وبینار استراتژی‌های میلیونی (20 شهریور)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ورود / عضویت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
کورولیشن در فارکس یعنی چه

کورولیشن در فارکس یا همبستگی جفت ارزها یعنی چه؟

کورولیشن در فارکس ارتباط میان حرکات قیمت جفت ارزها را نشان می‌دهد. این ارتباط به معنای یکسان بودن تغییرات نرخ دو ارز نیست. فرض کنید میان دو جفت ارز کورولیشن ...
اشتراک گذاری

در بازارهای مالی معمولاً ارزها به تنهایی مورد معامله قرار نمی‌گیرند و این جفت ارزها هستند که به وسیله فعالان بازار ارزش‌گذاری می‌شوند. این جفت‌ارزها در بیشتر مواقع بدون توجه به وضعیت سایر ارزها مورد معامله قرار نمی‌گیرند. اگر سابقه فعالیت در بازارهای مالی را داشته باشید، احتمالاً متوجه حرکات هماهنگ و یا ضد گروهی از این دارایی‌ها با یکدیگر شده‌اید.

بیشتر بخوانید: مفهوم جفت ارز در فارکس چیست؟

این همان چیزی است که تحت عنوان کورولیشن در فارکس شناخته می‌شود. به عنوان فردی که قصد دارد در بازارهای مالی سود کسب کند، باید با انواع کورولیشن آشنا بشوید تا بتوانید خریدهای سودآورتری انجام بدهید. در این مطلب ما قصد داریم به دقیق‌ترین شکل ممکن مفهوم کورولیشن و انواع آن را بررسی کنیم. از این رو حتماً در ادامه مطلب همراه ما باشید.

کورولیشن در فارکس

کورولیشن در بازارهای مالی چیست؟

کورولیشن یعنی چه؟ همان طور که اشاره شد، جفت ارزهای موجود در فارکس در بیشتر مواقع به شکل کاملاً جدا از هم معامله نمی‌شوند. اما چه دلیلی برای این ویژگی وجود دارد؟ حقیقت ساده‌ای وجود دارد که می‌تواند علت این ویژگی را توجیه کند. شما در بازار فارکس بر روی جفت ارزها معامله می‌کنید. همین جفت بودن باعث ایجاد ارتباط میان آن‌ها می‌شود.

حتماً در مورد روش‌های مدیریت ریسک در بازارهای مالی با استفاده از متنوع کردن سبد دارایی شنیده‌اید. اما باید بدانید که در مورد تجارت جفت ارزها این روش به تنهایی جوابگو نیست، چرا که شما با انتخاب از میان جفت ارزهایی که همبستگی یا کورولیشن زیادی دارند، تنها ریسک خود را چندین برابر می‌کنید.

شما نمی‌توانید بدون استفاده از این مفهوم به یک معامله‌گر مؤثر تبدیل بشوید. پس مفهوم کورولیشن در فارکس اهمیت زیادی پیدا می‌کند. اما همبستگی چیست و چه چیزی را به ما نشان می‌دهد؟ به زبان ساده همبستگی آماری است که به ما نشان می‌دهد جفت ارزهای مختلف از نظر ارزش چگونه به هم مرتبط می‌شوند. این ارتباط می‌تواند به صورت حرکت موافق، مخالف یا خنثی باشد. زمانی که کورولیشن میان دو جفت ارز موافق است، این ارزها به صورتی مشابه صعود و نزول می‌کنند.

در کورولیشن مخالف، نحوه حرکت دو جفت ارز مخالف یکدیگر است، یعنی در شرایطی که یک جفت ارز صعود می‌کند، جفت ارز دیگر نزول می‌کند. اما همیشه هم قرار نیست که میان دو جفت ارز مختلف، ارتباطی وجود داشته باشد. در کورولیشن خنثی، حرکت دو جفت ارز به صورت تصادفی است.

زمانی که در سبد خود، دو جفت ارز با همبستگی موافق را خریداری می‌کنید، پتانسیل سود یا ضرر شما دو برابر خواهد شد، چرا که حرکت آن‌ها مشابه یکدیگر است. به همین دلیل در مواقعی که با اطمینان زیاد وارد یک معامله می‌شوید، این شیوه چینش سبد معاملاتی می‌تواند بسیار سودده بشود. در نقطه مقابل زمانی که به سراغ معامله بر روی جفت ارزهای با همبستگی مخالف می‌روید، ریسک کمتری متحمل می‌شوید، چرا که سود یک جفت ارز می‌تواند ضرر دیگری را جبران کند. پس کورولیشن در فارکس می‌تواند مدیریت ریسک بهتری به شما بدهد. اما نکته‌ای که در این میان باید به آن توجه کنید این است که کورولیشن میان همه جفت ارزها یکسان نیست.

این ارتباط می‌تواند ضعیف یا قوی باشد و از نظر زمانی برای هفته‌ها، ماه‌ها و یا حتی سال‌ها ادامه داشته باشد. پس این ارتباط همیشگی نیست و امکان دارد به سرعت تغییر پیدا کند. اگر بتوانید در مورد این تغییرات بروز باشید می‌توانید درصد موفقیت خود را در معاملات بهتر کنید.

انواع کورولیشن در بازارهای مالی

کورولیشن در فارکس ارتباط میان حرکات قیمت جفت ارزها را نشان می‌دهد. این ارتباط به معنای یکسان بودن تغییرات نرخ دو ارز نیست. فرض کنید میان دو جفت ارز کورولیشن موافق وجود داشته باشد. در این شرایط اگر یکی از جفت ارزها ۵۰ پیپ افزایش قیمت داشته باشد، نباید انتظار همین میزان افزایش در ارز دیگر هم داشت. این همبستگی نشان می‌دهد که حرکت هر دو جفت ارز صعودی است اما میزان افزایش بستگی به موقعیت جفت ارزها دارد.

بیشتر بخوانید: پیپ در فارکس به چه معناست؟

به عنوان یک تریدر ضروری است که این مفهوم و انواع آن را بشناسید. همبستگی می‌تواند به صورت‌های مثبت، منفی یا خنثی باشد. این روابط نشان می‌دهند که دو جفت ارز نسبت به یکدیگر چگونه حرکت می‌کنند.

کورولیشن مثبت

کورولیشن در فارکس زمانی مثبت است که دو جفت ارز مشابه و در یک جهت حرکت کنند. به عبارتی اگر یک جفت ارز افزایش قیمت داشت، این افزایش در جفت ارز دیگر هم مشاهده بشود. بسته به میزان همبستگی، این تغییرات می‌توانند مشابه یکدیگر باشند. به عنوان مثال دو جفت ارز AUD\USD و EUR\USD دارای کورولیشن مثبت هستند. زمانی قیمت جفت ارز EUR\USD افزایش پیدا می‌کند که یا یورو بیشتر مورد توجه خریداران قرار بگیرد و یا اینکه دلار خریداران کمتری داشته باشد. در حالت دوم دلار به دلایلی مورد استقبال بازار قرار نمی‌گیرد و به همین دلیل با تقاضای کمتری مواجه می‌شود.

این تقاضا فقط در مورد جفت ارز EUR\USD نیست و به شکل کلی در مورد تمام جفت ارزها وجود دارد. بنابراین جفت ارز AUD/USD هم به همین دلیل با افزایش قیمت مواجه می‌شود. در نقطه مقابل اگر دلار با تقاضای زیادی مواجه بشود، هر دو جفت ارز دچار کاهش قیمت خواهند شد. این همان چیزی است که تحت عنوان کورولیشن مثبت شناخته می‌شود. در بخش‌های قبلی اشاره کردیم که همبستگی میان ارزها همیشگی نیست اما مطلب گفته شده ممکن است این تصور را ایجاد کند که رابطه گفته شده همیشگی است. فرض کنید که تقاضای برای دلار کاهش پیدا کرده است و همزمان یورو با افزایش تقاضا و دلار استرالیا هم با کاهش تقاضا مواجه شده است.

در این شرایط جفت ارز EUR\USD افزایش قیمت را تجربه خواهد کرد اما جفت ارز AUD/USD می‌تواند دچار کاهش بشود. در این حالت کورولیشن مثبت میان این دو جفت ارز دیگر وجود ندارد.

کورولیشن منفی

یکی دیگر از انواع کورولیشن در فارکس، کورولیشن منفی است و زمانی ایجاد می‌شود که دو جفت ارز حرکتی در خلاف جهت یکدیگر داشته باشند.

کورولیشن منفی

به عنوان مثال دو جفت ارز EUR/USD و USD/JPY دارای همبستگی منفی هستند. این ارتباط به دلیل نحوه معامله جفت ارزها ایجاد می‌شود. فرض کنید که بنا به دلایلی دلار با افزایش تقاضا در بازار مواجه بشود. در این صورت جفت ارز USD/JPY رشد قیمتی را تجربه خواهد کرد و در نقطه مقابل جفت ارز EUR/USD دچار افت قیمت خواهد شد. البته همیشه ارتباط میان جفت ارزها به همین سادگی نیست. مطمئناً در یک جفت ارز تغییرات ارز دیگر هم می‌تواند در قیمت نهایی تأثیر بگذارد.

کورولیشن خنثی

گاهی اوقات جفت ارزهای موجود در بازار به شکل تصادفی و بدون رابطه خاصی حرکت می‌کنند. از این رو نباید همیشه به دنبال شناسایی ارتباط خاصی میان ارزهای مختلف باشید. کورولیشن موجود میان ارزهای مختلف می‌تواند با گذشت زمان از مثبت یا منفی به خنثی تبدیل بشود. بر اساس آماری، زمانی که مقدار همبستگی صفر باشد، به این معنی است که ارتباطی میان دو ارز وجود ندارد و قابل پیش‌بینی نیست.

اصول محاسبه کورولیشن در فارکس

کورولیشن در فارکس آماری است که بر اساس فرمول خاصی محاسبه می‌شود. معمولاً این معیار بر اساس قیمت بسته شدن روزانه مورد محاسبه قرار می‌گیرد و در بازه ۱+ تا ۱- نشان داده می‌شود. برای محاسبه همبستگی نیاز به دو پارامتر کوواریانس و انحراف معیار است که با استفاده از این دو پارامتر و بر اساس فرمولی مشخص، کورولیشن میان دو جفت ارز به صورت بازه ۱+ تا ۱- محاسبه می‌شود.

بازه مثبت نشان دهنده کورولیشن مثبت و حرکات هم جهت در جفت ارزها است و در نقطه مقابل بازه منفی نشان دهنده کورولیشن منفی و تغییرات مخالف در جفت ارزها است. زمانی کورولیشن میان دو جفت ارز ۱+ است که تغییرات آن‌ها همیشه هم‌جهت باشد.

در مورد ۱- هم این حالت زمانی ایجاد می‌شود که تغییرات همیشه در خلاف جهت یکدیگر باشد. معمولاً جفت ارزهای کمی وجود دارند که چنین حالتی برای آن‌ها وجود داشته باشد که در صورت وجود هم اغلب مقطعی است. به عنوان یک تریدر نیازی به دانستن فرمول محاسبه کورولیشن ندارید، چرا که این کار توسط ابزارهای مختلف انجام می‌شود. حتی سایت‌هایی وجود دارند که می‌توانند این ارتباط را برای شما محاسبه کنند. پس بیشتر این آشنایی با مفهوم اعداد محاسبه شده است که می‌تواند به شما در تنوع بخشیدن به حساب معاملاتی کمک کند.

نقش کورولیشن در بازار فارکس

دارایی‌های موجود در بازارهای مالی اغلب به صورت مرتبط با یکدیگر نوسان می‌کنند و حرکت مستقل به ندرت ممکن است مشاهده بشود.

نقش کورولیشن در فارکس

کورولیشن در فارکس تنها میان جفت ارزها دیده نمی‌شود و این ارتباط ممکن است میان تمام دارایی‌ها و حتی جفت ارزها با سایر دارایی‌های دیگر هم مشاهده بشود. برای مثال دلار کانادا با قیمت نفت همبستگی قابل توجهی دارد و تغییرات این دو دارایی می‌تواند بر یکدیگر تأثیر بگذارند. به همین دلیل نقش کورولیشن در بازار فارکس بسیار مهم است و می‌تواند در بازدهی ما از بازار تأثیر مثبت داشته باشد. در این بخش قصد داریم تا تاثیرات کورولیشن در بازارهای مالی را بررسی کنیم.

مدیریت بهتر ریسک

یکی از نقش‌های مهم همبستگی در فارکس، مدیریت ریسک انجام معاملات است. هیچ‌گاه نمی‌توان منکر تحلیل اشتباه و انجام معاملات زیان‌ده در بازار شد. این اتفاق حتی برای تریدرهای حرفه‌ای و باسابقه بازار هم اتفاق خواهد افتاد. پس همیشه باید به دنبال مدیریت ریسک انجام معاملات بود. استفاده از سبدی با دارایی‌های متنوع می‌تواند بهترین شیوه برای کاهش ریسک انجام معاملات باشد. در شرایطی که حرکات دارایی‌های بازار مبهم می‌شوند، می‌توانید با استفاده از دارایی‌های با همبستگی منفی ریسک ترید را کاهش بدهید.

حتی از این ویژگی می‌توانید برای جبران ضررهای خود هم استفاده کنید. اگر جفت ارزی مطابق با تحلیل‌های شما پیش نرفت و حد ضرر شما فعال شد، می‌توانید با استفاده از ارز دیگری که کورولیشن منفی دارد، ضررهای متحمل شده را جبران کنید. به همین دلیل بهتر است این روابط را در بازار بشناسید و از آن‌ها برای شناسایی فرصت‌های مفید استفاده کنید.

شناسایی فرصت‌های سودآورتر

دارایی‌های موجود در بازار فارکس به اندازه‌ای هستند که نتوانید چارت همه آن‌ها را مورد تحلیل قرار بدهید. در این شرایط کورولیشن در فارکس به شما کمک می‌کند که بتوانید فرصت‌های طلایی برای ورود را شناسایی کنید اما چگونه؟

تغییرات در دارایی و یا ارزهای خاصی در بازار می‌تواند توجه شما را به دارایی‌های مرتبط با این ارزها جلب کند. از این رو در این شرایط به سمت بخش مشخصی از ارز و یا سایر دارایی‌های بازار سوق داده می‌شوید تا بتوانید فرصت‌های معاملاتی را راحت‌تر شناسایی کنید. اشاره شد که دلار کانادا با قیمت نفت خام کورولیشن زیادی دارد. هم‌چنین دارایی‌های دیگری هم وجود دارند که با قیمت طلا و سایر مواد خام باارزش وابسته هستند. به همین دلیل نوسانات قیمتی در این مواد خام می‌تواند به شما فرصت ورود در دارایی‌های مرتبط را بدهند.

اعتبار بخشیدن به تحلیل‌ها

کورولیشن در فارکس می‌تواند تغییرات قیمت در آینده را برای شما واضح‌تر کند. فرض کنید که دو جفت ارز دارای کورولیشن مثبت هستند و یکی از آن‌ها در محدوده مهم حمایتی و یا مقاومتی قرار دارد. شکست مقاومت و یا برگشت از آن می‌تواند تا حدودی، واکنش جفت ارز دیگر را در آینده مشخص کند. در صورت برگشت قیمت جفت ارز اولی از محدوده مشخص شده، می‌توان انتظار داشت که جفت ارز دیگر هم نتواند مقاومت خود را بشکند و حرکت نزولی را آغاز کند.

جمع‌بندی

هر چند که ممکن است بسیاری یک معامله موفق را نتیجه تحلیل درست چارت بدانند، اما برای انجام معاملات سودده باید مفاهیم زیادی مورد توجه قرار بگیرد. کورولیشن یکی از همین مفاهیم است که می‌تواند در شرایط مبهم، راهنمایی بهتری برای ورود به معامله انجام بدهد. کورولیشن در فارکس ارتباط میان حرکت دارایی‌های مختلف را نشان می‌دهد. با توجه به این مفهوم می‌توانید مدیریت ریسک دقیق‌تری در معاملات خود داشته باشید. در این مطلب سعی کردیم تا انواع همبستگی و نقش آن را در بازار بررسی کنیم.

سؤالات متداول

۱. آیا کورولیشن در فارکس همیشگی است؟

کورولیشن در فارکس بسته به شرایط مختلف اقتصادی و یا اوضاع سیاسی قابل تغییر است، به همین دلیل همیشه همبستگی یکسانی میان جفت ارزها دیده نمی‌شود.

۲. همبستگی چه تاثیری بر بازدهی معاملات دارد؟

با استفاده از همبستگی میان ارزها و متنوع کردن سبد معاملاتی، یعنی استفاده از ارزهای با همبستگی منفی می‌توان ریسک انجام معاملات را کاهش داد.

۳. چه عواملی بر روی همبستگی ارزهای مختلف در بازار تأثیر می‌گذارند؟

تغییرات اقتصادی مانند تغییر در نرخ بهره یا رشد اقتصادی و همچنین شرایط سیاسی می‌توانند بر روی همبستگی تأثیر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: نرخ بهره در فارکس

۴. منظور از کورولیشن مثبت و منفی در فارکس چیست؟

زمانی که کورولیشن مثبت است، تغییرات دو جفت ارز هم‌جهت است و زمانی که کورولیشن منفی است، تغییرات دو جفت ارز در خلاف جهت است.

5/5 - (2 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

کورولیشن در فارکس یا همبستگی جفت ارزها یعنی چه؟

کورولیشن در فارکس ارتباط میان حرکات قیمت جفت ارزها را نشان می‌دهد. این ارتباط به معنای یکسان بودن تغییرات نرخ دو ارز نیست. فرض کنید میان دو جفت ارز کورولیشن ...
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد