وبینار استراتژی‌های میلیونی (17 مهر)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ورود / عضویت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مارجین تریدینگ

مارجین تریدینگ چیست؟ بررسی مزایا و معایب آن

مارجین تریدینگ که در زبان فارسی با عناوینی مثل «معاملات مارجین»، «معامله در حاشیه قیمت» و «معاملات حاشیه‌ای» به کار می‌رود، به روشی گفته می‌شود که به منظور...
اشتراک گذاری

به منظور معامله، روش‌های متنوع و متفاوتی موجود است که معامله‌گران در بازارهای مالی می‌توانند برای سود بیشتر از آن‌ها استفاده کنند. بعضی از روش‌های تریدینگ از پیش در بازارهایی مثل فارکس وجود داشته‌اند. اما با توجه به ویژگی‌هایی که این روش‌ها دارند، کم‌کم به بازار ارزهای دیجیتال راه پیدا کرده‌اند.

از جمله روش‌های مورد نظر می‌توان مارجین تریدینگ را مثال زد. در ادامه سعی داریم تا در کنار توصیف و بررسی معاملات مارجین، به نکات مهم و قابل بحث آموزش معاملات مارجین بپردازیم و اصلا ببینیم مارجین تریدینگ به چه معناست و اگر شما نیز قصد دارید در آینده یا به زودی از این شیوه معاملاتی استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه ما را همراهی کنید.

مارجین تریدینگ چیست؟

«مارجین تریدینگ» ( Margin Trading) که در زبان فارسی با عناوینی مثل «معاملات مارجین»، «معامله در حاشیه قیمت» و «معاملات حاشیه‌ای» به کار می‌رود، به روشی گفته می‌شود که به منظور معامله دارایی‌های مختلف با استفاده از منابع مالی اشخاص ثالث انجام می‌شود. به بیان دیگر مارجین یا حاشیه، به مقدار پولی گفته می‌شود که صرافی ارز دیجیتال در مدتی معین به شما قرض می‌دهد تا از طریق استفاده از آن به میزان و حجم بالاتری از معامله خود برسید.

مارجین تریدینگ چیست؟

مارجین تریدینگ یکی از انواع روش‌های معاملاتی به منظور معامله دارایی‌ها مانند معاملات خرید و فروش ارز دیجیتال و سهام از طریق استفاده از سرمایه قرضی از یک شخص ثالث است. حساب‌های مارجین در مقایسه با حساب‌های عادی معاملاتی اجازه دسترسی به مقدار سرمایه بیشتری را به کاربران خود می‌دهد. می‌توان گفت معاملات مارجین سبب تقویت نتیجه معامله می‌شوند و فرصت بهتری را به منظور سودآوری بیشتر برای معامله‌گران پدید می‌‌آورند.

در این میان خوب است به تفاوت بازارهای سنتی و دیجیتال اشاره کنیم. به این منظور به جدول زیر توجه کنید:

بازارهای سنتی بازارهای دیجیتال
۱. عموم مردم را مخاطب خود قرار می‌دهد. ۱. طیف خاصی از جامعه را مورد خطاب قرار می‌دهد نه عموم مردم را.
۲. برای تبلیغات،از وسایلی مانند رادیو و تلویزیون استفاده میکند. ۲. برای تبلیغات از وسایل ارتباطی آنلاین مثل انواع وبسایت‌ها، ایمیل، تبلیغات گوگل و…استفاده می‌کنند.
۳. محدودیت مکانی دارد و یک بازار سنتی منحصر و محدود در یک مکان است. ۳. به دلیل گستردگی طیف ارتباطی از طریق اینترنت، محدودیت مکانی ندارد و کل جهان را پوشش می‌دهد.
۴. طبیعتا وجوه مقروض توسط یک کارگزار سرمایه‌گذاری تامین می‌شوند. ۴. این مقدار پول به وسیله افراد دیگر تامین می‌شود که بر اساس مقدار درخواست و تقاضای بازار برای وجوه مارجین، سود دریافت می‌کنند.

اما حال می‌خواهیم این مسئله را بیان کنیم که این نوع معامله با معامله معمولی چه تفاوت‌هایی دارد به چند مورد از تفاوت‌ها دقت کنید:

معاملات مارجین معاملات معمولی
۱. امکان استقراض از پلتفرم معاملاتی وجود دارد. ۱. امکان استقراض وجود ندارد و معامله‌گر صرفا متکی بر قدرت پول خود است.
۲. قدرت خرید در این نوع معامله افزایش می‌یابد. ۲. قدرت معامله روند افزایشی نداشته صرفا به اندازه موجودی حساب افراد است.
۳. معامله‌گر در صرافی سرمایه بیشتری برای معاملات خود دارد. ۳. فقط از سرمایه‌ای که در اختیار دارند، بدون استقراض از دیگران برای خرید بهره می‌گیرند.

همچنین قابل ذکر است که به این نوع معاملات، اغلب معاملات اهرم دار یا اهرمی نیز می‌گویند؛ منظور از «اهرم» نیز آن عددی می‌باشد که معامله‌گر می‌تواند سرمایه خود را در آن ضرب کند.

از طرفی در این نوع معامله، معامله‌گران از طریق پذیرش ریسک بیشتر این امکان را دارند تا قدرت خرید خود را افزایش دهند. این نوع معاملات ممکن است در ابتدا وسوسه‌کننده به نظر آیند ولی باید توجه کرد، که در برابر سود بیشتر، معامله‌گر در معرض احتمال ضرر و زیان بیشتری نیز قرار می‌گیرد. به بیان دیگر با استفاده از اهرم در معاملات مارجین می‌توانند مقدار سود و زیان احتمالی در معاملات خود را بیشتر کنند.

اکنون در یک بررسی اجمالی و بر اساس آنچه که در این بخش متوجه شدیم، اسامی دیگر Margin Trading را با هم مرور می‌کنیم تا هروقت هر کدام از این عبارات به گوش ما خورد متوجه شویم منظور چیست:

  1. معاملات مارجین
  2. معامله در حاشیه قیمت
  3. معاملات حاشیه‌ای
  4. معاملات اهرم

تفاوت لوریج و مارجین چیست؟

با وجود اینکه مارجین و اهرم هر دو به یک مفهوم مشابه اشاره دارند اما در ظاهر با یکدیگر رابطه عکس دارند. در واقع مارجین میزان پولی است که برای باز کردن یک موقعیت معاملاتی از طریق سرمایه قرضی به آن نیاز دارید. این مبلغ مثل یک وثیقه برای پول قرض گرفته شده از صرافی عمل می‌کند. اما لوریج یا اهرم، به این معنی می‌باشد که شما امکان این را دارید که با نسبتی بیشتر از سرمایه اولیه یا موجودیِ واقعی خود معامله کنید.

از طرف دیگر زمانی که یک معامله‌گر پوزیشنی را باز می‌کند، ملزم است که مقداری از آن را به عنوان گرو قرار دهد. در این حالت گفته می‌شود که معامله‌گر از لوریج استفاده می‌کند. این میزان پول که به عنوان وثیقه قرار می‌گیرد، بر حسب درصد بیان می‌شود و به عنوان مارجین شناخته می‌شود.

بنابراین از لوریج به عنوان کمک‌هزینه‌ای به منظور افزایش اعتبار و انجام دادن معاملات بزرگتر استفاده می شود و در مقابل، مارجین مقدار سرمایه‌ای است که بروکر تا پایان معامله قفل می کند. پس به طور خلاصه می‌توان گفت:

مارجین: به معنی حاشیه است و مفهوم تضمین را می‌رساند.

لوریج: به معنی اهرم است و مفهوم افزایش اعتبار را منتقل می‌سازد.

لوریج به معنی اهرم است

مارجین اولیه چیست؟

مارجین اولیه (Initial Margin) درصدی از قیمت خرید است که در زمان استفاده از حساب، باید به صورت نقد یا وثیقه پوشش داده شود. این وجه به منظور جلوگیری از امتناع از انجام دادن قرارداد انجام می‌شود. مقدار این وجه نیز در مشخصات هر قرارداد متفاوت است و در زمان عقد قرارداد تعیین می شود. در واقع، هنگام شروع معامله مارجین تریدینگ، باید مقداری از ارزش کل سفارش را به‌عنوان سرمایه اولیه به قصد باز کردن پوزیشن تامین کنید؛ به این مورد، مارجین اولیه می‌گویند.

این مارجین اولیه کاملا با مفهوم لوریج و اهرم در ارتباط است و بر پایه نسبت لوریج (Leverage Ratio) مشخص می‌شود. به بیان دیگر، حساب‌های مارجین برای ساخت معاملات اهرم‌دار کاربرد دارند. اگر قصد افتتاح حساب مارجین اولیه در یک شرکت را دارید، لازم است بدانید که ابتدا باید مقدار مشخصی وجه نقد، اوراق بهادار یا سایر وثیقه هایی را که به عنوان مارجین مورد نیاز اولیه شناخته می شود، پست کنید.

در این حساب، سرمایه‌گذاران، معامله گران و سایر فعالان اقتصادی را تشویق می کند تا از اهرم برای خرید با ارزش کل بیشتر از موجودی حساب استفاده کنند. حساب مارجین، یک خط اعتباری می‌باشد که در آن سود از مانده مارجین باقی‌مانده ارزیابی می‌شود. اکنون این مبحث را به شکل فرمول مشاهده کنید:

سطح مارجین = (مانده حساب ÷ مارجین استفاده شده) × 100

معامله‌گران از این روند استفاده می کنند تا متوجه شوند آیا می‌توانند پوزیشن جدیدی را باز کنند یا خیر. وقتی که سطح مارجین صفر درصد باشد، این معنا را می‌دهد که تریدر هیچ پوزیشن بازی در حساب خود ندارد. از سوی دیگر، Margin level 100 درصد به این معنی است که اکوییتی حساب برابر با مارجین استفاده شده است.

مارجین نگهداری چیست؟

در قسمت قبل با مارجین اولیه آشنا شدیم. و در این قسمت نیز سعی داریم که با تعریف مارجین نگهداری، ویژگی آن و تفاوتش با مارجین اولیه آشنا شویم. در تعریف این مارجین می‌توان گفت به حداقل مبلغ مورد نیاز برای باز نگه‌داشتن معامله اطلاق می‌شود.

در فرایند‌های معاملاتی ارزهای دیجیتال، اگر معامله مسیر دلخواه و مورد نظر معامله‌گر را در پیش نگیرد، این اخطار به او ارسال می‌شود که با کمبود مارجین مواجه شده است و در صورتی که مارجین کافی وجود نداشته باشد کل سرمایه به کار گرفته شده، از بین رفته و به اصطلاح لیکوئید می‌شود.

به بیان دیگر مارجین نگهداری به ضمانت این موضوع کمک می‌کند که معامله‌گران در صورت کاهش ارزش سرمایه خود بتوانند این مقدار سرمایه را همچنان به عنوان وثیقه در حساب خود حفظ کنند. به عبارت دیگر در تعریف این دو نوع مارجین باید اشاره کرد که مارجین اولیه مقدار سرمایه‌ای است که برای یک معامله اختصاص می‌دهید و مارجین نگهداری به حداقل سرمایه‌ای اطلاق می‌شود که برای باز نگه‌داشتن آن معامله مورد نیاز است. همچنین مارجین نگهداری پایدار نیست و بر اساس میزان و نوع حرکت قیمت بازار و همینطور درصد موجودی حساب شما تغییر می‌کند.

مارجین لول چیست؟

مارجین لول یکی از مهم‌ترین مسائلی می‌باشد که قبل از هرکاری در فعالیت معاملاتی جاری، ایجاب می‌کند حتما به آن توجه و تمرکز کافی را داشته باشیم تا بتوانیم بیش از پیش، برای اتفاقات احتمالی آینده خودمان را آماده کنیم. این مورد (margin level in forex) به معنی سطح مارجین می‌باشد و شاخصی در معاملات به سبک مارجین تریدینگ است که نشان‌دهنده وضعیت حساب معاملاتی است.

سطح مارجین یا مارجین لول به نسبت میان موجودی واقعی حساب و مارجین اطلاق می‌شود و به صورت درصد بیان می‌گردد. در واقع مارجین لول یکی از شاخص‌های درصدی از نسب اکوئیتی (equity) و مارجین(used margin) است که این شرایط را فراهم می‌کند تا بدانیم به چه میزان وجه برای معاملات جدید دسترسی داریم.

هر چقدر سطح مارجین بیشتر باشد، این معنی را می‌دهد که فری مارجین (free margin) بیشتری برای معامله‌کردن در اختیار است اما هر چقدر سطح حاشیه کم باشد، به این معنی است که وضعیت مارجین آزاد نا‌مناسب است. فرمول محاسبه سطح مارجین مساوی با نسبت مارجین به اکوئیتی حساب است:

Marin Level = (Equity / Used Margin) x 100

مارجین کال چیست؟

مارجین کال چیست؟

کال مارجین (Margin Call) در واقع، به وضعیت نامطلوبی اطلاق می‌شود که به عدد مارجین لول وابسته است. به عبارت دیگر، وقتی برای انجام مارجین تریدینگ مبلغی از صرافی مورد نظر وام می‌گیرید،صرافی برای کاهش خطر احتمالی که ممکن است سرمایه‌اش را تهدید کند، قطعا چاره‌ای اندیشیده است.

اما اگر شرایطی پیش آید و شما معامله‌ای را باز کنید اما بازار در جهت خلاف انتظار شما حرکت کند، در این زمان ممکن است صرافی سرمایه بیشتری برای باز نگه داشتن پوزیشن‌تان از شما بخواهد یا اینکه در صورت نبود سرمایه لازم،آن را ببندد. زمانی که این اتفاق رخ دهد، صرافی معامله شما را به اصطلاح مارجین کال می‌کند.

این اتفاق وقتی رخ می‌دهد که میزان ارزش دارایی تحت معامله مارجین از مقدار مشخصی کمتر شود و قادر به برطرف کردن نیازهای مالی برای ادامه روند معامله نباشد.حال آن صرافی که سرمایه چند برابر بیشتر از سرمایه فرد را برای انجام معامله مارجین در اختیار او قرار داده است، برای اینکه از میزان ریسک احتمالی بکاهد، وجوه بیشتری را از معامله‌گر درخواست می‌کند.

اگر معامله‌گر قادر به پرداخت وجه بیشتر باشد، معامله ادامه می‌یابد ولی اگر نتواند میزان سرمایه لازم را تامین کند، ممکن است صرافی معامله را ببندد. بیشتر صرافی‌ها به وسیله ایمیل به معامله‌گران در این خصوص اطلاع لازم را می‌دهند .اما بهتر است خود شما سطح مارجین‌تان را مدام از نظر بگذرانید و نظارت کافی را روی آن داشته باشید.

از طرفی هر بروکر برای مارجین لول خود، محدودیت خاصی را در نظر می‌گیرد. به عبارتی ، اگر ما مبلغ لازم را به حساب خود واریز نکنیم، مجبور می‌شویم پوزیشن فعلی را ببندیم. که نهایتاً، موجودی حساب ما صفر می‌شود، مگر در مواقعی که فرآیند بازار دچار تغییر شود و جای ارزش‌ها عوض شود و حالت تساوی مبلغ مارجین و اکوئیتی ما بر هم بخورد. اما دلایل مارجین کال شدن معاملات:

1. مواجهه با کمبود سرمایه و عدم دسترسی به سرمایه مورد نیاز

اگر نتوانیم سرمایه مورد نیاز برای ادامه فعالیت معاملاتی خود را تامین کنیم و به اصطلاح دچار کمبود سرمایه شویم، به سمت مارجین کال شدن معامله رفته‌ایم.

2. عدم توجه کافی به بررسی معامله قبل از ورود به آن

در تمام فرایندهای مالی، نیاز است روند قبلی و سیر حرکت قبلی را به طور دقیق و کامل بررسی کنیم و گاهی همین عدم دقت و توجه، سبب این وضعیت نامطلوب می‌شود.

3. باز نگه داشتن طولانی مدت معامله‌ای که میزان ضرر و زیانش زیاد است

از قدیم گفته اند جلوی ضرر را هر وقت بگیری منفعت است؛ در این‌جا نیز هر وقت متوجه شدیم داریم دچار ضرر و زیان می‌شویم بهتر است چاره‌ای بیندیشیم و این شرایط نا‌بسامان را سازماندهی کنیم؛ در واقع اگر از معامله‌ای که مدام برای ما زیان به بار می‌آورد دوری نکنیم، شرایط روز به روز بدتر خواهد شد.

4. استفاده کردن از اهرم به میزان فراوان

اگر برای مدت طولانی و متوالی از اهرم بهره ببریم نیز ممکن است به سمت کال شدن معاملات روانه شویم.

اما اکنون می‌خواهیم شما را با شیوه‌های محاسبه کال مارجین آشنا کنیم پس با ما همراه باشید:

شیوه های محاسبه کال مارجین توضیح بیشتر
۱. میزان قیمت اولیه خرید (initial purchase price) منظور از آن قیمت خرید اوراق بهادار می‌باشد.
۲. حاشیه آغازین (initial margin) به کمترین میزان مبلغی گفته می‌شود که به عنوان درصد بیان می‌شود.
۳. حاشیه نگهداری (maintenance margin) میزان حقوق دارندگان سهام می‌باشد که به صورت درصدی بیان می‌شود و باید در حساب مارجین نگهداری شود.

مزایا و معایب مارجین تریدینگ چیست؟

مزایا و معایب مارجین تریدینگ چیست؟

تا اینجای کار فهمیدیم که مارجین تریدینگ چیست، چه ویژگی‌هایی دارد و با انواع آن آشنا شدیم. اکنون از شما دعوت می‌کنیم تا به برخی از مزایا و معایب این الگو در جدول زیر توجه کافی را داشته باشید:

مزایای این روش معاملاتی معایب این روش معاملاتی
۱. امکان فراهم شدن سود بیشتر نسبت به سرمایه واقعی. ۱. می‌تواند برای تازه‌واردان به جای سود بیشتر، ویرانگری به بار آورد.
۲. ابزاری عالی برای معامله‌گران با تجربه است به منظور استفاده از اهرم‌ها برای سناریوهای خاص. ۲. در حالی که پتانسیل سود بیشتر از معامله معمولی است، ریسک نزولی هم به همان مقدار بالاتر است خصوصا برای افراد کم‌تجربه.
۳. با توجه به تنوع پرتفوی، شانس موفقیت افزایش می‌یابد. ۳. گاهی به جای موفقیت شاهد نتایجی مثل پیامدهای مالیاتی هستیم.

جمع‌بندی

در این مقاله متوجه شدیم که مارجین تریدینگ به چه معناست. مارجین تریدینگ در واقع یکی دیگر از روش‌های تحلیل تکنیکال است که به منظور معامله دارایی‌های مختلف با استفاده از منابع مالی اشخاص ثالث انجام می‌شد. یعنی در این روش، استقراض از دیگر افراد یا نهادها انجام می‌شود و معامله‌گران بدون اینکه سرمایه حساب شخصی خود را افزایش دهند، به کمک قرض و وام گرفتن از دیگران، میزان سود‌دهی خود در آینده را افزایش می‌دهند.

هر چند که این روش، بررسی همه‌جانبه و دقیق می‌خواهد و اگر توجه و تمرکز کافی نداشته باشیم قطعا دچار زیان خواهیم شد. همچنین با تفاوت‌های مارجین و لوریج آشنا شدیم و فهمیدیم که مارجین میزان پول مورد نیاز قرضی برای معاملات است اما لوریج یا اهرم، این امکان را فراهم می‌کند که با نسبتی بیشتر از سرمایه اولیه معامله کنید. از طرف دیگر با مفاهیمی مانند مارجین اولیه، مارجین نگهداری، مارجین لول و مارجین کال آشنا شدیم و هرکدام را به تفصیل، شرح دادیم. در انتها به شیوه مقایسه‌ای مزایا و معایب مارجین تریدینگ پرداختیم.

سوالات متداول

سوالات متداول مارجین تریدینگ

۱. مارجین تریدینگ چیست؟

به روشی گفته می‌شود که به منظور معامله دارایی‌های مختلف با استفاده از منابع مالی اشخاص ثالث انجام می‌شود. به بیان دیگر مارجین یا حاشیه، به مقدار پولی گفته می‌شود که صرافی ارز دیجیتال در مدتی معین به شما قرض می‌دهد تا از طریق استفاده از آن به میزان و حجم بالاتری از معامله خود برسید.

۲. مارجین تریدینگ چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • امکان استقراض از پلتفرم معاملاتی وجود دارد.
  • قدرت خرید در این نوع معامله افزایش می‌یابد.
  • معامله‌گر در صرافی سرمایه بیشتری برای معاملات خود دارد.

۳. لوریج و مارجین چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

مارجین میزان پولی است که برای باز کردن یک موقعیت معاملاتی از طریق سرمایه قرضی به آن نیاز دارید. این مبلغ مثل یک وثیقه برای پول قرض گرفته شده از صرافی عمل می‌کند. اما لوریج یا اهرم، به این معنی می‌باشد که شما امکان این را دارید که با نسبتی بیشتر از سرمایه اولیه یا موجودیِ واقعی خود معامله کنید.

۴. آیا مارجین اولیه و مارجین نگهداری به یک معنا اطلاق می‌شوند؟ چرا؟

خیر. هر دو عبارت به معنی خاصی اطلاق می‌شود که با یکدیگر متفاوت اند. در واقع، در تعریف این دو نوع مارجین باید اشاره کرد که، مارجین اولیه مقدار سرمایه‌ای است که برای یک معامله اختصاص می‌دهید و مارجین نگهداری به حداقل سرمایه‌ای اطلاق می‌شود که برای باز نگه‌داشتن آن معامله مورد نیاز است. همچنین مارجین نگهداری پایدار نیست و بر اساس میزان و نوع حرکت قیمت بازار و همینطور درصد موجودی حساب شما تغییر می‌کند.

۵. مارجین لول به چه مبحثی اشاره دارد؟

به معنی سطح مارجین می‌باشد و شاخصی در معاملات به سبک مارجین تریدینگ است که نشان‌دهنده وضعیت حساب معاملاتی است. مارجین لول یکی از شاخص‌های درصدی از نسب اکوئیتی (equity) و مارجین (used margin) است. مارجین لول یا سطح مارجین این شرایط را فراهم می‌کند تا بدانیم به چه میزان وجه برای معاملات جدید دسترسی داریم.

۶. منظور از مارجین کال شدن معاملات چیست؟

مارجین کال (Margin Call)، به وضعیت نامطلوبی اطلاق می‌شود که به عدد مارجین لول وابسته است. هر بروکر برای مارجین لول خود، محدودیت خاصی را در نظر می‌گیرد. به عبارتی، اگر ما مبلغ لازم را به حساب خود واریز نکنیم، مجبور می‌شویم پوزیشن فعلی را ببندیم. که نهایتاً، موجودی حساب ما صفر می‌شود،

۷. چه زمانی معاملات به سمت مارجین کال شدن می‌رود؟

ممکن است زمانی که سرمایه کافی برای انجام معاملات خود نداشته باشیم، به این سمت کشیده شویم. از طرفی گاهی قبل از ورود به معامله بررسی کافی روی آن انجام نداده ایم، یا ممکن است تلاش مضاف ما برای باز نگه‌داشتن معامله‌ای که ضررش بیش از سودش است ما را به این سمت بکشاند. همچنین استفاده فراوان از اهرم ممکن است سبب مارجین کال شدن معاملات شود.

۸. استفاده از مارجین تریدینگ چه نتایجی به بار خواهد آورد؟

مارجین تریدینگ می‌تواند منجر به نتایج مطلوب شود یا اینکه نتایج نامطلوبی را به بار آورد در واقع در خصوص نتایج این فرایند می‌توان به مزایا یا معایب استفاده از این روش اشاره کرد مثلا از جمله مزایای آن این مورد است که سود بیشتری را نسبت به سرمایه واقعی فراهم می‌کند و از معایب آن نیز می‌توان به بیشتر شدن ریسک ضرر و زیان در خصوص نداشتن تجربه کافی اشاره کرد.

۹. معاملات مارجین چه تفاوتی با معاملات معمولی دارند؟

  • در معاملات مارجین امکان استقراض از پلتفرم معاملاتی وجود دارد، اما در معاملات معمولی این امکان فراهم نیست.
  • قدرت خرید در معامله مارجین افزایش می‌یابد اما در معامله معمولی روند افزایشی نداشته صرفا به اندازه موجودی حساب افراد است.
  • در معامله مارجین معامله‌گر در صرافی سرمایه بیشتری برای معاملات خود دارد اما در معامله معمولی افراد فقط از سرمایه‌ای که در اختیار دارند، بدون استقراض از دیگران برای خرید بهره می‌گیرند.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (2 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

مارجین تریدینگ چیست؟ بررسی مزایا و معایب آن

مارجین تریدینگ که در زبان فارسی با عناوینی مثل «معاملات مارجین»، «معامله در حاشیه قیمت» و «معاملات حاشیه‌ای» به کار می‌رود، به روشی گفته می‌شود که به منظور...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد