وبینار استراتژی‌های میلیونی (16 اردیبهشت)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس (ویژه دوره کربن)
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
مطالب اخیر
انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
بروزرسانی: ۱۶ اسفند ۱۴۰۲

ثبت نام در دوره رایگان کربن

آشنایی با الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال

تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
الگوی پروانه
لطفا به این صفحه امتیاز دهید

الگو‌های هارمونیک الگوهایی هستند که بر اساس قوانین هندسی و نسبت‌های فیبوناچی تشکیل شده‌اند. این الگوها کمک شایانی به درک عمیق‌تر و درست‌تر بازار‌های مالی می‌کنند؛ طوری که معامله‌گران حرفه‌ای از طریق  تمرکز و توجه  بر این  الگوها می‌توانند الگوهای صعودی و نزولی را از یکدیگر تمیز دهند و با توجه به تفاوت‌ها‌ی میان آنها به پیش‌بینی تغییرات بازار مالی بپردازند.

الگوی پروانه نیز، از محبوب‌ترین الگوهای تحلیل تکنیکال هارمونیک متشکل از پنج نقطه می باشد. این الگو را هم به دو نوع صعودی و نزولی تقسیم‌بندی می کنند، که در ادامه به بررسی دقیق‌تر آن می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید تا به صورت دقیق‌تر و عمیق‌تر این موضوع را بررسی کرده، با انواع آن آشنا شده و مسائل دیگری را حول همین محور بیان نماییم.

الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال چیست؟

الگوی پروانه یکی از انواع الگوهای تحلیل تکنیکال است که مورد استقبال بسیاری از افراد جهان واقع شده است؛ زیرا از آنجایی که شامل الگوهای صعودی و نزولی است، به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا از طریق تمرکز بر این الگوها تغییرات بازار مالی را تشخیص دهند و حتی تغییرات احتمالی آینده را نیز پیش‌بینی کنند و از این طریق در معاملات مالی خود بیشترین سود و کمترین زیان را ببینند؛ چرا که معمولا الگوها دنباله‌روی هم هستند و روند حرکت آنها در آینده تقریبا همان چیزی است که در گذشته در پیش گرفته اند.

اما دلیل نامگذاری الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال، به این نام  این مسئله می باشد که: این الگو از پنج نقطه کلیدی تشکیل شده که شکلی شبیه به یک پروانه را می‌‌سازند، به همین دلیل به این نام شهرت یافته است.

گفتیم که الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال از پنج نقطه تشکیل شده است و نیز لازم است بدانیم که این نقاط عبارت‌اند از نقاط:C,B,A,X,D. و هر یک از این نقاط سطح قیمت معینی را نشان می‌دهند. از طرف دیگر مهمترین نقطه این الگو، نقطه D است و به همین دلیل بسیاری از معامله‌گران در این نقطه تصمیم به معامله اعم از خرید یا فروش می گیرند.

ساختار الگوی پروانه به این صورت است که چهار نوع حرکت قیمت دارد؛ این چهار نوع حرکت قیمت عبارت‌اند از: (BC) (CD) (XA) (AB) و حرکت از نقطه X آغاز می شود. اما اکنون می خواهیم به بررسی دقیق‌تر هریک از این حرکت‌ها بپردازیم. حرکت XA اولین روند حرکتی این الگو می باشد که قانون خاصی برای این موج وجود ندارد یعنی می تواند هر موجی باشد.

حرکت AB مهم‌ترین  سطح  این  الگو این است که نقطه B باید در78.6% فیبوناچی بازگشتی حرکت XA واقع شود. حرکت BC  تا  فیبوناچی  بازگشتی  88.6% یا 38.2% موج AB، حرکت BC باید ادامه یابد.

حرکت CD: در صورتی که BC به اندازه 88.6% حرکت AB باشد، احتمالا حرکت  CD  تا  261.8% حرکت BC ادامه داشته باشد اما در صورتی که حرکت BC به اندازه 38.2% حرکت AB باشد، احتمالا حرکت CD به سطح 161.8% حرکت BC برسد. در تصویر زیر می توانید این حرکت‌های چهارگانه و نقطه شروع آنها را مشاهده نمایید:

حرکت های چهارگانه الگوی پروانه

انواع الگوی پروانه

در قسمت قبل گفتیم که الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال که یک نوع الگوی بازگشتی است، چهار نوع حرکت قیمت دارد که عبارت اند از: BC, AB, XA و CD.

همچنین نوع حرکتهای آنها را نیز بیان کردیم. اما از آنجایی که هر یک از این حرکت‌ها معمولاً در انتهای یک روند صعودی یا نزولی شکل می گیرند،به همین دلیل به دو دسته الگوی صعودی و الگوی نزولی تقسیم بندی می شوند. با ما همراه باشید تا به صورتی دقیق‌تر متوجه سیر نزولی و صعودی الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال شویم.

الگوی پروانه صعودی

این الگو در انتهای یک روند نزولی شکل می‌گیرد و به معامله‌گران گوشزد می‌کند که رویه‌ی خود را به روند صعودی تغییر دهند. این الگو، ظاهری شبیه به حرف M انگلیسی بر روی نمودار قیمت، ایجاد می کند. اولین حرکت الگوی پروانه صعودی از طریق رشد قیمت از نقطه X به نقطه A آغاز شده و سبب شکل‌گیری موج  XA می‌شود. اما در ادامه یک حرکت اصلاحی از نقطه A به نقطه B را مشاهده می‌کنیم که دقیقا به اندازه ۰.۷۸۶ موج XA است.

بعد از اینکه اصلاح صورت گرفت، قیمت دوباره وارد سیر صعودی شده و از نقطه B به سمت نقطه C حرکت می‌کند و موج BC پدید می آید. می‌توان گفت این حرکت، یک موج صعودی است که نقطه C در این موج سطوح اصلاحی ۰.۳۸۲ تا ۰.۸۸۶ موج AB قرار می‌گیرد. این الگو از طریق حرکتی نزولی از نقطه C به نقطه D شکل گرفته است که نقطه D در سطوح اصلاحی ۱.۶۱۸ تا ۲.۶۱۸ موج BC و سطح ۱.۲۷۲ موج  XA شکل می‌گیرد. در این شرایط است که فرصت انجام معامله خرید برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌شود.

الگوی پروانه نزولی

این الگو در انتهای روند صعودی انجام می‌شود و به معامله‌گران هشدار می‌دهد  که  اکنون  وقت آن فرا رسیده تا روند حرکتی خود  را به سیر نزولی تغییر دهند. دقیقاً در همین نقطه است که حالتی  تشویقی برای معامله‌گران پدید می‌آید، وضعیتی که آن‌ها را تشویق می‌کند تا به جای معاملات خرید به معاملات فروش روی بیاورند.

با توجه به توضیحاتی که در قسمت  قبل برای سیر صعودی ذکر کردیم و با  تمرکز بر روند الگوی نزولی که اکنون بیان داشتیم، می توانیم بگوییم که الگوی پروانه‌ نزولی کاملاً بالعکس الگوی پروانه صعودی است و بر روی نمودار شکلی شبیه به حرف W را می‌سازد. این الگو در ابتدا حرکتش را با افت قیمت از نقطه  X به نقطه A آغاز می‌کند؛ اما در ادامه شاهد افزایش قیمت از نقطه A تا نقطه B هستیم که تقریبا 0.78 درصد موج XA می‌باشد.

حرکت بعدی این نمودار خط  BC را تشکیل می‌دهد که نقطه C ، نقطه  اصلاح  قیمت می‌تواند در سطوح اصلاحی 0.38 تا 0.88  درصد موج AB قرار گیرد. اما آخرین حرکت این نمودار، از طریق  افزایش  قیمت در طول خط CD اتفاق می‌افتد که نقطه D به عنوان نقطه اصلاح قیمت در سطوح 1.618 تا 2.618 موج BC، حرکت  کند. در الگوی پروانه نزولی نقطه D که آغاز نزول سریع قیمت است به طور تقریبی نسبتی به حدود 1.27 تا 1.618 درصد در موج XA دارد.

الگوی پروانه نزولی

نحوه معامله با الگوی پروانه

تا اینجای کار متوجه شدیم که الگوی پروانه چیست و منظور از الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال چه موضوعی می‌باشد؛ سپس فهمیدیم که در این نمودار شاهد پدید آمدن چهار نوع حرکت قیمت هستیم و هرکدام را به صورت مجزا زیر ذره‌بینِ بررسی بردیم بر همین اساس بود که متوجه شدیم، در این نمودار به  طور کلی دو جریان قیمت را مواجه هستیم. یکی جریان صعودی  و دیگری سیر نزولی که هرکدام را مفصلا به همراه ذکر  جزئیات بررسی کردیم.

از طرفی این نکته مهم را در نظر داشته باشید  که  معامله  بر اساس الگوی حاضر نیازمند تحلیلی عمیق و همه‌جانبه است و عدم  دقت کافی به این مسئله، ممکن است چالش‌های  فراوانی را ایجاد کند. اکنون می‌خواهیم با توجه  به  آنچه  که تا کنون آموخته‌ایم به بررسی این موضوع بپردازیم که چطور می‌شود با الگوی پروانه دست به معامله زد و نحوه انجام معاملات مختلف بر این پایه و اساس چگونه است؟! پس باز هم از شما دعوت می کنیم قدم به قدم در مسیر تکمیل اطلاعات خود همراه باشید.

برای ورود به بازارهای معاملاتی و اقدام  از طریق الگوی پروانه می‌توانید به روش زیر عمل کنید:

در این مرحله می توانید وارد نقطه D شوید.

به طور مارتینگل طی ۲ یا ۳ پله در حوزه نزدیک PRZ وارد معامله شوید. امادراین بین لازم است که با مفاهیمی‌ چون (حد ضرر/حد سود) آشنا شویم. در ادامه توضیحات تکمیلی این مباحث در خدمت شما عزیزان قرار خواهد گرفت.

حد ضرر: برای تشخیص حد ضرر احتمالی خود، باید ببینیم که  آیا در الگوی صعودی هستیم یا نزولی. اگر در الگوی صعودی قرار داشتیم باید دستور حد ضرر خود را زیر نوسانات نقطه  D  قرار  دهیم.اما  اگر در الگوی نزولی قرار داشته باشیم، باید دستور حد ضرر خود را دقیقا بالای نوسانات نقطه D قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: استاپ لاس یا حد ضرر چیست؟

حد سود: یکی از رویکردها که معمولا به یافتن حد سود کمک می‌کند، تنظیم هدف قیمتی در سطح 161.8 درصد از موج CD است.

صعودی و نزولی

مزایا و معایب الگوی پروانه

هر روش  معاملاتی می‌تواند با توجه به ویژگی‌هایی که دارد، نتایجی خواه مثبت یا خواه  منفی به بار آورد؛ در  واقع   در معاملات مختلفی که از طریق به کار بردن الگوهای متفاوت راه خود را سپری می‌کنند قطعا پیامدهایی  را  شاهد خواهیم بود؛ که این پیامدها با توجه به تفاوت روش ها، اصول و قواعد با یکدیگر متفاوت خواهند بود! استفاده از این الگو نیز در جریان‌های معاملاتی می‌‌تواند مزایا یا معایبی را با خود به همراه داشته باشد.

در این‌جا یک مسئله مهم آشکار می‌شود که حائز اهمیت است؛ آن هم این موضوع است که الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال،فقط نتایج مثبت و خوب ندارد و نقاط  ضعف و محدودیت‌های مختلفی را نیز دارا است. پس می‌توان گفت این الگو با وجود تمام مزایا و محاسنی که دارد، معایبی را نیز داراست و قصد ما این است که هم مزایا و هم معایب آن را بررسی کنیم.

مزایای الگو

1. ارائه دادن سیگنال‌های کاملا دقیق به فعالان این عرصه

این الگو به معامله‌گران اقتصادی کمک می کند تا بر روند تغییرات سیگنال‌ها واقف شده و به صورتی دقیق معاملات خود را به انجام برسانند.

2. امکان اندازه‌گیری نوسانات بازارهای مالی به شکلی دقیق

همانطور که  پیش‌تر گفته شد، معاملات با الگوی پروانه، بر پایه نسبت‌های فیبوناچی انجام می‌شود که دقیق و کامل است؛ بنابراین اگر  برای  معاملات خود از این الگو بهره ببریم، می‌توانیم نوسانات را به خوبی اندازه بگیریم و همین موضوع سبب تسهیل اقدامات ما خواهد بود.

3. فراهم آوردن قدرت پیش‌بینی دقیق

علاوه بر اینکه سیگنال‌ها را به طور دقیق به ما می‌نمایاند و امکان اندازه‌گیری نوسانات را فراهم می‌کند،برای ما فرصتی پدید می‌آورد که بتوانیم تغییرات احتمالی را پیش‌بینی کنیم چرا که الگوها معمولا یک روش تغییر را در پیش می گیرند و با مطالعه کامل الگو می توان پیش‌بینی کرد که در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد. همین قدرت پیش‌بینی به ما کمک می کند تا خطرات احتمالی را کاهش دهیم و متوجه نقاط قوت و ضعف معاملات خود و همچنین تغییرات و نوسانات بازار مالی شویم.

4. امکان انجام معامله در هر زمان و هر بازار مالی

استفاده از این الگو به افراد خواهان معامله کمک می‌کند تا به صورت بیست و چهار ساعته در هر بازاری که تمایل دارند فعالیت کنند و آنها را با محدودیت‌ زمانی و مکانی مواجه نمی‌کند.

5. امکان ترکیب این الگو با الگوهای دیگر

یکی دیگر از مزایای این الگو این است که می‌توان آن را با الگوهای دیگر گارتلی ترکیب کرد.

6. امکان شناخت نقطه شروع و جهت‌گیری آینده

کمک می کند تا نقطه شروع را به خوبی بشناسید و جهت‌گیری آن را در آینده بر اساس ویژگی‌هایش پیش‌بینی کنید.

معایب الگو

1. عدم تضمین کامل

این الگو تضمین نمی‌کند که صد در صد شما را موفق کرده، به سود خواهد رساند و معامله‌گران خود را همواره با ریسک‌های مختلفی رو به رو می کند، این مسئله به عنوان یکی از بزرگ‌ترین معایبش شناخته می‌شود.

2. پیچیدگی ساختاری

به دلیل اینکه ساختار پیچیده‌ای دارد، ممکن است سبب سردرگمی و حتی نا‌امیدی افراد شود.

3. پیچیدگی شناسایی الگوهای درونی

به دلیل ساختار پیچیده‌ای که دارد نمی توان به راحتی الگوهای درونی و نهفته آن را تشخیص داد و این یک محدودیت محسوب می‌شود.

4. عدم حالت ایده‌آل ابزارهای شناسایی

ابزارهای شناسایی الگوی پروانه، حالت ایده آل ندارند و کم و کاستی‌هایی را دارا هستند.

5. ضرورت شناسایی مجدد قبل از شروع کار جدید

الگوی حاضر با ویژگی‌های منحصرش، ایجاب می‌کند قبل از شروع معامله‌ جدید مالی، الگوهای قبلی را بررسی کنند.

در یک جمع‌بندی می‌توانید معایب و مزایای الگوی پروانه را در تصویر زیر مشاهده نمایید.

معایب و مزایای الگوی پروانه

کلام آخر

الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال، یکی از انواع الگوهای بازگشتی است که کمک می‌کند با تمرکز بیشتری در بازارهای مالی فعالیت و معامله کنیم؛ این الگو چهار حرکت قیمت را رقم می‌زند که در این مقاله به شرح مفصل آن‌ها پرداختیمو دانستیم بر اساس همین چهار حرکت قیمت، دو موج صعودی و نزولی را میسازد.

در موج صعودی فرصت انجام معاملات خرید برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌شود و به آنها گوشزد می‌کند که وقت تغییر رویه به الگوی صعودی است؛ الگوی نزولی دقیقا بر خلاف الگوی صعودی است و از طریق انجام فعل و انفعالاتی، الگو را به نزول، حرکت می دهد.شکل الگوی صعودی شبیه حرف M  و الگوی نزولی حالتی شبیه به حرف W را در نمودار ایجاد می کند.

همچنین متوجه شدیم که اگر می‌خواهیم از طریق این الگو وارد بازار معاملاتی شویم، کافی است از نقطه D شروع کرده و بعد به آرامی، با رعایت ضوابط، مطالعه دقیق الگو و تمرکز روی آن حرکت خود را ادامه دهیم. در خصوص مزایا و معایب نیز متوجه شدیم استفاده از این الگو مزایایی مثل ارائه سیگنال‌های دقیق،قدرت پیش‌بینی، اندازه‌گیری دقیق نوسانات، عدم محدودیت زمانی و مکانی، ترکیب با الگوهای دیگر و قدرت تشخیص نقطه شروع و جهت‌گیری آینده دارد.

اما فهمیدیم که این الگو چنین نیست که فقط برای ما مزایا داشته باشد بلکه معایبی نیز دارد که برای ما محدودیت ایجاد می کند؛ معایبی همچون: عدم تضمین کامل سوددهی و موفقیت، عدم دارا بودن ابزارهای شناسایی ایده‌آل، ضرورت بازنگری الگوهای قبل برای شروع فعالیت جدید، پیچیدگی الگوهای درونی، پیچیدگی ساختاری الگو و…

اما در خصوص استفاده از این الگو، ضروری است بدانیم که قبل از ورود به این حیطه باید اطلاعات خود را افزایش دهیم و مطالعات گسترده‌ای در این خصوص داشته باشیم تا بتوانیم به درستی فعالیت کنیم؛ در غیر این صورت و بدون اطلاعات صحیح هرگز نمی‌توانیم به موفقیت مطلوب و مورد انتظار خود برسیم.

 سوالات متداول

1. الگوی پروانه در تحلیل تکنیکال چیست؟

این الگو یکی از انواع الگوهای تحلیلی است که با توجه به ویژگی‌هایی که دارد به ما کمک می کند تا به شکلی عمیق‌تر معاملات خود را سر و سامان دهیم و از طریق رعایت ضوابط آن درصد موفقیت و سوددهی خود را افزایش داده، میزان احتمال شکست و زیان خود را به حداقل ممکن برسانیم.

2. در الگوی حاضر چند نوع حرکت قیمت داریم؟

این الگو چهار نوع حرکت قیمت به نام های: (BC)(CD)(XA) (AB) را رقم می زند. که هر یک از این خطوط سبب شکل‌گیری یک نوع روند حرکتی می‌شود.

3. جریانات الگوی حاضر چگونه است؟

با توجه به چهار نوع حرکت قیمتی که دارد، می‌توان گفت که دو نوع موج حرکتی صعودی و نزولی را رقم می‌زند؛ الگوی صعودی شبیه حرف M و الگوی نزولی شبیه  W است.

4. حد ضرر در این الگو به چه صورت است؟

برای یافتن حد ضرر در این الگو ابتدا باید دانست که در الگوی صعودی هستیم یا نزولی و سپس بر اساس آن به شناسایی حد ضرر پرداخت. به این صورت که اگر الگوی ما صعودی باشد باید حد ضرر خود را در زیر نوسانات نقطه D قرار دهیم و اگر الگوی ما نزولی باشد ایجاب می‌کند تا حد ضرر خود را بالای نقطه D قرار دهیم.

5. چگونه با این الگو وارد معامله شویم؟

برای این منظور کافی است وارد نقطه D شده حرکت خود را سامان ببخشیم.

6. آیا این الگو تضمین می‌کند که ما را قطعا به موفقیت برساند؟

خیر الگوی حاضر چنین ضمانتی نمی‌کند و برای موفقیت بر اساس این الگو باید ریسک کرد. گرچه مطالعه دقیق، تجربه و مهارت کافی در این مسیر، ما را به موفقیت نزدیک‌‌تر می کند.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

درخواست مشاوره رایگان

اشتراگ گذاری مطلب:

سرفصل های مطلب

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد