وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
بروزرسانی: ۱۳ اسفند ۱۴۰۲

ثبت نام در دوره رایگان کربن

ساتوشی ناکاموتو کیست؟ آشنایی با خالق مرموز بیت کوین

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۲
ساتوشی ناکاموتو
5/5 - (2 امتیاز)

همه ما عاشق راز و معما هستیم و دنیای کریپتو، یکی از بزرگترین رازهای قرن بیست و یکم را ایجاد کرده است: ساتوشی ناکاموتو کیست؟ ناکاموتو فردی ناشناس است که ادعا می‌کند بیت کوین (BTC)، اولین ارز دیجیتال جهان را ایجاد کرده است. در حالی که شک کمی وجود دارد که شخص یا اشخاصی که تحت نام ساتوشی فعالیت می‌کردند بیت کوین را ایجاد کردند؛ اما هیچ کس نمی‌داند که ساتوشی ناکاموتو واقعا چه کسی است.

در این مقاله، به جای آموزش مباحث تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، به سراغ خالق دنیای می‌رویم که خیلی از ما عاشقش هستیم. در این نوشتار سعی می‌کنیم به سوالاتی نظیر این که ساتوشی کیست؟ چرا خود را مخفی کرده؟ چه کسانی می‌توانند ساتوشی باشند؟ و سوالاتی مشابه و مرتبط پاسخ دهیم. بنابراین اگر شما هم به این معمای جذاب و حل نشده علاقه دارید ادامه این مقاله را از دست ندهید.

ساتوشی ناکاموتو کیست و درباره او چه می‌دانیم؟

ساتوشی ناکاموتو خالق رمزارز محبوب بیت کوین است. این واقعیت بر اساس وایت پیپر معروف بیت کوین، Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System است که در اکتبر 2008 به صورت آنلاین منتشر شد. ناکاموتو نویسنده وایت پیپر بود و تئوری و ساختار عملیاتی سیستم پرداخت بیت کوین را ارائه کرد. در فوریه 2009، ناکاموتو اولین پست و پیام آنلاین اختصاص داده شده به ارزهای دیجیتال را در انجمن مربوط به بنیاد P2P ایجاد کرد.

در این پست، ناکاموتو اظهار داشت: «من یک سیستم نقدی الکترونیکی منبع باز P2P جدید به نام بیت‌کوین توسعه داده‌ام. کاملاً غیرمتمرکز و بدون سرور مرکزی یا طرف‌های مورد اعتماد است؛ زیرا همه چیز به جای اعتماد، مبتنی بر اثبات رمزنگاری است. می‌توانید خود آن را امتحان کنید و یا این که به اسکرین شات‌ها و پیپر ارائه شده طراحی نگاهی بیندازید.»

خالق بیت کوین

از همان پست اول، میلیون‌ها نفر از توصیه‌های او پیروی کردند. تا سال 2021، حداقل 1 میلیون ماینر بیت کوین، داده‌های تشکیل دهنده بلاک چین بیت کوین را تأیید می‌کردند. با این حال، این 1 میلیون ماینر کسری از تعداد کل دارندگان بیت کوین را نشان می‌دهد که تخمین زده می‌شود بیش از 100 میلیون نفر باشند.

بیشتر بخوانید: بلاکچین چیست؟

امروزه، بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتال جهان از نظر ارزش بازار است و از همه ارزهای دیجیتال اصلی مانند اتریوم (ETH)، بایننس کوین (BNB)، کاردانو (ADA) و بسیاری دیگر پیشی گرفته است. اما حتی با وجود ارزش نجومی و پذیرش بیت کوین، ما هنوز هویت ساتوشی ناکوموتو را نمی‌دانیم.

آیا ساتوشی ناکاموتو یک شخص واقعی است؟

حداقل یک شخص واقعی پشت نام ساتوشی ناکاموتو وجود دارد و ما از این موضوع مطمئن هستیم؛ زیرا شخصی که کد منبع بیت‌کوین را ایجاد کرده، وایت پیپر آن را منتشر کرده، ایمیل‌هایی ارسال کرده و پست‌هایی در انجمن درباره این ارز دیجیتال منتشر کرده است.

اما آخرین ایمیل ناکاموتو در آوریل 2011 بود. این یک بیانیه کوتاه به یکی از همکاران توسعه‌دهنده بود که در آن خالق بیت کوین گفت که «به دنبال چیزهای دیگری رفته است». آخرین پست انجمن که به ناکاموتو نسبت داده شد؛ در مارس 2014 منتشر شد. در آن زمان، ناکاموتو به سادگی گفت: «من دوریان ناکاموتو نیستم»؛ که اشاره به یک فیزیکدان ژاپنی-آمریکایی به نام دوریان ناکوموتو دارد که از وی در مقاله‌ای توسط مجله نیوزویک به آن ساتوشی واقعی نام برده شد. بعد از این پست، ناکاموتو، که در روزهای اولیه بیت کوین به طور فعال با توسعه‌دهندگان دیگر کار می‌کرد؛ به طور کامل ناپدید شد. با این حال، چند چیز به طور قطع در مورد ناکاموتو شناخته شده‌اند.

  • اول، با استفاده از مهرهای زمانی روی پست‌ها و ایمیل‌های ناکاموتو، فرض می‌شود که ناکاموتو احتمالاً در بریتانیا، ساحل شرقی ایالات متحده یا ساحل غربی هنگام ارسال پست در مورد این ارز دیجیتال ساکن بوده است.
  • دوم، ناکاموتو به استفاده از املای بریتانیا/مشترک‌المنافع برخی از کلمات مانند favour با U به جای favor آمریکایی معروف بود. به همین دلیل، برخی بر این باورند که ناکاموتو اهل بریتانیا است یا در بریتانیا تحصیل کرده است.
  • سوم، با توجه به مقدار بیت کوینی که احتمالاً متعلق به ساتوشی است ناکاموتو یک میلیاردر است. اگرچه، هیچ یک از آن بیت کوین‌ها هرگز حذف نشده یا حتی از هیچ یک از آن کیف پول‌ها به کیف پول دیگری منتقل نشده‌اند.

بنابراین، با توجه به دلایل ارائه شده، به احتمال زیاد یک شخص واقعی پشت نام ساتوشی وجود دارد. با این حال، با توجه به دشواری یافتن این شخص در جهان، احتمالاً ساتوشی نام واقعی آن شخص نیست.

چرا هویت ساتوشی ناکوموتو برای ما مهم است؟

اختراع ناکاموتو بدون شک بسیار مهم است. بیت کوین در ابتدا به عنوان یک کالای دیجیتال بی‌ثبات و صرفا جالب توجه در نظر گرفته می‌شد؛ اما امروزه چنان ارزشی به دست آورده است که دیگر نمی‌تواند توسط نهادهای مالی نادیده گرفته شود. کشورهایی مانند کانادا، ایالات متحده، چین، ژاپن، هند و بریتانیا با تنظیم مقرراتی راجع به بیت کوین درگیر هستند؛ در حالی که برخی از کشورها مانند السالوادور آن را به عنوان ارزی قانونی اعلام کرده‌اند.

چرا هویت ساتوشی ناکوموتو برای ما مهم است؟

بیت کوین در حال حاضر توسط بسیاری طلای دیجیتال در نظر گرفته می‌شود و در نهایت می‌تواند به قابل اعتمادترین ارز جهان تبدیل شود تا جایی که روزی افراد از آن به عنوان ارز پشتیبان استفاده کنند. فقط زمان می‌تواند این موضوعات را برای ما روشن کند. اما علت علاقه مردم به ناکاموتو، ورای بزرگی اختراع اوست. ناکاموتو 1 میلیون بیت کوین را جمع آوری کرد و در اوج ارزش این ارز، ارزش آن بیت کوین‌ها حدود 73 میلیارد دلار آمریکا بود که او را در میان 15 ثروتمندترین افراد جهان قرار می‌داد.

با این حال، با وجود این خزانه ثروت، حتی یک بیت کوین اصلی ناکاموتو هرگز جابجا نشده است. آیا آن‌ها گم شده‌اند؟ به سرقت رفته‌اند؟ یا شاید به این خاطر باشد که حریم خصوصی ساتوشی برایش ارزشمندتر از خطر نقد کردن این ارزها است؟ واقعا کسی نمی‌داند. از ماه مه 2011 خبری از ناکاموتو نبود و با افزایش ارزش موجودی بیت کوین‌های دست نخورده او، اسطوره ساتوشی ناکوموتو نیز به طور تصاعدی رشد می‌کند.

چرا ساتوشی ناکاموتو هویت خود را مخفی کرد؟

ساتوشی به دلایل مختلفی از جمله محافظت از ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین، اجتناب از عواقب قانونی و سیاسی و نگرانی برای حفظ حریم خصوصی و امنیت شخصی، تصمیم گرفت ناشناس بماند. در ادامه، ما چند مورد از دلایل ناشناس ماندن ساتوشی ناکاموتو را با هم بررسی می‌کنیم:

حفاظت از ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین

یکی از دلایل اصلی تصمیم ساتوشی ناکاموتو برای ناشناس ماندن، به علت تمایل او برای محافظت از ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین است. به عنوان یک سیستم مالی، بیت کوین بر روی یک شبکه همتا به همتا ساخته شده است؛ به این معنی که هیچ مرجع واحدی بر معاملات یا ایجاد آن‌ها کنترل ندارد.

برای اطمینان از اینکه بیت‌کوین می‌تواند این ساختار غیرمتمرکز را حفظ کند؛ برای ساتوشی بسیار مهم بود که پس از شهرت پروژه، عقب‌نشینی کرده و از پروژه فاصله بگیرد.

او با این کار از هر گونه احتمالی که افراد او را با نفوذ یا کنترل ناروا بر ارز مرتبط کنند؛ جلوگیری کرد. در نتیجه، افراد به جای تکیه بر نیت خوب خالق آن، به خود فناوری اعتماد می‌کنند.

پرهیز از پیامدهای حقوقی و سیاسی

یکی از دلایل مهم ناشناس ماندن ساتوشی ناکاموتو، می‌تواند تمایل به دور ماندن از پیامدهای قانونی و سیاسی باشد. ناکاموتو به‌عنوان خالق یک ارز دیجیتال انقلابی که سیستم‌های مالی را در سراسر جهان به‌طور چشمگیری تغییر داده است؛ ناگزیر توجه مقامات را به خود جلب می‌کرد.

هنوز هم رگولاتورها در سراسر جهان با روش مدیریت و نحوه برخورد با ارزهای نوظهور مانند بیت‌کوین دست و پنجه نرم می‌کنند. حال در این روزهای اولیه، اصلا مشخص نبود که آیا این فناوری جدید با سرکوب‌های شدید نظارتی یا حتی ممنوعیت کامل در برخی از حوزه‌های قضایی مواجه می‌شود یا خیر.

نگرانی برای حفظ حریم خصوصی و امنیت شخصی

ناشناس بودن ساتوشی ناکاموتو ممکن است ناشی از نگرانی در مورد حریم خصوصی و امنیت شخصی او باشد. به عنوان بنیانگذار بیت کوین، او می‌تواند هدف هکرها یا سازمان‌های دولتی باشد که به دنبال دسترسی یا بستن این بیت کوین هستند.

علاوه بر این، افشای هویت واقعی می‌تواند او را در برابر آسیب‌های فیزیکی یا آزار و اذیت افرادی که با او مخالف هستند آسیب‌پذیر کند. تصمیم ناکاموتو برای ناشناس ماندن به رمز و راز و جذابیت پیرامون بیت کوین کمک کرده است و همچنین یک لایه حفاظتی اضافی برای خود و ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین اضافه کرده است.

تمایل به خودمختاری و کنترل بر فناوری

تمایل ساتوشی ناکاموتو به خودمختاری و کنترل بر فناوری یکی از دلایل اصلی ناشناس ماندن او بود. ساتوشی با مخفی نگه داشتن هویت خود توانست کنترل کامل بیت کوین را بدون اینکه تحت فشار یا تأثیرات خارجی قرار گیرد؛ حفظ کند.

این امر به این خاطر است که اگر ساتوشی قابل شناسایی بود؛ این خطر وجود داشت که دولت‌ها، مؤسسات مالی یا سایر نهادهای قدرتمند بتوانند بر او فشار بیاورند تا جنبه‌هایی از پروتکل را که آنها تأیید نمی‌کردند؛ تغییر دهد.

این سطح از کنترل همچنین به ساتوشی ناکاموتو اجازه داد تا توسعه بیت کوین را مطابق با دیدگاه خود هدایت کند. هیچ سهامدار یا سرمایه‌گذاری وجود نداشت که علاقه داشته باشد حاشیه سود خود را به قیمت از بین بردن تمرکززدایی یا حفظ حریم خصوصی کاربران افزایش دهد.

چه کسی ممکن است ساتوشی ناکاموتو باشد؟

تئوری‌های زیادی در مورد اینکه ساتوشی ممکن است چه کسی باشد وجود دارد. برخی ادعا می‌کنند که این نام به گروهی از توسعه‌دهندگان اشاره دارد و برخی معتقدند که این نام نشان دهنده یک شخص واحد است. صرف نظر از اینکه کدام مورد ممکن است تعداد انگشت شماری از افراد به عنوان خالق احتمالی بیت کوین مورد توجه بیشتری قرار گرفته‌اند. در ادامه برخی از برجسته‌ترین نظریه‌ها آورده شده است.

علی‌رغم تلاش‌های متعدد برای کشف هویت ساتوشی ناکاموتو، تنها تعداد انگشت شماری از افراد به عنوان ساتوشی پیشنهاد شده‌اند و ثابت نشده است که هیچ یک از آن‌ها واقعا ساتوشی باشد. در ادامه مقاله، چهار نفر از محتمل‌ترین افراد را نام برده و دلایلی برای ساتوشی بودن یا نبودن هر یک، ارائه می‌کنیم.

کریگ رایت

کریگ رایت

کریگ رایت دانشمند کامپیوتر استرالیایی است. او همچنین تنها فردی است که علناً ادعا کرده که ساتوشی ناکاموتو است و ادعایش تا به حال توسط عده‌ای جدی گرفته شده است. در دسامبر 2015، دو مجله مجزا به نام‌های Wired و Gizmodo داستان‌هایی منتشر کردند مبنی بر اینکه رایت می‌توانست مخترع بیت‌کوین باشد. این داستان‌ها با هجوم مقامات استرالیایی به خانه رایت به دلیل تحقیقات اداره مالیات دنبال شد. اگرچه داستان‌های این مجلات بعداً بی‌اعتبار شدند رایت همچنان به عنوان ساتوشی وجود خود را حفظ کرده است و ادعاهایی در این رابطه دارد.

رایت حق کپی رایت وایت پیپر بیت کوین و کد اولیه آن را در ایالات متحده ثبت کرد و نهایتا هر دو هم در آوریل 2019 به او اعطا شدند. با این حال، گفته می‌شود که هر کسی می‌تواند برای کپی رایت ثبت کند؛ بنابراین داشتن آن لزوماً به معنای اثبات مالکیت نیست.

زمانی که وبلاگ نویس بریتانیایی پیتر مک کورمک ادعا کرد که رایت ناکاموتو نیست؛ وی از این روزنامه‌نگار به دلیل افترا شکایت کرد که این شکایت باعث شد که رایت یک پوند انگلیس به عنوان خسارت دریافت کند.

دلیل کم بودن مبلغ خسارت: این گمان وجود داشن که رایت در ادعای خود که ساتوشی است؛ «عمدا شواهدی نادرست» ارائه کرده است. رایت همچنین نامه‌ای به وبلاگ‌نویس نروژی «hodlonaut» نوشت و از او خواست که اظهارات خود مبنی بر اینکه رایت ناکاموتو نیست یا را پس بگیرد و در غیر این صورت، از وی شکایت می‌کند. Hodlonaut درخواست رایت را رد کرد و پرونده به دادگاه‌های بریتانیا رفت و در آنجا رد شد. در سپتامبر 2022، دادگاه نروژی در یک پرونده متقابل که او علیه رایت مطرح کرد به نفع هودلوناوت رای داد.

دوریان ناکاموتو

دوریان ناکاموتو

مجله نیوزویک در مقاله‌ای در مارس 2014 فاش کرد که نام واقعی ساتوشی ناکاموتو، دوریان ساتوشی ناکاموتو است و او یک فیزیک‌دان آمریکایی ژاپنی-آمریکایی است که در کالیفرنیا زندگی می‌کند. اما ناکاموتو به سرعت این ادعا را رد کرد. او در پاسخ به مقاله نیوزویک گفت که داستان مجله منبع سردرگمی و استرس زیادی برای خود و خانواده‌اش بوده است. او همچنین گفت: من روی خلق، اختراع و یا هر موضوع دیگری مرتبط با بیت کوین کار نکردم. من بدون قید و شرط گزارش نیوزویک را تکذیب می‌کنم.

ظاهراً ناکاموتو بیش از یک دهه بیکار بوده و از سال 2013 که به دلیل ناتوانی در پرداخت صورتحساب اینترنت را قطع کرد؛ حتی به اینترنت هم دسترسی نداشته. او گفت که حتی تا زمانی که پسرش سال بعد پس از تماس یک خبرنگار با او صحبت کرد؛ هرگز نام بیت کوین را نشنیده بود. ناکاموتو سپس صفحه‌ای برای جمع‌آوری کمک مالی برای شکایت علیه مجله راه‌اندازی کرد.

نیک سابو

نیک سابو

نیک سابو، برنامه نویس کامپیوتر و رمزنگار، یکی از اولین تلاش‌ها را برای توسعه یک ارز غیرمتمرکز در اواخر دهه 1990 را انجام داد. نام آن ارز Bit Gold بود. اگرچه بیت گلد اشتراکاتی با پروژه بیت کوین دارد؛ اما تا سال 2005 هرگز به طور کامل به عموم عرضه نشد. حتی در آن زمان، خود پروژه بیت گلد به طور کامل اجرا نشد.

صرف نظر از این، امروزه کار سابو به عنوان یکی از پیشگامان مستقیم بیت کوین در نظر گرفته می شود و برخی در جامعه فکر می‌کنند که او ممکن است خود ساتوشی باشد. حتی ماسک در یک پادکست گفت که معتقد است سابو ناکاموتو است. ماسک گفت: به نظر می‌رسد که نیک سابو احتمالاً بیش از هر کس دیگری مسئول تکامل این ایده‌ها است. اما سابو به نوبه خود این شایعات را رد کرده است.

هال فینی

هال فینی

هال فینی Cryptographer یا رمزنگاری است که اولین انتقال بیت کوین را در سال 2009 مستقیماً از خود ساتوشی دریافت کرد. برخی تصور می‌کنند که فینی، با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو، اولین بیت کوین‌ها را خودش برای خودش فرستاده است. برای تأیید این ادعا، اغلب گفته می‌شود که فینی اولین کسی بود که مشتقات مربوط به بیت کوین را پس از ارسال لینک ناکاموتو دانلود کرد. اگرچه به قول خودش، پس از چند روز، فینی قابلیت‌های استخراج بیت‌کوین خود را خاموش کرد؛ زیرا کامپیوترش را «داغ می‌کرد».

در نهایت، مکاتبات اولیه فینی با ناکاموتو منتشر شد. این مکاتبات مربوط به زمان انتشار وایت پیپر بیت کوین توسط ناکاموتو تا روزهای اولیه اجرای نرم افزار توسط فینی هستند. به دلیل مغایرت‌های زمانی بین رایانه‌های دو خبرنگار، انتشار تبادل ایمیل تنها به افسانه ناکاموتو بودن فینی افزود. با این حال، فینی که در سال 2014 در 58 سالگی بر اثر بیماری لو گرینگ درگذشت پیوسته ناکاموتو بودن خود را انکار می‌کرد.

آیا ایلان ماسک ساتوشی ناکاموتو است؟

آیا ایلان ماسک ساتوشی ناکاموتو است؟

برخی بر این باورند که ایلان ماسک، بنیانگذار اسپیس ایکس و تسلا، ممکن است ساتوشی باشد. به نظر می‌رسد این شایعه با یک پست وبلاگ در وب سایت Medium توسط Sahil Gupta آغاز شده است. گوپتا کارآموز شرکت SpaceX ماسک بود و معتقد بود که دانش و علایق ماسک می‌توانست این میلیاردر را به سمت توسعه یک ارز دیجیتال مانند بیت‌کوین سوق دهد. اما خود ماسک این ادعا را رد می‌کند.

نکته:

ناکاموتو در سرتاسر وایت پیپر بیت کوین از ضمیر «ما» استفاده می‌کند. برخی گمان می‌کنند ناکاموتو مجموعه‌ای از افراد با استفاده از یک هویت ناشناس بوده‌اند.

دارایی خالص ساتوشی ناکاموتو چقدر است؟

واقعاً دشوار است که بدانیم ناکاموتو چقدر بیت کوین دارد؛ زیرا گمان می‌رود که ناکاموتو از آدرس‌های مختلفی در هنگام استخراج بلوک‌های اولیه استفاده کرده باشد. با این حال، برخی تخمین می‌زنند که کیف پول‌های بیت کوین که تصور می‌شود با ناکاموتو مرتبط هستند حدود 1.1 میلیون بیت کوین دارند. با توجه به اینکه تنها 21 میلیون بیت کوین تا کنون استخراج شده؛ دارایی‌های ناکاموتو حدود 5 درصد از کل بیت کوین موجود است. فرض بر این است که ناکاموتو حداقل 1 میلیون بیت کوین دارد. با قیمت‌های امروزی، می‌توان فرض کرد که ناکاموتو حدود 43 میلیارد دلار بیت کوین دارد.

با این حال، به غیر از 10 بیت کوین اصلی که در سال 2009 به هال فینی منتقل شدند هیچ یک از این بیت کوین‌ها از زمانی که در ابتدا استخراج شدند -احتمالاً توسط ناکاموتو- هرگز حذف یا از هیچ یک از کیف پول‌های آن منتقل نشده‌اند. با این حال، ارزش این بیت کوین‌ها، ممکن است یکی از دلایلی باشد که ناکاموتو می‌خواهد ناشناس بماند. چرا که ثروتی که بیت کوین تولید کرده است می‌تواند منجر به تحول زیادی در زندگی هر فردی شود. ناگفته نماند که خالق بیت کوین نیز ممکن است با واکنش‌های شدیدی از سوی افراد شرور یا حتی دولت‌ها مواجه شود.

به هر حال، این موضوع باعث شده است بسیاری از مردم متحیر شوند و سوالاتی برایشان مطرح شود؛ سوالاتی مانند: ساتوشی کیست؟ آیا خالق بیت کوین زنده است؟ چرا او، او یا آنها جلو خود را معرفی نکرده‌اند؟ آیا هیچ‌گاه حقیقت را در مورد نابغه پشت یکی از مهمترین تحولات قرن بیست و یکم کشف خواهیم کرد؟

بسیاری از کارشناسان بلاک چین، مانند اندرو لوکناوث، بنیانگذار سایت Fluent in Finance، فکر می‌کنند که ما احتمالا هرگز پاسخ هیچ یک از این سوالات را نخواهیم دانست. با این حال، یک چیز مسلم است؛ هر کسی که بیت کوین را ایجاد کرده است؛ به دلایلی می‌خواست ناشناس بماند و آن شخص (یا افراد) در این زمینه بسیار خوب عمل کرده‌اند.

پیام مخفی ساتوشی ناکاموتو در جنسیس بلاک

ساتوشی وایت پیپر بیت کوین را در 31 اکتبر 2008 منتشر کرد؛ زمانی که دنیا در حال عبور از بحران مالی جهانی بود و در اواخر سال 2010، ساتوشی ناپدید شد و معمای هویت ساتوشی را حل نشده باقی گذاشت. ساتوشی ناکاموتو Genesis Block بیت کوین را در ساعت 18:15:05 UTC در 3 ژانویه 2009 راه‌اندازی کرد. این لحظه به سنگ بنای تاریخ بیت کوین تبدیل شد. اما جنسیس بلاک یا بلوک پیدایش چیست؟

Genesis Block اولین بلاک در بلاک چین ارزهای دیجیتال است. یک بلاک چین از مجموعه‌ای از بلوک‌ها تشکیل شده است. از این بلوک‌ها برای ذخیره اطلاعات مربوط به تراکنش‌هایی که در شبکه بلاک چین رخ می‌دهد؛ استفاده می‌شود. هر بلوک حاوی یک هدر منحصر به فرد است و هر بلوک به صورت جداگانه توسط هش هدر بلوک خود شناسایی می‌شود.

بلوک جنسیس که با نام بلوک 0 نیز شناخته می‌شود؛ اولین بلوکی است که بلوک‌های بعدی در یک بلاک چین به آن اضافه شدند. این بلوک حکم جدی را دارد که هر بلوک دیگری می‌تواند نسب خود را به آن پیدا کند؛ زیرا هر بلوک به بلوک قبل از خود ارجاع دارد. این فرآیند، اعتبارسنجی معاملات بیت کوین و معرفی بیت کوین‌های جدید را آغاز کرد.

در حالی که بلوک‌های جدید به طور متوسط هر 10 دقیقه تولید می‌شوند؛ شش روز طول کشید تا بلوک بعدی در زنجیره پیدا شود. دلیل این امر نیز یک راز است. برخی می‌گویند که این امر می‌تواند ارتباطی مذهبی داشته باشد: خداوند آسمان‌ها و زمین را در شش روز آفرید؛ سپس یک روز استراحت کرد.

پیام سری

هر بلاک، برای خود یک کوین بیس (Coinbase) دارد که البته ارتباطی با آن صرافی مشهور ندارد. کوین بیس پارامتری است که میزان پاداش استخراج‌کنندگان را به ازای هر بلوک مشخص می‌کند. در بلوک پیدایش، این کد می‌تواند هر متغیری را در خود داشته باشد که در بلوک پیدایش، این کدها رشته‌ای از متغیرها یا اصطلاحا String بود. پس از این که این String را با روش اَسکی (ASCII) دیکد (Decode) کردند؛ به چند کلمه معنادار رسیدند:

The Times 03/Jan/2009 Chancellor on brink of second bailout for banks.

ترجمه:

روزنامه The Times در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹ رئیس خزانه‌داری -مربوط به کشور انگلستان- در آستانه‌ی اهدای کمک مالی به بانک‌ها است.

این پیام در واقع اشاره به تیتر روزنامه The Times در تاریخ مذکور دارد؛ بدون هیچ توضیح اضافه‌ای و جالب است که این بلاک دقیقا در تاریخ انتشار روزنامه ساخته شده است! به هر حال، با توجه به ماهیت بیت کوین، احتمالا قصد ساتوشی ناکوموتو انتقاد به شیوه سنتی و متمرکز بانکداری بوده است. به خصوص بعد از عملکرد دولت‌ها در بحران مالی ۲۰۰۸ که اقدام به تزریق پول به بانک‌ها کردند. به هر حال بیت کوین در نقطه مقابل شیوه‌های سنتی می‌ایستد؛ دنیای بلاک چین امکان ذخیره و انتقال پول را به شکلی غیرمتمرکز و بدون نیاز به نهادهای واسطه و نظارتی، ممکن ساخته است.

روزنامه The Times

جمع‌بندی

ساتوشی ناکوموتو، خالق ناشناس بیت کوین، هویت خود را مخفی نگه داشته است و این سوال که ساتوشی واقعا کیست از زمان عرضه بیت‌کوین تاکنون وجود داشته است. مقاله حاضر به معرفی مختصری از ساتوشی پرداخت و همچنین دلایلی سبب شد ساتوشی هویت خود را مخفی کند را بررسی کرد. در این مطلب بررسی کردیم که چه کسانی ممکن است پشت این شخصیت مخفی باشند. همچنین، پیام مخفی در جنسیس بلاک، نخستین بلاک بیت‌کوین، مورد بررسی قرار گرفته و نقش آن در تاریخچه بیت‌کوین بیان شد.

همان‌طور که پیش‌تر هم گفتیم این که ساتوشی واقعا چه کسی است هنوز هم یک معمای حل نشده است. اما در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی از او (یا شاید هم باید بگوییم آن‌ها!) به شما ارائه کنیم تا با خالق دنیای جذاب بیت کوین آشنا شوید. حالا نوبت شماست. به نظر شما خالق بیت کوین چه کسی است؟ آیا اصلا یک نفر آن را پدید آورده یا مجموعه‌ای از افراد در پیدایش آن نقش داشته‌اند؟ نظر خود را برای ما کامنت کنید.

سوالات متداول

سوال: ساتوشی ناکوموتو چه زمانی بیت‌کوین را معرفی کرد؟

پاسخ: ساتوشی بیت‌کوین را در سال 2009 معرفی کرد.

سوال: چرا ساتوشی هویت خود را مخفی کرد؟

پاسخ: دلایل مختلفی وجود دارد؛ از جمله حفظ حریم شخصی و جلوگیری از تاثیرات شخصی بر توسعه بیت‌کوین.

سوال: چه کسانی ممکن است ساتوشی باشند؟

پاسخ: هنوز اطلاعات کاملی درباره هویت واقعی ساتوشی موجود نیست؛ اما برخی فرضیات به افراد مختلفی اشاره دارند.

سوال: آیا هویت ساتوشی هنوز هم مبهم است؟

پاسخ: بله؛ هویت واقعی ساتوشی هنوز مشخص نشده و معما باقی مانده است.

سوال: چرا پیام مخفی در جنسیس بلاک انتخاب شد؟

پاسخ: این انتخاب به عنوان یک نماد اعتراضی به نظام مالی موجود در زمان انتشار بیت‌کوین صورت گرفت.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد