وبینار استراتژی‌های میلیونی (20 شهریور)
روز
ساعت‌
دقیقه
ثانیه
به زودی تاریخ جدید وبینار اعلام می شود.
درخواست مشاوره ثبت نام در کربن پلاس
صرافی توبیت (Toobit) جدیدترین و بهترین صرافی برای ایرانی ها
لوگو آکادمی شامی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
ورود / عضویت
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لوگو آکادمی شامی
ورود / عضویت
شبکه erc20

همه چیز در مورد شبکه erc20، مهمترین استاندارد شبکه اتریوم

همان‌طور که دنیای ارزهای دیجیتال در حال تکامل است، توکن‌های شبکه erc20 به عنوان بازیگرانی مهم در بازار ظاهر شده‌اند. اما توکن‌های ERC-20 دقیقاً چه هستند؟
اشتراک گذاری

اتر که با نام ETH نیز شناخته می‌شود، یک اکوسیستم کامل است که در آن افراد می‌توانند تقریباً هر چیزی را ایجاد کنند، از برنامه‌های غیرمتمرکز پیچیده (Dapps) که با استفاده از قراردادهای هوشمند به طور یکپارچه کار می‌کنند تا توکن‌های سفارشی (توکن‌های شبکه erc20)، توکن‌های غیرمثلی (NFT) و خلاصه هر چیز دیگری که فکرش را بکنید. شبکه erc20 و اصطلاحات مرتبط با آن، ممکن است دشوار و تخصصی به نظر برسند، اما در واقع درک آن‌ها چندان هم دشوار نیست.

همان‌طور که دنیای ارزهای دیجیتال در حال تکامل است، توکن‌های شبکه erc20 به عنوان بازیگرانی مهم در بازار ظاهر شده‌اند. اما توکن‌های ERC-20 دقیقاً چه هستند و چرا اینقدر مهم هستند؟ در این راهنمای ساده اما جامع، ما توکن‌های شبکه erc20 را بررسی می‌کنیم و در کنار هم متوجه می‌شویم که چرا آن‌ها به بخش مهمی از چشم‌انداز دنیای ارزهای دیجیتال تبدیل شده‌اند. بنابراین بدون اتلاف وقت، بیایید وارد جهان غیرمترکزها شویم!

توکن erc20 چیست؟

توکن erc20 چیست؟

توکن‌های ERC-20 ارزهای دیجیتالی هستند که بر روی بلاک چین اتریوم و با استفاده از استاندارد ERC-20 ساخته شده‌اند. این توکن‌ها دارایی‌های مختلفی مانند توکن‌های کاربردی، توکن‌های اوراق بهادار و استیبل کوین‌ها را شامل می‌شوند. توکن‌های شبکه erc20 مثلی (Fungible) هستند، به این معنی که هر توکن با توکن دیگری از همان نوع و ارزش قابل تعویض است.

بیشتر بخوانید: بلاکچین چیست؟

به عنوان مثال، اگر یک توکن ERC-20 از یک پروژه خاص دارید، ارزش آن به اندازه هر توکن دیگری از آن پروژه است. دلیل این امر این است که توکن‌های ERC-20 همگی دارای ویژگی‌های یکسانی هستند، مانند نام، نماد و اعشار و همچنین عملکردهای مشترکی مانند انتقال نشانه‌ها بین آدرس‌ها و بررسی Balance یک آدرس خاص دارند.

توکن‌های موجود در شبکه erc20 می‌توانند نشان‌گر دارایی‌های متفاوتی باشند، مانند یک توکن کاربردی، یک توکن اوراق بهادار یا حتی یک استیبل کوین مانند تتر (USDT) یا USD Coin (USDC). آن‌ها را می‌توان برای اهداف مختلفی استفاده کرد، مانند جمع‌آوری سرمایه برای یک پروژه جدید، ایجاد یک طرح باشگاه مشتریان برای یک کسب و کار خاص و یا دسترسی به یک خدمات یا محصولاتی خاص.

تاریخچه شبکه erc20

تاریخچه شبکه erc20

شبکه erc20 توسط توسعه‌دهندگان اتریوم و به نمایندگی از جامعه بزرگتر اتریوم در سال 2015 ایجاد شد و به طور رسمی در سپتامبر 2017 به تصویب رسید. در سال‌های گذشته، جهت ایجاد استانداردی برای این شکل از اتریوم، یک توسعه‌دهنده یا گروهی از توسعه‌دهندگان آنچه را که به عنوان طرح بهبود اتریوم شناخته می‌شود (EIP: Ethereum Improvement Proposal) ارائه کردند.

این طرح بهبود، عملکرد جدید را به همراه پروتکل‌ها و استانداردهای خاص آن توصیف می‌کند. در ادامه و پس از مطرح شدن این طرح، یک کمیته آن را بررسی، تصویب، اصلاح و نهایی کرد. طرح پیشنهادی، در این مرحله نهایتا به ERC تبدیل شد. در اکتبر 2023، اتریوم ERC و EIP را به دو قسمت تقسیم کرد و دو مسیر برای بهبود ایجاد کرد:

ERC‌ها پیشنهادهای استانداردسازی برای لایه برنامه (نحوه تعامل برنامه‌های کاربردی در اتریوم) هستند و EIP‌ها پیشنهادهای بهبود بلاک چین برای شبکه، رابط‌ها، پروتکل اجماع یا سایر بهبودهای خاص بلاکچین هستند.

قراردادهای هوشمند و توکن‌های خاص درون اتریوم موظف به انطباق با یکی از استانداردهای تایید شده هستند. در حالی که شاید ERC20 مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین استاندارد از این استانداردهای ERC باشد، اما باید به یاد داشته باشیم که تنها استاندارد موجود هم نیست.

استاندارد erc20 چیست؟

استاندارد erc20 چیست؟

ERC-20 یک استاندارد فنی است که از آن برای تنظیم قراردادهای هوشمند در بلاک چین اتریوم استفاده می‌شود. این اختصار بیان‌گر عبارت «Ethereum Request for Comment 20» است و توسط فابیان ووگلستلر در سال 2015 پیشنهاد شد. استاندارد شبکه erc20 مجموعه‌ای از قوانین را تعریف می‌کند که توسعه‌دهندگان می‌توانند برای ایجاد توکن‌های خود در بلاک چین اتریوم از آن‌ها پیروی کنند.

این استاندارد ساخت و استقرار توکن‌ها را در اتریوم برای توسعه‌دهندگان آسان‌تر می‌کند، زیرا مجموعه‌ای از رابط‌ها و توابع مشترک را ارائه می‌کند که می‌توانند توسط قراردادهای توکن مختلف استفاده شوند. این بدان معنی است که توکن‌های ساخته شده بر اساس استاندارد شبکه erc20 با یکدیگر سازگار هستند و می‌توانند در صرافی‌های غیرمتمرکز مبتنی بر اتریوم (DEX) مانند Uniswap و Sushiswap معامله شوند.

همان‌طور که قبلا ذکر شد، بلاک چین اتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز است که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps)، قراردادهای هوشمند و توکن‌های دیجیتال را ایجاد کرده و استقرار دهند. بنابراین، استاندارد ERC-20 مجموعه‌ای از قوانین یا دستورالعمل‌هایی است که توسعه‌دهندگان باید برای ایجاد توکن‌های دیجیتالی خود در بلاک‌چین اتریوم، از آن پیروی کنند.

6 تابع اجباری

استاندارد مربوط به شبکه erc20 دارای شش تابع اجباری و سه تابع اختیاری است که توسعه‌دهندگان باید در کد قرارداد هوشمند خود برای ایجاد یک توکن ERC-20، آن‌ها را بگنجانند. این توابع عبارتند از:

1. totalSupply

این تابع کل عرضه توکن‌هایی را که برای یک پروژه خاص ایجاد شده‌اند را نشان می‌دهد.

2. balanceOf

این تابع موجودی توکن‌های نگهداری شده توسط یک آدرس خاص را نشان می‌دهد.

3. transfer

این تابع به یک آدرس اجازه می‌دهد تا توکن‌ها را به آدرس دیگری ارسال کند.

4. approve

این تابع به یک آدرس اجازه می‌دهد تا آدرس دیگری را برای هزینه کردن توکن‌ها از طرف خود، تأیید کند.

5. transferFrom

این تابع به یک آدرس اجازه می‌دهد تا توکن‌ها را از آدرس دیگری که آن‌ها را تایید کرده است، انتقال دهد.

6. allowness

این تابع مقدار توکن‌هایی را که یک آدرس تایید شده می‌تواند از طرف یک آدرس دیگر هزینه کند، نشان می‌دهد.

3 تابع اختیاری

سه تابع اختیاری که توسعه‌دهندگان می‌توانند در کد قرارداد توکن ERC-20 خود بگنجانند، عبارتند از:

1. name

این تابع نام توکن را بر می‌گرداند.

2. symbol

این تابع نماد نشانه را بر می‌گرداند (معمولاً چند حرف یا کاراکتر نشان دهنده نشانه).

3. decimals

این تابع تعداد ارقام اعشاری را بر می‌گرداند که توکن را می‌توان به آن‌ها تقسیم کرد (به عنوان مثال، یک توکن با 18 رقم اعشار را می‌توان به 10 به توان 18 واحد تقسیم کرد).

توسعه‌دهندگان همچنین می‌توانند توابع و ویژگی‌های اضافی را به قراردادهای توکن ERC-20 خود (فراتر از شش تابع اجباری و سه تابع اختیاری) اضافه کنند. این ویژگی‌های اضافی می‌تواند شامل مواردی مانند محدودیت‌های مبتنی بر زمان در انتقال توکن یا ساختارهای پاداش ویژه برای پذیرندگان اولیه باشد.

توجه به این نکته ضروری است که در حالی که استاندارد مربوط به شبکه erc20، به محبوب‌ترین استاندارد برای ایجاد توکن در اتریوم تبدیل شده است، اما استانداردهای توکن دیگری نیز وجود دارد، مانند ERC-721 و ERC-1155. هر یک از این استانداردها ویژگی‌ها و موارد استفاده منحصر به فرد خود را دارند، اما ERC-20 پرکاربردترین و شناخته شده‌ترین استاندارد باقی مانده است.

یک نکته مهم در مورد توکن‌های ERC-20 این است که برای عملکرد خود به شبکه اتریوم متکی هستند. این به این معنی است که وقتی یک توکن ERC-20 را از یک آدرس به آدرس دیگر ارسال می‌کنید، باید مقدار کمی اتریوم (به شکل Gas Fee) برای پوشش هزینه پردازش تراکنش در شبکه اتریوم بپردازید. اما Gas Fee دقیقا چیست؟ بیایید دریابیم!

Gas چیست؟

در پلتفرم بلاک چین اتریوم، اصطلاح «Gas» به کارمزد یا ارزش قیمتی اطلاق می‌شود که باید برای اجرای موفقیت‌آمیز تراکنش یا اجرای شرایط یک قرارداد پرداخت شود. این Gas که معمولاً به عنوان gwei شناخته می‌شود و گاهی اوقات به آن nanoeth نیز می‌گویند، برای کمک رسانی به ماشین مجازی اتریوم (EVM) به کار برده می‌شود. این کارمزد تراکنش اجازه می‌دهد تا برنامه‌های غیرمتمرکز مانند قراردادهای هوشمند به صورت ایمن اما غیرمتمرکز اجرا شوند. قیمت این Gas معادل با بخش کوچکی از قیمت ارز دیجیتال اتر (ETH) است.

قیمت واقعی Gas بر اساس عرضه و تقاضا بین ماینرها در شبکه تعیین می‌شود، یعنی کسانی که می‌توانند تراکنش‌هایی با Gas Fee مناسب‌تر را انتخاب کنند تا آن‌ها هم بتوانند هزینه‌های مربوط به ماینینگ خود را پوشش دهند. اگر مقدار Gas Fee حداقل‌های آن‌ها را برآورده نکند، ماینرها این امکان را دارند که از پردازش تراکنش خودداری کنند.

موارد استفاده از توکن‌های شبکه erc20

توکن‌های مربوط به شبکه erc20، به دلیل چارچوب استاندارد شده‌شان، از اجزای اساسی بلاک چین اتریوم هستند و در بخش‌های مختلف مورد پذیرش گسترده‌ای قرار گرفته‌اند. این استانداردسازی امکان ادغام یکپارچه با تعداد بی‌شماری از کیف پول‌ها، صرافی‌ها و خدمات را فراهم می‌کند و محیطی را برای نوآوری و رشد در فضای کریپتو ایجاد می‌کند.

1. استیبل کوین

توکن‌هایی مانند (USDC)USD Coin  به ارزهای سنتی متصل می‌شوند و ثبات قیمت را در بازار بی ثبات ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهند.

2. توکن‌های حاکمیتی

توکن‌هایی مانند (MKR)Maker حق رای را در سازمان‌های غیرمتمرکز اعطا می‌کنند و به دارندگان توکن اجازه می‌دهند تا بر فرآیندهای تصمیم‌گیری تأثیر بگذارند.

3. توکن‌های کاربردی

این توکن‌ها، از جمله (BAT)Basic Attention Token ، دسترسی به پلتفرم یا خدمات یک پروژه خاص را فراهم می‌کنند. به عنوان مثال، BAT در اکوسیستم مرورگر Brave یکپارچه شده است.

4. توکن‌های دارای پشتوانه

نشان دهنده مالکیت دارایی‌های فیزیکی یا دیجیتالی هستند، این توکن‌ها می‌توانند به دارایی‌های ملموس مانند طلا یا املاک مرتبط شوند.

5. ارزها و آیتم‌های درون بازی

در صنعت بازی، توکن‌های ERC-20 مدیریت اقتصادهای مجازی را ساده می‌کنند و به عنوان ارزها یا آیتم‌های درون بازی عمل می‌کنند. به عنوان مثال، دنیای مجازی و پلتفرم‌های متاورس مثل (MANA)Decentraland ، از رمز و توکن منحصر به خود در دنیای مجازی، برای خرید زمین، اقلام و خدمات استفاده می‌کند.

برنامه‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi)

به عنوان مثال (AAVE) Aave هم به عنوان یک توکن حاکمیتی و هم در پلتفرم Aave DeFi کاربرد دارد.

مطالعات موردی توکن‌های موفق در شبکه erc20

1. (UNI) Uniswap

یک سیستم غیرمتمرکز که مبادله توکن‌های همتا به همتا را تسهیل می‌کند و نیاز به واسطه‌های متمرکز را از بین می‌برد.

2. (APE) ApeCoin

به عنوان یک ابزار و توکن حاکمیتی برای اکوسیستم Bored Ape Yacht Club، یک مجموعه عکس نمایه محبوب یا (PFP) Popular Profile Picture در دنیای NFT عمل می‌کند.

3. (WBTC) Wrapped Bitcoin

یک توکن ERC-20 با پشتیبانی 1:1 توسط بیت کوین، با استفاده از بیت کوین به عنوان وثیقه، نقدینگی را در برنامه‌های DeFi افزایش می‌دهد.

4. (LINK) Chainlink

یک توکن کاربردی است که در شبکه غیرمتمرکز اوراکل از آن استفاده می‌شود و قراردادهای هوشمند را قادر می‌سازد تا به طور ایمن با منابع و سیستم‌های داده خارجی تعامل داشته باشند.

حضور و استفاده از این توکن‌ها، تطبیق پذیری و دامنه کاربرد گسترده استاندارد شبکه erc20 را نشان می‌دهند و بر اهمیت آن در اکوسیستم اتریوم تأکید می‌کنند. توکن‌های ERC-20 در بسیاری از برنامه‌های غیرمتمرکز، از تسهیل تجارت غیرمتمرکز گرفته تا ایجاد اقتصادهای دیجیتال در دنیای مجازی، ضروری شده‌اند.

موفقیت توکن‌های ERC-20 را می‌توان به انطباق آن‌ها با یک استاندارد یکپارچه نسبت داد که سازگاری و قابلیت همکاری در برنامه‌ها و خدمات مختلف بلاک چین را تضمین می‌کند. این استانداردسازی در ترویج پذیرش گسترده این توکن‌ها بسیار مهم بوده و حتی برای افرادی که تخصص فنی گسترده‌ای در فناوری بلاک چین ندارند، آن را قابل دسترسی کرده است.

مزایای شبکه erc20

یکی از مزایای کلیدی توکن‌های ERC-20 قابلیت همکاری آن‌هاست. از آنجا که همه آن‌ها از یک استاندارد واحد پیروی می‌کنند، می‌توان آن‌ها را به راحتی با یکدیگر مبادله کرد. این امر باعث می‌شود آن‌ها بسیار متنوع بوده و برای طیف گسترده‌ای از برنامه‌ها مفید باشند. به عنوان مثال، اگر یک توکن ERC-20 برای یک پروژه دارید، می‌توانید به راحتی آن را با یک توکن ERC-20 دیگر برای یک پروژه کاملاً متفاوت تعویض کنید.

توکن‌های موجود در شبکه erc20 بسیار قابل تنظیم هستند. توسعه‌دهندگان می‌توانند توکن‌های خود را در شبکه erc20 ایجاد کرده و آن‌ها را بر اساس نیازهای خاص خود تنظیم کنند. این کار شامل تعریف کل عرضه توکن‌ها، ارقام اعشاری استفاده شده برای هر توکن و سایر قابلیت‌های اضافی مورد نیاز است.

علاوه بر این، توکن‌های ERC-20 شفافیت بالایی را ارائه می‌دهند. از آنجایی که تمام تراکنش‌های مربوط به توکن‌های ERC-20 در بلاک چین اتریوم ثبت می‌شوند، امکان ردیابی حرکت توکن‌ها از یک آدرس به آدرس دیگر وجود دارد. این امر تأیید صحت یک تراکنش را آسان می‌کند و شفافیت بالایی را برای دارندگان توکن و سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند.

معامله توکن‌های ERC-20 بسیار آسان است و می‌توان آن‌ها را به راحتی در صرافی‌های ارز دیجیتال خریداری کرد و یا هم این که آن‌ها را فروخت. این نقدینگی آن‌ها را به گزینه‌ای محبوب برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گرانی تبدیل می‌کند که به دنبال سود بردن از نوسانات بازار ارزهای دیجیتال هستند.

یکی دیگر از مزایای توکن‌های شبکه erc20 استفاده آسان از آن‌ها است. آن‌ها را می‌توان به راحتی با استفاده از ابزارها و پلتفرم‌های مختلف مانند MyEtherWallet، MetaMask و Remix ایجاد و مدیریت کرد. این قابلیت دسترسی آن‌ها را برای توسعه‌دهندگان و کاربران به طور یکسان در دسترس قرار می‌دهد و و خود این امر نوآوری را در اکوسیستم بلاک چین تشویق می‌کند.

معایب شبکه erc20

عدم انعطاف پذیری توکن‌های ERC20 یک نگرانی بزرگ است. در حالی که توکن‌های ERC20 دارای قوانین و مقررات استاندارد شده‌ای هستند که ثبات را فراهم می‌کنند، اما عملکرد خود را نیز محدود می‌کنند. برای مثال، توکن‌های ERC20 را نمی‌توان برای اهداف پیچیده‌تر و پیشرفته‌تر، مانند ایجاد قراردادهای هوشمند با شرایط پیچیده‌تر یا خودکار کردن فرآیندهای خاص، استفاده کرد. این موضوع می‌تواند برای کسب‌وکارها یا سازمان‌هایی که به انعطاف‌پذیری و سفارشی‌سازی بیشتر در طراحی توکن یا توکن‌های خود نیاز دارند، یک نقطه ضعف قابل توجه باشد.

امنیت توکن‌های ERC20 موضوعی حیاتی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. از آنجایی که توکن‌های ERC20 بر روی بلاک چین اتریوم ساخته می‌شوند، همان آسیب پذیری‌های امنیتی موجود در شبکه اتریوم را به ارث می‌برند. این موضوع شامل خطر هک، بهره برداری از اشکالات قراردادهای هوشمند و تراکم شبکه است. در حالی که اقداماتی وجود دارد که می‌توان برای کاهش این خطرات انجام داد، مانند ممیزی و اجرای پروتکل‌های امنیتی، اما آن‌ها به طور کامل پتانسیل نقض‌های امنیتی را از بین نمی‌برند. اما این مسئله دو سویه است، یعنی هم ویژگی‌های مثبت شبکه اتریوم در این توکن‌ها وجود دارد و هم ویژگی‌های منفی شبکه.

هزینه‌های مربوط به Gas Fee مرتبط با توکن‌های ERC20 می‌تواند هزینه قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران باشد. Gas Fee برای انجام هر تراکنشی در شبکه اتریوم مورد نیاز است و Gas Fee بسته به سطح ازدحام شبکه می‌تواند نوسان داشته باشد.

این امر می‌تواند پیش‌بینی دقیق هزینه معاملات خود را برای سرمایه‌گذاران دشوار کند و می‌تواند منجر به هزینه‌های غیرمنتظره شود. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران کوچک‌تر ممکن است منابع مالی برای پرداخت هزینه‌های بالای کارمزد را نداشته باشند که خود این امر می‌تواند توانایی آن‌ها را برای مشارکت در این شکل از امور اقتصادی، محدود کند.

توکن‌های ERC20 ممکن است توسط همه صرافی‌های ارزهای دیجیتال پذیرفته نشوند. در حالی که ERC20 یک استاندارد پذیرفته شده است، هنوز صرافی‌هایی وجود دارند که از توکن‌های ERC20 پشتیبانی نمی‌کنند. این امر می‌تواند نقدینگی توکن را محدود کند و معامله سرمایه‌گذاران در پلتفرم‌های مختلف را دشوارتر کند. مهم است که سرمایه‌گذاران قبل از سرمایه‌گذاری، درباره صرافی‌هایی که از توکن‌های ERC20 پشتیبانی می‌کنند تحقیق کنند تا مطمئن شوند که می‌توانند توکن را به دلخواه معامله کنند.

بهترین توکن‌های شبکه erc20

اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که بلاک چین اتریوم شاهد معرفی تعداد قابل توجهی از توکن‌های شبکه erc20 بوده است. تعداد این توکن‌ها بسیار زیاد است و طبیعتا مجالی برای بررسی دقیق و جزئی تمامی این توکن‌ها وجود ندارد. اما تعدادی از آن‌ها، بسیار معروف و کاربردی هستند و شناخت و بررسی آن‌ها می‌تواند مفید و سودمند باشد. موارد زیر جزو بهترین موارد هستند:

1. تتر (USDT)

تتر (USDT)

تتر که در سال 2014 راه‌اندازی شد، یک استیبل کوین است که بر روی بلاک چین اتریوم به عنوان توکن ERC-20 عمل می‌کند. این توکن طراحی شده است تا مزایای یک ارز دیجیتال مانند تراکنش‌های سریع و کارمزدهای پایین را در اختیار کاربران قرار دهد و در عین حال ارزش پایداری را ارائه دهد که مشمول نوسانات سایر ارزهای دیجیتال نباشد.

ارزش تتر با نسبت 1:1 به دلار آمریکا مرتبط است، به این معنی که یک توکن تتر برابر با یک دلار آمریکا است. شرکت پشتیبان تتر ادعا می‌کند که با نگه‌داشتن مبلغی معادل دلار آمریکا در حساب‌های ذخیره به این پیوند ثابت و یکسان دست می‌یابد. به عبارت دیگر، به ازای هر توکن تتر که در گردش است، یک دلار آمریکا مربوطه در ذخیره این شرکت وجود دارد.

تتر عمدتاً به عنوان یک جفت معاملاتی در صرافی‌های ارزهای دیجیتال استفاده می‌شود و معمولاً از آن برای انتقال سریع و آسان وجوه بین صرافی‌ها استفاده می‌شود. برای مثال، اگر معامله‌گری بخواهد وجوه خود را از یک صرافی به صرافی دیگر منتقل کند، می‌تواند دارایی‌های ارز دیجیتال خود را به تتر تبدیل کند، تتر را به صرافی دیگر منتقل کند و سپس تتر را دوباره به ارز دیجیتال مورد نظر تبدیل کند.

با وجود محبوبیت، تتر از زمان به وجود آمدن خود تا به امروز، در زمان‌های مختلف موضوع بحث، شک و تردید بوده است. یکی از نگرانی‌های اصلی این است که آیا شرکت پشتیبان Tether، یعنی Tether Limited، واقعاً مقدار دلار آمریکا را ذخیره می‌کند که ادعا می‌کند. این شرکت به عدم شفافیت متهم شده است و برخی از منتقدان پیشنهاد کرده‌اند که تتر می‌تواند برای دستکاری بازارهای ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار گیرد.

در پاسخ به این نگرانی‌ها، تتر تلاش کرده است تا شفافیت بیشتری ارائه دهد و تلاش‌هایی را برای حسابرسی ذخایر خود توسط یک شرکت حسابداری شخص ثالث انجام داده است. با این حال، هنوز هیچ حسابرسی کاملی انجام نشده است. علی‌رغم بحث و جدل پیرامون تتر، این توکن محبوب و پرکاربرد، همچنان بخش مهمی از اکوسیستم ارزهای دیجیتال است و به طور گسترده‌ای به عنوان یک استیبل کوین، از آن استفاده می‌شود.

2. بایننس (BNB)

بایننس (BNB)

بایننس کوین (BNB) یکی دیگر از توکن‌های ERC-20 است. BNB که در سال 2017 توسط صرافی معتبر و جهانی ارزهای دیجیتال، بایننس راه‌اندازی شد، به سرعت به یکی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال در بازار تبدیل شد.

BNB طیف وسیعی از کاربردها را در اکوسیستم بایننس دارد، از جمله کاهش کارمزد معاملات و عمل به عنوان یک راه پرداختی برای خدماتی مانند کارمزدها فروش توکن. بایننس همچنین یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) راه‌اندازی کرده است که بر روی زنجیره بایننس، که توسط BNB پشتیبانی می‌شود، کار می‌کند.

یکی از ویژگی‌های کلیدی بایننس کوین، مکانیسم کاهش تورم آن است. بایننس از 20 درصد سود سه ماهه خود برای بازخرید و سوزاندن (یا نابود کردن) توکن‌های BNB استفاده می‌کند. در واقع، بایننس قصد دارد به سوزاندن توکن‌های BNB تا زمانی که 50 درصد از کل عرضه از بین برود، ادامه دهد. با این کار، تعداد کل توکن‌ها کاهش می‌یابد و با کنترل تورم، ارزش آن‌ها حفظ می‌شود و حتی با گسترش استفاده از آن‌ها و افزایش محبوبیت این توکن‌ها، به علت محدود بودن تعداد کل توکن‌ها، ارزش آن‌ها بیشتر می‌شود.

بایننس همچنین زنجیره هوشمند Binance را در سال 2020 راه‌اندازی کرد، زنجیره‌ای موازی با زنجیره بایننس که توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد برنامه‌های غیرمتمرکز (dapps) و قراردادهای هوشمند بسازند. بایننس کوین همچنین به عنوان سوخت اصلی برای انجام تراکنش‌ها در زنجیره هوشمند بایننس استفاده می‌شود.

3. یونی سواپ (UNI)

یونی سواپ (UNI)

یونی سواپ یک صرافی غیرمتمرکز ارز دیجیتال است که بر روی بلاک چین اتریوم عمل می‌کند. UNI توکن بومی پلتفرم Uniswap است و یک توکن از نوع ERC-20 است. پروتکل Uniswap بر روی یک مدل بازارساز خودکار (AMM) عمل می‌کند.

این بدان معنی است که هیچ Order Book یا طرف متمرکزی وجود ندارد که قیمت معاملات را تعیین کند. در عوض، ارائه‌دهندگان نقدینگی، وجوه را به قراردادهای هوشمند واریز می‌کنند که سپس برای ایجاد جفت معاملاتی استفاده می‌شود. این قراردادهای هوشمند به طور خودکار قیمت هر توکن را بر اساس تناسب میان عرضه و تقاضا محاسبه می‌کنند.

یکی از مزایای کلیدی Uniswap دسترسی آسان به آن است. هر کسی می‌تواند یک توکن جدید را در Uniswap به سادگی و با ایجاد یک استخر نقدینگی، فهرست کند. این موضوع بدان معنی است که کاربران می‌توانند طیف گسترده‌ای از توکن‌ها را که ممکن است در سایر صرافی‌های متمرکز موجود نباشند، معامله کنند.

Uniswap در فضای غیرمتمرکز مالی (DeFi) به دلیل سهولت استفاده و کارمزدهای پایین، محبوبیت قابل توجهی به دست آورده است. کاربران می‌توانند مستقیماً از کیف پول اتریوم خود بدون نیاز به یک صرافی متمرکز، معامله کنند. این امر نیاز به اعتماد به شخص ثالث را از بین می‌برد و خطر هک یا کلاهبرداری را کاهش می‌دهد.

4. آوه (AAVE)

آوه (AAVE)

AAVE توکن بومی ERC-20 پروتکل Aave است. دارندگان توکن می‌توانند از AAVE برای مشارکت در فرآیند مدیریت پلتفرم استفاده کنند، مشارکتی که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا تغییرات پروتکل را پیشنهاد داده و در مورد آن رأی دهند و همچنین برای مشارکت در رشد و موفقیت پلتفرم جوایزی دریافت کنند.

فرآیند حاکمیت Aave طوری طراحی شده است که تا حد امکان غیرمتمرکز باشد و تصمیمات آن توسط جامعه‌ای از دارندگان توکن گرفته می‌شود تا یک مرجع متمرکز. این اتفاق کمک می‌کند تا اطمینان حاصل شود که پلتفرم واقعاً غیرمتمرکز باقی می‌ماند و تصمیمات به نفع کل جامعه اتخاذ می‌شوند.

یکی از جنبه‌های مهم حاکمیت Aave، ماژول ایمنی (Safety Module) است. ماژول ایمنی یک قرارداد هوشمند است که بخشی از تمام توکن‌های AAVE در گردش را به عنوان وثیقه نگه می‌دارد. ماژول ایمنی برای محافظت در برابر خطر خرابی پروتکل یا هک طراحی شده است و می‌توان از آن برای جبران خسارت کاربران در صورت هرگونه ضرر استفاده کرد و نوعی بیمه به شمار می‌رود.

چیزی که Aave را منحصر به فرد می‌کند، استفاده از سیستم مبتنی بر قرارداد هوشمند است که به کاربران اجازه می‌دهد بدون نیاز به یک واسطه متمرکز، دارایی‌ها را قرض بگیرند و یا وام دهند. در عوض، کاربران به طور مستقیم با قرارداد هوشمند تعامل دارند، قراردادی که به طور خودکار وام‌گیرندگان و وام‌دهندگان را بر اساس شرایط و ضوابط از پیش تعیین شده مطابقت می‌دهد.

یکی از ویژگی‌های کلیدی پروتکل Aave استفاده از وثیقه اضافی آن است، به این معنی که وام‌گیرندگان ملزم به سپرده‌گذاری بیشتر از مبلغی هستند که وام می‌گیرند. این موضوع تضمین می‌کند که وام‌دهندگان از ضررهای احتمالی ناشی از امتناع بازپرداخت مبلغ توسط وام‌گیرنده، محافظت می‌شوند.

5. چِین لینک (LINK)

چِین لینک (LINK)

LINK یک توکن از شبکه erc20 است که بر روی بلاک چین اتریوم کار می‌کند، اما چیزی که آن را از سایر توکن‌ها متمایز می‌کند، هدف آن است. LINK یک شبکه اوراکل غیرمتمرکز است که قراردادهای هوشمند را به داده‌های دنیای واقعی متصل می‌کند. این توکن طراحی شده است تا راهی امن و قابل اعتماد برای قراردادهای هوشمند جهت تعامل با منابع داده خارجی، APIها و سیستم‌های پرداخت فراهم کند.

پروتکل Chainlink در سال‌های اخیر به دلیل توانایی آن در ارائه داده‌های امن، قابل اعتماد و ضد دستکاری به قراردادهای هوشمند، جذابیت قابل توجهی به دست آورده است. ماهیت غیرمتمرکز شبکه به این معنی است که هیچ نقطه شکست واحدی وجود ندارد و آن را نسبت به جایگزین‌های متمرکز انعطاف پذیرتر می‌کند.

یکی از مزایای کلیدی پروتکل Chainlink توانایی آن برای اتصال به چندین منبع داده خارجی است. این بدان معنی است که قراردادهای هوشمند می‌توانند به داده‌ها از طیف گسترده‌ای از منابع دسترسی داشته باشند و این موضوع، دقت و قابلیت اطمینان داده‌های مورد استفاده در قرارداد را افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، یک قرارداد هوشمند که برای اجرای آن به داده‌های لحظه‌ای آب و هوا نیاز است، می‌تواند به داده‌های چندین API آب‌وهوا دسترسی داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که داده‌ها دقیق و قابل اعتماد هستند.

موارد استفاده برای LINK تقریباً نامحدود است. برخی از موارد استفاده امیدوارکننده شامل: امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، مدیریت زنجیره تامین، بیمه و دنیای جذاب Game است. در فضای DeFi، از LINK برای ارائه داده‌های دقیق قیمت برای دارایی‌ها و همچنین برای اجرای قراردادهای هوشمند بر اساس رویدادهای خارجی، مانند تغییرات قیمت یا لیکوئید شدن، استفاده می‌شود. در مدیریت زنجیره تامین، از LINK می‌توان برای ردیابی به موقع کالاها و اطمینان از عدم دستکاری آن‌ها در حین انتقال استفاده کرد.

شبکه erc20 در مقابل شبکه trc20: مقایسه دقیق

شبکه erc20 در مقابل شبکه trc20: مقایسه دقیق

ERC-20 و TRC-20 استانداردهایی برای توکن‌ها در پلتفرم‌های مختلف بلاک چین هستند. ERC-20 استانداردی برای توکن‌ها در بلاک چین اتریوم است، در حالی که TRC-20 استانداردی برای توکن‌ها در بلاک چین TRON است. اما کدام یک بهتر است؟ erc20 یا trc20؟ در ادامه تفاوت‌های اصلی بین توکن‌های ERC-20 و TRC-20 بررسی شده است:

1. پلتفرم بلاک چین

ERC-20: از این استاندارد در بلاک چین اتریوم استفاده می‌شود.

TRC-20: از این استاندارد در بلاک چین TRON استفاده می‌شود.

2. صدور توکن

ERC-20: توکن‌هایی که از استاندارد ERC-20 تبعیت می‌کنند را می‌توان به راحتی در بلاک چین اتریوم ایجاد و صادر کرد. بسیاری از برنامه‌های عرضه‌های اولیه کوین (ICO) و فروش توکن، از توکن‌های ERC-20 استفاده کرده‌اند.

TRC-20: توکن‌های پیرو استاندارد TRC-20 بر روی بلاک چین TRON ایجاد و صادر می‌شوند.

3. سازگاری قرارداد هوشمند

به طور کلی، توکن‌های اتریوم در خود بلاک چین اتریوم به عنوان قراردادهای هوشمند پیاده‌سازی می‌شوند. استاندارد ERC-20 مجموعه‌ای از عملکردها را تعریف می‌کند که یک قرارداد هوشمند توکن باید اجرا کند تا مطابق با ERC-20 در نظر گرفته شود. مشابه ERC-20، توکن‌های TRC-20 به عنوان قراردادهای هوشمند در بلاک چین TRON پیاده‌سازی می‌شوند. آن‌ها همچنین از مجموعه خاصی از قوانین و عملکردهای مشخص شده در استاندارد TRC-20 پیروی می‌کنند.

4. سرعت و هزینه تراکنش

تراکنش‌های اتریوم در مقایسه با سایر بلاک‌چین‌ها گاهی کندتر و گران‌تر هستند. اتریوم روی راه حل‌های مقیاس‌پذیری مانند اتریوم 2.0 برای رفع این مشکلات کار کرده است. با این حال، هدف TRON ارائه تراکنش‌های سریع‌تر و مقرون به صرفه‌تر در مقایسه با اتریوم است. شبکه TRON برای مدیریت تراکنش‌های بالاتر طراحی شده است.

5. کامیونیتی و توسعه

توکن‌های اتریوم (ERC 20) دارای یک جامعه توسعه‌دهنده بزرگ و فعال هستند که به پیشرفت‌ها و نوآوری‌های مداوم در اکوسیستم کمک می‌کنند. از سمت دیگر، TRON نیز جامعه توسعه‌دهندگان خود را دارد، اما این جامعه ممکن است به اندازه اتریوم گسترده نباشد.

به طور خلاصه، تفاوت اصلی در پلتفرم بلاک چینی است که آن‌ها روی آن کار می‌کنند (اتریوم برای ERC-20 و TRON برای TRC-20) و همچنین در مورد استانداردها و عملکردهای خاصی که هر توکن باید در اکوسیستم مربوطه خود به آن پایبند باشد نیز تفاوت‌هایی وجود دارد.

10 کیف پول برتر برای شبکه erc20

همان‌طور که می‌دانید، برای انجام معامله و مبادله در دنیای ارزهای دیجیتال، نیاز به کیف پول داریم. مسئله‌ای که وجود دارد این است که هر کیف پولی برای هر کوین یا توکنی مناسب نیست و باید منطبق بر نیاز خود، کیف پولی مناسب را انتخاب کرد. از این رو، در ادامه لیستی از بهترین کیف پول‌های ERC20 برای سال 2024 ارائه شده است:

Zengo

کیف پول نرم افزاری با رتبه بالا برای توکن‌های ERC20 با WalletConnect و بازار dApp.

کیف پول سرد ELLIPAL Titan

کیف پول سرد ERC20 ایمن با پوشش فلزی کامل، دارای شکاف هوا و فناوری خود تخریبی.

Ledger Nano X

یک کیف پول سخت‌افزاری با بلوتوث، استیکینگ بومی و پشتیبانی از بیش از ۵۵۰۰ توکن.

بایننس

کیف پول نگهدارنده ابزارهای امنیتی، APYهای رقابتی و Staking Pools برای توکن‌های ERC20.

Bybit

کیف پول محبوب ERC-20 با امنیت بالا که استیکینگ را ارائه می‌دهد.

Trezor

کیف پول سخت افزاری ایمن که از تمام توکن‌های ERC20 پشتیبانی می‌کند، با ذخیره سازی سرد و اضافه کردن توکن سفارشی.

SafePal S1

کیف پول سخت افزاری مقرون به صرفه با قابلیت air-gapped signing، اسکن کد QR و پشتیبانی از بیش از 10000 کوین.

بیشتر بخوانید: آموزش راه اندازی کیف پول سیف پل

SecuX V20

کیف پول سرد با صفحه نمایش لمسی رنگی، بلوتوث و هشدار برای حساب‌های کلاهبرداری.

CoolWallet Pro

کیف پول سخت افزاری به اندازه کارت اعتباری، با باتری بادوام و پشتیبانی از توکن‌های ERC20.

MetaMask

کیف پول محبوب غیرحضانتی با 30 میلیون کاربر، که از تمام توکن‌های ERC20 و سواپ توکن پشتیبانی می‌کند. (کیف پول متامسک چیست؟)

بیشتر بخوانید: کیف پول ارز دیجیتال

جمع‌بندی

در این نوشتار، سعی کردیم درباره توکن‌ها و استاندارد شبکه erc20، توضیحاتی مفید، ساده و در عین حال جامع را ارائه کنیم. از تعریف توکن‌های این شبکه و استاندارد آن و تاریخچه مربوط به آن گرفته تا معرفی توابع الزامی و اختیاری، بهترین توکن‌های این شبکه، برترین کیف پول‌ها، تعریف Gas Fee، مقایسه erc20 و trc20 و همچنین مزایا و معایب شبکه، همگی را بررسی کرده تا به درکی درست و صحیح برسیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید و خواندنی بوده باشد. چنان‌چه پرسشی داشتید، با ما مطرح کنید.

سوالات متداول

1. توکن erc20 چیست؟

نوعی ارز دیجیتال است که بر روی شبکه اتریوم و با استفاده از استاندارد erc20، ساخته شده است.

2. استاندارد erc20 چیست؟

یک استاندارد فنی است که از آن جهت ایجاد Smart Contracts یا قراردادهای هوشمند در شبکه اتریوم، استفاده می‌شود و مخفف Ethereum Request for Comment 20 است.

3. شبکه erc20 چه توابعی دارد؟

این شبکه دارای 6 تابع اجباری و 3 تابع اختیاری است. تمامی این توابع در مقاله معرفی و بررسی شده‌اند.

4. شبکه erc20 چه کاربردهایی دارد؟

از این شبکه جهت ایجاد استیبل کوین‌ها، توکن‌های حاکمیتی، تولید و راه‌اندازی برنامه‌های غیرمترکز و… استفاده می‌شود.

5. معروف‌ترین توکن‌های شبکه erc20، چه مواردی هستند؟

تعداد توکن‌ها بسیار زیاد است، اما موارد معرف شامل: تتر، یونی سواپ، آوه، بایننس و چین لینک می‌شود.

 

با بهره‌گیری از مطالب ارائه شده در سایت آکادمی شامی، می‌توانید همه اطلاعات لازم برای شروع و حرفه‌ای شدن در حوزه معامله‌گری را به دست بیاورید. پیشنهاد ما به شما استفاده از آموزش معامله‌گری کربن است. همچنین اگر نیاز به مشاوره دارید مشاوران آکادمی شامی آماده ارائه خدمات و مشاوره رایگان به شما هستند. برای درخواست مشاوره لطفا فرم زیر را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود.

5/5 - (1 امتیاز)

درخواست مشاوره رایگان

همه چیز در مورد شبکه erc20، مهمترین استاندارد شبکه اتریوم

همان‌طور که دنیای ارزهای دیجیتال در حال تکامل است، توکن‌های شبکه erc20 به عنوان بازیگرانی مهم در بازار ظاهر شده‌اند. اما توکن‌های ERC-20 دقیقاً چه هستند؟
اشتراک گذاری
مطالبی که در این بخش یاد می گیرید!
با تخفیف کارمزد
ثبت نام در صرافی و بروکر

دیدگــــاه کاربــران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ثبت اطلاعات جهت ثبت نام

بعد از تکمیل این فرم همکاران ما به زودی و در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و می توانید از مشاوران ما یک آفر عالی جهت ثبت نام در وبینار دریافت کنید.

درخواست مشاوره رایگان ثبت نام در کربن پلاس

با تکمیل این فرم همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و یک تخفیف فوق العاده برای شما در نظر می گیرند.

×
ورود / عضویت
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید (مثال: 09190000000) - ممکن است کد تایید ارسال شده در قسمت اسپم پیامک های شما قرار گیرد.
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین می باشد