وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۳
بروزرسانی: ۲۲ اسفند ۱۴۰۲

ثبت نام در دوره رایگان کربن

آربیتراژ مثلثی چیست؟ چگونه از فرصت آربیتراژ مثلثی استفاده کنیم؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۳
آربیتراژ مثلثی
5/5 - (1 امتیاز)

استراتژی معاملاتی همان شیوه‌ای است که عمدتا تریدرهای موفق بازار با استفاده از آن در بازار تجارت می‌کنند. چون این سبک‌های معاملاتی موفق هستند، می‌توانند به عنوان یک الگو برای سایر سرمایه‌گذاران پیشنهاد بشوند.

آربیتراژ مثلثی یکی از همین شیوه‌های معاملاتی است که توانسته با استفاده از یک نقص در قیمت‌گذاری بازار، فرصت‌های سودده ایجاد کند. در این مطلب قصد داریم تا دقیق‌تر در مورد این سبک صحبت کنیم. اگر بازدهی مناسبی در معاملات خود ندارید و به دنبال یک استراتژی بهتر هستید، حتما در ادامه همراه ما باشید.

آربیتراژ چیست؟

آربیتراژ شاید جزو معدود سبک‌های معاملاتی باشد که چندان نیاز به روند خاصی ندارد و می‌تواند در تمامی آن‌ها کاربرد داشته باشد. نارکارآمدی بازار باعث می‌شود تا قیمت یک دارایی در بازارهای مختلف متفاوت باشد. در استراتژی‌ آربیتراژ از این اختلاف قیمت استفاده می‌شود تا دارایی در قیمت کمتر خریداری و در قیمت بالاتر به فروش برسد.

در حقیقت هر گاه بتوان سهام و یا دارایی دیگری را از یک بازار با قیمت مشخصی تهیه کرد و آن را در بازاری دیگر با قیمت بالاتر فروخت، از این استراتژی استفاده شده است. این یک شیوه بسیار کم ریسک است که هم از تفاوت قیمتی برای شود استفاده کرده و هم اینکه این تفاوت را به سمت تعادل می‌کشاند.

آربیتراژ چیست؟

اختلاف قیمتی به این شکل زیاد در بازار دیده می‌شود اما چیزی که مهم است این می‌باشد که در اکثر اوقات این تفاوت ارزش چشمگیری ندارد. آربیتراژ در حقیقت مکانیسمی است که مانع از انحراف اساسی قیمت از ارزش ذاتی خود در طولانی مدت می‌شود. تجارت به این شیوه قدمت زیادی دارد و عمدتا بیشتر تجارت‌های قدیمی بر همین سنت ایجاد شده‌اند. بسیاری چنین شیوه معاملاتی را free risk می‌دانند، به این صورت که ریسکی وجود ندارد اما انجام معامله می‌تواند با سود یا بدون سود باشد.

انواع مختلف آربیتراژ

آربیتراژ یک سبک معاملاتی است که همیشه به یک شکل انجام نمی‌شود. برای کسب سود به این شیوه، روش‌های مختلفی وجود دارد که باید با آن‌ها آشنا شوید. این کار به شما کمک می‌کند تا در صورت وقوع، این تکنیک‌های معاملاتی را بشناسید و با استفاده از آن‌ها سود کنید. در ادامه این تنوع بررسی می‌شود.

1. جفت ارز

شاید بیشترین آربیتراژی که در این مطلب مورد بررسی قرار می‌گیرد، همین آربیتراژ جفت ارز می‌باشد. همان طور که اشاره شد، قیمت یک جفت ارز در یک زمان مشابه در صرافی‌های مختلف تفاوت دارد. از این تفاوت فرصت معاملاتی ایجاد می‌شود.

2. سود تضمین شده

نوعی دیگر از آربیتراژ معاملاتی، سود تضمین شده است. در این روش باید نرخ بهره در کشورهای مختلف را بررسی کنید، چراکه در نهایت همین پارامتر برای شما موقعیت خرید یا فروش ایجاد می‌کند. معمولا سیستم بانکی کشوری برای سرمایه‌گذاری بهتر است که نرخ بهره بالاتری دریافت می‌کند. می‌توان برای پوشش ریسک، به یک موقعیت قرارداد آتی هم وارد شد.

3. آماری

در این آربیتراژ، معامله پس از انجام محاسبات دقیق ریاضی انجام می‌شود. تکنیک‌های آماری، مسائل ریاضی و ربات‌ها از مواردی هستند که برای شناسایی تفاوت قیمتی استفاده می‌شوند و از این رو معمولا حداکثر سود در این روش محاسبه می‌شود.

4. مثلثی

چیزی که قرار است در این مطلب بیشتر در مورد آن صحبت کنیم، همین آربیتراژ مثلثی است. در این شیوه معاملاتی، اختلاف قیمت میان سه جفت ارز مختلف باعث ایجاد فرصت معاملاتی می‌شود. در حقیقت ارزهای مختلف از طریق سه جفت ارز مبادله‌ شده و از این طریق سود حاصل می‌شود.

مثلثی

5. مکانی

حدودی مشابه روش قبلی است و بازهم این این اختلاف قیمت میان جفت ارزهای مختلف می‌باشد که یک موقعیت ایجاد می‌کند. البته تفاوت قیمت در اینجا میان جفت ارزها در صرافی‌های مختلف است که این صرافی‌ها از نظر موقعیت مکانی متفاوت هستند.

6. غیر متمرکز

در نهایت آخرین آربیتراژی که مورد بررسی قرار می‌گیرد، غیر متمرکز است. این استراتژی معاملاتی در بازار خودکار یا صرافی‌های غیرمتمرکز وجود دارد. قیمت جفت ارزها در چنین صرافی‌هایی با استفاده از قراردادهای هوشمند محاسبه می‌شود. اگر تفاوتی میان این قیمت با قیمت‌های نقدی دیده شود، آربیتراژ قابل انجام است.

آربیتراژ در چه شرایطی ایجاد می‌شود؟

  • اولین شرط برای معامله به شیوه آربیتراژ، عدم تعادل در قیمت یک دارایی است. این عدم تعادل می‌تواند به شکل‌های مختلفی دیده شود. در ساده‌ترین شکل، یک دارایی در بازارهای مختلف با قیمت‌های گوناگونی معامله می‌شود.
  • در حالت بعدی، سهام، ارز یا جفت ارز با استفاده از نقدینگی‌های مشابه در قیمت‌های متفاوت معامله می‌شوند.
  • در حالت سوم شرایطی است که دارایی با ارزش متفاوت نسبت به آنچه که از جریان‌های نقدی آتی مورد انتظار است، معامله شود.

در همه این حالت‌ها باید تجارت دارایی‌ها مشابه و بررسی اختلاف قیمت آن‌ها به صورت همزمان انجام شود.

نمونه‌هایی از آربیتراژ

ممکن است کمی درک مطالب گفته شده برای شما سخت باشد. از این رو شاید بررسی چندین مثال ساده بتواند بهتر مطلب را برای شما جا بیندازد. فرض کنید که سهام یک شرکت خاص مثلا شرکت X در بورس آمریکا با قیمت ۳۰ دلار معامله شود. در همان لحظه این دارایی در بورس لندن با قیمتی بیشتر یعنی ۳۱ دلار معامله می‌شود. این اختلاف قیمت نشان می‌دهد که می‌توان سهام این شرکت را از بورس آمریکا خریداری کرد و در بورس لندن به فروش رساند.

در این معامله بدون در نظر گرفتن کارمزد و شاید هزینه‌های دیگر، ۱ دلار سود وجود دارد. اما فرصت استفاده از این معامله تا چه زمانی وجود دارد؟ تا زمانی که متخصصان در بورس لندن قیمت‌ها را تنظیم کنند یا اینکه تمام سهام شرکت در بورس آمریکا مورد معامله قرار بگیرد، می‌توان از آربیتراژ استفاده کرد. آربیتراژ مثلثی شیوه دیگری است که تا حدودی پیچیده‌تر انجام می‌شود. در این روش تریدر از تبدیل سه ارز مختلف به یکدیگر و تفاوت قیمت میان آن‌ها سود کسب می‌کند.

بررسی چند نمونه واقعی

موارد بررسی شده کلیاتی از آربیتراژ بودند که با مثال بررسی شدند. اما اکنون قصد بررسی چندین نمونه واقعی در بازار را داریم.

در سال ۲۰۱۸ همزمان با کاهش ارزش لیر ترکیه، فرصت برای استفاده از استراتژی آربیتراژ مثلثی فراهم شد. در این شرایط سرمایه‌گذاران اقدام به خرید لیر ترکیه و تبدیل آن به دلار آمریکا می‌کردند. سپس دلار به یورو تبدیل می‌شد که این تجارت در نهایت باعث ایجاد سود می‌شود.

نمونه دیگری که در بازار کریپتو رخ داد، در سال ۲۰۱۸ و مربوط به بالاتر بودن قیمت بیت کوین در صرافی bitfinex نسبت به سایر صرافی‌ها بود. در این شرایط با خرید بیت کوین در این صرافی، تبدیل آن به ارز دیجیتال دیگر و در نهایت تبدیل آن ارز دیجیتال به بیت کوین با قیمت بالاتر، سود ایجاد شد. این‌ها نمونه‌های عملی هستند که نشان می‌دهند چه در بازار کریپتو و چه در بازار فارکس، این شیوه عملیاتی است.

آربیتراژ مثلثی چیست؟

نوعی از انجام معامله به سبک آربیتراژ، آربیتراژ مثلثی است که در آن بازهم این تفاوت قیمتی است که سود ایجاد می‌کند. البته در این نوع این تفاوت قیمت میان سه جفت ارز مختلف است که موقعیت‌ ورود ایجاد می‌کند. به زبان ساده در این سبک معاملاتی، ارز اول به ارز دوم تبدیل می‌شود. ارز دوم هم به همین شکل به ارز سوم و در نهایت ارز سوم به ارز اول تبدیل می‌شود. این تبدیل ارزها به دلیل وجود اختلاف قیمت سود ایجاد می‌کند.

آربیتراژ مثلثی چیست؟

چگونه فرصت های معاملاتی آربیتراژ مثلثی را شناسایی کنیم؟

با مفهوم آربیتراژ مثلثی آشنا شدید اما سوال اصلی این است که چگونه می‌توان چنین فرصت‌هایی را در بازار پیدا کرد. این استراتژی در شرایطی ایجاد می‌شود که تفاوت قیمتی میان دارایی‌های مختلف وجود داشته باشد. پس برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی باید به دنبال همین تفاوت بود. در بازار ارزهای زیادی وجود دارند که امکان بررسی همه آن‌ها نیست.

از این رو برای شروع بهتر است به سراغ سه جفت ارزی بروید که بیشتر بر روی آن‌ها ترید می‌کنید. گاهی از همین بررسی متوجه تفاوت قیمتی و یک فرصت معاملاتی خواهید شد. این راهکار البته ممکن است چندان کاربردی به نظر نرسد. جای نگرانی وجود ندارد چراکه روش‌های مطمئن‌تری هم وجود دارد.

در شرایطی که فناوری روز به روز پیشرفت می‌کند، انجام اقدامات گفته شده کمی غیر منطقی می‌باشد. ابزارهایی برای شما وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها برای شناسایی فرصت‌های معاملاتی استفاده کنید. ماشین حساب آربتیراژ مثلثی برای شناسایی تفاوت‌های قیمتی ایجاد شده است.

این ابزار به صورت آنلاین در اختیار شما قرار می‌گیرد و به سرعت میزان تفاوت‌های موجود را نمایش می‌دهد. مسلما چنین ابزارهایی برای خرید با استفاده از استراتژی آربیتراژ مناسب‌تر هستند. باید توجه داشته باشید که همه گزینه‌های پیشنهاد شده برای ترید مناسب نیستند.

گاهی سود حاصل شده از این تفاوت به قدری کم است که حتی کارمزد معامله را هم پوشش نمی‌دهد. باید سود پیش‌بینی شده به اندازه‌ای باشد که بتواند ریسک‌ها را پوشش دهد. مطمئنا انجام چنین استراتژی بدون خطر هم نیست، از این رو تنها به شرطی وارد چنین موقعیتی شوید که برای شما صرفه داشته باشد.

محاسبه سود در آربیتراژ مثلثی

همیشه تفاوت قیمت میان ارزهای مختلف، فرصت‌های معاملاتی خوبی ایجاد نمی‌کنند. زمانی انجام چنین معاملاتی ارزش دارد که سود حاصل شده از معامله بتواند کارمزد و سایر هزینه‌ها را پوشش بدهد و در عین حال در نهایت سود منطقی ایجاد کند. از این رو مهم است که بتوانید از قبل، سود حاصل از انجام استراتژی آربیتراژ مثلثی را محاسبه کنید. در این بخش قصد داریم در همین مورد صحبت کنیم.

در شروع کار باید از نرخ مبادله میان سه ارز درگیر مطلع شوید. برای مثال اگر این سه جفت ارز دلار، یورو و پوند هستند، باید از نرخ مبادله USD/EUR، EUR/GBP و USD/GBP مطلع شوید. در گام بعدی باید نرخ متقاطع محاسبه شود، اما چگونه؟ منظور از نرخ متقاطع نرخی است که دو ارز که غیر پایه هستند با آن مبادله می‌شوند. این نرخ می‌تواند تعیین کند که آیا فرصتی برای انجام معامله وجود دارد یا خیر. اگر نرخ متقاطع محاسبه شده با نرخ واقعی مبادله جفت ارز تفاوت داشته باشد، احتمال فرصت انجام معامله آربیتراژ مثلثی وجود دارد.

صحبت از احتمال می‌شود چون همه تفاوت‌های قیمتی برای انجام معامله کافی نیستند. باید تفاوت قیمت با هزینه‌های انجام معامله یعنی اسپرد پیشنهادات، کمیسیون و غیره مقایسه شود و در صورت به صرفه بودن، برای ورود به معامله اقدام کرد.

با بررسی مثالی قصد داریم دقیق‌تر نحوه محاسبه را نشان دهیم. فرض کنید که قیمت ارز پوند نسبت دلار آمریکا بیشتر از چیزی که باید توسط فعالان بازار ارزش‌گذاری شده است. در این شرایط با توجه به جفت ارزهای موجود باید پوند را به فروش برسانید. با نقدینگی ایجاد شده از فروش پوند باید دلار خریداری شود تا در ادامه از آن برای خرید یورو استفاده کنید. این یورویی که تهیه می‌شود، در نهایت برای تهیه مجدد پوند مورد استفاده قرار می‌گیرد. آربیتراژ مثلثی به این شکل کامل می‌شود.

مزایا و معایب استراتژی آربیتراژ مثلثی

مزایا و معایب استراتژی آربیتراژ مثلثی

استراتژی آبیتراژ در فارکس ماهیت ساده و منطقی برای کسب سود دارد، از این رو شاید در نگاه اول بیشتر مزایا آن دیده شود. با این وجود می‌توان مطمئن بود که این استراتژی هم چندان بی نقص نیست که اگر این گونه نبود، باید تمام طرفداران این روش اکنون سرمایه‌دار بودند. به مانند هر روش دیگری، این برآیند مزایا و معایب است که کارایی یک استراتژی را مشخص می‌کند. برای هر تریدری هر یک از این مزیت‌ها و معایب ارزش متفاوتی دارند. پس باید هر فردی قبل از استفاده، این موارد را در کنار هم بررسی کند. در ادامه ابتدا مزایا و سپس معایب آبیتراژ مثلثی را بررسی می‌کنیم.

مزایا

حتما مزیت‌هایی وجود داشته است که باعث شده آربیتراژ به عنوان یک استراتژی پرسود شناخته شود. بهتر است شما هم این مزیت‌ها را بشناسید و در صورت نیاز از آن‌ها برای کسب سود بیشتر استفاده کنید.

1. ریسک مناسب

ویژگی‌های آربیتراژ باعث می‌شود تا ریسک انجام معامله بسیار کاهش پیدا کند. در این روش شما نیاز به هولد یا نگه‌داری دارایی‌های خود ندارید. معمولا شیوه انجام معامله به صورتی طراحی می‌شود که موقعیت در زمان کوتاهی بسته شود. از این رو نوسان‌های غیر قابل پیش‌بینی نمی‌توانند موقعیت‌ معاملاتی را تهدید کنند. در حقیقت این استراتژی زیاد به وسیله اخبار و رویدادهای ناگهانی تهدید نمی‌شود. ماهیت آربیتراژ برای کسب سود آسان ‌و منطقی است که در آن نحوه ورود به معامله کاملا مشخص است و هیچ‌گونه شانس یا تصادفی در آن دخیل نیست. علاوه بر این، شما در این روش بر روی چندین چندین ارز مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنید. این موضوع به نوعی استفاده از یک سبد متنوع است که در مدیریت ریسک بررسی می‌شود.

2. ابزارهای زیادی برای اجرای بهتر آن وجود دارد

قوانین معاملاتی در استراتژی آربیتراژ مثلثی کاملا واضح است. از این رو بسته به سلیقه و شرایط تریدر قابل تغییر نیست. یک روش استفاده از این سبک معاملاتی به عنوان دستی است که خود تریدر بر اساس قوانین عمل می‌کند. اما خوشبختانه می‌توان این سبک را با استفاده از ربات‌های طراحی شده هم انجام داد. در این شرایط سبک معاملاتی با سرعت و دقت قابل توجهی انجام می‌شود.

3. کارآیی بازار را بهبود می‌بخشد

آربیتراژ مثلثی با اینکه یک شیوه معاملاتی است و از عدم کارآیی بازار ناشی می‌شود، اما می‌تواند خود برای بهبود این کارآیی هم عمل کند. به مرور در اثر این استراتژی، قیمت‌ها در بازارهای مختلف متعادل و باثبات می‌شوند که نتیجه این موارد، کارآیی بالاتر بازار است.

4. ایجاد فرصت‌های معاملاتی

استراتژی آربیتراژ مثلثی شیوه معاملاتی خاصی است که تریدر را قادر می‌کند نه تنها از نوسانات قیمت که از تفاوت آن‌ها هم سود کسب کنند. در بازاری مانند فارکس این استراتژی فرصت‌های بسیار خوبی فراهم می کند تا تریدرهای باتجربه بتوانند به شکلی متفاوت از دارایی‌های بازار سود کنند. این یک مزیت بزرگ برای یک تریدر است.

5. افزایش حجم معاملات و نقدینگی در گردش

افزایش حجم معاملات و نقدینگی در گردش

در آربیتراژ نیاز به انجام معامله بر روی سه جفت ارز مختلف است. همین موضوع نقدینگی در گردش و حجم معاملات انجام شده را افزایش می‌دهد. بالا رفتن حجم و نقدینگی در گردش، امکان دستکاری و نوسانات ناگهانی‌ و غیر قابل انتظار را کاهش می‌دهد. سرمایه‌گذاری در چنین بازار‌هایی مطمئن‌تر است و از این رو این شیوه انجام معامله بسیار مناسب است.

معایب

در تئوری آربیتراژ مثلثی به عنوان استراتژی شناخته می‌شود که سودهای نسبتا کمی دارد اما بدون ریسک است. از این رو شاید در بررسی‌های اولین به عنوان بهترین استراتژی شناخته بشود. اما مطمئنا چنین سبک معاملاتی بدون خطر هم نیست. در ادامه معایب و خطرات این ابزار بیشتر بررسی می‌شود.

1. نیاز به ابزار و الگوریتم‌های پیچیده

هر چند که ماهیت و تئوری سبک معاملاتی ساده به نظر می‌رسد، اما اجرای آن به این سادگی‌ها نیست. رسیدن به سود و حفظ آن در چنین شرایطی اصلا راحت نیست. برای این کار در درجه اول به ابزارهای کاربردی و پلتفرم‌های معاملاتی سریع نیاز دارید، چراکه ممکن است اختلاف قیمتی موجود به سرعت جبران شود. از این رو باید تا زمانی که تفاوت قیمت وجود دارد، سود مناسب را شناسایی و آن را خارج کرد.

2. باید محاسبات و درک دقیقی از بازار داشته باشید

آربیتراژ به راحتی در بازار قابل شناسایی نیست. باید به اندازه کافی باتجربه و متخصص در تحلیل بازار باشید که بتوانید بدون کوچکترین اشتباه محاسباتی، این شیوه را پیاده کنید. طبیعتا هرگونه اشتباهی می‌تواند منجر به زیان غیر قابل جبران بشود.

3. به سرعت مناسب نیاز دارد

قرار نیست فرصت بهره بردن از تفاوت قیمت‌ها همیشگی‌ باشد. به صورت مقطعی و عمدتا کوتاه مدت این اختلاف ایجاد شده و باید در همین مدت، از آن استفاده کنید. این موضوع بیشتر به ویژگی‌های بازار فارکس و بی‌ثبات بودن آن مربوط می‌شود.

4. احتمال لیکوئید شدن وجود دارد

احتمال لیکوئید شدن وجود دارد

تفاوت قیمتی میان دارایی‌های مختلف در اغلب موارد چشم‌گیر نیست. پس تریدر مجبور می‌شود برای چشمگیر شدن این تغییرات یا سرمایه درگیر را بیشتر کرده یا اینکه از اهرم استفاده کند. در این شرایط اگر بازار مطابق با تحلیل های تریدر پیش نرود، می‌تواند منجر به لیکوئید شدن معامله بشود. تکرار چند باره این اتفاق کافی است تا بتواند برای همیشه سرمایه اولیه را نابود کند.

5. ریسک اسپلیچ

در آربیتراژ مثلثی برخلاف تصور ریسک اسپلیچ بالا است. منظور از این ریسک اختلافی است که به دلیل نوسان بازار میان قیمت پیش‌بینی شده و قیمت تحقق یافته یک دارایی برای معامله خرید یا فروش است. در این استراتژی برای کسب سود نیاز به انجام چند معامله پی در پی است. به همین دلیل ممکن است قبل از انجام معاملات نهایی، قیمت‌ها از آنچن پیش‌بینی شده بود، فاصله بگیرد. این ویژگی تریدر را با ضرر مواجه کرده یا اینکه از میزان سود او می‌کاهد.

اکنون که تمامی مزیت‌ها و معایب بررسی شده است، راحت‌تر می‌توانید در مورد بازدهی استراتژی آربیتراژ تصمیم بگیرید. اگر ویژگی‌های لازم برای مقابله با نقص‌های آن را دارید، بهتر است هر چه زودتر برای کار با آن شروع کنید. اما اگر ریسک‌های آن برای شما بیش از حد است، بهتر است از سایر شیوه‌های معاملاتی استفاده کنید.

برای کاهش خطرات آربیتراژ مثلثی چه باید کرد؟

اشاره شد که آربیتراژ مثلثی کاملا بی‌خطر نیست. این روش هم قطعا با ریسک‌هایی همراه است که می‌تواند سرمایه را درگیر زیان کنند. اما مهم این است که بتوان تا حد ممکن این خطرات را کاهش داد تا شانس موفقیت بیشتر شود. استفاده از ترکیب تحلیل تکنیکال و بنیادی، اجرای مدیریت ریسک و تمرکز بر اجرای صحیح استراتژی از راهکارهایی هستند که برای کاهش خطرات مناسب می‌باشند. در ادامه دقیق‌تر این موارد بررسی می‌شود.

1. متنوع کردن پرتفوی

یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش خطرات استراتژی آربیتراژ این است که بر روی جفت ارزهای مختلف تمرکز کنید. این تنوع می‌تواند در نهایت ریسک‌های شما را پوشش بدهد. گاهی تریدر به دلیل اعتماد زیاد به یک پیش‌بینی، بخش زیادی از سرمایه خود را درگیر آن می‌کند. در این شرایط اگر معامله طبق پیش‌بینی‌ها جلو نرفت، زیان قابل توجهی خواهید کرد. همیشه باید احتمال اشتباه در تحلیل‌های خود را بدهید و برای کم شدن ریسک ضرر برنامه‌ریزی کنید.

2. نظارت دائم بر بازار

ترید نیاز به زمان کافی برای بررسی دارایی‌های مختلف در بازار دارد. باید به صورت مداوم حرکات قیمت را زیر نظر بگیرید تا بتوانید پیش‌بینی های درستی از آینده داشته باشید. در این بررسی‌ها بهتر است به دنبال الگوهایی باشید که بتوانند به تحلیل‌های آینده شما کمک کنند.

به عنوان مثال اگر مشاهده کردید که قیمت جفت ارز EUR/USD در حال افزایش است اما قیمت جفت ارز USD/JPY کاهش پیدا کرده، فرصت برای انجام معامله آربیتراژ با ریسک کم فراهم می‌شود. این روند ممکن است زمان کمی دوام داشته باشد و تحت تاثیر اخبار و رویدادهای جهانی جهت آن تغییر کند. به همین دلیل نیاز است در مورد چارت ‌و اخبار بیرونی، به روز باشید و بتوانید بهترین تحلیل‌ها را انجام بدهید.

3. مدیریت ریسک

مدیریت ریسک

مدیریت ریسک شامل مجموعه اقدامات گسترده‌ای است که می‌تواند ریسک‌های معاملات شما را پوشش بدهد. عدم توجه به این اقدامات باعث ایجاد زیان‌های کنترل نشده می‌شود. در قدم اول حد ضرر ضروری است. قرار دادن یک نقطه حد توقف می‌تواند زیان‌های شما را در شرایطی که قیمت برخلاف جهت حرکت می‌کند، کنترل کند.

اقدام مهم بعدی، استفاده صحیح از سرمایه است. هیچ‌گاه نباید بخش عمده‌ای از سرمایه خود را در یک موقعیت درگیر کنید. ریسک چنین کاری بسیار بالا است و در نهایت زیان قابل توجه برای شما ایجاد می‌کند. توصیه می‌شود سرمایه خود را تقسیم کنید و آن‌ها را در موقعیت‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنید.

رعایت موارد گفته شده ریسک‌های آربیتراژ مثلثی ارز دیجیتال را کاهش و یا حداقل قابل مدیریت کند. بهتر است همیشه معاملات خود را طبق این اصول جلو ببرید تا شانس بیشتری برای موفقیت پیدا کنید.

بهترین ربات‌های آربیتراژ

در بازار فارکس و کریپتو تعداد زیادی از جفت ارز‌ها یا ارزهای دیجیتال وجود دارد به همین دلیل بررسی اختلاف قیمت میان آن‌ها به صورت دستی امکان‌پذیر نیست. می‌توان گفت تقریبا بدون وجود یک ابزار مناسب برای محاسبه این اختلاف، استراتژی آربیتراژ مثلثی قابلیت انجام ندارد. از این رو یکی از موارد ضروری برای ترید به این شیوه، آشنایی با ربات‌های مورد نیاز است. در این بخش تعدادی از بهترین این ابزارها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

1. crypto hopper

استفاده از یک الگوریتم پیچیده باعث شده است تا این ربات بتواند به خوبی فرصت‌های مناسب برای انجام آربیتراژ را فراهم کند. crypto hopper دو نسخه اتوماتیک و نیمه اتوماتیک دارد که در نوع اتوماتیک، کار شناسایی فرصت و انجام معامله به صورت خودکار انجام می‌شود.

در نوع نیمه اتوماتیک همان طور که از نامش هم پیداست، نیاز به دخالت خود تریدر هم است. نسخه‌های ارائه شده از این برنامه با صرافی‌های معتبری مانند binance و coinbase سازگار است. کریپتو هاپر به صورتی طراحی شده است که می‌تواند چندین حساب معاملاتی را مدیریت کند و از حساب کاربری به شکلی مطمئن محافظت کند.

البته از معایب این ربات این است که نسخه‌های پیشرفته‌تر به صورت غیر رایگان در دسترس هستند و علاوه بر این ربات به صورتی طراحی شده است که برای افراد مبتدی مناسب نیست.

2. bitsgap

ربات دیگری که برای انجام معاملات آربیتراژ طراحی شده است، bitsgap می‌باشد. این ربات قابلیت پشتیبانی از تعداد زیادی از صرافی‌های مختلف را دارد، از این رو کار با آن راحت و مطمئن است. سه نسخه سفارشی، اتوماتیک و نیمه اتوماتیک از جمله نسخه‌هایی هستند که برای استفاده تریدرها طراحی شده‌اند.

در مورد انواع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در بخش قبلی صحبت شد. اما نسخه سفارشی بیتزگپ به صورتی است که می‌تواند استراتژی‌های معاملاتی مورد نظر تریدر را اجرا کند. علی رغم قابلیت‌های مناسب و بسیار کاربردی، اما این ربات به صورت رایگان در دسترس نیست و به همین دلیل برای استفاده از خدمات آن باید هزینه‌ای را با توجه به نوع نسخه پرداخت کنید.

3. pionex

یکی دیگر از ربات‌هایی که برای انجام معاملات آربیتراژ مثلثی مورد نیاز است، پیونکس است. این ربات برای انجام معاملات خودکار قابلیت‌های زیادی ارائه کرده است که برای هر کدام هم آموزش‌های مورد نیاز را در اختیار تمام افراد قرار داده است. طراحی به صورتی است که ربات با طیف گسترده‌ای از ارزهای موجود در بازار سازگار است و می‌تواند فرصت‌های فوق‌العاده متنوعی برای استفاده ایجاد کند. البته برخلاف ربات بیتزگپ، این ربات قابلیت سفارشی‌سازی ندارد و تنها بر اساس استراتژی‌هایی که برایش تعریف شده است، فرصت معاملاتی پیشنهاد می‌دهد.

آیا آربیتراژ مثلثی ارزش ریسک دارد؟

نظرات همه معامله‌گران در این مورد یکسان نیست. همین موضوع شاید این تصور را ایجاد کند که آربیتراژ مثلثی به اندازه‌ای قوی نیست که بتواند نظر مثبت فعالان را جلب کند. اما با این وجود همچنان برآیند کلی در مورد این شیوه معاملاتی مثبت است.

چیزی که می‌توان به صورت قطع در مورد آربیتراژ گفت این است که این سبک برای تریدرهای تازه وارد و بدون درک قوی از بازار مناسب نیست. تمایل به ریسک و شناخت دقیق بازار از ویژگی‌های کلیدی مورد نیاز برای انجام معامله به این شکل است. استفاده از اختلاف قیمت میان دارایی‌های مختلف تا حد زیادی بدون ریسک است.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید که این شیوه تجارتی سودهای قابل قبولی هم دارد. اما مشکل اینجاست که شاید به اندازه‌ای که باید در بازار اتفاق نمی‌افتد. افرادی زیادی هستند که سعی دارند با استفاده آربیتراژ مثلثی به سود برسند. این موضوع باعث ایجاد رقابت می‌شود، پس باید به اندازه‌ای سریع و دقیق باشید که بتوانید از فرصت‌ها استفاده کنید.

در مجموع در پاسخ به این سوال که آیا آربیتراژ ارزش ریسک دارد یا خیر باید پاسخ داد اگر تریدری هستید که ویژگی‌های مورد نیاز را دارید و می‌توانید به شکل صحیح آن را انجام بدهید، این شیوه می‌تواند برای شما بسیار پرسود باشد و از این رو ارزش ریسک دارد. حتی چنین سبکی از انجام معامله می‌تواند به عنوان استراتژی اصلی معاملاتی شما شناخته شود.

چه آینده ای در انتظار آربیتراژ مثلثی است؟

پیش‌بینی آینده یک استراتژی به هیچ وجه ساده نیست. همیشه این احتمال وجود دارد که توسعه فناوری بتواند دستاوردهای این استراتژی‌ها را با خطر مواجه کند. البته این فناوری‌ها گاهی می‌توانند کارایی و سودآوری را هم بیشتر کنند. از این رو است که پیش‌بینی آینده سخت می‌شود. با وجود همه این تفاسیر چیزی که به احتمال زیاد انتظار می‌رود این است فناوری‌های نوظهور بتوانند کارایی و دقت این شیوه را بیشتر کنند.

در این شرایط گرایش به این سبک معاملاتی بیشتر می‌شود. افزایش رقابت و توجه بازار به آربیتراژ مثلثی، کسب سود از آن را دشوارتر می‌کند. پس در این شرایط تریدری می‌تواند از فرصت‌های این سبک استفاده کند که مهارت بیشتری داشته باشد.

چرا آربیتراژ دارای اهمیت است؟

استراتژی آربیتراژ مثلثی و دیگر انواع این روش تنها یک سبک معاملاتی برای کسب سود نیستند. افرادی که به این شیوه تجارت می‌کنند، در حقیقت با خرید و فروش خود به کاهش تفاوت‌های قیمت کمک می‌کنند. دارایی که قیمت کمتری دارد، خریداری می‌شود تا در بالاترین قیمت به فروش برسند. از این رو به مرور یک بازار ناکارآمد به یک بازار کارآمد تبدیل می‌شود. همین موضوع می‌تواند توجه نقدینگی را به بازار جلب کند و باعث توسعه آن شود.

نتیجه‌گیری

آربیتراژ نوعی استراتژی معاملاتی است که در آن سود بدون ریسک حاصل می‌شود. این سود ناشی از تفاوت قیمت محصول در بازار‌های مختلف است. بنابراین محصولی مشابه با قیمتی کمتر از بازارهای مشابه خریداری شده و در بازار اصلی با قیمت بیشتر عرضه می‌شود. در یک بازار کارآمد چنین شرایطی دیده نمی‌شود. اما اقتصاد در دنیای واقعی هیچ‌گاه این چنین کارآمد و کامل نبوده است. افرادی که با این استراتژی کار می‌کنند، این قیمت‌گذاری‌های اشتباه را شناسایی کرده و آن‌ها را مطابق با بازار تصحیح می‌کنند. از این رو برای کوتاه مدت قابلیت‌ اجرا دارند.

سوالات متداول

سوالات متداول آربیتراژ مثلثی

1. آیا استراتژی آربیتراژ همیشه سودده است؟

در ماهیت استراتژی آربیتراژ باید بدون ریسک باشد، اما خب منطقا چنین چیزی در بازار شدنی نیست. عمدتا در این روش با خطر نقدینگی و ریسک‌های طرف مقابل مواجه هستیم.

2. چه عواملی ریسک آربیتراژ مثلثی را بیشتر می‌کنند؟

در آربیتراژ، دارایی از یک بازار با قیمت کم خریداری شده و با قیمت بیشتر در بازار دیگر فروخته می‌شود. تفاوت کم قیمت، سود نهایی را محدود می‌کند. از این رو عده‌ای به دنبال حجم بالا و اهرم‌دار می‌روند که ریسک معامله را بیشتر می‌کند.

3. آیا آربیتراژ قانونی است؟

در ایالات متحده آمریکا این شیوه معاملاتی به دلایلی مانند از بین بردن اختلاف قیمت در بازارهای مختلف و افزایش کارآیی آن‌ها، قانونی می‌باشد.

4. انواع مختلف استراتژی آربیتراژ چیست؟

آربیتراژ ساده، فرامرزی، مثلثی و همتا به همتا از جمله انواعی هستند که برای این استراتژی وجود دارند.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد