌ترین نقدینگی برای جفت ارزهای برتر مانند BTC، ETH، AVAX، NEAR، LUNA، ONE و موارد دیگر، DYDX جایگاه خود محکم کرده است.

جمع بندی

آموزش معاملات فیوچرز و کسب سود در معاملات فیوچرز یک موضوع کاملاً جذاب و مهم در بازارهای مالی است. در این مقاله، ما به مفهوم معاملات فیوچرز پرداختیم و تفاوت‌های آن با معاملات اسپات را توضیح دادیم. همچنین به مزایا و معایب معاملات فیوچرز پرداخته و نکاتی را برای گذاشتن استاپ لاس و انجام معاملات لانگ و شرت در قراردادهای فیوچرز ارائه دادیم.

همچنین در ادامه مقاله آموزش معاملات فیوچرز، با انتخاب یک صرافی مناسب برای معاملات و توجه به امور امنیتی و پشتیبانی مشتریان، می‌توانید به‌عنوان یک معامله‌گر موفق در این بازار عمل کنید. معاملات فیوچرز ابزارهای قدرتمندی برای مدیریت ریسک در بازارهای مالی هستند؛ اما همچنان نیاز به دانش، تجربه و دقت دارند. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا بهترین استفاده را از معاملات فیوچرز داشته باشید و سودآوری خود را افزایش دهید.

سوالات متداول

سوال 1: معاملات فیوچرز چه هستند و بازار فیوچرز چطور کار می‌کند؟

پاسخ: معاملات فیوچرز معاملاتی هستند که در آن‌ها تعهد به خرید یا فروش دارایی در تاریخی در آینده و با یک قیمت مشخص انجام می‌شود. در بازار فیوچرز، قراردادهای معینی برای خرید و فروش دارایی‌ها ایجاد می‌شوند. این قراردادها شامل جزئیاتی مانند تاریخ تسویه و قیمت دارایی هستند.

سوال 2: چه انواع دارایی‌هایی در معاملات فیوچرز معامله می‌شوند؟

پاسخ: در معاملات فیوچرز، می‌توان بر روی انواع مختلفی از دارایی‌ها معامله کرد؛ از جمله ارزها، کالاها (مانند نفت و طلا)، شاخص‌های مالی (مانند S&P 500) و حتی بهای زمین.

سوال 3: چه تفاوتی بین معاملات فیوچرز و معاملات اسپات وجود دارد؟

پاسخ: معاملات فیوچرز در زمان آینده تسویه می‌شوند در حالی که معاملات اسپات به صورت فوری تسویه می‌شوند.

سوال 4: چگونه معاملات لانگ و شورت در معاملات فیوچرز انجام می‌شوند؟

پاسخ: معاملات لانگ به معنای خرید دارایی با امید به رشد آن در آینده است؛ در حالی که معاملات شورت به معنای فروش دارایی با امید به نزول قیمت آن است.

سوال 5: چه مزایا و معایبی در معاملات فیوچرز وجود دارند؟

پاسخ: مزایا شامل ابزار مدیریت ریسک، امکان مضاربه و کسب سود در بازار‌های نزولی است؛ اما معایب شامل نیاز به دانش و تجربه بیشتر و ریسک‌های مرتبط با حرکت ناخواسته قیمت‌ها می‌باشند.

سوال 6: چگونه استاپ لاس را در معاملات فیوچرز قرار می‌دهند؟

پاسخ: استاپ لاس نقطه‌ای است که اگر قیمت به آن برسد؛ معامله به صورت اتوماتیک بسته می‌شود. معمولاً معامله‌گران این نقطه را بر اساس تحلیل خود تعیین می‌کنند.

سوال 7: چه نکاتی برای انتخاب صرافی مناسب برای معاملات فیوچرز وجود دارد؟

پاسخ: برای انتخاب صرافی مناسب، به مواردی مانند امنیت، انواع دارایی‌ها، کمیسیون‌ها، ابزارهای تحلیلی، پشتیبانی مشتریان، و تاریخچه صرافی توجه کنید.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش رایگان معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد